featured

Elon Musk’ın Önerdiği Kitaplar | Tüm Zamanların En İyi Kitap Listesi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elon Musk’ın Önerdiği Kitaplar Nelerdir ?

Elon Musk’ın önerdiği kitaplar listesi tüm dünyada oldukça talep görüyor. Uzay alanında yaptığı çalışmalarla adından bahsettiren Elon Musk, günümüzde Tesla araçları ve SpaceX çalışmalarıyla gündeme geliyor. Yaşam yolculuğuna Güney Afrika’da başlayan Musk, başarı öyküsüyle dünyanın örnek aldığı bir isim… Tüm zamanların en iyi kitap listesi içinde bulunan ve Elon Musk’ın önerdiği kitaplar da bu nedenle oldukça ilgi görüyor. İşte Elon Musk’ın tavsiye ettiği kitaplar

1-Einstein, Yaşamı ve Evreni / Walter Isaacson

Walter Isaacson tarafından kaleme alınan Einstein Yaşamı ve Evreni isimli kitap, Elon Musk’ın önerdiği kitaplar listesinde yer alıyor. 20. yüzyılın dehası ve en önemli kuramsal fizikçisi Einstein hakkında yazılan bu kitap, Einstein’ın tüm eserleri ortaya konduktan sonra yazılmış olan ilk kapsamlı biyografi olma özelliğini taşıyor. Bu arada Kitabın yazarı Walter Isaacson CNN Yönetim Kurulu başkanlığı yapmış, Aspen Enstütü Bakanlığı görevini icra etmiş ve Time Dergisi’nin Yazı İşleri Müdürlüğü2nü yapmış bir isim.

2-Vakıf / Isaac Asimov

Elon Musk’ın tavsiye ettiği kitaplar arasında Isaac Asimov tarafından yazılmış olan Vakıf da bulunuyor. Bilindiği üzere Elon Musk’ın bilim kurguya aşırı bir ilgisi var ve bu kitabı önermesi hiç de şaşırtıcı değil. Ayrıca Elon Musk kitap okuma alışkanlığını oldukça erken yaşlarda kazanmış ve bilim kurguya bu kitaplar sayesinde yönelmiş.

Isaac Asimov tarafından kaleme alınan Vakıf kitabı, okuyucularını 30.000 yıl sürecek bir savaşa ve karanlık çağa götürüyor. Bu kitapta başkarakter, bilgiyi saklamak ve insanlığı kurtarmak için imparatorlukta bulunan tüm zeka sahiplerini galaksinin ucunda bulunan ve Vakıf adındaki sığınak bir gezegene götürüyor.

3-Yüzüklerin Efendisi / J.R.R Tolkien

Gerek filmiyle gerekse de seri kitabıyla tüm dünyanın ilgisini üzerine çeken ve beğeni kazanan Yüzüklerin Efendisi serisi, İngiliz Dilbilimci Profesör J.R.R Tolkien tarafından kaleme alındı. Bilim kurgunun en güzel örneklerinden biri olan Yüzüklerin Efendisi serisi, Elon Musk’ın önerdiği kitaplar arasında yerini alıyor. Bilindiği üzere bu fantastik roman, 150 milyonun üzerinde sattı ve tüm zamanların en iyi kitap listesi içinde yer alarak ikinci sıraya yerleşti.

Elon Musk’ın tavsiye ettiği kitaplar arasında bulunan Yüzüklerin Efendisi, filme uyarlanmasıyla da dikkatleri üzerine çekmişti. Çocukluğunda arkadaş ortamından dışlanan ve yalnızlığa itilen Musk, okuduğu kitaplardaki başkarakterlerin sürekli olarak dünyayı kurtarmak gibi bir amacı olduğundan bahsetmişti. Belli ki Musk’ın girişimcilik öyküsünde okuduğu kitapların etkisi oldukça büyük…

4-Benjamin Franklin / Walter Isaacson

Elon Musk’ın tavsiye ettiği kitaplar listesinde ikinci kez Walter Isaacson tarafından yazılan bir kitap daha bulunuyor. Benjamin Franklin isimli bu kitap, Musk için ayrı bir önem taşıyor. Çünkü SpaceX kurucusu Elon Musk sıklıkla Benjamin Franklin’i bir kahraman olarak gördüğünü açıklamıştı. Çünkü Musk, Benjamin Franklin’den pek çok yönden etkilenmişti ve onun hakkında şu cümleleri kurmuştu:

‘’O benim kahramanlarımdan biri. Hayata sıfırdan başlamış, evden kaçmış bir çocuktu. Franklin kesinlikle büyük bir girişimciydi.’’

Bilindiği üzere Benjamin Franklin, Amerika Birleşik Devletleri’nin en önemli yayıncıların biri… Bunun yanı sıra oldukça önemli bir mucit, diplomat, siyasetçi ve bilim insanı. Tüm dünyada kullanılan paratoner ve bifokal gözlük camı onun eseri. Franklin, temiz yanışlı sobayı da icat eden isim. Ayrıca ABD’deki posta zincirinin de kuran kişi.

5-Otostopçunun Galaksi Rehberi / Douglas Adams

Douglas Adams tarafından yazılan ve tüm dünya dillerine çevrilen Otostopçunun Galaksi Rehberi kitabı Elon Musk’ın önerdiği kitaplar listesinde bulunuyor. BBC’de radyo oyunu olarak da oynan bu kitap, bu yayının ardından geniş bir okuyucu kitlesine sahip oluyor. Bir başyapıt olarak kütüphanelerde yer edinen Otostopçunun Galaksi Rehberi, günümüzde de popülerliğini hala koruyor. Elon Musk okuduğu kitap sayısı oldukça fazla ve Musk, bu kitaptan oldukça etkilenmişe benziyor.

Otostopçunun Galaksi Rehberi’nde başkahraman Arthur Dent oldukça uysal ve kendi halinde bir adamdır. Bir sabah uyandığında yaşadığı evin yıkılacağını öğrenen Arthur, en yakın arkadaşı Ford Prefect ile galaksi boyunca devam edecek bir yolculuğa başlayacaktır.

6-Elon Musk’ın Önerdiği Kitaplar Sıfırdan Bire / Peter Thiel

Elon Musk’ın tavsiye ettiği kitaplar arasında, tamamen aynı alanlarda olmasa da kendisi gibi günümüz girişimcilerinden olan Peter Thiel tarafından kaleme alınan Sıfırdan Bire kitabı bulunuyor. Bilindiği üzere Peter Thiel, Facebook’un yatırımcılarından ve de PayPall’ın kurucu ortaklarından biri; kısacası günümüz girişimcilerinden… Girişimcilerin başucu kitabı listesinde bulunan Sıfırdan Bire, Elon Musk’ın okuduğu kitaplar arasında yer alıyor.

Peter Thiel Sıfırdan Bire adlı kitabında adeta girişimcilere örnek oluyor ve yol gösteriyor. Eğer bir girişimcilik fikrine sahipseniz ancak bu fikrinizi nasıl hayata geçireceğinizi kestiremiyorsanız, siz de bu kitaptan yararlanabilirsiniz.

7-Ay Zalim Bir Sevgilidir / Robert Heinlein

Elon Musk’ın önerdiği kitaplar arasında Musk’ın ‘’Robert Heinlein’in en iyi romanı’’ olarak nitelendirdiği Ay Zalim Bir Sevgilidir romanı da bulunuyor. Üstelik bu roman, ödüllü bir bilim kurgu romanı. Robert Heinlein Ay Zalim Bir Sevgilidir romanıyla bir rekora imzasını attı ve dört kez, en iyi roman dalında Hugo Ödülü sahibi oldu. Romanda, ayda kolonileşen ve libertaryen topluluk oluşturan dünyalılar ile kendilerine başkaldırıda bulunan robotik bir hizmetli ordusunun mücadelesi konu ediliyor.

8-Son Buluşumuz / James Barrat

Bilindiği üzere Elon Musk, yapay zeka konusunda oldukça ilgili ve takıntılı. Çünkü Musk, yapay zekayı insanlık için bir tehdit olarak görüyor. DeepMind isimli girişimde de bulunan ve bu girişiminde yapay zeka odaklı olan Musk, yapay zeka alanındaki tüm gelişmelere hakim olabilmek amacıyla faaliyet gösteriyor. Dolayısı ile Elon Musk’ın önerdiği kitaplar arasında yapay zeka ile ilgili olan, James Barrat tarafından yazılan Son Buluşumuz isimli kitap da yer alıyor.

9-Süperzeka / Nick Bostrom

Elon Musk’ın önerdiği kitaplar listemizin sonunda Nick Bostrom tarafından kaleme alınan Süperzeka isimli kitap bulunuyor. Bilindiği üzere Elon Musk, yapay zeka konusunda oldukça temkinli ve Musk, sürekli olarak bizleri yapay zeka tehlikelerine karşı uyarıyor. Eğer siz de yapay zekalar hakkında bilgi almak istiyorsanız ve muhtemel tehlikelerden haberdar olmak istiyorsanız bu kitabı okuyabilirsiniz. Elon Musk’ın tavsiye ettiği kitaplar listesindeki Süperzeka, sizlere merak ettiğiniz soruların yanıtlarını verebilecek nitelikte…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!