featured

En Güzel Christopher Nolan Filmleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Christopher Nolan, 21. yüzyılın en çok sevilen ve akıllara durgunluk veren en iyi filmlerin yönetmeni. Aynı zamanda senarist, editör, yapımcı ve görüntü yönetmeni olan Nolan, gelmiş geçmiş en yüksek hâsılat yapan yönetmen unvanına da sahiptir. Her yaptığı film olay olurken bizleri bilinmezliğe ve bambaşka dünyalara götürmeyi başarıyor.

Zekâsıyla bizleri kendisine her defasında hayran bırakan Nolan ilk filmini 1998 yılında çekmiştir. Daha sonrasında yönetmenliğe son hız devam eden Nolan pek çok film çekmiş ve bu filmler ile sayısız ödüller kazanmıştır. En güzel Christopher Nolan filmleri ile zamanda yolculuğa çıkmaya hazır mısınız?

En Güzel Christopher Nolan Filmleri

https://www.youtube.com/watch?v=-LmomnM0Ur0

30 Temmuz 1970 doğumlu yönetmen çektiği filmlerde en çok etik, ahlak, zaman gibi varoluşsal kavramları anlatmaktan hoşlanıyor. Çektiği her film birbirlerinden oldukça farklı, ilginç ve asla tahmin edilemez içeriklere sahip. 2020 yılının en merakla beklenen filmi olan ve Christopher Nolan imzalı Tenet adlı yapım Ağustos ayında seyirciyle buluştu ve daha şimdiden büyük beğeniler kazandı.

1 – Batman Başlıyor

YouTube video

2003 yılında Nolan, Warner Bros ile bir Batman filmi çekmek için anlaşma imzaladı. Çizgi romanları okuduğunda çok etkilenen Nolan, bu filmi aksiyondan çok bir drama filmi olarak çekmekte karar kıldı. 2005 yılında vizyona giren bu film sadece vizyona girdiği hafta 48 milyon dolar kazandırdı.

Hem finansal hem de eleştirel bakımdan büyük bir beğeni kazanan bu film diğer Batman filmlerine kıyasla çok daha karanlık ve dramatikti. Batman rolünde Christian Bale’in rol aldığı bu film En İyi Sinematografi dalında Oscar’a aday oldu. 2005 Batman Begins filminin yılı oldu. 

2 – Bir Christopher Nolan Efsanesi: Kara Şövalye

YouTube video

İlk filme gelen büyük beğenilerin ardından 2008 yılında Kara Şövalye vizyona girdi. Senaryosu ve yönetmenliği Nolan ve film müzikleri ise Hans Zimmer tarafından yapıldı. Kara Şövalye, 2000’li yılların en iyi filmleri arasında gösterilirken en iyi süper kahraman filmleri arasında ilk sıraya yerleşti. Christopher Nolan en iyi filmleri arasında yer alan bu yapımda Batman’i yine Christian Bale canlandırırken, Joker karakterini Heath Ledger başarılı bir şekilde üstlenmiştir. Akademi ödüllerinde 8 dalda aday olan film 2 adaylığını kazandı.

3 – Kara Şövalye Yükseliyor

YouTube video

Serinin üçüncü ve son filmi olan Kara Şövalye Yükseliyor 2012 yılında vizyona girdi. Dünya çapında büyük başarı elde eden film 1 milyar dolardan daha fazla hâsılat elde etti. Film müzikleri yine Hans Zimmer tarafından yapılırken senaryo 2010 yılında Nolan ve kardeşi Goyer ile Batman’in çizgi romanlarından ilham alınarak uzun sürede yazıldı. Bu son filme yeni bir karakter olarak eklenen ve filme bambaşka bir heyecan katan “ Bane “ karakterini Tom Hardy canlandırmaktadır.

4 – Başlangıç ( Inseption)

YouTube video

Batman üçlemesinin çekimleri sırasında Christopher Nolan bilim – kurgu temalı bir senaryo yazdı. Bu senaryoyu Warner Bros.’a sunan Nolan, senaryoyu filme dönüştürmek için 2009 yılında Warner Bros. İle çekimlere başladı.  

2010 yılında gösterime giren film büyük beğeniler topladı. En İyi Film adaylığı da dâhil olmak üzere 8 dalda Akademi Ödüllerine aday olmuştur. Yayınlanmasının ardından çok kısa bir zaman içinde son 50 yılın En İyi Filmleri arasında gösterilen bu yapım, film sektöründe “Nolan Filmleri” isimli yeni bir kategori oluşumunu başarmış oldu.

5 – Yıldızlararası

YouTube video

Epik bilim – kurgu türündeki Nolan imzalı Yıldızlararası, 2014 yılında seyirciyle buluştu. Yapımcılığını Nolan’ın eşi olan Emma Thomas tarafından yapılmış ve Jonathan Nolan tarafından senaryosu kaleme alındı. Bir grup astronotun uzaydaki solucan deliği denilen bir yerden geçerek insanlık için yeni bir Dünya arayışını anlatmaktadır.

Akademi ödüllerinde 5 adaylığı bulunan ve En İyi Görsel Efekti Oscar ödülünü kazanan Yıldızlararası, “ Nolan Filmleri ” içinde bambaşka bir yere sahiptir. Müzikleri yine Hans Zimmer tarafından yapılmış ve başrollerde Matthew McConaughey ve Anne Hathaway gibi Oscar sahibi ünlü oyuncular bulunmaktadır.

6 – Dunkirk

YouTube video

Christopher Nolan tarafından yönetilen 2017 çıkışlı bir savaş filmidir. Dunkirk 2. Dünya Savaşı zamanında geçmekte ve bir grup askerin yaşadıklarını anlatmaktadır. Nolan, hava,deniz ve kara olmak üzere 3 değişik bakış açısı yardımıyla senaryoyu ele almıştır.

Dönemin en iyi savaş filmleri arasında gösterilen ve eleştirmenlerin övgü yağmuruna tuttukları filmin çekimleri Fransa’nın Dunkirk kentinde gerçekleşti. Başrollerde Fionn Whitehead, Jack Lowden, Harry Styles ve Tom Glynn – Carney gibi genç isimler bulunur. Filmin müzikleri Hans Zimmer tarafından yapılmış ve bu film ile Nolan ve Zimmer arasındaki 6. İşbirliği olmuştur.

7 – Tenet – Christopher Nolan Filmleri

YouTube video

Christopher Nolan tarafından yazılıp yönetilen film 26 Ağustos 2020 tarihinde 70 farklı ülkede vizyona girerek seyirciyle buluştu. Yayınlandığı ilk hafta itibariyle 53 milyon dolar gibi önemli bir hâsılata imza atmış oldu. Başrollerinde Robert Pattinson, John David Washington gibi oyuncuların bulunduğu film büyük övgü ve beğeniler toplayarak daha şimdiden yılın en iyi filmi olarak gösteriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!