featured

Evde Oyuncak Kutusu Nasıl Yapılır? İşte Evinizdeki Malzemeler İle Yapabileceğiniz Şık ve Ekonomik Oyuncak Kutusu Modelleri!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evde oyuncak kutusu nasıl yapılır? Evde oyuncak sepeti yapımı zor mudur? Soruları özellikle kullanılmayan malzemeleri geri dönüşüme kazandırmayı hobi haline getiren annelerin en merak ettiği ve ilgi duyduğu sorulardır.

Evinizde kullanmadığınız eşyalardan ya da çok cüzi fiyatlara alabileceğiniz malzemelerden kolay bir şekilde çocuklarınıza oyuncak saklama sepeti yapabilirsiniz.

Evinizin en dağınık yeri çocuğunuzun odası olabilir. Eğer evinizin dağınıklığının en önemli etkenlerinden birisi oyuncaklar ise o halde işe koyularak hızlı, keyifli ve pratik bir şekilde oyuncak sepeti yapabilirsiniz.

Kullanmadığınız, Ekonomik Ürünler İle Evde Oyuncak Kutusu Nasıl Yapılır?

Oyuncak saklama kutusu, çocuklu evlerin hem işlevsel hem de şık olması gereken dekoratif ürünlerinin başında geliyor. Hem çocuklarınızın oyuncaklarının toplu durmasını sağlayacak hem de dekoratif bir görünüm sergileyecek oyuncak kutusu modelleri arıyorsanız kendiniz tarzınızı öne çıkaran modeller oluşturabilirsiniz.

Hazır oyuncak kutusu modellerinin fiyatları çoğu zaman pahalı gelebiliyor. Bu pahalılıkta oyuncak kutusuna para vermek istemiyorsanız ancak diğer yandan da çocuklarınızın oyuncaklarını toplayacak bir oyuncak kutusu ihtiyacınız varsa düşük bütçe ile kısa sürede şahane ürünler ortaya çıkarabilirsiniz.

İşte evde oyuncak sepeti nasıl yapılır sorunuza verebileceğimiz 8 farklı öneri;

1. Karton Kutudan Oyuncak Kutusu Yapımı

YouTube video
Karton kutudan ya da diğer bir deyişle koliden oyuncak kutusu yapımı evde yapabileceğiniz en kolay işlerden birisidir. Makas, boya, eski bir tişört, silikon tabancası ve yeterli büyüklükteki bir karton ile pek tabii kolay bir şekilde şık bir oyuncan kutusu yapabilirsiniz.

Evde oyuncak kutusu nasıl yapılır sorusunun belki de en kolay cevaplarından birisi karton oyuncak kutularıdır. Hatta bir de evde yoksa bile uygun fiyatta bulabileceğiniz jüt kumaşı ile karton oyuncak kutunuzu daha şık ve eksantrik bir hale getirebilirsiniz.

Karton Kutudan Oyuncak Kutusu Yapımı

1. Karton kutu yapımında ilk adımınız jüt kumaş ile karton kutuyu kaplamak olmalıdır. Bunun için karton kutunuzun dışına silikon sıkın ve çevresini jüt kumaş ile kaplayın.

2. Oyuncak kutunuzu rahat taşımak için iki tarafında bulunan kulplar yapmak isabetli bir karar olacaktır. Bunun için kutunun iki tarafından eşit aralıklarda ikişer tane delik açın ve her iki tarafa da bu deliklerden geçirerek 20 şer santimlik ipler bağlayın.

3. Giymediğiniz bir tişörtü kartonun içerisine kenarlarını kıvırarak yerleştirin.

4. Son aşamada ise elinizdeki süsler ve boyalar ise çocuğunuzun ilgisini çekecek şekilde oyuncak kutunuzu süsleyin. Koliden evde oyuncak kutusu nasıl yapılır sorusu bu kadar basit!

2. Damacanadan Oyuncak Sepeti Yapımı

YouTube video
Evde oyuncak kutusu nasıl yapılır sorusunun en beklenmedik ancak bir o kadar da şık cevaplarından birisi de damacanadır. Eğer evinizde kullanmadığınız bir damacana varsa ya da çocuğunuzun oyuncaklarını toplama için büyük bir oyuncak kutusuna ihtiyacınız varsa o halde düşük bütçe ile şık ve asla sizin yaptığınıza kimsenin inanmayacağı bir oyuncak kutusu yapabilirsiniz.

Damacanadan evde oyuncak kutusu nasıl yapılır aşamalarını uygulayabilmek için ihtiyacınız olan malzemeler sadece bir damacana, makas, silikon tabancası, hasır ip, kumaş ve süs olarak kullanabileceğiniz bir ayıcık oyuncağıdır.

Damacanadan Oyuncak Sepeti Yapımı Aşamaları

1. ilk olarak damacananın ağız kısmını bir falçata ile kesin ve bir daha sonradan kutunuza kapak yapmak için onu bir kenara koyun.

2. İlk olarak damacananın tabanını bir kumaş parçasıyla kaplayın ve ardından hasır ip ile damacanayı sarın. Son işlem olarak içerisine hazırladığınız kumaşı yerleştirin.

3. Kapağını da hasır ip ile kapladıktan sonra son işlem olarak damacananın ağız kısmına bir ayıcık yapıştırdığınızda çok şık, dekoratif ve hazırları aratmayacak bir oyuncak kutusu elde etmiş olacaksınız.

3. Keçeden Oyuncak Sepeti Yapımı

Keçeden oyuncak kutusu yapımı son derece basit ancak bir o kadar da şık oyuncak kutusu yapabileceğiniz bir yöntemdir. İhtiyacınız olan malzemeler ise sadece istediğiniz renklerde keçe, makas ve süslemek için kullanacağınız zevkinize göre boya ve oyuncaklar.

Büyükçe bir keçeden hangi ölçülerde oyuncak sepeti yapmak istiyorsanız ilk olarak keçeyi kesmeden ölçüler doğrultusunda kesin ve yanlarından dikin. İşte keçeden oyuncak kutusu nasıl yapılır sorusunun cevabı bu kadar kolay!

4. Ahşap Oyuncak Kutusu Yapımı

YouTube video
Ahşap oyuncak kutusu modelleri, neredeyse tüm bebek ve çocuk odası dekorasyonu için uyum sağlayan şık ve bir o kadar da ekonomik oyuncak kutusu modelleridir. Elinizde ahşap bir kasa varsa bu kasayı oyuncak kutusu yaparak değerlendirebileceğiniz gibi aynı zamanda isterseniz uygun maliyetlerde ahşap kasa alarak da ekonomik ve şık dekoratif oyuncak kutusu yapabilirsiniz.

Ahşap malzemesi, boyanmaya müsait bir malzemedir. Dolayısıyla da istediğiniz renkte boyayarak dekorasyona uyumlu hale getirebilirsiniz. Ancak tercih edeceğiniz boyanın su bazlı akrilik boya olması oyuncak kutunuzun daha uzun ömürlü ve sağlıklı olmasını sağlayacaktır.

5. Penye İpten Oyuncak Sepeti Yapımı

YouTube video
Oyuncak sepeti yapımı penye ip ile özellikle örgü bilen kadınların yapabileceği modeller arasında yer alıyor. Eğer örgü örmeyi biliyorsanız ve çocuğunuzun işlevsel bir oyuncak kutusuna ihtiyacı varsa o halde hem ekonomik hem de el emeği şık bir penye ipten sepet yapımı tam sizlik olacaktır.

Oyuncak sepeti yapımı örgü ile oldukça kolaydır. Zira örgü örmeyi bilen kadınlar istenilen ölçülerde bir oyuncak sepeti yapabilmek için tabanının ve etrafının kaç ilmekle ve nasıl örülmesini gerektiğini bilmektedir. Ancak bilmeyenlerin de yapabileceği bir model olmakla birlikte yapımının zor olmadığını söyleyebiliriz.

6.  Kumaş Oyuncak Sepeti Yapımı

YouTube video
Kumaş oyuncak sepeti yapımı da tıpkı diğer oyuncak kutusu modelleri gibi son derece kolay ve pratiktir. Ancak ihtiyacınız olan malzemeler biraz farklılık gösterecektir. Burada kumaş oyuncak kutu yapımı plastik kova ile yapıldığından mutlaka beklentilerinizi karşılayacak bir büyüklükte plastik kovanız olmalıdır.

Plastik kova, tercih edeceğiniz renk ve türde iki farklı kumaş, elyaf ve süslemek için de kurdele ve oyuncak gibi süsler ile kumaştan ve yıkanabilir özelliği olan oyuncak kutunuzu pratik bir şekilde yapabilirsiniz.

Plastik Kova İle Kumaş Oyuncak Kutusu Yapımı

1. İlk olarak kullanacağınız kovayı belirleyin ve kovanızın iç ve dış ölçüleri doğrultusunda kumaşlarınızı keserek dikime hazırlayın.

2. Kesilmiş kumaşlarınızı birbirine monte ederek videoda göründüğü gibi içine kumaş elyaf yerleştirerek tüm kumaşları bir bütün haline getirin.

3. Son aşamada ise her iki taraf için hazırladığınız kulpları dikin ve kumaşınızı kovaya yerleştirin. Böylece sadece birkaç saat içinde kumaştan ve istediğiniz zaman çıkarıp makinede yıkayabileceğiniz oyuncak sepetinizi yapmış olacaksınız.

Evde oyuncak kutusu nasıl yapılır sorusunun cevabını arayanlar için plastik kova ile yapılan oyuncak kutusu oldukça şık seçeneklerden birisidir.

7. Kasadan Oyuncak Kutusu Yapımı

YouTube video
Meyvelerin taşındığı plastik kasaları genellikle işimiz bittikten sonra çöpe atarız. Çünkü birçok kişi aslında bu plastik kasaların muhteşem bir geri dönüşüm malzemesi olduğunu bilmiyor.

Özellikle çocuğunuz varsa ve bir oyuncak sepeti ihtiyacınız varsa evde oyuncak kutusu nasıl yapılır diye merak ediyorsanız kasa ile harika bir oyuncak kutusu yapabilirsiniz.

Kasadan evde oyuncak kutusu nasıl yapılır sorusunu aslında kendiniz şekillendirebilir ve farklılaştırabilirsiniz. Yapım aşamalarında kasaları kaplamak için eva kağıtları kullanabileceğiniz gibi aynı zamanda kumaş ve elyaf gibi malzemeler de tercih edebilirsiniz. Burada kararı evinizde olan ya da hızlı ulaşabileceğiniz malzemelere göre siz verebilirsiniz.

Kasa ile oyuncak kutu yapımı sırasında kumaş tercih edecekseniz kasanın dış ve iç kaplaması için tek kumaş kullanabileceğiniz gibi iki ayrı desenli kumaş da tercih edebilirsiniz. Eğer eva kağıdı kullanacaksanız işiniz daha kolay olacaktır. İstediğiniz renklerde eva kağıdını oyuncak sepeti yapımı sırasında kullanarak kasanızı kolay bir şekilde kaplayabilirsiniz.

Son aşamada ise süslemek de tamamen sizin ve çocuğunuzun zevkinize kalmıştır. Eğer kumaş malzemeler kullanacaksanız silikon tabancası ile, eva kağıt kullanacaksanız da güçlü bir yapıştırıcı ile süs malzemelerinizi oyuncak sepetinize yapıştırabilirsiniz.

8. Hasır Oyuncak Sepeti Yapımı

YouTube video
Hasır ürünlerin, dekorasyondaki yeni ve estetik duruşu tartışmasızdır. Hem ekonomik hem de dekoratif olan bu ürünleri evinizin neredeyse her alanında rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hasır bir oyuncak sepeti, çocuklarınızın odasında hem şık hem de işlevsel bir eşya haline gelebilir.

Üstelik, çok para vermeden ekonomik bir şekilde elinizdeki eşyaları değerlendirerek bu dekoratif eşyaları kendiniz yapabilirsiniz. Özellikle evde oyuncak kutusu nasıl yapılır sorusunun cevabını arıyorsanız en basit ve en hızlı yöntemlerden birisinin hasır oyuncak sepeti yapımı olduğunu söyleyebiliriz.

Hasır oyuncak sepetine hasır özelliğini veren hepimizin bildiği gibi hasır iptir. Bu sebeple de ana malzeme olarak sepet, plastik bir kova, damacana hatta karton bir kutu bile kullanabilirsiniz. Burada önemli olan ana malzemenizin dışını kaplayacağınız hasır iptir.

Hasır Oyuncak Sepeti Yapımı Aşamaları

Hasır oyuncak sepeti yapmak için ihtiyacınız olan ana malzemeler koli ya da sepet ve yeteri kadar hasır ip ile silikon tabancasıdır.

İlk olarak hasır ip ile elinizdeki kutuyu sıra ile kaplayın. Ardından kutunun iç astarını hazırlayın. Daha sonrasında ise süslemesini ve renklendirmesini zevkinize göre yapabilirsiniz. Hasırla evde oyuncak kutusu nasıl yapılır işte bu kadar kolay!

Dekoratif Oyuncak Saklama Kutusu Bulabileceğiniz Güvenilir ve Ekonomik Yerler Nerelerdir?

Dekoratif oyuncak kutusu, çocuğu olan ve aynı zamanda dekorasyona önem verenlerin ihtiyaç duyduğu ürünlerden birisidir. Yukarıda da açıkladığımız gibi evde bulunan malzemeler ile çok şık ve gösterişli hatta kimseyi kendi yaptığınıza inandıramayacağınız oyuncak kutusu modelleri yapabilirsiniz.

Şık ve işlevsel bir oyuncak kutusu ihtiyacınız varsa evde oyuncak kutusu nasıl yapılır faaliyetlerine zaman ayıramayacak kadar yoğun bir temponuz var ise ekonomik modeller bulabilirsiniz.

Çocuk sağlığına zararı olmayan malzemelerden üretilmiş şık, dekoratif, kullanışlı ve aynı zamanda da ekonomik oyuncak kutusu modelleri IKEA ve Koçtaş gibi bilinen mağazalarda ekonomik fiyatlarda sunulmaktadır.

IKEA oyuncak kutusu modelleri arasında her beklentiyi karşılayacak farklı ölçü ve ebatlarda modeller yer almaktadır. Aynı şekilde Koçtaş oyuncak kutusu modelleri arasından da çocuğunuzun oda dekorasyonuna en uygun model ve ölçülerde birden çok model bulmanız mümkündür.

El emeği olan her şey elbette daha kıymetlidir. Ancak zamanınız yok ise bu modelleri de evinizde kullanarak evinize şıklık ve fonksiyonellik katabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!