featured

Popüler Filmler Listesi ile En Sevilen Yapımları Tekrar İzlemeye Ne Dersiniz?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir ortamda konuşulan konuların başında popüler filmler gelir. Bazen filme atıf yapılarak söylenmek istenen şey açıklanır. Bazen ise filmle ilgili bir espri yapılır. İşte bu durumlara Fransız kalmamak adına ülkemiz insanlarının izlediği en popüler filmler bilinmelidir. Bu filmler hakkında ne kadar bilgi bilinirse o kadar dikkat çekici birey olunur. Tabi ki izlemek en güzelidir. Fakat bu filmleri izlemeye vakit bulamayanlar ortamlara Fransız kalmamak için bu yazıdan istifade edebilir.

Popüler Filmler Nelerdir?

Popüler filmler denildiğinde izlenme sayısı diğer filmlere nazaran fazla olan filmler akla gelmektedir. Yani film izlemeyi sevenlerin kesinlikle ıskalamadığı filmlerdir. Bu yüzden bir ortamda film izleyen biri olarak görülüyorsanız bu filmleri kesinlikle izlemiş olmalısınız.  

1 – Hızlı ve Öfkeli 7

YouTube video

Kimilerine göre abartılı senaryoya sahip olan filmdir. Nisan ayı 2015 yılında gösterime giren Hızlı ve Öfkeli serisinin 7. Filmi ülkemizde en popüler filmler arasında yer alır. Bir aksiyon filmidir. Bu muhteşem filmde, tam olarak aksiyon filminden ne bekleniyorsa o vardır. Kimileri ise bu kadar abartı da fazla demektedir. Buna rağmen ülkemizden en çok izlenen filmler arasında yer almaktadır.  

2 – Titanik

YouTube video

Titanik bilindiği gibi gerçekte var olan bir gemidir. Asla batmaz denen milyon dolarlık yatırım olan gemi bir buz dağına çarparak batmıştır. Bu konuyu ele alan Titanik filmi de Türkiye’de sinemaseverlerin en çok izlediği filmler arasında yer almaktadır. Filmin sonunda yer alan film kahramanlarının yaptığı o hareket nerdeyse aşkın simgesi haline gelmiştir. Bir dönem Gelin damat resim çekimlerinde bu hareketi yapamayanı dövmekteydiler.  

3 – Avatar

https://www.youtube.com/watch?v=sY76Xhyk24U

Aksiyon, aşk filmi derken sıradaki film bilim kurgu dalından geliyor. Türkiye’de en çok izlenen popüler filmler sıralamasına giren film 2009 yapımıdır. İlginç olan ise Titanik filminin yönetmeni ile bu filmin yönetmeni aynı kişidir.

4 – Avengers Endgame

YouTube video

2019 yapımı olan bu film Türkiye’de en çok izlenen yabancı filmler arasına adını yazdırmayı başarmıştır. Aksiyon filmidir. Bunu yanında bilim kurgu tadı da bulunmaktadır. Bu filmde kötü adamlar filimin başında galiptir. Süper kahramanlar ise umutsuz ev kadınları modunda depresyondadır. Bakalım filmin sonunda iyiler kazanacak mı?

5 – Buz Devri Serisi

YouTube video

İlk filmi 2002 yılında yapılan tatlı bir animasyon filmidir. Son filmi ise 2016 yılında vizyona girmiştir. En çok izlenen serisi Buz Devri 4’tür. Adından da anlaşılacağı üzere serinin dördüncü filmdir. 2012 yılı yapımıdır.  Başkahramanları bir kaplan ve mamut gibi hayvanlardan oluşmaktadır. Hayvanların konuşturulduğu nispeten komik ve yer yer duygusal bir filmdir. Animasyon filmi olması sizi yanıltmasın yetişkinlerin de zevk alacağı bir yapımdır.

6 – Yüzüklerin Efendisi Serisi

YouTube video

Efsane kitabın beyaz perdeye aktarılmış efsane yapıtıdır. Hem kitabı hem de filmleri harikadır. Bilgisayar oyunu bile yapılan yüzüklerin efendisi belki türünün en iyisidir. Orta Dünya’da geçen ilginç olaylar ve serüven sizi peşinize takıp sürükleyecektir. Önce kitabını mı okumalısınız yoksa filmini mi izlemelisiniz hala kişiden kişiye değişen bir konudur.

7 – Truva

YouTube video

Aksiyon ve tarih filmidir. 2004 yapım filmdir. Başrolünde Brad Pitt oynamaktadır. Film tarihte gerçek olabilecek efsane olarak anlatılan olayı işlemektedir. Savaş Bir aşk için başlamıştır. Soluksuz bir şekilde milattan önce olanlar sanki evinizde oluyormuş gibi hissettiren bu filmi izlemediyseniz çok şey kaybetmişsiniz demektir.

8 – Karayip Korsanları Serisi

YouTube video

Bir filmden ne istenir? Aşk, aksiyon, komedi mi? Karayip Korsanları, işte bunların hepsinden biraz içinde barındıran harika bir aksiyon filmi serisidir. Bu özel yapımın ilk filmi 2003 yılında seyirciyle buluşmuştur. Karayip Korsanları filmi serisinin son filmi 2017 yılında vizyona girmiştir. Johnny Depp’in mükemmel oyunculuğunu izlemediyseniz film izlemeyi severim demeyin.

9 – 2012

YouTube video

2012 filmi, geçmiş uygarlıklardan olan Mayaların takviminin baz alındığı filmdir. Mayalılara göre 2012’de dünyanın sonu gelmeliydi. Şu an 2020 yılında olduğumuza göre dünyanın sonu gelmemiş. Fakat film bu takvimi baz alarak 2012 yılında dünyanın sonu gelirse ne olur konusunu bize anlatmaktadır.

10 – Matrix Serisi

YouTube video

Bilim kurgu filmlerinin atası kabul edilebilecek bir seri filmdir. Bir dönem insanlarını beyaz perdeye kilitleyen aksiyon ve bilim kurgu karışımı bir filmdir.  İlk film 1999 yılında yayınlanmıştır. Devam olarak diğer iki filmi ise 2003 yılında yayınlanmıştır. Aksiyon severlerin izlemesi gereken bir filmdir.

11 – Batman ve Superman Adaletin Şafağı

YouTube video

İki süper kahramanı bir filmde izleyebileceğiniz harika bir film. Süper kahraman seven kişilerin keyifle izlediği en popüler filmler arasında yer almaktadır. Tarafını seç. Batman mi haklı Superman mi? İzlemeden karar verilemeyecek bir soru.

12 – Altıncı His

YouTube video

Türkiye’de izlenen popüler filmler arasında yer alan listemizin ilk gerilim filmidir. Altıncı His konusu geçmişte kötü anılara sahip bir psikiyatristin küçük bir çocukla yakınlaşmasını ele almaktadır. Küçük çocuk ile o kadar yakınlaşmıştır ki çocuk kimseye açmadığı sırlarını Bruce Wills’e açmaktadır.

13 – Deadpol

https://www.youtube.com/watch?v=1A-yjIwVHbw

Süper kahramanlar evreninin en lakayt karakteridir. 2016 yılına kadar bazı filmlerde görülse de tek başına kahraman olduğu ilk film 2016 yılında çekilmiştir.  X- Men Serilerinde gözükmeye başlayan karakter şu anda örümcek adamdan sonra Marvel Dünyasnın en ünlüsüdür. Deadpol 2 filmi 2018 yılında yayınlanmıştır. Serinin üçüncü filmi sabırsızca bekleniyor.  

14 – Alacakaranlık Serisi

YouTube video

İlk serisi 2008’de vizyona giren Alacakaranlık filmi konusu gençlik, aşk ve maceradır. Aslında yüzüklerin efendisi gibi roman olan Alacakaranlık 5 filmi bulunmaktadır. Son filmi 2012 yılında vizyona girdi.

15 – Joker

YouTube video

Süper kahraman dünyasının en renkli kötü karakteri jokerdir. Joker filmi Joker’in hayatını konu almaktadır. 2019 yapımı olan film izlenmeye değer bir filmdir. İnsanları dış görünüşlerine göre yargılamamak gerekir mesajı da veren film tam bir süper kahraman filmidir.

Tüm zamanların en sevilen eski yapımlarından olan dünyanın en iyi filmleri arasındaki Esaretin Bedeli, Yıldız Savaşları ve Rocky film serisi haziran 2020 ‘de hazırladığımız Türkiye’de en çok izlenen popüler filmler listesine giremedi. Aynı zamanda imdb puanları da oldukça yüksek olan bu 15 özel yapım dünyanın en sevilen filmlerindendir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!