Genital Estetik Nedir Nasıl Yapılır | Vajina Estetiği Hakkında Merak Edilenler

Genital Estetik Nedir Nasıl Yapılır | Vajina Estetiği Hakkında Merak Edilenler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadınların cinsel ve sosyal yaşamını olumlu yönde etkileyen genital estetik nedir nasıl yapılır? Vajina estetiği hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir? Bu yazımızda son yıllarda, kadınlar arasında sık araştırılan bir konu olan genital estetik nedir konusunu ele aldık ve genital estetik nasıl yapılır, genital estetik amacı nedir, vajina estetiği neleri içerir bir araya getirdik…

Bu yazıda neler var?

Genital Estetik Nedir Neden Yapılır?

Genital estetik nedir denince akla pek çok işlem geliyor olabilir. Genel anlamda genital yani vajinal estetik; genital bölgede doğuştan var olan ya da sonradan oluşan şekil bozukluklarının giderilmesi amacıyla yapılan işlemlerdir.

Kadınlarda vajina estetiği işlemleri yapılan dış genital organlar şunlardır:

  • Mons pubis (genital bölgedeki kemikli kısım/göbek altı)
  • Labia minor (iç dudaklar)
  • Labia majör (dış dudaklar)
  • Klitoris
  • Hymen (kızlık zarı)

Genel anlamda genital estetik nedir dendiğinde; bu kısımlara yapılan işlemleri kapsar. Vajina estetiği çoğunlukla genital bölgedeki şekil bozukluklarından kaynaklandığı için kadınlarda özgüven eksikliğine ve buna bağlı olarak cinsel isteksizliğe yol açabilir. Dolayısı ile vajina estetiği hem sağlıklı cinsel yaşam için hem de özgüven eksikliğinin giderilmesi için uygulanır.

Genital Estetik Nedir Nasıl Yapılır | Vajina Estetiği Hakkında Merak Edilenler

Genital Estetik Neleri Kapsar? Genital Estetik Ameliyatı Çeşitleri Nelerdir?

Genital estetik nedir dendiğinde genellikle akıllara son yılların en çok tercih edilen genital gençleştirme ameliyatı geliyor. Ancak bu sorunun tek cevabı vajinal sıkılığı sağlamak için yapılan vajina daraltmayı da kapsayan genital gençleştirme değil….

Günümüzde yaygın olarak uygulanan, kadınların özgüven sorununu aşmasına yardımcı olup cinsel yaşamına olumlu anlamda yön veren genital estetik ameliyatı çeşitleri şunlardır:

  • Labioplasti
  • Perineoplasti (Perine estetiği)
  • Vajinoplasti
  • Kliteroplasti
  • Himenoplasti (kızlık zarı dikimi – kızlık zarı onarmı)

1- Genital Estetik Ameliyatı Labioplasti Nedir?

Labioplasti; genel olarak doğuştan gelen, ergenlik çağında belirginleşen ve giderek sarkıp düzensizleşen iç dudaklara yapılan müdahaledir. Labium minor adı verilen iç dudaklar sarkıp düzensizleştiğinde kötü bir görünüme neden olur. Kimi zaman da iç dudaklar birbiriyle orantısız olup; biri daha uzun biri daha kısa olabilir ve buna labial asimetri adı verilir. Tüm bunları giderilmesi için uygulanan genital estetik ameliyatı labioplastidir.

Genital Estetik Nedir Nasıl Yapılır | Vajina Estetiği Hakkında Merak Edilenler

a- Labioplasti Nasıl Yapılır?

Labioplasti vajina estetiğinde iç dudaklarda yaşanan sarkıklık düzensizlik cerrahi olarak giderilir. Eğer iç dudaklar arasında orantısızlık varsa labioplasti ile simetri sağlanır.

b- Labioplasti Ameliyatında Anestezi Uygulanır mı?

Labioplasti ameliyatında, işlemin kapsamı ve hastanın durumuna göre genel anestezi ya da yalnızca lokal anestezi uygulanabilir.

c- Labioplasti Sonrası İz Kalır mı?

Vajina estetiği labioplasti ameliyatı sonrasında hastaların genital bölgesinde herhangi bir iz kalmamaktadır.

d- Labioplasti Ameliyatı Sonrası Cinsel İlişkiye Girilir mi?

Labioplasti estetiğinden sonra hastaların dört haftalık cinsel perhiz uygulaması gerekir. Operasyondan 4 hafta sonra cinsel yaşama geri dönülebilir.

Genital Estetik Nedir Nasıl Yapılır | Vajina Estetiği Hakkında Merak Edilenler

2- Perineoplasti Nedir? Perineoplasti Neden Yapılır?

Perineoplasti; doğum sonrası dikiş izlerinin giderilmesi, vajina ve makat arasındaki derinin temizlenmesi gibi nedenlerle yapılan cerrahi işlemdir. Perineoplastinin amacı; genital bölgenin görünümünü düzeltmektir.

Ancak kimi zaman doğum sonrası genital bölgedeki deformasyonlar ağrılı ve acılı cinselliğe neden olabilmektedir. Bu nedenle de perineoplasti genital estetik nedir araştırması çok yapılmaktadır. Bu noktada perineoplasti hem işlevselliği geri kazanmak hem de estetik görünüm kazanmak amacıyla yapılır.

a- Perineoplasti Nasıl Yapılır?

Perineoplasti ameliyatı tamamen kişiye özeldir. Çünkü doğum sonrası vajinal deformasyon herkeste aynı değildir. Bu nedenle soruna yönelik işleler gerçekleştirilir. Ancak genel olarak perineoplastide genital bölgenin görünümü anotomik olarak düzeltilir, var ise dikiş izleri temizlenir, anüs ve vajina arasındaki cilt kalıntıları yani doku fazlalıkları alınır.

b- Perineoplasti Ameliyatında Anestezi Uygulanır mı?

Perineoplasti ameliyatı genellikle anestezi gerektirir. Çünkü bu vajinal estetik ameliyatında genelde birden fazla işlem yapılır, doku alınır, gerekli ise estetik dikiş atılır.

c- Perineoplasti Sonrası İz Kalır mı?

Perineoplasti zaten genital bölgedeki kötü görünümü düzeltmek ve ameliyat izlerini yok etmek için yapılır. Dolayısı ile perineoplasti sonrası ameliyat izi kalmaz.

d- Perineoplasti Sonrası Ne Zaman Cinsel İlişkiye Girilebilir?

Perineoplasti ameliyatı sonrasında, işlemlerin kapsamına göre doktor tarafından bir süre belirlenir ve cinsel ilişi perhizi yapılması gerekir. Genel olarak 5-6 hafta içinde cinsel hayata geri dönülebilir.

Genital Estetik Nedir Nasıl Yapılır | Vajina Estetiği Hakkında Merak Edilenler

3- Vajinal Estetik Ameliyatı Vajinoplasti Nedir?

Genital estetik nedir araştırması yapan kişilerin en fazla merak ettiği yöntemlerden biri vajinoplastidir. Vajinoplasti; vajinal doğum, ilerleyen yaş, vajinal bölgenin hasar alması, kürtaj, cinsel ilişki ve benzeri gibi nedenlerle genişleyen vajinanın normal formunu geri kazanması için uygulanan bir yöntemdir. Vajinoplasti vajina daraltma ameliyatı olarak da bilinir.

Vajinoplasti estetiğinde amaç; vajinanın eski sıkılığını geri kazanmasıdır. Çünkü genişleyen vajina hem kadınların özgüven sorunu yaşamasına hem de cinsel tatminsizlik yaşamasına neden olabilir.

a- Vajinoplasti Genital Estetik Nasıl Yapılır?

Uzun süreli cinsel ilişki, vajinal doğum, birden fazla vajinal doğum gibi nedenlerle vajinada gevşemeye bağlı olarak deformasyonlar gelişebilir ve vajina sıkılığı azalıp gevşeyebilir. Bu durumda vajinanın arka duvarındaki kas dokusu ve mukoza çıkartılır ve kalan kalan kısımlar dikilir. Böylelikle vajinal kanalın daralması sağlanır.

b- Vajinoplasti Ameliyatında Anestezi Uygulanır mı?

Vajinoplasti nedir; vajina daraltma işleminin cerrahi olarak uygulanmasıdır. Dolayısı ile vajinoplasti operasyonlarında lokal ya da genel anestezi uygulanır. Ancak vajina daraltma için tek yol cerrahi vajinoplasti değildir.

Vajina daraltma için cerrahi olmayan bir yöntem daha vardır. LVR olarak bilinen lazerle vajinal rejüvenasyon ile vajinal daraltma işlemi sadece lazerle yapılır, kesi ve dikiş atılmaz, anestezi gerektirmez. Bu yöntemde iyileşme süresi daha kısadır ve uygulama sonrası hemen sosyal yaşama geri dönülebilir.

c- Vajinoplasti Sonrası İz Kalır mı?

Hem LVR hem de vajinoplasti vajinal estetiğinde hastalarda iz kalmamaktadır.

d- Vajinoplasti Sonrası Cinsel İlişkiye Girilir mi?

Vajinoplasti sonrası hasta günlük yaşamına kısa süre içinde geri dönebilmektedir ancak 4-5 hafta cinsel ilişkiye girmemelidir.

Genital Estetik Nedir Nasıl Yapılır | Vajina Estetiği Hakkında Merak Edilenler

4- Vajina Estetiği Kliteroplasti Nedir?

Klitoris, kadınların idrar kanalının hemen üzerinde bulunan, iç ve dış dudakların üst birleşiminde yer alan kabarık yerdir. G noktası olarak da bilinen klitoris kimi kişilerde olması gerekenden fazla büyük olabilir. Bu durumdan rahatsız olanların başvurduğu vajina estetiği kliteroplasti olmaktadır.

a- Kliteroplasti Nasıl Yapılır?

Klitorisin normalden büyük olması durumunda; fazlalık olan doku, cerrahi yöntemle alınır. Geri kalan kısımlara dikiş atılır.

b- Klitroplasti Ameliyatında Anestezi Uygulanır mı?

Kliteroplasti esnasında fazl aolan doku kesi yapılarak alındığı ve daha sonrasında dikiş atıldığı için anestezi uygulanır. Hangi hastaya genel anestezi, hangi hastaya lokal anestezi uygulanacağı doktor tarafından kararlaştırılır.

c- Kliteroplasti Sonrası İz Kalır mı?

Kliteroplasti esnasında fazla olan doku alındıktan sonra bölgeye estetik ip olarak da bilinen eriyen dikişler atılır. Böylelikle işlem sonrasında dikiş alınması gerekmez ve ameliyat izi kalmaz.

d- Kliteroplasti Sonrası Ne Zaman Cinsel İlişkiye Girilebilir?

Kliteroplasti cerrahi bir operasyondur ve bu nedenle işlem bölgesine dikiş atılır. Kliteroplastiden sonra kişiler sosyal yaşamlarına kısa süre içinde geri dönebilse de genital bölge her türlü mikroptan ve enfeksiyondan sakınılmalıdır. Bu nedenle kliteroplasti ameliyatından ortalama 4-5 hafta sonra cinsel ilişkiye girilebilmektedir.

Genital Estetik Nedir Nasıl Yapılır | Vajina Estetiği Hakkında Merak Edilenler

5- Himenoplasti Nedir? Kızlık Zarı Dikimi – Kızlık Zar Onarımı Nedir?

Kızlık zarı dikilmesi de vajinal estetik çeşitlerinden biridir. Kızlık zarı onarımı olarak da bilinen bu operasyon ailevi ya da sosyal nedenlerden dolayı tercih edilmektedir. Vajinal girişin yaklaşık 3 cm içinde bulunan bu zar yaklaşık olarak 2 mm kalınlığındadır.

a- Kızlık Zarı Onarımı Nasıl Yapılır?

Yaklaşık 2 mm kalınlığında olan kızlık zarının bütünlüğü, vajinaya penis ya da bir cisim girmesiyle bozulmaktadır. Bu durumda sosyal ya da ailevi nedenlerden dolayı kızlık zarı dikimi genital estetik nedir nasıl yapılır araştırması yapıp bu yönteme başvuranlar vardır.

Bekaret tamiri, kızlık zarı dikimi adlarla da ifade edilen kızlık zarı onarımı himenoplasti iki farklı şekilde yapılmaktadır. Kızlık zarı onarımı çeşitleri ise şu şekildedir:

  • Uzun Süreli Kızlık Zarı Onarımı (Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi)
  • Kısa Süreli Kızlık Zarı Onarımı (Geçici Kızlık Zarı Dikimi)

Uzun süreli kızlık zarı dikimi; yakın zamanda evlilik ya da cinsel birliktelik düşünmeyen kişiler için uygundur. Kısa süreli kızlık zarı dikimi himenoplasti ise; en fazla bir hafta içinde cinsel ilişkide bulunacak kişiler için uygundur.

b- Kızlık Zarı Onarımında Anestezi Uygulanır mı?

Kızlık zarı onarımında anestezi uygulanıp uygulanmayacağı işlemin içerik ve kapsamına göre değişir. Ancak bu işlem genellikle anestezi gerektirmez ve kısa süre içinde gerçekleştirilir.

c- Kızlık Zarı Dikimi Belli Olur mu?

Kızlık zarı onarımı, jinekolojik muayene yapılmadığı sürece belli olmamaktadır.

Genital Estetik Nedir Nasıl Yapılır | Vajina Estetiği Hakkında Merak Edilenler

Genital Estetik Nasıl Yapılır?

Günümüzde gelişen tıp, teknoloji ve güzellik uygulamaları sayesinde vajina estetiği cerrahi ve cerrahi olmayan yollarla yapılabilmektedir. Vajinal estetik kapsamında yapılacak gerekli işlemler, müdahalenin cerrahi olup olmayacağını belirler.

Vajinal estetik operasyonları tek tek yapılabildiği gibi kombine bir şekilde birlikte de yapılabilir. Örneğin; doğum sonrası görünümü kötüleşen vajinanın sağlıklı görünümünü geri kazanması için yapılan perinoplasti ile birlikte kliteroplasti, vajinoplasti ve labioplasti yapılabilir.

Genital Estetik Genel Anestezi ile mi Yapılıyor?

Vajina estetiği eğer cerrahi olarak yapılacak ise genel anestezi ya da lokal anestezi uygulanır. Cerrahi olmayan işlemlerde ise anesteziye gerek duyulmaz. Örneğin; LVR ile vajina daraltma işleminde anesteziye gerek duyulmaz çünkü işlem kesi atılmadan, sadece lazerle yapılır.

Genital Estetik Zor mu? Genital Estetik Nasıl Oluyor?

Genital estetik nedir, genital estetik nasıl yapılır araştırması yapanlar genellikle bu operasyonların zorluklarını da merak ederler. Genital estetik ameliyatı çeşitleri günümüzde gelişen teknoloji ve tıp uygulamaları sayesinde kolaylıkla yapılabilmektedir. Hastalar da kimi zaman 3 günlük dinlenme sonrası kimi zaman da uygulama sonrası hemen sosyal yaşamına geri dönebilmektedir. Ameliyatlar kısa sürede genelde hastane yatışı gerektirmeden yapılmaktadır.

Genital estetik ameliyatları bazen lazer uygulamalarıyla bazen de cerrahi olarak yapıldığı için zorluk dereceleri farklıdır. Ancak genel olarak artık bu ameliyatlar herhangi bir zorluk taşımamakta, ağrısız acısız konfor içinde süreç yönetilebilmektedir.

Genital Estetik Nedir Nasıl Yapılır | Vajina Estetiği Hakkında Merak Edilenler

Genital Estetik Kimlere Yapılır?

Genital estetik ameliyatları genel sağlık durumu elverişli, vajinal estetiğe ihtiyaç duyan her kadına yapılabilir. Kadınlar doğuştan genel vajinal yapı nedeniyle, kalıtsal özellikler nedeniyle, ilerleyen yaş etkisiyle ya da vajina bölgesinde yıpranma nedeniyle vajina estetiği ameliyatı olabilir.

Genital Estetik Öncesi Sonrası Farklılık Olur mu?

Genital estetik öncesi sonrası kadınların ve dolaylı olarak erkeklerin cinsel yaşamlarında büyük farklılıklar olur. Genel olarak genital estetik yaptıranlar öncelikle özgüvenini geri kazanmaktadır. Genital sorunlar nedeniyle çoğu kadın özgüven eksikliği yaşamakta ve bu da zamanla cinsel isteksizliğe yol açmaktadır.

Vajinal estetik sonrası sorunlar giderildiği için kadınların cinsel yaşamları olumlu yönde değişmektedir. Örneğin; vajinal daraltma operasyonu sonrası kadınlar gibi erkeklerin de ilişkiden aldıkları haz artmaktadır. Kısacası; genital estetik öncesi sonrası olumlu yönde farklılık olur.

Genital Estetik Fiyatları Ne Kadar?

Genital estetik nedir sorusunun cevabı kadar, genital estetik fiyatları ne kadar sorusu da internette sıklıkla araştırılıyor. Genital estetik fiyatları yapılacak olan işlemin kapsamına, uygulanacak yönteme, doktor ya da kliniğin fiyat politikasına göre değişmektedir. Bu sebeple net bir fiyat belirlemesi yapılamaz.

Ancak genel olarak cerrahi genital estetik ameliyatı, lazerle yapılan ya da kesisiz vajinal estetik operasyonlarına göre daha pahalıdır. En ekonomik uygulamalar; cerrahi olmayan lazerle yapılan işlemlerdir. Ancak sağlıklı bir görünüme sahip vajinal bölge ve sağlıklı bir cinsel ilişki için kişilere en uygun operasyon türü, uzman hekimler tarafından belirlenir.

Genital Estetik Nedir Nasıl Yapılır | Vajina Estetiği Hakkında Merak Edilenler

BONUS: Erkeklerde Genital Estetik Nedir?

Genital estetik nedir, vajinal estetik çeşitleri nelerdir araştırmasını yapanlar sadece kadınlar değil. Çünkü erkeklerde genital estetik de mümkün…

Son yıllarda erkeklerde genital estetik nedir sorusunun cevabı olarak şu nedenlere yönelik işlemler gerçekleştiriliyor:

  • Penis şekil bozukluğu
  • Penis eğriliği
  • Penis açı düzensizlikleri
  • Peniste sünnet kaynaklı deformasyon
  • Pubis bölgesinde biriken yağ dokusunun alınması

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!