featured

Gerçekten Evliliğe Hazır Mısınız? Evliliğe Henüz Hazır Olmadığınızı Gösteren 7 İşaret!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evlenmeden önce çiftler arasında bazı konularda konuşulmalı, duygular gelişmeli ve emin adımlarla ilerlenmelidir. Elbette boşanma da oldukça doğal bir tercihtir. Fakat kişilerin evlilik öncesi bazı unsurlara dikkat etmesi gerekir.

Her ne kadar evlenmeden önce sadece mutluluğa odaklanılsa da tahmin edersiniz ki hayat bu kadar toz pembe değil. Özellikle sevgililik, flört döneminde yaşadıklarınızdan ötürü henüz hazır hissetmiyor olabilirsiniz.

Hatta hazır hissettiğiniz halde hazır olmayabilirsiniz…

Peki evliliğe hazır olmadığınızı gösteren belirtiler neler? Siz evliliğe ne kadar hazırsınız?

1- Sevgilinizin Sizi Biraz Daha Özgür Bırakmasını İstiyorsanız

İlişki her ne kadar bir çift işi görünse de her zaman bu sınır net olarak belirlenemiyor. Baktığınızda eşinizden ayrı olarak siz ayrı bir bireysiniz, o da ayrı bir birey.

Ancak ilişki içinde size sundukları, sizden talep ettikleri sizi ‘siz’ gibi hissettirmiyor ya da keşke biraz beni rahat bıraksa diyerek zaman zaman kaçış noktaları yaşıyorsanız…

Özgür hissedemiyorum biraz nefes almaya ihtiyacım var diyorsanız…

Sürekli onunlayım artık arkadaşlarımla görüşemiyorum ve kendimi kötü hissediyorum diyorsanız durup düşünmelisiniz.

Evlilik, iki bireyin kendisini iyi hissettiği ancak zaman zaman da fedakar olmayı gerektirir. Yalnız partneriniz sizden bu küçük fedakarlıklardan daha fazlasını istiyorsa, farkında olmadan bunu size zorlatıyorsa hazır değilsiniz.

Bekarken özgürlüğünüzü daha net görebilir daha net yaşayabilirsiniz. Fakat evlilik sonrası bu durum sandığınız gibi gitmeyebilir bu yüzden dikkatli olmanız ve düşünmeniz gerekebilir.

2- Maddi Konuda İletişiminizin Olmaması

Evliliği yürüten ve evlendikten sonra çoğu zaman oluşturulması gereken bir diğer ortam da ekonomik bütünlüktür. Elbette kimi eşler tarafından herkesin parası kendine mantığı vardır. Fakat tahmin edersiniz ki bu çoook küçük bir yüzdeliğe girmektedir.

İmzaların atılması ile birlikte evde dönecek olan ekonomik döngünün dengesini sağlamalısınız. Ancak henüz evleneceğiniz insanla bu konuları konuşmadıysanız minik bir sıkıntınız olabilir.

Eşinizin ya da eş adayınızın bu konuda nasıl bir yol izlediğini kestirmeniz zor olabilir. Paraya verdiği değer, parayı kullanım becerisi emin olun ki evlilik hayatınızda ilişkiyi etkileyen bir faktördür.

Aynı zamanda para konusunda dahi aranızda bir güven oluşmasını sağlayacaktır. Bilmelisiniz ki evlilik sürecinde en büyük tartışmaların kaynağı çoğu zaman maddiyat ve bu maddiyatın yönetilmesinden ortaya çıkar.

3- Gizli Alanlarınız, Sırlarınız Varsa

Birlikte olmak her şeyi açık açık paylaşmak olmayabilir; arkadaşınızın, tanıdıklarınızın sırrı elbette size sır olarak kalabilir.

Fakat!

Evliliğinizi etkileyebileceğini düşündüğünüz sırlarınız varsa ve bu sırları paylaşmak konusunda kendinizi tutuyorsanız burada yanlış giden bir şeylerin olduğu aşikar.

İleride evlendikten sonra bir şekilde bu sırların ortaya çıkması evlilikte güveni zedeleyecektir. Halbuki evlenmeden bu konuları konuşmak ilişkinizi de canlandıracak bir unsurdur.

Sırlarınızı, evlenmeden önce eteklerinizden dökmelisiniz.

4- İleriye Yönelik Hayalleriniz Var mı?

Çok duygusal bir insan olmayabilir daha çok mantığınızla hareket edip günü yaşamanın peşinde olabilirsiniz. Bu oldukça doğal.

Ama yine de evlenmeyi düşündüğünüz kişiyle gelecek planları kurmuşsunuzdur değil mi? Çok ciddi planlar olmasa da aklınızdan geçen bazı ufak hayaller mesela…

Eğer bunları ufak bir şekilde bile yapmadıysanız, eşinize dair gelecekle ilgili planlarınız pek de yok gibi duruyor.

Bu durum eşinizin ileride hayatınızda olup olmamasının sizin için pek de önemli olmadığını belirtebilir. Bu yüzden geleceğe dair düşüncelerinizde eşinize yer vermediğinizi fark ettiyseniz evlenmeden önce bir kere daha düşünmekte fayda var.

5- Daha Evlenmeden Boşanma Üzerine Konuşmak

Olumsuzlara çok meyilli değilseniz ya da bu yönde psikolojik bir rahatsızlığınız yoksa daha evlenmeden boşanmak üzerine konuşmanın saçma olduğunu siz de düşünebilirsiniz.

‘Amaan, evleneyim. Olmadı boşanırız’ diyerek bir yola çıktıysanız o yolun çok da iyi sonlara çıkmayacağını kestirebilmek mümkün.

Çünkü siz aslında farkında olmasanız bile bu ilişkiye dair güveniniz olmadığını belirtmiş oluyorsunuz. Bir şeylerin yolunda gitmeyeceğini çoktan kabul etmiş gibisiniz.

6- Kendi Rızanızla Evlenmediğinizi Hissetmek

Evlilik çok önemli bir karar olsa da bu karar her zaman partnerler tarafından verilmiyor olabilir. Evleneceğiniz kişiye gerçekten değer veriyor musunuz? Bir ömrü geçirebileceğiniz konusunda emin misiniz?

Yoksa partnerinizi üzmemek, kırmamak, ailenizi mahcup etmemek, sırf zengin diye evlenmek ya da ailenizden uzaklaşmak için mi evleniyorsunuz?

Unutmayın ki evliliğe tamam demek  kadar hangi sebeple tamam dediğiniz de önemli. İyi düşünmelisiniz…

7- Sınırlarınızı Belirlememek

Sınırsız bir ilişki ne ilişkideki kişilere ne de ilişkiye faydası dokunan bir durumdur. Her ne kadar birbirinizi sevseniz de unutmayın ki her ikiniz ayrı bir bireyi temsil ediyorsunuz.

İlişkide yaşayacağınız birçok ortak nokta ve duygu olabilir. Ama partneriniz kendi kabuğuna çekilmek istediğinde, arkadaşlarıyla tek görüşmek istediğinde buna hazır mısınız?

İlla başka birisi olmasına da gerek yok, tamamen kendine yönelik isteği de olabilir. Bu yüzden sınırlarınızı ilişki içinde net bir şekilde belirlemelisiniz.

Siz olanı kaybetmeden bir ilişkide ilerlemeniz daha sağlıklıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!