featured

Gmail Kurma İşlemi Nasıl Yapılır? Gmail Grup Oluşturma Adımları Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gmail kurma işlemi nasıl yapılır sorusu son dönemlerde oldukça sık sorulmakta ve araştırılmaktadır. Google şirketi tarafından 2004 yılında kurulan ve 2007 yılında herkese açık hale getirilen servis, günümüzün en popüler e-posta hizmetlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Söz konusu e-posta hizmeti sayesinde kullanıcılar ücretsiz bir şekilde mail gönderebilmekte ve alabilmektedir. Peki, oldukça popüler olan bu e-posta hizmetine üye nasıl olunur? 

Gmail Nedir?

Gmail, 2004 yılında Google şirketi tarafından kurulan ve tamamen ücretsiz bir şekilde kullanılan popüler e – posta servis hizmetidir. Aktif olarak 1 milyarın üzerinde kullanıcısı olan G-mail e-posta servis hizmeti sayesinde kullanıcılar, oldukça hızlı bir şekilde mail gönderebilmekte ve alabilmektedir. Günümüz mobil uygulamalarının hemen hepsinde kullanılabilen G-mail hesabı ile internette aktif bir kullanıcı olmak oldukça kolaydır. 

Gmail Hesabı Nasıl Açılır?

Gmail hesabı açabilmek için öncelikli olarak aşağıda yer alan bağlantı seçeneği kullanılarak hesap oluşturma sayfasına gidilmelidir.Gmail hesabı açabilmek için bu bağlantı seçeneğine tıklanmalıdır.Söz konusu sayfaya girdikten sonra adınızı ve soyadınızı doğru bir şekilde boş kutucuğa girilmelidir. Ardından kullanıcı adını ve şifrenizi belirledikten sonra ileri butonuna basılmalıdır.İleri butonuna bastıktan sonra doğum tarihi ve telefon numarası bilgilerini doğru olarak eksiksiz bir şekilde girilmelidir.Tüm bu işlemleri tamamladıktan sonra cep telefonuna gelecek olan doğrulama mesajı sisteme girilmeli ve böylece işlem tamalanmalıdır. 

Adım Adım Gmail Kurma İşlemi Nasıl Yapılır?

Dünyanın en çok kullanılan mail servisi olan Gmail sadece Türkiye’de değil, dünyanın her yerinde milyonlarca kişi tarafından kullanılmaktadır. Android başta olmak üzere birçok işletim sisteminde de default olarak kullanılan Gmail kurmak için bazı temel adımları takip etmek gerekmektedir. Adım adım Gmail kurma işlemi için, aşağıda yer alan adımları takip edilmelidir.  

1 – Iphone Gmail Kurma

YouTube video

Iphone Gmail kurma işlemi son derece pratik ve bir o kadar da hızlı bir şekilde yapılabilmektedir. Söz konusu işlemi yapabilmek için aşağıda yer alan adımlar takip edebilir ve bu adımları uygulanmalıdır.  

Öncelikli olarak telefonunuzun ayarlar menüsüne hızlı bir şekilde giriş yapılmalıdır.Ayarlar kısmına girdikten sonra ekrana parolalar ve hesaplar seçeneği gelecektir.Söz konusu seçeneğe tıklanarak Gmail menüsüne giriş yapılmalıdır.Gmail seçeneğine tıklandıktan sonra Google simgesine basılmalıdır.Google simgesine bastıktan sonra Gmail adresi ve şifresi doğru bir şekilde girerek işlem tamamlanmalıdır.

Yukarıda da görüldüğü üzere Apple Gmail kurma işlemi son derece basit bir şekilde yapılabilmektedir.  

2 – Bilgisayara Gmail Kurma

YouTube video

Bilgisayara Gmail kurma işlemi oldukça kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Sizler de aşağıda yer alan adımları takip ederek Outlook Gmail kurma işlemini kolaylıkla yapılabilir.  

Öncelikli olarak Outlook uygulaması açılmalıdır.Ardından araçlar simgesine tıklanmalı ve hesap ayarları menüsüne girilmelidir.Hesap ayarları kısmında yer alan yeni butonuna tıklanmalıdır.E-Posta hesabı ekle kısmında yer alan sunucu ayarları veya ek sunucu türlerini el ile yapılandır seçeneği seçilmeli ve işleme devam edilmelidir.Ardından internet E-Posta seçeneğini seçip ileri butona basılmalıdır.Ekrana gelecek olan arayüzde yer alan bilgiler eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmalı ve diğer ayarlara geçilmelidir.Ekrana gelecek olan ara yüzde bulunan giden sunucu seçeneği seçilmelidir.Seçme işlemini tamamlandıktan sonra giden sunucum için kimlik doğrulaması gerekiyor seçeneği aktif edilmelidir.Tüm bu işlemler tamamlandıktan sonra yukarıda yer alan menüdeki gelişmiş seçeneğine basılmalıdır ve giden sunucusu seçeneğine 465 rakamını girilmelidir.Son olarak şifreli bağlantı türünü kullanan seçeneğini seçilerek işlem sonlandırılmalıdır ve ileri butonuna basılarak Gmail kurma işlemi tamamlanmalıdır.

3 – Tablete Gmail Kurma

Tablete Gmail kurma işlemi diğer aygıtlara göre oldukça kolay ve hızlı bir şekilde yapılabilmektedir. Söz konusu uygulamaya tıklayarak, Gmail adresi ve sifresi girilmelidir. Gmail ve şifre girme işlemleri tamamlandıktan sonra hesabınıza kolaylıkla ulaşılabilir.  

Gmail Grup Oluşturma

Gmail grup oluşturma işlemi sayesinde kolay ve hızlı bir şekilde toplu mail gönderme işlemi yapılabilir. Söz konusu işlemi gerçekleştirebilmek için aşağıda yer alan adımlar takip edilmelidir.

Öncelikli olarak bilgisayardan Gmail sayfasına giriş yapılmalıdır.Gmail sayfasına girildikten sonra uygulamalar seçeneğine tıklanmalıdır.Uygulamalar seçeneğine tıklandıktan sonra gruplar simgesine tıklanmalı ve hemen ardından grup oluştur butonunu seçilmelidir.Grup kurmak için son olarak grup açıklaması ile ismini girilmeli ve işlemi sonlandırılmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!