featured

Perkotek Personel Devam Kontrol Sistemi (PDKS)

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Açılımı personel devam kontrol sistemleri olan PDKS, işletmelerde çalışanların performanslarını takip amacıyla kullanılan otomasyonlardır. Personelin işe giriş çıkış saatleri, mesaileri ve izinleri gibi devamlılığıyla ilgili bilgiler PDKS ile sağlıklı bir şekilde tutulur. Ay sonunda puantaj ve maaş hesaplama işlemleri kolayca yapılabilmektedir.

Personel Devam Kontrol Sistemi (PDKS ) Özellikleri Nelerdir?

PDKS sistemi giriş çıkış saatlerini, devamsızlık raporunu, geç gelme, erken çıkma, fazla mesai saatlerini, ücretli izin, ücretsiz izin, avans, prim, yol parası, zimmet raporu, günlük veya aylık puantaj hesaplama, personel özel çalışma planları girilerek  Pdks sistem sayesinde kayıt altına almaktadır. Aynı programı aynı anda birden fazla bilgisayarlarda Server- Client kullanıcı sistemiyle kullanılabilmektedir. Program ile personellerin giriş çıkış bilgileri istenildiği takdirde otomatik olarak mail gönderebilmektedir. PDKS programında kullanıcı bazında kısıtlama yapılabilir.

Personellerin giriş çıkış ya da devamsızlık bilgilerinin bilgisayar sistemine aktarımında insan gücüne ihtiyaç duymaması, personellerin performansının düzenli olarak kayıt altına bulundurulmasını sağlar.

PDKS Sistemi Nerelerde Kullanılır?

Çok sayıda personeli olan ve vardiyalı sistemde çalışan işletmeler için PDKS sistemi büyük bir avantaj sağlar. Fabrika, okul, hastane, otel, lokanta, kamu kurum ve kuruluşları gibi birçok yerde karşınıza çıkmaktadır. İhtiyaç duyulması halinde, personellerin geçmiş kayıtları kolaylıkla ulaşılabilir ve resmi kurumlara beyan edilebilir ve delil olarak kullanılabilir.

İş yoğunluğuna bağlı olarak iş yerlerindeki ortamlarında çalışanların geç kalma, erken çıkma veya mesaiye kalma durumları bazen gözden kaçabilir. Bu durumların yaşanmaması ve önüne geçilebilmesi için PDKS sistemleri günümüzde kullanılması avantajı göz önünde bulundurulduğunda sistemin kullanılması hemen hemen zorunlu hale gelmiştir.

PDKS Sistemin Avantajları Nelerdir?

PDKS sistemi iş yükünü azaltarak zamanda tasarruf etmenizi sağlar. Unutulan, atlanan veya eksik girilen verilerek bağlı olarak yanlış hesaplama gibi olası durumlarda ortadan kalkar. Bu durum sayesinde personel ile işletme arasında güveni güçlendirir ve çalışma verimini arttırır.

PDKS sistemi birden çok raporlamaya olanak vermesi puantaj hesaplama yapma imkanı sağlar. Hazırlanan bordro raporu hatasız ve eksiksiz oluşu insan faktörünü ortadan kaldırır. İşletmeye personel takibinde disiplin ve çağdaşlık getirir. PDKS normal mesaisi, fazla mesaisi yada eksik çalışma gibi puantaj hesaplamasında kolaylık sağlar.

PDKS sistemin giriş çıkışlar kontrol edilebilmesi için Yüz tanıma sistemi , kart okuma, parmak okuma ve şifreli cihazlar ile beraber entegreli olarak çalışmaktadır. Kart, şifre cihazların güvenlik açığı vardır ama yüz tanıma sistemlerinde güvenlik açığı yoktur. Yüz tanıma cihazların kapasitesi cihaz özelliklerine göre değişiklik göstermektedir.

Yüksek doğrulama oranı, düşük hata payı, hızlı tanımlama algoritması ve temassız hijyenik kullanımı ile yüz tarama sistemleri son yıllarda parmak izi, el damar gibi diğer biyometrik sistemler arasında ön plana çıkmıştır. Yüz tarama sistemi kart okutma ve parmak okutma cihazın daha bir üst seviyesi olarak geliştirilmiş bir teknolojidir.

PDKS Sistemi Hangi Tür Cihazlar ile Kullanılabilir?

PDKS sistemi parmak okuyucu, kart, şifre yüz tanıma cihazları ile beraber çalışmaktadır. Cihazlar TCP\IP ile haberleşme yaparak PDKS programda bilgi aktar aracılığı ile haberleşme yaparak giriş çıkış saatlerini kontrol altına alınmaktadır. Bilgi aktar program aracılığı ile cihaz ID numarası ad ve soyadı tanımlanarak kart ve şifre belirlenerek personel bilgileri cihaza gönderilebilir. Cihaz içine yetki verilerek başka birinin cihazın menüsüne girmesini engelleyebilirsiniz. Cihazda yapılan giriş çıkış hareketlerini PDKS program ile kontrol altına alabilirsiniz.

PDKS sisteminde personellerin giriş çıkış bilgileri sisteme entegre edilen, turnike sistemi içerisinde de kullanılan kartlı geçiş sistemi  geçiş sistemleri, yüz tanıma geçiş sistemleri, parmak okuma geçiş sistemleri, avuç içi okuma geçiş sistemleri ile uyumlu şekilde çalışmaktadır.

Sizde zamanda tasarruf etmek güvenli kontrollü geçişleri altına almak aylık puantaj hesaplarını kontrol etmek için ayrıca yoğun iş yerlerinde oluşan karmaşık sisteme son vermek istiyorsanız PDKS sistemi almakta geç kalmayınız.

PERKOTEK olarak sizlere en iyi ürün ve çözüm için alanında deneyimli satış ve sistem destek personellerimizle yıllardır en iyi hizmeti vermekteyiz. Detaylı bilgi için 0850 811 80 00 numaralı hattımızdan bizimle iletişime geçebilir veya perkotek.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!