featured

Solmuş Ve Ölmek Üzere Olan Orkide Nasıl Canlandırılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir orkidenin solmaması ve ölmemesi için, orkidelerin doğal ortamlarındaymış gibi yetiştirilmesi gerekir. Orkideler bol aydınlık ve nemli ortamlarda yetişmeyi severler ve güneş ışıklarından korumak gerekir. Her şeyi yapmanıza rağmen solmuş ve neredeyse ölmek üzere olan bir orkideniz varsa bu orkidenizin yeniden canlandırılması da mümkündür. Çok basit bir şekilde yapacağınız işlem sayesinde orkideleri ölmekten kurtarabilirsiniz. Gelin şimdi ölmek üzere olan orkidelerinizi kurtaralım:

Solmuş Ve Ölmek Üzere Olan Orkide İçin Malzemeler

Şeffaf ve altı bol delikli bir saksı,Bir miktar ağaç kökü yosunu,1 litre içme suyu veya arıtılmış su,Biraz sünger,Orkide besini,Bağlamak için bir miktar ip.

İlk etapta kökleri kurumuş orkidelerin çürüyen köklerini, canlı olarak kabul ettiğimiz yere kadar kesmek gerekir. Bu işlemin ardından satın aldığınız yeni orkide toprağından saydam bir saksının içerisine bir miktar koyun. Orkidenin kalan köklerinin etrafına sünger bağlayın. Ağaç kökü yosunlarını da (yosunları ormanda bulabilirsiniz) süngerin üzerine sardıktan sonra orkidenizi içine bir miktar toprak koyduğunuz saksının içine yerleştirin. Tam olarak saksının içine oturmamış olan orkidenizin etrafına biraz daha orkide toprağından dökün. Yosunun çok az bir kısmı da muhakkak dışarıda kalması gerekir.

Diğer tarafta bir kap içerisine 1 litre içme suyu koyun ve 2 kapak ölçüsü miktarınca orkide besininden ekleyin. Karıştırdığınız bu suyun içerisine ektiğiniz orkideyi saksısıyla koyun. Çok uzun süre bekletmeden (yaklaşık olarak 10 dakika sonra) bu suyun içerisinden saksı ile birlikte orkidenizi çıkartın. Orkidelerinize gün ışığı alan yerlerde bakmalısınız, bu nedenle ektiğiniz orkidenizi gün ışığı alan ve zaman zaman havalandırabileceğiniz nemli bir yerde yetiştirin. Ekme işleminden iki gün sonra ve devam eden her iki günde bir hazırlayacağınız orkide besinli suyla orkidenizi nemlendirmeniz gerekir bu sebeple, açıkta bıraktığınız yosun parçasının üzerine ikişer gün arayla muhakkak orkide besinli sudan sprey şişesi kullanarak püskürtün. Birkaç hafta içerisinde orkidelerinizin yeniden kök çıkarttığını göreceksiniz ve yeniden canlanmaya başladığını fark edeceksiniz. Orkide yaprakları da daha canlı olacaktır. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!