featured

Sağlıklı ve Hızlı Tırnak Uzatmanın Püf Noktaları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çoğu kadının dert ettiği tırnak uzatamama problemini bu yazıyla sonlandırmayı planlıyorum. Aslında çok da zorluğu olmayan yolları var sadece küçük ayrıntılara dikkat edilmeli. Açıkladığım bu önerilere uyarsanız garanti veriyorum kesinlikle gittikçe kırılmayan, daha hızlı uzayan ve sağlıklı, pırıl pırıl tırnaklara kavuşacaksınız. Bekletmeden tırnak uzatma püf noktaları anlatayım.

1 – Tırnağı Doğru Törpülemek

Törpünün yalnızca tırnak şekillendirme amacıyla kullanıldığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Tırnak uzatmadaki en önemli nokta doğru törpülemedir. Diyelim ki tırnağınızı şekillendirdiniz burada işlemi bitirmemeniz gerekli tırnağınızda pürüzler olmamalı. Zaten kırılmaların en büyük sebebi bu pürüzler yüzünden ortaya çıkıyor. Pürüzleri gidermek için törpüyü tırnağınıza çok bastırmanıza gerek yok sadece ufak gelgitler ile pürüzleri yok edin.

İlginizi Çekebilir: 6 Maddede Evde Ayak Bakımı Nasıl Yapılmalıdır? Doğru Ayakkabının Özellikleri Nelerdir?

2 – Doğru Törpü Seçimi

Bilindiği üzere cam törpüler diğer törpü türlerini geride bırakıyor. Fakat bu kırılmalara veya uzamalara ek bir yarar sağlamıyor. O yüzden merak etmeyin kağıt, metal ya da cam istediğiniz törpü ile tırnağınızı daha sağlıklı hale getirebilirsiniz. Sadece tek dikkat edilmesi gereken tarafı, törpülerin çift yönlü olmasıdır. Bir tarafı törpülemek diğer tarafı ise pürüzsüzleştirmek için kullanılanlardan. Eğer hiç kullanmadıysanız veya bilmiyorsanız satın alırken görevliler size kesin yardımcı olacaktır bu konuda. Bu törpülerin ikiden fazla yönlü olanları da var eğer evde profesyonel olarak tırnak bakımı yapmayı düşünüyorsanız onları da tercih edebilirsiniz. Bu sizin isteğinize kalmış.

3 – Tırnağı Doğru Şekillendirme

Tırnağı doğru şekillendirme ise en önemli bölüm. Çünkü tırnak çok köşeli törpülendiğinde kırılmaya aşırı meyilli oluyor. Eğer çok köşeli ve küt kesiyor veya törpülüyorsanız bundan vazgeçmeniz gerekecek. Fotoğraftaki şekili kullanmanızı öneriyorum yine ufak bir kütlük var fakat köşeleri daha oval törpülenmiş. Bu şekil sayesinde tırnaklar ne kıyafetlere takılıyor ne de vücudunuza sürttüğünüzde size zarar veriyor.

Tabi illaki aranızdan çok küt, keskin tırnak şekli sevenler çıkacaktır. Bunun için ise önerebileceğim tek şey var; tırnağınız bir yere takıldı ve ufak bir açıklık oldu diyelim. Burada yapmamanız gereken hareket parmağınızla orayı oynatıp açıklığı büyütüp tırnağı kopartmamanız. Hemen o anda elinize törpüyü alın ve hafif bir şekilde o açıklığın verdiği pürüzü yok etmeye bakın. Daha sonra ise cila veya oje ile üstünü örtün böylelikle tırnağınızı 1-2 hafta daha idare edebileceksiniz. Tabi bu olay diğer şekillerde de oluyor ama siz kütseverler başınıza çok gelecek biliyorum.

4 – Tırnağa Maske Krem veya Kür Uygulamak Gerekli Mi?

Açıkçası buna çok gerek duymuyorum. Fakat tırnağınız gerçekten çok ince ve dokunduğunuzda kolaylıkla bükülüyorsa keratinli tırnak kremleri kullanılmasını önerebilirim. Bu kremle tırnaklarınıza 1 dakikalık ufak bir masajla sağlığına kavuşturabilirsiniz.

Gerek duymamamın nedenini açıklayacak olursam; dışarıdan ne kadar şey uygularsanız uygulayın çok az bir etkisi oluyor. Bu yüzden sağlıklı beslenmek veya daha iç açıcı gelecekse biraz daha sebze ve protein içeren yiyecekleri tüketmek tırnağınıza olacağı gibi her yerinize iyi gelecektir.

5 – Tırnağı Dış Etkenlerden Korumak İçin Neler Yapılmalıdır?

Tırnaklar sıcak su gördüğünde yumuşaklaşıyorlar ellerinizi çok sıcak suda bekletmemenizi öneririm. Çünkü yumuşak tırnaklar sert tırnaklara göre daha fazla kırılganlardır. Sıcak suya maruz kaldığında ise soğuk suyla 1-2 dakika yıkamanız yeterli olacaktır.

Tırnaklarınızı 1-2 kat oje veya cila ile daha dayanıklı hale getirebilirsiniz. Tırnaklarınızı daha kalın, sert ve kırılmaz hale getirir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!