featured

Gelmiş Geçmiş En İyi 40 Cadı Filmleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Korku ve komedi sinemasının en çok aranılan karakterlerinden olan cadılar, aslında beyazperdede uzun zamandır varlar. Cadı filmleri , Orta Çağ’da var olduklarına inanılan ve doğaüstü güçleri olduğu düşünülen kadınları anlatıyor. Öyle ki özellikle bir cadılar bayramı zamanında ya da kış aylarında bu tip filmler rağbet görüyor. Büyü yapabilme yeteneği olan cadılar ve onların peşine düşen sayısız cadı avcısı tarafından renklendirilen filmler, korku filmi kategorisinde özel bir yere sahip. Bilhassa Blair Witch Project ile popüler bir hale gelen cadı türü yapımları zevkle izleyeceksiniz.

Bu yazıda neler var?

Cadı filmi denildiğinde akla ilk gelen usta yapımları bu listede bulabileceğiniz gibi bazı alternatif yapımları da kendi listenize ekleyebilirsiniz. IMDb listeleri arasında en iyi puanları almayı başarmış cadı filmleri listesi bu içeriğimizde bulabilirsiniz.

40 – Suspiria – 1977
YouTube video

Korku sinemasının dünyadaki en usta temsilcilerinden biri olan Dario Argento tarafından çekilen Suspiria, aslında bir üçlemenin ilk halkası. Filmde dans okuluna kabul alan Amerikalı genç bir kadının başına gelen esrarengiz olaylar anlatılıyor. Cadı filmleri arasında özel bir yere sahip olan Suspiria’da dans, mimari, müzik ve korku temellerine dayanan birçok ögeyi bulmanız mümkün. Gerek yönetmenin kamerası gerekse de Goblin tarafından yapılan müzikleri filme daha da korkunç bir hava katıyor. 

Dans ve Cadılık Ritüelleri Bir Arada

Suzy Bannion isimli dans öğrencisi genç bir kadın, yağmurlu bir günde Almanya’da bulunan bir dans okuluna gelir. Avrupa’nın ve hatta dünyanın en prestijli dans okullarından birine kabul almanın heyecanını yaşayan genç kadının başına tuhaf olaylar gelmeye başlar. Okulun sahibesi olduğu söylenen ve esrarengiz bir biçimde hiç gözükmeyen bir karakteri araştıran Suzy, başına gelecek olaylardan kurtulmayı başarabilecek mi?

2018 yılında yeniden çekilen Suspiria, korku türünün en kusursuz yapımlarından biri olduğunu bir kez daha gözler önüne sermeyi başardı. Suspiria, hem keyifli hem de bir o kadar korkunç bir cadı filmi .

39 – The Wizard of Oz – 1939

YouTube video

Cadı filmleri listesinde belki de kalbinizi en çok ısıtan yapım olan The Wizar of Oz , aynı zamanda aile temalı filmler arasında da yer alıyor. Aynı isimli çocuk kitabından önce tiyatroya daha sonra da beyazperdeye uyarlanan yapım, hala büyü bir popülaritesi olan filmlerden biridir. Sinema dünyasının en kült yapımları arasında yerini alan ve sayısız kişi tarafından izlenen The Wizard of Oz, fantastik bir dünyaya yapılan en güzel yolculuklardan biri.

Ev Gibisi Yok!

Kansas’ta küçük bir çiftlikte yaşayan Dorothy Gale, günün birinde korkunç bir hortum felaketi ile çiftlikten ayrı bir yere düşer. Kendisini bir anda Oz evreninde bulan genç kız, buradan bir çıkış yolu bulmaya çalışacaktır. Hortum nedeniyle ölen Doğu Cadısı’ nın kardeşi Batı Cadısı da tüm bu olaylardan dolayı Dorothy’i suçlamaktadır. Acımasız cadı, kardeşinin intikamını almak için genç kızın peşine düşer ve ona kara büyü yapmak ister. Dorothy’i kötü kalpli cadıdan kurtarıp evine geri dönmesini sağlayacak kişi ise yalnızca Oz Büyücüsü ’dür.

38 – Rosemary’s Baby – 1968
YouTube video

IMDb puanı en yüksek cadı filmi yapımlarından biri olan Rosemary’s Baby, korku ve psikolojik gerilim türünün en başarılı örneklerinden biri. Usta yönetmen Roman Polanski’nin bir yapımı olan Rosemary’s Baby’de kocası ile bebek bekleyen genç bir kadının başına gelen tuhaf olaylar anlatılıyor.

Üçlemenin En Sevilen İkinci Halkası

Cadı filmleri arasında önemli bir yere sahip olan film, aslında bir üçlemenin ikinci ayağı. Üçleme eserler arasında en dikkat çekici filmlerden biri olan Rosemary’s Baby’de yeni eve taşınan genç bir çiftin hayatına odaklanıyoruz. Şeytani bir tarikatın kurbanı olan Rosemary, rüyasında tuhaf şeyler görmektedir. Çok sevdiği kocasının da kendisine olan ilgisini yitiren genç kadın, en nihayetinde bir süredir beklediği müjdeli haberi alacaktır. Hamilelik haberi ile yeni hayatına alışma arasında zorluk çeken Rosemary, kendisini hiç ummadığı olaylarından içerisinde bulacaktır.

37 – The Blair Witch Project – 1999
YouTube video

Blair Witch Project , adı altında birden fazla filmden oluşan ve sinema tarihinin en başarılı cadı temalı yapımlarından oluşan bu film, şimdiden kült bir yapımdır. Cadı hikayesinin ilk halkası olan ve kendisinden sonra pek çok kez yeni uyarlamaları çekilen filmde, el kamerası ile harikalar yaratılıyor. Gerçek zamanlı çekimlerin yer aldığı bu film tüylerinizi ürpertecek. 

Yıllardan Beri Süregelen Tuhaf Olaylar

1940 yılında ortadan kaybolan küçük bir çocuğu araştırmak üzere yola düşen bir grup genç, kendilerini karşı konulmaz bir güç ile sınayacaklar. Tuhaf vakaları araştırmak üzere ormanlık alanda araştırma yapan gençler, yavaş tempoda kötülüğe doğru yola çıkıyorlar. Ellerinde ses kayıt cihazları ve el kameraları olan gençlerin başına akıl sır erdirilmez olaylar geliyor. Cadı temalı filmler arasında öncül bir role sahip olan bu filmde, farklı bir sinematik yolculuğa çıkacaksınız.

36 – The Witches of Eastwick – 1987
YouTube video

Cadılar bayramı temalı bir film olan The Witches of Eastwick, komedi korku türünün de en güzel örneklerinden biri. John Updike’ın aynı isimli kitabından uyarlanan bu yapımda pek çok ünlü ismi de görmek mümkün. Başrollerinde Jack Nicholson, Susan Sarandon ve Cher gibi usta isimlerin olduğu filmi mutlaka izlemenizi tavsiye ediyoruz.

Tuhaf Bir Kehanet

Küçük bir kasabada hayatlarını idame ettiren üç kadın, aradıkları aşkı ve sevgiyi bir türlü bulamamışladır. Hepsinin hayatlarında yolunda gitmeyen tatsız olaylar yaşanırken bu durumlardan garip bir yolla kurtulmayı hedeflerler. Hayallerindeki erkeği büyü yolu ile yaratmaya çalışan üç kadının dilekleri bir süre sonra gerçek olacaktır. Kasabaya yeni gelen genç bir adam, kadınların hayatını baştan aşağı değiştirecektir.

35 – The Devils – 1971
YouTube video

The Devils, cadı filmleri listesinde en rahatsız edici olanı desek yanlış olmaz. Vizyona girdiği pek çok ülkede yankı uyandıran ve sansüre maruz kalan bu yapım, aynı zamanda bir din eleştirisi. Film, Fransız İhtilali döneminde geçerken halk ve kilisenin dengeleri de ister istemez değişebiliyor. Devlet ve kilise arası gelişmeler filmde ustaca aksettirilirken rahibelik kavramına da fazlasıyla vurgu yapılıyor.

Bir yandan kilisenin işleyişi bir diğer yandan da veba salgını, kiliseye kendini adayan rahibelerin bakış açısını değiştirmeye yetiyor. Cinsellik temalı bir yapım olan The Devils, rahibelerin ve cadı avcıları olarak adlandırılan kişilerin filmi.

34 – Inferno – 1980
YouTube video

Dario Argento tarafından çekilen ve Suspira’nın devam niteliğini taşıyan Inferno da ustaca yapılmış bir cadı temalı film . Korku ve gerilim türünün en usta örneklerinden olan ve bazı rahatsız edici sahneleri de içerisinde barındıran Inferno’yu mutlaka listenize ekleyin.

Cehennemin Temsili

Inferno, cehennem ve cadı temasını başarılı bir şekilde işliyor. New York’ta hayatını geçiren genç bir kadın şair, günün birinde bir kitap satın alıyor. Küçük bir antika dükkanından satın aldığı kitabı incelemeye çalışan genç kadın bu kitap sayesinde pek çok tuhaf olguya rastlıyor. Latince dilinde yazılan kitapta kendi oturduğu evin cadılar tarafından yapıldığını öğrenen şair, kendisini esrarengiz olayların içerisinde bulacaktır. Roma’da yaşayan kardeşini yanına davet eden genç kadının ölüm haberi de kardeşini bu tuhaf olayların içerisine çeker.

33 – The Witch – 2015
YouTube video

Cadı filmleri listesinde iddialı bir yapım olan The Witch, aynı zamanda güzel bir dönem filmi. Filmde, yaşadıkları kentten lanetli oldukları gerekçesiyle sürgüne gönderilen bir aile ve verdikleri yaşam savaşı anlatılıyor. Aynı zamanda bu gerilim ve korku türünde 15. Yüzyılda New England ‘da geçen büyük bir hikaye anlatılıyor. Geçim derdi ve aile temasını oldukça güzel bir şekilde işleyen The Witch, son dönemlerin en iyi korku filmlerinden biri.

Dışlanmışlık Bir Kader Mi?

The Witch, hayatlarını idame ettirdikleri bir kasabadan meclis kararı ile kovulan bir ailenin dramı ile başlıyor. Kendilerine kırsal alanda yeni bir hayat kurmaya çalışan aile, aynı zamanda geçinmek için de bir şeyler yapmak zorunda. Baba ve anne arasındaki çekişmeler çocuklara da yansırken, evin en küçük çocuğunun kaybı aileyi hiç olmadığı kadar derinden sarsacak. Bebeğin ortadan aniden kaybolması sonucu bu işin sorumlusu olarak evin büyük kızı görülür. Genç kız da anne ve babasından gelen baskılar sonucu kendisini cadılığın kucağında bulacaktır. The Witch Türkçe fragman filmi izle

32 – The Witches – 1990
YouTube video

Cadı temalı filmler arasında en keyifli yapımlardan biri olan The Witches, bir cadının hayatını nasıl yaşaması gerektiğine odaklanıyor. Modern hayat içerisinde cadılıklarını saklamayı başaran kişiler, yılın belli dönemlerinde bir araya geliyorlar. Onların da tıpkı diğer normal insanlar gibi kendi hayat dertleri ve ruhsa problemleri olabiliyor. Onlar da tıpkı diğer insanlar gibi modern giyinip hayatlarını gündelik yaşama uygun idame ettiriyorlar.

The Witches, soluksuz izleyebileceğiniz yer yer fantastik yer yer de korku ögelerini içeren tuhaf bir aile filmi.

31 – Kiki’s Delivery Service – 1989
YouTube video

Cadı filmleri listesinde tek animasyon yapım olan Kiki’s Delivery Service, Ghibli Studios tarafından yapılan sıcak bir aile filmi. Japon animasyon sinemasının öncü ismi Hayao Miyazaki imzalı bu filmde, küçük bir cadının hayatına odaklanıyoruz. Kiki’s Delivery Service, aynı zamanda bir roman uyarlamasıdır.

Cadılık Eğitimi Tamamlansın

Kiki isimli küçük cadı, ailesindeki tüm kadınlar gibi cadılık eğitimini tamamlamak üzere yollara düşer. Yanına çok sevdiği kedisini ve süpürgesini de alan Kiki, hiç bilmediği büyük kentlere doğru yola koyuluyor. Henüz 13 yaşında olmasına rağmen eğitimini özgür kalarak tamamlamak zorunda olan Kiki, bu yolda pek çok problem ile baş etmek zorunda kalacaktır. Bunun için de hayatını devam ettirmek adına bir kargo şirketi kurmaya karar verir. Artık kentin sakinleri paketlerini Kiki’nin süpürgesini bekleyerek alacakladır. Harry Potter tarzı bir eğlenceli cadı filmi arıyorsanız, Kiki ‘nin serüvenlerini kaçırmamanızı öneririz. 

30 – The Last Witch Hunter ( Son Cadı Avcısı – 2015) IMDb puanı: 6,0

YouTube video
Filmin konusu başarılı bir cadı avcısı Klauder üzerine gelişir. Klauder, kraliçe cadıyı öldürmüştür, yalnız cadının ölümünden önce Kraliçe cadı Klauderi ölümsüzlükle lanetler. Bunun üzerine Klauder, ömrü boyunca cadı avcılığı yapar ve günün birinde cadının tekrar gelmesi ile birlikte intikam alma şansını elde eder.

29 – Season Of The Witch (Cadılar Zamanı – 2011 ) IMDb puanı: 5,4

YouTube video
Cadılar Zamanı filminin başrol kahramanı Nicolas Cage ve filmin konusu 14. Yüzyılda geçiyor. Behmen uzun süren bir savaşın ardından evine döner ve veba salgınından herkesin tehdit altında olduğunu öğrenir. Veba salgının sorumlusu olarak kilise bir cadıyı öne sürer ve herkes onu suçlar. Bunun üzerine bu konuya el atan Behmen hem kendisinin hem de cadı kadının kaderini değiştirir.

28 – The Brothers Grimm (Çılgın Kardeşler – 2005) IMDb puanı: 5,9

https://www.youtube.com/watch?v=VkerHc-WchAThe Brothers Grimm filminin konusu iki ünlü masal yazarları olan Will ve Jake Grimm ile ilgili olarak gelişir. İki kardeş kasabaları gezerek kendilerine öyküler bulurlar. Ayrıca köy halkına da yardımcı olurlar. Bu iki kardeş günün birinde güçlü bir cadı ile karşılaşır ve hayatlarının en önemli dönemine girerek büyük bir sınavla baş başa kalırlar.

27 – The Lords Of Salem ( Salem Cadıları – 2012) IMDb puanı: 5,1

YouTube video
Cadılar şehri Salem’de Dj olarak görev yapan Heidi karakterindeki Sheri Moon Zombie Lordlardan birinden hediye alır. Aldığı hediye bir kayıttır ve kaydı oynatıkça sesler ve görüntülerle karşılaşır. Heidi’ye hediye olarak verilen bu kayıt Salem şehrinin cadılarla ilgili tarihini ortaya koyar.

26 – Hansel and Gratel: Witch Hunters ( Hansel ve Gratel: Cadı Avcıları – 2013) IMDb puanı: 6,1

YouTube video
Filmde Hansel und Gratel cadı avcıları rolündedirler ve film aksiyon tarzındadır. İki kardeş geçimlerini cadı avlayarak sağlarlar ve günün birinde suçu günahı olmayan ve öldürülmek istenen bir kadınla tanışırlar. Film bu şekilde gelişir.

25 – Into The Woods (Sihirli Orman – 2014) IMDb puanı: 6,0

YouTube video
Film bilinen çeşitli masal kahramanlarının bir cadı tarafından eğitilmesini konu olarak ele alıyor. Filmde birçok ünlü bir araya gelmiş ve film müzikal tarzında yapılmıştır. Filmdeki başrol oyuncuları arasında Johnny Deep, Emily Blunt ve Meryl Streep gibi tanınmış isimler oynamaktadır.

24 – The Craft ( Büyücüler Kulübü – 1996) IMDb puanı: 6,2

https://www.youtube.com/watch?v=7NzbvgyLftgBir Katolik kilisesinde eğitim alan dört kız arkadaşın cadılık konusu üzerine çalışmaları olur. Bu çalışmalardan cadılığı ve büyücülüğü öğrenirler ve kendilerine yanlış yapanları büyülerle cezalandırırlar. Artık geri dönüşü ve kurtuluşu olmayan bir yola girmişlerdir.

23 – Practical Magic (Aşkın Büyüsü – 1998) IMDb puanı: 6,1

YouTube video
Practical Magic isimli filmin başrol karakterlerini Sandra Bullock ve Nicole Kidman canlandırmaktadır. Owens isimli iki güzel cadının aşk hikayeleri filmde işlenmektedir. Bu cadıların aşık oldukları adamlar ölür ve bunun arkasında bir lanet olduğunu fark eden cadı kız kardeşler, lanet için çözüm aramaya başlarlar.

22 – Snow White and The Huntsman (Pamuk Prenses ve Avcı – 2012) IMDb puanı: 6,1

YouTube video
Pamuk Prenses masalının sinemaya uyarlanmış halidir. Filmin Aksiyon ve savaş sahneleri vardır. Filmin başrol oyuncuları arasında Kristen Stewart, Chris Hemsworth ve Charlize Theron gibi karakter oyuncuları vardır.

21 – Oz The Great and Powerful (Muhteşem ve Kudretli Oz – 2013) IMDb puanı: 6,4

YouTube video
Başrol karakterini James Franco’nun canlandırdığı ve yönetmenliği Sam Raimi’nin yaptığı filmde sokak büyücüsünün yaşadıkları anlatılıyor. İşinde başarılı olmayan sokak büyücüsü bir anda kendisini bir masal diyarında buluverir. Bu diyarda 3 güçlü cadı vardır ve onlarla savaşırken zorlanır. Film, cadı filmleri sevenler için sevebilecekleri tarzdadır.

20 – Teen Witch (Genç Cadı – 1989) IMDb puanı: 6,2

YouTube video
Lise öğrencisi Louise, cadı gücüne sahip olduğunu fark eder. Hayatı bir anda değişen Louise aşık olur ve Romantik bir cadı filmi olarak konu gelişir.

19 – Drag me to Hell (Kara Büyü – 2009) IMDb puanı: 6,6

YouTube video
Christine bir kredi uzmanıdır ve günün birinde ev kredisini uzattırmak isteyen bir kadınla işi gereği tanışır. Christine kadının bu isteğini patronuna iyi görünebilmek için kabul etmeyerek reddeder. Yaşlı kadın Christine’yi büyüleyince, Christine’nin hayatı tamamen çekilmez duruma dönüşür. Cadı filmleri arasından beğenerek izleyebileceğiniz bir filmdir.

18 – Beautiful Creatures (Muhteşem Yaratıklar – 2013) IMDb puanı: 6,2

YouTube video
Ethan isimli bir kişi şehre yeni taşınan Lena’ya aşık olur. Lena gizemli bir kızdır ve bir cadıdır. Lena 16 yaşına gelinde iyi ile kötü arasında bir seçin yapmak zorunda kalır ve Ethan’da iyi yönü seçmesi için Lena’ya her türlü yardımcı olur.

17 – Howl’s Moving Castle (Yürüyen Şato – 2004) IMDb puanı: 8,2

YouTube video
Filmin konusu genç bir kadının kötü kalpli bir cadı lanetlenmesini ve bu lanetin bozulmaya çalışılması üzerine geçer. Howl isimli bir büyücüden yardım istenir. Hayao Miyazaki filmi kendisi yazıp kendisi yönetmiştir. Cadı filmleri arasında ilk sıralardadır.

16 – The Blair Witch Project ( Blair Cadısı – 1999) IMDb puanı: 6,4

YouTube video
The Blair Witch Project filminin konusu üç öğrencinin cadılık girişimini anlatmaktadır. Bu üç öğrenci Blair vadısı hakkında film yapmaya karar verir ve bunun için Maryyland ormanına giderler. Fakat bu ormanda kaybolurlar ve geride sadece ayak izleri kalır.

15 – Hocus Pocus (1993) IMDb puanı: 6,7

YouTube video
Cadılar Bayramı gününde üç cadı kız kardeş, 300 yıl sonra Salem’de tekrar yaşama dönerler. Bir kedi ve genç bir çocuk bu üç cadıyı sonsuza dek öldürmek için uğraşırlar. Film bu şekilde gelişerek devam eder.

14 – The Witches Of Eastwick ( Eastwick Cadıları – 1987) IMDb puanı: 6,5

YouTube video
Oscar’a da aday olan bu filmin başrol karakterlerini Jack Nicholson, Michelle Pfeiffer ve Susan Sarandon birlikte paylaşmışlar. The Witches Of Eastwick konusu üç kadın casının kendi arzularını tatmin edebilecek bir erkek aramalarıyla başlar. Şehre Darly Van Horne taşınmıştır ve onunla tanışmaya çalışırlar. Horne üç kadın ile yakınlaşarak kadınların içindeki cadılığın meydana çıkarır.

13 – The Witch: A New England Folktale (2015) IMDb puanı: 6,8

https://www.youtube.com/watch?v=zyNSQhAJELUThe Witch filminin konusu 1600 senelerinde İngiltere’de yaşayan bir aileyi cadıların ayrı düşürmesini ele alır. Robert Eggers ise filmin yönetmenidir. Cadı filmleri sevenlerin izleyebileceği filmler arasında bulunmaktadır.

12 – Escape to Witch Montain ( Cadı Adasından Kaçış – 1995) IMDb puanı: 6,6

YouTube video
Escape to Witch Montain filminin konusu, Danny ve Anna adındaki ikiz kardeşlerin yaşadıkları üzerine kurulmuş. Bu ikiz kardeşleri, Aristotle Bold isimli bir zengin kaçırmaya çalışır. Cadı olan bu kardeşler maceracı bir yardımseverden yardım alırlar ve mücadele verirler.

11 – The Crucible ( Cadı Kazanı – 1996) IMDb puanı: 6,8

YouTube video
Salem’de yaşayan bir kadın, John Proctor isimli bir adama aşık olur fakat adam evlidir. Adam karısını seviyordur ve bu kadına karşılık vermez. Kadın bu aşkına karşılık bulamayınca John’un karısını cadılıkla suçlayınca olanlar olur. John ve karısı bu suçlamanın üzerine Salem halkına karşı direnip savaş vermeye başlarlar.

10 – Enchanted (Manhattan’da Sihir – 2007) IMDb puanı: 7,1

YouTube video
Enchanted filminin konusu, masal ülkesinde yaşayan ve evlilik hazırlıkları yapan bir prenses, kötü karakterli bir cadı tarafından Manhattan’a gönderilir. Prenses buradan kurtulmaya çalışır ve aşık olur. Macera filmi olan bu film izlenmeye değer bir filmdir.

9 – The Chronicles Of Narnia: The Lion, The Witch and The Wardrobe (2005) IMDb puanı: 6,9

https://www.youtube.com/watch?v=o1rsc9GzMW0Narnia Günlükleri serisinin ilk filmi olan bu film, bir dolaptan geçip fantastik bir dünyaya giden kardeşleri konu alıyor. Kardeşler dünyaya kötülük saçan bir cadı ile savaşırlar.

8 – Harry Potter and The Deathly Hallows: Part 2 (2011) IMDb puanı: 8,1

YouTube video
Harry Potter filmlerinin sonuncusudur. Filmin konusunda hayata dönen Voldemort ve Harry Potter arasındaki savaş ele alınmıştır. Savaşın sonunda birisi ölecektir ve cadılık dünyası ise bir sonla karşı karşıya kalmak üzeredir. Birçok ödüle aday gösterilmiştir.

7. I Married a Witch ( Sihirbaz Bir Kadın ile Evlendim – 1942) IMDb puanı: 7,2

YouTube video
Sihirbaz Bir Kadın ile Evlendim filminin konusu 17. Yüzyılda geçer. Jennifer isimli bir cadı hayata yeniden dönmüştür ve Woolet isimli bir politikacı bu cadıya aşık olur. Film bu konu üzerinde gelişir.

6 – Bell Book and Candle (1958) IMDb puanı: 6,9

YouTube video
Gillian bir cadıdır ve Newyork’ta yaşamaktadır. Komşusunun nişanlısından hoşlanır ve komşusuna büyü yaparak kendisine aşık etmeye çalışır. İşler istediği gibi gitmez ve kendisi de bu adama aşık olur.

5 – Harry Potter and The Prisoner Of Azkaban (2004) IMDb puanı: 7,8

YouTube video
Üçüncü Harry Potter filmidir. Harry Potter’in Hogwarts’da üçüncü yılıdır. Sakin bir bir yıl geçirmeyi planlarken tüm planları bir anda gördüğü bir rüyayla ve Azkaban’dan kaçan bir mahkûmun üzerine değişir. Harry ile arkadaşları bunu araştırırlar ve macera dolu bir film haline gelir.

4 – Snow White and The Seven Dwarfs (Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler – 1937) IMDb puanı: 7,7

https://www.youtube.com/watch?v=mwwBLoJ5owY

Pamuk Prenses masalının sinemaya uyarlanmışıdır. Cadı sihirli elma ile prensesi uyutur ve Prens ise yedi tane cücenin yardımıyla Pamuk prensesi korumaya çalışırlar.

3 – Harry Potter and The Sorcerer’s Stone ( 2001) IMDb puanı: 7,5

YouTube video

Filmin konusu Harry Potter’ın Hogwarts cadılık okulunda yaşadıklarıyla geçer. Harry Potter, Hogwarts cadılık okuluna kaydolmuştur ve zamanın en kötü büyücüsüne karşı mücadele verir.

2 – The Wizard Of Oz (Oz Büyücüsü – 1939) IMDb puanı: 8,1

https://www.youtube.com/watch?v=I-WX5-WexvE

Dorothy Gale ile halası ve amcası mutlu bir hayat sürdürmektedir. Sevimli köpekleri Toto Dorothy’nin elinden alınmak istenir. Bunun üzerine evden kaçar ve bir süre sonra eve dönmeye çalışır. Eve dönerken bir hortuma yakalanır ve büyücü Oz’un dünyasının içinde kendisini bulur. Oz ve Dorothy kötü bir cadıya karşı mücadele verirler.

1 – Maleficent ( Malefiz – 2014) IMDb puanı: 7,0

YouTube video
Filmin başrol karakterini Angelina Jolie canlandırmaktadır ve yönetmenliğini ise Robert Stromberg yapmıştır. Maleficent, kötü bir cadıdır. Bulunduğu bölgesi kontrolü altında tutmaktadır. Günün birinde bölgeye barışı sağlayacak bir çocuğun dünyaya geleceğini öğrenir. Çocuğu himayesi altına alır ve barışın gerçekleşmesine engel olmak için tüm yolları dener. Cadı filmleri arasında çok tercih edilen bir filmdir

Ayrıca korku filmleri, vampir cadı filmleri, bilim kurgu cadı filmleri, ortaçağ cadı filmleri, komik cadı filmleri, cadı avı filmleri, cadı filmleri 2017 ve cadı filmleri 2018 yapımlarını yakından takip etmek isterseniz, Okuhaber Youtube kanalımızı ve Kültür Sanat sayfamızı takip ediniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!