featured

Kişiliğimiz Hakkında İpucu Veren Davranışlar Nelerdir? Kişilik Özellikleri Davranış Örnekleri ile Kendini Ele Veriyor!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kişiliğimiz hakkında ipucu veren davranışlar nelerdir desek aklınıza ilk hangi davranış örnekleri gelir? el yüz yıkamak mı, gülmek mi? yoksa bunların hiç biri değil mi! Aslında insanlar birçok özellikleri ile karakterlerini ele verirler.

Hiç akla gelmeyen davranışları çevrelerinde bazı izlenimlere sebep olur. Belki de herkesten saklamaya çalıştığınız gizli kapaklı yönleriniz ortaya çıkar! İşte sizin herkesten sakladığınız ya da saklamaya çalıştığınız karakteristik özellikleriniz ve bunları açığa çıkaran davranışlarınız ile karakter analizi!

Kişiliğimiz Hakkında İpucu Veren Davranışlar Nelerdir? İşte Bu Benim Diyeceğiniz Karakterinizi Ele Veren Davranış Özellikleri Nelerdir?

Kişiliğimiz hakkında ipucu veren davranışlar dendiğinde nasıl yani dediğinizi duyar gibiyiz! Evet yanlış duymadınız. Bazı davranışlarınız sizin kişiliğiniz hakkında dev ipuçları veriyor! Bakalım siz bu davranış örnekleri arasında hangilerini yapıyorsunuz ve gerçekten sizle uyuşan karakteristik özellikler var mı?

1- Mail Sayfanı Göster Bana Anlatayım Seni Sana!

Mailler insanın karakterini anlamada en kolay araçlar haline gelmiştir. Bazı kişilerin mailleri çok toplu iken bazı kişilerin okunmayı bekleyen silinmeye yüz tutmuş biriken mailleri vardır. İşte burada iki ayrı karakterden bahsetmek mümkün! Gelen mailleri okumamak ya da silmeden bırakmak anksiyete habercisidir. Aynı zamanda bu kişilerin gergin ve dikkat bozukluğu olan kişilerin olduğu da görülmektedir. Aksine tek tek gelen mailleri itina ile okuyup silen ya da düzenleyen biriyseniz siz kontrollü yaşamayı ve düzeni seviyorsunuz demektir.

2- Açken Yudumlanan İlk Şey Ne?

Karnınız çok acıktı peki ne yersiniz? Açken ben ben değilim diyor ve ilk olarak yöneldiğiniz şeyi söylerseniz hemen başlayalım hakkınızda bilgi vermeye. Eğer bu ilk yediğiniz şey acılı baharatlı bir yiyecekse; aşırı detaycı birisiniz demektir. Eğer tatlı ya da çikolata benzeri bir atağınız varsa siz sevecen tatlı bir kişiliğe sahipsinizdir, tatlı yiyelim tatlı konuşalım dersiniz. Ama turunçgillerden bir şeyler tercih ediyorsanız siz gergin birisiniz ve turunçgillerin rahatlatıcı etkisi ile bir anlık rahatlamak istiyorsunuz demektir.

3- El Yazınız Neler Anlatıyor?

Aslında el yazısı insan fıtratına dair çok sinyaller veriyor. Eğer yazınız küçük ise bu sizin utangaç ve içe dönük bir yapıya sahip olduğunuzu gösteriyor. Tersine yazınız büyük ve anlaşılır ise bu sizin karizmatik bir kişiliğe sahip olduğunuzu ifade ediyor. Eğer kelimeler arasında az boşluk bırakıyorsanız bu da sizin insanlarla devamlı iletişim halinde ve yakın olmayı sevdiğinizi gösteriyor.

4- Bardağınızı Nasıl Tutuyorsunuz?

Kahveyi yudumlarken nereye bakıyorsunuz? Bardağın içine mi dışına mı? Eğer içine bakıyorsanız kendinize güveniniz tam, kararlısınız ancak insanlar sizi düşündürüyor. Eğer bardağın dışına bakıyorsanız kendinize güveniniz tam insanların da fikirlerini önemsiyor saygı duyuyorsunuz demektir.

5- Kişiliğimiz Hakkında İpucu Veren Davranışlar mı? Tuvalet Kağıdı mı? O da Ne????

Evet yanlış duymadınız tuvalet kağıdını değiştirirken adımlarınızı kontrol edin. Eğer yukarıdan aşağıya doğru yerleştiriyorsanız dışa dönük ve sosyal bir kimliğe, eğer aşağıdan yukarı doğru yerleştiriyorsanız tuvalet kağıdını kendine güvenmeyen ya da herkesten aşağıda gören bir kişiliğe sahipsiniz demektir.

6- Banyo Alışkanlıklarınız Neler Söylüyor Böyle???

Herkesin kendisine has bir banyo sevdası vardır. Kimisi saatlerce banyoda takılır, kimisi ise rutin temizlik işlemi gibi görüp banyoyu kısa tutar. İşte banyo alışkanlıkları da sizin hakkınızda ciddi şeyler söylüyor! Eğer banyoda uzun kalmayı seven bir tipseniz mükemmel bir dengeniz var ve kendinizden aşırı emin rahat bir tipsiniz demektir. Eğer duş ile diş fırçalama işini de bir arada halleden bir tipseniz birden fazla işi bir arada götürme beceriniz vardır. He eğer siz hemen duş alıp çıkan bir tipseniz diğer insanları kendinizden çok daha fazla önemsediğiniz anlamına gelmektedir. Duşu soğuk alıyorsanız kendi fikirlerinizi açıkça söylemekten çekinmiyorsunuz demektir. Eğer duşta şarkı söylemeye bayılıyorsanız bu da sizin sosyal yönünüzü ele verir.

7- Dakik misiniz?

Bazı insanlar vardır dakiktir. Dakik olmayı da dakik olanı da pek severler. Özellikle çalışanlar için özel bir kavram olan dakiklik için en can alıcı konu motivasyon! Eğer işe geç gelip erken çıkma eğiliminiz varsa bilin ki motivasyon sorunu yaşıyorsunuz! Tam dakik olan kişi ise hem motivasyonu tam hem de özenli bir kişiliğe sahip olduğunuzun göstergesidir.

8- Yürüyüşünüz Sizi Gizliden Gizliye Ele Veriyor!

Yürüyüşümüz duygularımızı yansıtmaktadır. Heyecanlı ve umutlu kişiler hafif zıplayarak yürürken, duygusal anlar yaşayan kişilerin omuzları düşük ve yavaş adımlar attığı görülmektedir.

9- Beslenme Alışkanlıkları Karakterinizin Aynası!

Gelelim son olarak yeme alışkanlıklarımıza! Yemek tabağına bakınca iki tip insan görürüz. Biri tabağını güzelce sıyırır parlatır diğeri ise yavaş yer ve yemeği tabakta bırakır. Yemeğini yavaş yiyen ve tabağında yemek artığı bırakan kişiler genellikle elindeki ile yetinen kişiler olarak nitelendirilirler. Ancak hızlı ve tabağının her köşesini sıyırıp parlatan kırıntı bırakmayan tipler ise sanki yetişmesi gereken bir iş varmış gibi davranırlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!