featured

Pedifen Şurup Nedir | Pedifen Şurup Nasıl Kullanılır | Pedifen Fiyat 2021

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çocuğu veya bebeği olan hemen hemen herkesin yakından bildiği Pedifen şurup nedir? Pedifen şurup yan etkileri nelerdir? Pediatrik şurup Pedifen fiyatı 2021 ne kadar? Pedifen nasıl kullanılır? Pedifen kaç yaş için uygun olan bir ilaçtır? Pedifen kaç saatte bir verilir? Pedifen şurup etkisini ne zaman gösterir? Pedifen kullananlar ilaçtan memnun mu, Pedifen ne zaman etki eder? İşte, ebeveynlerin en sık kullandığı ağrı kesici, ateş düşürücü Pedifen şurup nedir ne işe yarar sorularının yanıtlarının yer aldığı yazımız…

1- Pedifen Şurup Nedir Ne için Kullanılır ?

Anne ve babaların sık kullandığı ilaçlardan biri olan Pedifen şurup nedir ne işe yarar oldukça merak ediliyor. Pedifen 100 mg/5 ml şurup; etken maddesi ibuprofen, yardımcı maddeleri ise; metilparaben, sunset yellow FC edicol, şeker, sodyum benzoat ve orange flavor olan ateş düşürücü ve ağrı kesici bir şuruptur.

Her 5 ml’de 100 mg ibuprofen bulunan Pedifen ilaç, doktorların çocuklar için en sık reçete ettiği bir ilaçtır. Ancak gerekli durumlarda yetişkinler tarafından da ateş dürücü ve ağı kesici olarak kullanılabilmektedir. Kahverengi cam şişede, eczanelerde satışa sunulan ateş düşürücü Pedifen, turuncu bir renge sahiptir.

2- Pedifen İlaç Ne İşe Yarar?

Pediatrik şurup Pedifen içeriğindeki ibuprofen nedeniyle antiinflamatuvar yani NSAİİ sınıfına dahil olan ilaçlardan biridir. Bu ağrı kesici ve ateş düşürücü şurup, 6 ay ve üzerindeki çocukların ağrısını kesmek ve ateşini düşürmek için kullanılır. Bunun dışında, 6 ay üzeri bebek ve çocukların, çocukluk çağı romatizmal ağrılarının giderilmesi için de Pedifen ilaç reçete edilebilmektedir.

Genel olarak Pedifen şurup nedir ne işe yarar diye bakıldığında yetişkinlerde ve çocuklarda cevapları farklıdır. Yetişkinlerde Pedifen ilaç ne işe yarar; hafif ve orta dereceli ağrıları giderir, adet sancısını azaltır/keser, romatoid artrit ağrıların tedavisinde kullanılır. Bebek ve çocuklar için Pedifen şurup nedir ne işe yarar; 6 aydan büyük bebeklerin yüksek ateşini düşürür, 6 aydan büyük bebek ve çocukların hafif ve orta dereceli ağrılarını azaltır/keser, çocukluk çağı romatizması / jüvenil artrit semptomlarını tedavi eder.

3- Pedifen Şurup Nasıl Kullanılır | Pedifen Şurup Kaç Saatte Bir Verilir?

Pedifen şurup nedir nasıl kullanılır sorusunun cevabını arayanlar öncelikle bu ilacı doktorun tavsiye ettiği gibi kullanması gerektiğini bilmelidir çünkü Pedifen’in reçete ediliş nedenine bağlı olarak kullanım dozu değişmektedir. Doktorun bilgi vermemesi durumunda gerekli bilgi eczacılardan alınabilir. Pedifen prospektüs bilgilerine göre ise Pedifen nasıl kullanılır sorusunun cevabı, Pedifen kullanım amacına göre aşağıdaki gibidir.

a- Ateş Düşürücü Olarak Pedifen Nasıl Kullanılır ?

Ateş düşürücü Pedifen kullanımı; çocukların 6 ay ve 12 yaş olması durumunda, ateşin derecesine göre ayarlanmaktadır. Eğer 39,2 derecenin altındaki ateş düşürmek için Pedifen kullanılıyorsa önerilen doz; 5 mg/kg, ateş 39,2 derecenin üzerinde ise önerilen doz; 10 ml/kg’dir. Belirtilen bu dozlar, 6 veya 8 saate bir tekrarlanabilmektedir. Pedifen kullanımı, günlük olarak 40 mg/kg’ı geçmemelidir. Bir doz Pedifen ateş düşürücü ilacın etkisi ortalama olarak 6-8 saat sürmektedir.

b– Ağrı Kesici Olarak Pedifen Nasıl Kullanılır ?

Analjezik yani ağrı kesici amaçlı olarak Pedifen kullananlar 6 ay veya 12 yaş arasında ise önerilen doz; 6 veya 8 saatte bir 10 mg/kg’dir. Pedifen ilaç kullanımı günlük maksimum dozu, analjezik amaçla da 40 mg/kg’dir. Burada dikkat edilmesi gereken; ağrı kesici Pedifen kullanım saatlerinin, çocuğun uyku rutinini bozmayacak şekilde ayarlanmasıdır.

12 yaşından büyük çocuklarda ve yetişkinlerde ağrı kesici amacıyla Pedifen kullanımı, hafif ve orta şiddette 4 veya 6 saatte bir 400 mg yani 4 ölçek olarak yapılır.

c– Jüvenil Artrit / Çocukluk Çağı Romatizması için Pedifen Nasıl Kullanılır ?

Jüvenil Artrit yani çocukluk çağı romatizması nedeniyle de Pedifen ilaç reçete edilebilmektedir. Bu amaçla kullanılacak maksimum Pedifen dozu günlük olarak 30-40 mg/kg’dir. Ancak tek seferde kullanım yapılmamalı, dozlar 3 veya 4 eşit parçaya bölünmelidir. Hafif şiddetli çocukluk çağı romatizma ağrıları için günlük 20 mg/kg de yeterli olabilmektedir. Jüvenil artrit tedavisinde Pedifen ilaç birkaç hafta kullanılabilmektedir.

d– Romatoid Artrit Tedavisinde Pedifen Nasıl Kullanılır ?

12 yaşından büyük çocuklarda ve yetişkinlerde romatoid artrit tedavisi için Pedifen nasıl kullanılır sorusunun yanıtı, hastalığın şiddetine göre değişmektedir ve 400 mg ile 800 mg arasında kullanım yapılmaktadır. Bu dozlar, günde 3 veya 4 parçaya bölünür. Romatoid artrit ağrılarının tedavisi için kullanılan Pedifen eğer yüksek dozda yapılacaksa yani 800 mg kullanılacaksa, Pedifen ilacın tablet formu olan Suprafen 400 mg kullanılması daha pratik olacaktır.

e– Primer Dismenore / Adet Sancısı için Pedifen İlaç Nasıl Kullanılır ?

Pedifen ilaç, primer dismenore yani halk arasında adet sancısı olarak bilinen ağrının giderilmesi için de kullanılır. Bu amaçla Pedifen prospektüs bilgilerinde, kullanımın ağrının başlaması ile birlikte 400 mg, 4 saatte bir, ağrı geçinceye kadar yapılması yazmaktadır.

4- Pedifen Şurup 100 mg/5 ml Yan Etkileri Nelerdir ?

Hemen hemen her ilaçta olduğu gibi Pedifen şurup yan etkileri de söz konusudur. Ancak Pedifen yan etkileri görülme sıklığı oldukça düşüktür. Başlıca Pedifen şurup yan etkileri şunlardır:

Mide yanmasıBaş ağrısıHazımsızlıkDeri döküntüsüİshalÖdemBaş dönmesiMide bulantısı

Seyrek görülen Pedifen şurup yan etkileri de bulunmaktadır. Bunlar ise; hipertansiyon, kalp yetmezliği, gastrit, akut renal yetmezlik, hepatit, anemi, aseptik menenjit.

5- Pediatrik Şurup Pedifen Fiyat 2021 | Pedifen Şurup 100 mg/5 ml Fiyatı

Ağrı kesici ve ateş düşürücü Pedifen şurup fiyat 2021 yılında ne kadar sorusunun yanıtı da merak edilmektedir. Pedifen fiyatı 2021 Ekim ayı itibari ile 12.53 TL’dir.

6- Pedifen Şurup Etkisini Ne Zaman Gösterir ?

Pedifen pediatrik şurup etkisini oldukça kısa bir süre içinde göstermektedir. Pedifen’in etkisi de 8 saate kadar sürebilmektedir.

7- Pedifen Kaç Yaş için Kullanılır | Pedifen Şurup Bebeklere Verilir mi?

Anne ve babaların en merak ettiği sorulardan biri; Pedifen kaç yaş için uygun olan bir ilaçtır sorusudur. Ağrı kesici Pedifen etken maddesi ibuprofen, 6 aydan küçük bebeklerin üzerinde etkisi araştırılan bir madde değildir. Bu nedenle 6 aydan küçük bebekler için Pedifen ilaç kullanılmamaktadır. Bu şurup, 6 ay üzeri bebek ve çocukların kullanımına uygundur. Yetişkinler de kullanabilmektedir. Ancak Pedifen kullananlar, yaşlarına göre doz almalıdır. Pedifen prospektüs içeriğinde, Pedifen nasıl kullanılır sorusuna detaylı olarak yanıt verilmiştir.

8- Hamilelikte Pedifen Kullanımı Yapılır mı?

Pedifen prospektüs bilgilerine göre; gerekli olmadıkça yani doktor reçete etmedikçe hamileliğin birinci ve ikinci trimesterinde Pedifen kullanımı yapılmamalıdır. Gebeliğim üçüncü trimesterinde de Pedifen kullanımı, fetal anomali ve doğum sırasında sorunlara neden olabileceği için kesinlikle tavsiye edilmemektedir.

9- Emziren Anneler Pedifen İlaç Kullanabilir mi ?

Pedifen ilaç içeriğindeki ibuprofeninin anne sütüne geçip geçmediği hakkında bir bilgi yoktur. Fakat streoid olmayan antiinflamatuar ilaçların, yeni doğan bebeklerde zararlı olabilecek olmasından dolayı Pedifen ilaç kullanılmamalıdır.

10- Pedifen Öksürük Şurubu mu ?

Pedifen hakkında doğru bilinen yanlışların başında; Pedifen’in öksürük şurubu olduğu gelmektedir. Ancak Pedifen ilaç bir öksürük şurubu değildir. Bebeklerin ve çocukların soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu enfeksiyonu hastalıkları nedeniyle ateşlenmesi durumunda; ateşin düşürülmesi için reçete edilir. Pedifen öksürük şikayetinin giderilmesi için tek başına ya da doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır.

11- Pedifen Antibiyotik mi ?

Pediatrik Pedifen şurup, anti inflamatuar ilaçlar grubunda olan yani NSAİİ ilaçlardandır, antibiyotik değil; streoid olmayan ateş düşürücü ve ağrı kesici bir şuruptur.

12- Pedifen Reçetesiz Satılır mı ?

Pediatrik şurup Pedifen reçetesiz satılır mı sorusunun yanıtı da oldukça merak ediliyor. Pedifen normal reçete ile satılan bir ilaçtır. Bu nedenle eczanelerden reçetesiz olarak da alınabilmektedir. Ancak doktor tavsiyesi olmadan kullanılmaması gereken ilaçlar arasındadır. Ayrıca Pedifen ilaç SGK kapsamında olan ilaçlardandır.

13- Pedifen Şurup Kullanan Anneler | Pedifen Şurup Kullananlar Kadınlar Kulübü Yorumları

YouTube video
Pedifen pediatrik şurup olması nedeniyle annelerin en iyi bildiği ve çocukları için en sık kullandığı ilaçlardandır. Başka ağrı kesici ve ateş düşürücü pediatrik şuruplar da olmasından dolayı bazı anneler, çocukları için ilaç tavsiyesine gereksinim duyup, başka annelerin hangi ateş düşürücü şuruplar kullandığını araştırmaktadır. Pedifen şurup muadili olarak Dolven şurup ve Calpol şurup ön plana çıkmaktadır. Ancak çocuklar için en doğru ateş düşürücü ilaç; doktorun reçete ettiğidir. Soğuk algınlığı durumunda, 12 yaş üstü çocuklar ve yetişkinler için Dolven Cold Flu nedir yazımıza göz atabilirsiniz.

14- Pedifen Şurup Yasaklandı mı | Pedifen Yasak mı ?

Pedifen 100 mg/5 ml şurup hem bebek ve çocukların hem de yetişkinlerin kullandığı bir şurup olmasından dolayı eczanelerde hızlı tükenmekte ve kimi zaman bulunmamaktadır. Bu nedenle de Pedifen yasak mı sorusu akıllara gelmektedir. Ancak Pedifen yasak değildir, ateş düşürücü ve ağrı kesici özelliği ile hızlı tükenen pediatrik bir şuruptur. Bu sebeple kimi zaman eczacılar tarafından Pedifen şurup muadili ilaçlar hastalara verilmektedir.

15- Pediatrik Pedifen Şurup Muadili Hangi İlaçlardır?

Etken maddesi ibuprofen olan pek çok pediatrik şurup, Pedifen şurup muadili olarak kullanılabilmektedir. İnternette Pedifen muadili Calpol mü, Dolven mi diye araştırılıyor ancak Pedifen şurup muadili ilaçlar yalnızca bu ikisiyle sınırlı değil. Genel olarak Pedifen muadili yerine geçen diğer pediatrik şuruplar şunlardır:

İbufen pediatrik şurupApireks pediatrik şurupİburamin ZeroKidyfen pediatrik şurupBalafen pediatrik şurupDolven şurupCalpol şurup

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!