featured

İnstagram Canlı Yayın İçin Yeni Bir Özellik Oluşturuldu!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnstagram canlı yayın, bu platformun sıklıkla tercih edilmesini sağlayan özelliklerin başında geliyor. Oluşturulan canlı yayın sayesinde birçok kişi irtibat kurarak, belirli konular üzerine sohbet edebilme fırsatı bulabiliyor. Canlı yayınların kapsam alanını genişletmeye hazırlanan İnstagram, şu anda yeni bir özelliği test ediyor. Böylece İnstagram üzerinden 4 kişilik canlı yayınlar açılabilecek. Buda doğal olarak bir canlı yayının milyonlarca kişiye hitap edebileceğini gösteriyor.

İnstagram Canlı Yayın İzleme Nasıl Yapılır?

Son zamanların en çok kullanılan platformlarından birisi olan İnstagram’ı her gün milyonlarca kişi aktif olarak kullanıyor. İnstagram üzerinde birçok özelliğin var olması ve bunların aktif olarak kullanılması ise, uygulamanın her geçen gün sınırlarını genişletebilmesine zemin hazırlıyor. İnstagram özellikle e-ticaret yapan kişilerinde sıklıkla kullandığı platformlardan birisi. Uygulama geniş kitlelere ulaşmak isteyen tüm hesap türleri için, İnstagram canlı yayın özelliğini geliştirdi. Herkesin çok sevdiği bu özellik hem kişisel hem de ticari hesapların tamamına hitap edebiliyor.

Kullanıcıların, İnstagram canlı yayın izleme için takip ettiği kişilerin story olarak da bilinen hikaye özelliğini takip etmesi gerekiyor. Hikayeler kısmının alt kısmında ‘’Canlı’’ ifadesinin bulunması, hesabın canlı yayın açtığını gösteriyor. Kullanıcılar ise ‘’Canlı’’ ifadesine tıklayarak direkt olarak yayına dahil olabiliyor.

İnstagram Canlı Yayın Açma Nasıl Yapılır?

İnstagram canlı yayın açma isteyen kişilerin ilk olarak uygulama üzerinden giriş yapmış olması gerekiyor. Giriş sonrasında ‘’Akış’’ bölümüne gelen kullanıcıların sol üst köşede yer alan kamera ikonuna tıklaması gerekli. Bu ikona tıklandığında sağ alt bölümde çeşitli seçeneklerin yer aldığı görülebilecektir.

Boomerang, Normal, Canlı gibi seçeneklerin bulunduğu yerden ‘’Canlı’’ butonuna tıklayarak, İnstagram canlı yayın açma işlemi gerçekleştirilebilecektir. Bu yazıya tıkladıktan sonra ‘’Canlı Video Başlat’’ yazısı ekrana gelecektir. Buna tıkladıktan sonra canlı yayın özelliği direkt olarak aktive edilmiş olacaktır.

İnstagram Canlı Yayın Engeli Nedir?

İnstagram canlı yayın esnasında, canlı yayını başlatan kişiyi rahatsız eden bir diğer kişi bulunuyorsa yayından engelleme işlemi yapılabiliyor. Normal standartlarda İnstagram canlı yayın yapanları görmek her durumda mümkün olmuyor. Kişinin hesabı gizliyse açmış olduğu yayını yalnızca takipçileri görüntüleyebiliyor.

Ancak kişinin hesabı herkese açıksa bu durumda, açmış olduğu canlı yayına isteyen herkes girebiliyor. İnstagram canlı yayın özelliğini başlatmadan önce, bir ya da birkaç kişinin engellenmesi isteniyorsa, bu durumda hikaye ayarlarına girilerek, ‘’Hikaye ve canlı yayını şu kişilerden gizle’’ bölümünün seçilmesi gerekiyor. Bu adım sonrasında sırası ile seçilen kişilerin bir daha hikaye ve canlı yayınları görebilmesi mümkün olmuyor.

İnstagram canlı yayın açıldıktan sonra ise, rahatsız olunan kişilerin yorumlarının üzerine gelinerek, basılı tutulması gerekecektir. Basılı tuttuktan sonra gelen ‘’Engelle’’ butonuna tıklandığında, rahatsız eden kişi canlı yayından atılabilecektir.

İnstagram Canlı Yayın Arşivi Nasıl Görüntülenir?

Bilindiği üzere İnstagram canlı yayın özelliği 4 saatten fazla kullanılmamışsa, yayın kayıt edilebiliyor. Canlı yayın kayıt edildikten sonra kullanıcıların bu yayını aylar sonra bile kullanabilmesi mümkün olabilmekte. Yayın kayıt edildiğinde ilk olarak 24 saat hikaye bölümünde yer alıyor.

Sonrasında ise kişinin İnstagram canlı yayın arşivi, hesabın profil bölümünde bulunan ‘’Gönderiler’’ kısmında saklanıyor. Canlı yayını tekrar tekrar izlemek isteyen kişilerin, profildeki gönderiler bölümünden yayını bulması gerekiyor.

İnstagram Canlı Yayın Özelliği : Live Rooms

İnstagram canlı yayın konusunda şu an yeni bir özelliği test ediyor. Özelliğin hayata geçirilmesi sonrasında ise, Live Rooms adı verilen odalarda 4 farklı kişi aynı anda canlı yayın açabilecek. Şu an yalnızca Endonezya ve Hindistan’ın deneyimlediği bu özellik, test aşamasını geçtikten sonra tüm ülkelerde aktif olarak kullanılabilecek.

İnstagram canlı yayın bu özelliği ile hesaplar arası iş birliğini arttırabilmeyi hedeflenirken, 4 kişinin birlikte canlı yayını açması durumunda takipçilerine bildirim gönderilecek. Böylece canlı yayınlarda doğal yoldan etkileşim sağlanarak, yayınlara daha fazla katılım olabilecek.

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!