featured

Kocasının Kemiklerini Bavulla Taşıyan Kadın Güvenlik Görevlilerini Şaşırttı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya’nın Münih Havalimanı kocasının kemiklerini bavulla taşıyan kadının hikayesi ile şok yaşadı. 74 yaşında olan kadın, 12 yıl önce vefat etmiş kocasının kemiklerini topladı ve memleketine gömmek üzere yolculuğa çıkardı.

Her bir insanın farklı hikayesini ve farklı davranışları bulunuyor. Dünyanın dört bir yanından gelen ilginç haberler bunu gözler önüne seriyor.

Almanya’da bir kadın, 12 yıl önce ölmüş kocasının kemiklerini taşırken durduruldu. Havalimanı güvenliği, bagaj kontrolü yaparken, yaşlı kadının bavulunun içinde ahşap bir sandık çıkardı. Sandığın içinde olanları gördüklerinde şok geçirdiler. Çünkü sandık içinde insan iskeleti vardı.

Savcı ve Doktor Çağrıldı

Olaya tanıklık edenler büyük bir şok yaşadı. Ne yapacaklarını bilemeyen güvenlik ekibi hemen savcıya haber verdiler. Savcıyla beraber bir de doktor olay yerine geldi. İkisinin gözleri önünde bagaj detaylı olarak incelenmek üzere alındı.

Savcı da 74 yaşındaki vatandaşı ve yanındaki kızını sorguya aldı. Tüm olay sorgu sırasında ortaya çıktı. 74 yaşındaki kadın ve kızı Yunanistan’da yaşıyorlar. Eşi 12 yıl önce Yunanistan’da hayatını kaybetmiş. Fakat yaşlı kadın, kocasının kendi vatanları olan Ermenistan’a defnetmek istiyordu.

Bunun için de eşinin kemiklerini bir bavula doldurdu ve Almanya üzerinden öncelikle Ukrayna’nın başkenti Kiev’e geçeceklerdi. Ardından da Kiev üzerinden Ermenistan’a ulaşacaklardı. Bunun için de 54 yaşındaki kızı ile beraber Ermenistan’a geçmek için yola koyuldular.

Kanunen Bir Sakıncası Yok

74 yaşındaki kadının ve 52 yaşındaki kızının kötü bir niyetlerinin olmadığı sorgu sırasında anlaşıldı. Sadece 2008 yılında Selanik yakınlarında vefat eden kocasını memleketine defnetmek istediği görüldü. 12 yıl önce eşi öldüğünde Yunanistan’a defnetmek zorunda kaldıklarını ifade etti.

Olayla ilgili araştırma yapan savcılık kanunen her hangi bir sakınca görmedi. Ülkeler arası insan iskeleti taşımanın yasal olduğuna karar verdi. Yapılan tüm incelemeler sonunda bir insana ait kemiklerin farklı bir ülkeye nakline dair bir engel bulunamadı. Anne ve kızın işlemleri tamamlandıktan sonra yollarına devam etmeleri için izin verildi.

Kadının Kiev’de herhangi bir sorun yaşayıp yaşamadığına dair henüz bir bilgi alınamadı. Almanya’da yapılan işlemlerin, hukuken Kiev’de de geçerliliğinin olması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!