featured

İban Numarasının Kime Ait Olduğunu Nasıl Öğrenebilirim? iban Sorgulama Nasıl Yapılır? İban Numaramı Nasıl Öğrenebilirim?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İban numaramı nasıl öğrenebilirim diye araştırma yapan çoğu kişi; banka kartının üzerinde bu numaranın yazmıyor olmasından dolayı bilgi eksikliği yaşamaktadır. Sürekli kullanılan, para alıp göndermeye yarayan bu numara banka kartı üzerinde yazmamaktadır ancak çeşitli yollarla iban numaramı nasıl öğrenebilirim sorusuna yanıt verilebilmektedir.

IBAN Nedir? İban Numarası Ne İşe Yarar?

IBAN nedir sorusu daha önce bu numara ile banka hesabına para yatırmamış ya da banka hesabına para yatmamış olan kişiler tarafından merak edilmektedir. IBAN açılımı; International Bank Account Number olarak karşımıza çıkmaktadır. Türkçe karşılığı ise; Uluslararası Banka Hesap Numarası olmaktadır. Bankalar arasındaki para transferi bu numara üzerinden kolaylıkla gerçekleştirilmektedir.

İban numarası, her banka hesabına özel olarak açılmaktadır. Dolayısı ile kişiye özeldir. Başka hesaplarda kullanılmadığı için kişiler, iban numaramı nasıl öğrenebilirim araştırması yapmaktadır. Bu numara farklı yollarla kolaylıkla öğrenilebilmektedir. 2009 yılından itibaren kullanılması zorunlu hale gelen iban numarası, günümüzde yoğun olarak kullanılmaktadır.

IBAN Numarası Nerde Yazar? iban Numaramı Nasıl Öğrenebilirim?

IBAN numarası nerde yazar sorusunu soranlar genellikle önce, banka kartı üzerinde bu numarayı aramaktadır. Ancak banka kartında bu numaraya yer verilmemektedir. Çünkü banka kartlarının üzerinde müşteri numarası ve kart numarası yer almaktadır. İban numarası örnek incelemesi yapıldığında; bu numaranın müşteri veya banka numarasından farklı olduğu görülmektedir. Çünkü bu numara, ülke koduyla başlamaktadır.

İban numaramı nasıl öğrenirim merakı duyan kişiler, bu numaranın nerede yazdığını araştırmaktadır. Bu numara yazılı olarak; banka hesabı açıldığında banka hesap cüzdanı üzerinde yazmaktadır. Banka hesap cüzdanı ulaşılabilir olan kişiler, buraya bakarak hesaba bağlı banka kartlarının iban numarasını kolaylıkla öğrenmektedir.

Yeni bir hesap açılımı söz konusuysa banka müşterileri, banka yetkililerinden iban numarasını, hesap cüzdanı üzerinde işaretlemesini isteyebilmektedir. Banka hesap cüzdanı dışında iban numaramı nasıl öğrenirim sorusuna bankaların çağrı merkezi ve mobil bankacılığı üzerinden de cevap verilebilmektedir.

İban Numarası Nasıl Alınır?

Daha önce para transferi yapmak amacıyla IBAN kullanmamış olan kişiler, ıban numaramı nasıl öğrenirim diye merak etmektedir. İban numarası almak, banka müşterilerinin ekstra bir uğraş içine girmesini gerektirmemektedir. Çünkü her hesap açılımı sırasında bu numara, kişilere otomatik olarak atanmakta ve verilmektedir. Ancak banka hesabı oldukça eski olan kişiler, bankalara müracaat ederek IBAN öğrenme işlemini gerçekleştirebilmektedir.

İban numarası örnek olarak şu şekildedir; TR65 0099 0033 4534 1010 5050 85. Banka hesap cüzdanı üzerinde TR ile başlayan bu numara ibandır. Dolayısıyla banka hesap cüzdanına sahip olan kişiler, iban numaramı nasıl öğrenebilirim sorusuna, bu şekilde yanıt bulabilmektedir.

İban Numarası Nasıl Öğrenilir?

IBAN numarası öğrenme farklı yöntemlerle gerçekleştirilebilmektedir. Bu numaranın öğrenilmesine yönelik en kolay yöntem; müşterisi olunan bankanın çağrı merkezini aramak ya da mobil bankacılık, internet bankacılığı kullanmaktır. Özellikle bankaların mobil uygulaması sayesinde iban numaramı nasıl öğrenirim sorusuna oldukça kısa sürede yanıt alınabilmektedir.

İban numarası sorgulama hem mobil bankacılıktan hem de internet bankacılığından kolaylıkla gerçekleştirilebilmektedir. Ancak her bankanın internet bankacılığı ve mobil bankacılık uygulaması farklı olduğundan, iban numarası öğrenme işlemi de şeklen farklılaşmaktadır. İşte bankalar ve bu banka müşterilerinin iban numaramı nasıl öğrenebilirim sorularının yanıtları…

1-  Garanti İban Numaramı Nasıl Öğrenebilirim

İban numaramı nasıl öğrenebilirim garanti bbva müşterileri tarafından merak edilmektedir. Garanti BBVA müşterileri eğer banka hesap cüzdanı üzerinden iban öğrenme işlemini gerçekleştiremiyor ise bankanın internet sitesi olan www.garanti.com.tr adresi üzerinden internet bankacılığı girişi yaparak Garanti Bankası iban sorgulama işlemi yapabilmektedir. İnternet bankacılığına giriş yapıldığında, ‘hesaplarım’ sayfasına gidilmelidir.

Iban numaramı nasıl öğrenirim garanti bankasının bir başka yanıtı da; mobil bankacılık hizmetinden yararlanmaktır. Bankanın mobil uygulamasına şifreleri ile birlikte giriş yapan kişiler, hesaplarım bölümünden iban öğrenmek istediği hesaba giriş yaparak hesap bilgilerine yani iban numarasına ulaşabilmektedir. İban numaramı nasıl öğrenebilirim sorusunun bir başka yanıtı da; Garanti BBVA müşteri iletişim merkezi olan 444 0 333 numaralı telefonun aranmasıdır.

2-  Ziraat IBAN Nasıl Öğrenebilirim?

İban numaramı nasıl öğrenirim diye merak eden Ziraat Bankası müşterileri, bankanın sunduğu kolaylıklardan yararlanmaktadır. Çünkü Ziraat Bankası iban için cep telefonundan iban numarası öğrenme hizmeti verilmektedir. Bunun için de Ziraat müşterilerinin, Ziraat iban öğrenme yapabilmesi için cep telefonlarının mesaj kısmına girerek ‘IBANBILGI’ yazması ve mesaja isme kayıtlı hesabın kartının son 6 rakamının yazması gerekmektedir. Bu mesaj, Ziraat Bankası SMS bankacılığı numarası olan 4747’ye gönderilmelidir.

YouTube video

İban numaramı nasıl öğrenebilirim ziraat müşterileri tarafından diğer bankalarda olduğu gibi şubelerden de öğrenilebilmektedir. Dileyen kişiler internet bankacılığı ya da mobil bankacılık kullanarak da para transferi işlemine olanak tanıyan numaraya sahip olabilmektedir.

3-  Vakıfbank IBAN Numaramı Nasıl Öğrenebilirim?

İban numaramı nasıl öğrenebilirim Vakıfbank müşterileri, bankanın çağrı merkezini arayarak kolaylıkla bu bilgiye ulaşabilmektedir. Vakıfbank çağrı merkezi numarası olan 0850 222 0 724 numaralı telefonun aranmasıyla kişiler, banka yetkilisinden iban öğrenme talebinde bulunabilmektedir.

YouTube video

Ayrıca iban numaramı nasıl öğrenebilirim diye başka öğrenme yöntemlerini araştıran kişiler, bankanın şubelerine gidebilmekte, bankanın mobil bankacılığını kullanabilmekte veya internet bankacılığını tercih edebilmektedir. Vakıfbank internet bankacılığı yöntemiyle iban numarası öğrenme işlemi gerçekleştirmek isteyen kişilerin öncelikle www.vakifbank.com.tr adresine girmesi ve şifreleriyle birlikte internet bankacılığına giriş yapması gerekmektedir.

4-  İban Numaramı Nasıl Öğrenebilirim Akbank

İban numaramı nasıl öğrenebilirim Akbank müşterileri tarafından merak edilmektedir. Bu numaraya sahip olmak isteyen kişiler, bankanın internet bankacılığı yöntemine başvurabilmektedir. www.akbank.com.tr adresine giriş yapan kişiler, kolay bir şekilde iban öğrenme yapabilmektedir. Bunun için online işlemler seçeneğine tıklanmalı ve ardından hesap bilgilerine girilmelidir.

YouTube video

İban numaramı nasıl öğrenirim diyen Akbank vadeli mevduat hesabı sahipleri gibi vadesiz mevduat hesabı sahipleri de işlem yapabilmektedir. Bunun için 444 2 525 numaralı Akbank Bireysel Telefon Şubesi aranmalıdır. Çağrı merkezi yetkilisine iban numaramı nasıl öğrenebilirim sorusu sorulduğunda gerekli bilgiyi verecektir.

5-  İban Numaramı Nasıl Öğrenirim Yapı Kredi

İban numaramı nasıl öğrenebilirim yapı kredi müşterileri tarafından da sorulan bir sorudur. Genel olarak Yapı Kredi müşterilerinin çoğunluğu, internet aracılığıyla bu bilgiye ulaşmaktadır. İnternet bankacılığını tercih etmeyen kişiler de genel olarak Yapı Kredi telefon bankacılığı hizmetini tercih etmektedir. Yapı Kredi telefon bankacılığı numarası 444 0444 olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu telefon numarasını arayan banka müşterileri, iban numaramı nasıl öğrenirim sorusunu yönelttiklerinde banka yetkilisinden istenilen bilgiyi alabilmektedir.

YouTube video

Yapı Kredi bankasının internet adresi www.yapikredi.com.tr olarak karşımıza çıkmaktadır. İnternet bankacılığını kullanacak olan kişiler buradan giriş yapmalıdır. Bunun dışında bankanın mobil uygulaması üzerinden de iban no öğrenme işlemi yapılabilmektedir.

6-  Iban Numaramı Nasıl Öğrenirim İş Bankası

İban numaramı nasıl öğrenebilirim iş bankası müşterilerince merak edilmektedir. İş Bankası; internet bankacılığı, mobil bankacılık, telefon bankacılığı yöntemleriyle kendi iban numaramı öğrenme hizmetini vermektedir. Bunun için internet bankacılığını kullanacak olan kişilerin ilk olarak www.isbank.com.tr adresine giriş yapması, daha sonra da şifreleri ile birlikte internet bankacılığı girişi yapması gerekmektedir.

YouTube video

İş Bankası mobil kullanıcıları da iban numaramı nasıl öğrenirim sorusuna kolaylıkla yanıt alabilmektedir. Bunun için mobil uygulamaya şifre eşliğinde giriş yapılmalı ve hesap bilgilerine tıklanmalıdır. Ayrıca 0850 724 0724 numaralı İş Bankası telefon şubesi de aranarak iban numarası öğrenme işlemi yapılabilmektedir.

7-  İban Numaramı Nasıl Öğrenebilirim Halkbank

YouTube video

İban numaramı nasıl öğrenebilirim Halkbank müşterileri, www.halkbank.com.tr adresinden internet bankacılığı girişi yaparak iban öğrenme yapabilmektedir. Ancak internet bankacılığını kullanacak olan kişilerin öncelikle şifre alması gerekmektedir. 0850 222 0400 numaralı Halkbank Canlı yardım üzerinden de iban numaramı nasıl öğrenirim sorusuna yanıt alınabilmektedir. Dileyen Halkbank müşterileri, şubeler aracılığıyla da iban öğrenebilmektedir.

IBAN Numarasının Kime Ait Olduğunu Nasıl Öğrenebilirim?

İban numarasını nasıl öğrenebilirim sorusu da sık sorulmaktadır. Elinde bir iban numarası olan kişiler, kimi zaman bu iban numarasının kime ait olduğunu öğrenmek isteyebilmektedirler. Ancak iban numaraları, hesaplara yani şahıslara özeldir. Dolayısı ile iban numarasından hesap sahibi öğrenmek ya da iban numarasından isim öğrenmek mümkün değildir. Bir iban numarasına bakılarak yalnızca o ibanın hangi ülkeye ait olduğu anlaşılabilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!