featured

Kemiklerinizi Güçlendirmek için Bol Tüketmeniz Gereken 9 Besin!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kemiklerinizi güçlendirmek için beslenmenize dikkat etmeniz gerektiği bir aşikardır. İşte her yaşta kemikler için tüketmeniz gereken besinler!

Kemikleri güçlendirmek başta kemik erimesi gibi hastalıkları olanlar için kritik öneme sahiptir. Kişilerin daha güçlü kemik yapısı sayesinde sorun yaşamadığı görülür.

Belirli bir hastalık sahibi olmadan da kemik güçlendirmek için beslenme önerileri almalısınız. Çünkü sağlıklı kemik yapıları vücudunuzu korur.

İç organlarınızı dışarıdan gelen tehlikelere ve darbeler karşı korurken kaslarınızla da bütünlüğünü sürdürür. Çocukların gelişim dönemlerinde daha iyi büyümesini, uzamasını sağlar.

D vitaminin kemik sağlığı için çok yararlı bir vitamin olduğu bilinir. Ancak güçlü kemik yapısı için D vitaminini sadece güneşten almaya çalışmak yetersiz kalacaktır.

İşte kemikleri güçlendirmek için tüketmeniz gereken besinler…

2/10

Süt

Süt

Piyasada içeriği konusunda net bilgi sağlamayan çeşitli sütler bulunur. Organik süt tüketimi ise bu sütlere göre daha sağlıklı olacaktır. Sütün kemik sağlığına iyi geldiği bir gerçektir. Kalsiyum içerir, kalsiyum kemikleri besler. Aynı zamanda potasyum ve D vitamini, B12 vitaminini de bulundurur. Günde 2 bardak içilebilir.

3/10

Peynir

Peynir

Kahvaltıların vazgeçilmezi haline gelmesi gereken besinlerden birisi de peynirdir. Peynir içerik olarak bol vitamin sahibidir. D vitamini, A vitamini, B12 vitaminleri, potasyum gibi çok farklı içeriklere sahiptir. Protein açısından bol miktarda kaynak bulundurması kemiklerinizi güçlenmesine, yaralarınızın kısa sürede iyileşmesini sağlar.

4/10

Yoğurt

Yoğurt

Doğru besinlerle tüketildiğinde yoğurt, güçlü bir kemik besleme kaynağıdır. Sade olarak tüketilmesi daha uygun görülür. Sadece yemeklerde değil yemek aralarında da ara öğün olarak kullanılabilir. D, B12 vitaminleri barındırır. En az günde 1 kase yenmelidir.

5/10

Tofu - Soya Peyniri

Tofu – Soya Peyniri

Vejetaryen ve vegan olanların süt ve süt ürünleri konusunda tüketimleri çok azdır. Ancak peynire özellikle alternatif olarak tofu peyniri tüketilebilir. Soya sütünden elde edilen peynirin sağlık açısından katkıları çok fazladır. Günlük kalsiyum ihtiyacınızın %20’sini rahatlıkla karşılayacaktır.

6/10

Susam

Susam

Her ne kadar daha çok hamur işlerini süslemek için kullanılsa da pişmemiş, sade bir susamın insan vücuduna faydaları oldukça fazladır. Kalsiyum ve magnezyum kaynağı olması kemiklerinize sağlayacağı yararları arttırır. Az miktarda da olsa D vitamini sahibidir. Gün içinde bir fincanın 1/4’ü kadar tüketilebilir. Sebze üzerine atılabilir, sade yenebilir, yoğurt içine katılabilir.

7/10

Kara Lahana

Kara Lahana

Ülkemizde başlıca tüketim alanları arasında Karadeniz bulunan kara lahana, güçlü kemiklere giden yolda yardımcınız olacaktır. Omega-3 içermesinin yanı sıra K vitamini açısından da destekleyici olduğu bilinir. Antioksidan maddeler içermesi vücudunuzdaki zararlı maddelerin atılmasını da sağlar. Sade olarak pişirilen, haşlanan sadece bir kase kara lahana günlük ihtiyacınızın dörtte birini karşılayacaktır.

8/10

Ispanak

Ispanak

Yemek masalarının vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alan ıspanak, kemik güçlendirmek için yenmesi gereken besinler arasında bulunuyor. Kalsiyumu yüksek, A ve C vitamini kaynağıdır. Fakat ıspanak tüketiminde dikkatli olunması gerekiyor. Zira ıspanak ile yoğurt aynı anda tüketilirse, sebzede yer alan vitaminleri tam alamayabilirsiniz.

9/10

Somon

Somon

Her ne kadar somon ve balık ürünleri bizim için B12 vitamini olarak kodlansa da bununla sınırlı olmadığını bilmek gerekiyor. Somonun içinde protein ve kalsiyum da bulunmaktadır. Güçlendirici destekleri ile hem kemiklerinize hem de vücudunuza katkıda bulunabilirsiniz. Haftada en az 1-2 defa tüketmeniz gerekir.

10/10

Kuru Fasulye

Kuru Fasulye

Ülkemizde kuru fasulyeye karşı ciddi bir zaaf geliştirildiği apaçık gerçek. Balık tüketemeyen ya da belirli aylarda balığa ulaşamayanlar için kuru fasulye bir tercih olabilir. Kalsiyum ve protein oranını yüksekken aynı zamanda bol lifli yapıdadır. Lifli olması kolay sindirimi de sağlar. Aynı zamanda bahsedilen kalsiyum sayesinde kemikleri güçlendirir.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!