featured

Kolesterole ve Tansiyona İyi Geliyor! İşte, Avokado Çekirdeğinin Faydaları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avokado son yıllarda Türkiye’de popüler olan bir gıda haline geldi. Özellikle diyet yapanlar ve sağlıklı beslenme hedef olanlar avokadonun faydaları nedeniyle bu besini sık sık tüketiyor. Peki, avokado çekirdeğinin faydaları olduğunu biliyor muydunuz? Sağlıklı beslenmek için tüketebileceğiniz avokadonun çekirdeğinden de yararlanabilirsiniz!

Avokado Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir ?

Avokado çekirdeğinin faydaları bir değil birden çok sağlık sorunu üzerinde etkili. Bu zamana kadar az kalorili ve sağlıklı olduğu için sağlıklı beslenme listelerine eklenen avokado, çekirdeği ile de yarar sağlıyor. Hatta avokado çekirdeği o kadar faydalı ki, bazı ülkelerde ilaç yapımında dahi kullanılıyor. İşte madde madde avokado çekirdeğinin faydaları:

Yüksek tansiyona (hipertansiyon) iyi gelirKolesterol seviyesini dengelerKansere karşı etkilidirİçeriğindeki flavonollar sayesinde güçlü bir antioksidandırLösemi hücrelerini temizlemede etkilidirDoğal boya olarak kullanılır

Avokado Çekirdeği Nasıl Kullanılır ve Tüketilir?

Salataların, sağlıklı atıştırmalıkların ve kahvaltıların enfes lezzetlerinden biri olan avokado son yıllarda Türkiye’de popüler hale geldi. Avokado faydaları nedeniyle sık tüketilen bir besin haline geldi ancak avokado çekirdeğinin faydaları henüz çok bilinmediği için çöp zannedilerek atılıyor. Oysa ki avokado çekirdeğini de değerlendirebilir ve sağlık için tüketebilirsiniz. Peki ama nasıl?

Avokado çekirdeği nasıl kullanılır, nasıl tüketilir merak ediyorsanız sizin için bir tavsiyemiz var… Dilerseniz avokado çekirdeğini birkaç parçaya ayırın ve kurutmaya bırakın. Avokado çekirdeği doğal olarak kurutulduktan sonra ise bir öğütücüden geçirin ve toz haline getirin.

Dilerseniz de avokado çekirdeğinin üzerindeki kahverengi kabuğu kaldırın ve rendeleyin. Daha sonra da rendelenmiş avokado çekirdeğini fırında pişirdikten sonra ise posa haline gelen çekirdeği ezin.

Avokado çekirdeği faydaları görmek için kuruttuğunuz ya da etmediğiniz çekirdeği isterseniz yiyeceklerin, isterseniz de içeceklerin içerisine katabilirsiniz. Özellikle kurutulmuş avokado çekirdeği tozunu her türlü gıdanın içerisine ekleyebilirsiniz.

Bitki çaylarınızın, salatalarınızın, smoothielerinizin kısacası aklınıza gelebilecek her şeyin içerisine avokado çekirdeği ekleyebilirsiniz.

Bonus: Avokado Çekirdeğini Cildiniz ve Saçınız için de Kullanabilirsiniz

Bilindiği üzere avokado faydaları içerisinde saca ve cilde iyi gelmesi var. Bu nedenle pek çok nemlendirici ve saç maskesi içeriğinde avokado kullanılır. Dilerseniz siz de avokadoyu ya da avokado çekirdeğini hem cildiniz hem de saçınız için kullanabilirsiniz. Özellikle kepek sorununuz varsa avokado çekirdeğinden yararlanabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!