featured

Masterchef Kazandibi Tatlı Tarifi | Ev Usulü Kazandibi Nasıl Yapılır? Kazandibi Kalori İçeriği Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kazandibi tatlı tarifi, Masterchef’te yapıldıktan sonra birçok insanın deyim yerindeyse iştahını açtı. Farklı bir tatlı türü olarak öne çıkan kazandibi yapımı bakımından da bir hayli zorluyor. Adından da anlaşıldığı üzere muhallebinin dibinin yakılması ve rulo haline getirilmesi ile sunulan bu lezzet, bir yiyenin bir daha istemesine neden oluyor. Peki kazandibi tatlı tarifi nasıldır? Fırında kazandibi nasıl yapılır? İşte detaylar…

Kazandibi Tatlı Tarifi | Gerçek Kazandibi Tarifi Tüyoları

Kazandibi tatlı tarifi öncesinde gerçek kazandibi tarifi tüyoları neler bunlara değinelim. Türk mutfaklarının vazgeçilmesi olan kazandibini yapmak istiyorsanız, mutlaka ocakta yakarak pişirmelisiniz. Alanında uzman olan Mehmet şef, fırında kazandibi yapmanın, kazandibinin tadını değiştireceğini ve lezzetini azaltacağını ifade ediyor.

Ocakta yakarak yapılan bu tatlıda, yakma işleminin süresi de bir hayli önemli. Muhallebinin alt katmanı fazla yakılırsa, tencereden ayrılmayacağı için sunumunun kötü olmasına neden olabiliyor. Kazandibi tatlı tarifi sırasında malzemeleri aynı ölçüde kullanmak tat ve kıvam eşitliği sağlayabilmeniz açısından da oldukça önemli.

Kazandibi Malzemeleri Nelerdir? Kazandibi Tarifi Kolay mı?

Kazandibi malzemeleri nelerdir? Kazandibi aslında oldukça pratik bir tatlıdır. Yalnızca un, şeker, nişasta, süt, tereyağı ve vanilya kullanılarak bu tatlının yapılabilmesi mümkündür. Ancak yanık bir kıvam elde edebilmek için kazandibi tatlı tarifi muhallebisini hazırladıktan sonra, yakma aşamasına dikkat edilmelidir.

Kazandibi Yapılışı Nasıl?

Kazandibi tarifi Refika ve Oktay usta gibi birçok mutfak şefi tarafından yapılmış bir lezzettir. Ancak biz Masterchef’te Mert tarafından yapılan muhteşem Kazandibi tatlı tarifi bilgisine yer vereceğiz. Kazandibi için gerekli olan malzemeler ise şu şekilde;

6 su bardağı süt,2-3 yemek kaşığı nişasta,1 su bardağı un,1 su bardağı şeker,1 paket vanilya,1 yemek kaşığı tereyağı,

Kazandibi tatlı tarifi için öncelikli olarak orta boy bir tencere içerisine tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeler dökülmelidir. İşlem sonrasında karışımınızı sürekli olarak karıştırarak kıvamlı bir muhallebi elde etmelisiniz. Ocaktan almadan 5 dk öncesinde ise tereyağı ve vanilyayı ekleyerek, karıştırmaya devam edin.

Altını kapattıktan sonra soğumaya bırakarak, bir orta boy alüminyum tepsi temin edinin. Bu aşamadan sonra borcamda kazandibi yapılması önerilen bir durum olmayacaktır. Çünkü borcamı ocakta ısıtmak patlamasına ve tehlikeli durumların ortaya çıkmasına neden olabilir.

Soğuyan kazandibi tatlı tarifi bir kısmı, margarin ile yağlanmış tepsiye dökülmelidir. Orta ateşte bir ocağa alınan tepsi, yavaş yavaş künefe pişirilir gibi pişirilir. Bu noktada kontrollü çevirmek ve dibi tutan kazandibinin kokusunu almak son derece önemlidir.

YouTube video

Her tarafı eşit olarak pişirdikten sonra kalanı da eklenerek tatlınızı ocaktan almalısınız. 1-2 saat soğuttuğunuz tatlınızı, dilimleyip rulo haline getirerek servis edebilirsiniz. Kazandibi tatlı tarifi hazır, afiyet olsun. Kazandibi tarifi- nefis yemek tarifleri için tıklayınız.

Kazandibi Yapımı Ne Kadar Sürer? Kazandibi Kaç Kalori?

Kazandibi yapılışı açısından dikkat isteyen bir tatlı türüdür. Özellikle pişirip tepsiye döktükten sonra orta ya da kısık ateşte yaklaşık olarak 25-30 dakika pişirme süresi olmalıdır. Aksi halde istenilen lezzet ve görünüme ulaşılması mümkün değildir. Kazandibi tatlı tarifi bol kalorili içeriği nedeniyle sık tüketilmemelidir.

Peki kazandibi kaç kalori? Diyet siteleri üzerinden 1 porsiyon kazandibi kalori içeriği 200 kcal olarak paylaşılmıştır. Bu nedenle diyet döneminde olan kişilerin haftada bir kez tüketmek ile sınırlandırması önerilmektedir.

Kazandibi Tatlı Tarifi Fırında Yapılabilir mi?

Kazandibi tatlı tarifi zorunlu kalmadıkça fırında yapılmamalıdır. Çünkü fırın her ne kadar alt-üst formunda çalışsa da, muhallebinizin üstünün de kurumasına neden olabilir. Kazandibi tatlı tarifi özelliği, alt kısmının yanması üst kısmının ise aynı yumuşaklık ve lezzette kalmasıdır. Bu nedenle mümkün olduğunca fırında yapılmaması, ocakta pişirilmesi önerilebilecektir.

Hazır Kazandibi Nasıl Yapılır? Hazır Kazandibi Gerçek Tadını Verir mi?

https://www.youtube.com/watch?v=2mFxkQicGhc

Hazır kazandibi de yapılış açısından aslında, kazandibi tatlı tarifi içeriğine benzemektedir. Hazır paketler yalnızca süt ilavesiyle muhallebi kıvamına getirilir. Sonrasında ise bu muhallebiyi de yakmanız gereklidir. Bunun için küçük formlu bir alüminyum tepsiyi yağlayarak, muhallebinizi dökmeli ve künefe gibi çevirerek pişirmelisiniz. Hazır kazandibi, her ne kadar ev usulü kazandibi tarifini tutmasa da lezzet bakımından tatmin edici olabilecektir. Pratik ve kolay olan hazır kazandibi tatlısını birçok marketten temin edebilmek mümkündür.  Tiramisu keki tarifi için yazımızı okuyabilirsiniz.

Nişastasız ve Pirinç Unsuz Kazandibi Tarifi Olur mu?

Nişasta ve pirinç unsuz kazandibi tarifi olur mu? Kazandibi tatlı tarifi için kullanılan pirinç unu ve nişasta tatlıda bağlayıcı bir görev alarak, tatlının sert kıvama ulaşmasını sağlar. Bu ürünlerden yalnızca birinin 2-3 yemek kaşığı kullanılması yeterlidir. Bu ürünü kullanmak istemeyen kişiler ise tarifteki un içeriğini arttırarak aynı kıvamı yakalama şansı bulabileceklerdir. Ancak nişastanın lezzetinin kazandibi tatlısına ayrı bir tat verdiği de unutulmamalıdır.

Kazandibi Tatlısı Yanına Ne Gider?

Kazandibi tatlı tarifi yaparak misafirlerinizi ya da sevdiklerinizi mutlu edecekseniz yanında mutlaka hafif tariflere yer vermelisiniz. Kalori içeriği bol olan bu tatlıyı başka tatlılarla sunmanız, tatlı komasına girmenize neden olabilir. Bu nedenle nefis ev usulü kazandibi tatlınızı, tuzlu hafif lezzetler ile sunmanızı önerebiliriz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!