featured

Nöral Terapi Nedir Nasıl Yapılır | NöralTerapi Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nöral terapi nedir nasıl yapılır sorusunun cevabı, çeşitli hastalıklara ve ağrılara sahip olan kişiler tarafından sık araştırılıyor. Özellikle ağrı tedavisi için tercih edilen bu terapi yöntemi, hasar gören ve normalin dışında çalışan organ ve dokuların kendisini onarmasına etti ederek şikayetleri ortadan kaldırıyor. Kronik ağrı şikayeti olan pek çok kişi, bu terapi ile ağrısız bir yaşama kavuşabiliyor.

Peki, nöral terapi nedir nasıl yapılır? Nöral terapi hangi hastalıklara iyi gelir? Zona nöral terapi uygulaması ile geçer mi? Nöral terapi fiyatları 2022 ne kadar? İşte, en merak edilen soruların cevaplandığı Nöral terapi nedir nasıl yapılır ne işe yarar hakkında derlediğimiz yazımız…

Nöral Terapi Nedir ?

Nöral terapi nedir; anestezik lidokain ve procain maddeleri kullanılarak yapılan, organların ve dokuların yeniden dolaşımını düzenleyen bir tedavi yöntemidir. Hem bir tedavi yöntemi hem de koruyucu hekimlik uygulamalarındandır.

Nöral terapi uygulaması, cilt altına yapılan lidokain ve procain enjeksiyonu sayesinde vücuttaki otonom sistemi üzerinden etkisini gösterir. Kısacası nöralterapi uygulaması, anormal çalışan organ ve dokuların sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar, otonom sinir siteminin normale dönmesine etki eder.

Özellikle çeşitli hastalıklar nedeniyle ortaya çıkan pek çok ağrı türü nöral tedavi ile giderilebilir. Kulunç ağrısı, ankilozan spondilit ağrısı, diz ağrısı, bel ağrısı, bacak ağrısı, eklem ağrısı, romatizmal ağrılar ve daha pek çok ağrı için nöral terapi uygulaması yapılabilir.

Nöral Terapi Ne İşe Yarar ?

Çeşitli ağrı şikayetleri nedeniyle tedavi arayışında olan pek çok kişi nöral terapi nedir, nöral terapi ne işe yarar gibi soruların cevaplarını internet üzerinde sık araştırıyor. Bu terapi hakkında bilinmesi gereken en önemli nokta; vücuttaki üç önemli dolaşım sistemine etki ediyor oluşudur. Bunlar ise; kan dolaşımı, lenfatik sistem ve sinir sitemidir. Nöral terapi ne işe yarar sorusunun cevapları ise şu şekilde:

Kan dolaşımını hızlandırır ve dokuların perfüzyonunu artırarak beslenmesine etki ederLenfatik sisteme etki ederek lenf dolaşımını arttırır, dokularda bulunan atık maddeleri vücuttan atarSinir sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar ve böylelikle dokuların çalışmasını düzenlerOtonom sistemi uyarır ve yeniden düzenlerDokuların kendisini iyileştirmesine katkıda bulunurDokuların ve organların iyileştirilmesiyle yaşanan ağrı şikayetleri giderilir

Nöral Terapi Nasıl Uygulanır ?

Nöral terapi nasıl uygulanır sorusu da merak edilen konular arasında. Bu terapi yöntemi bir enjeksiyon tedavisidir ancak terapinin olumlu etkisi, vücuda verilen enjeksiyondan çok kullanılan ilacın ortaya çıkardığı regülasyondan dolayı yaşanır. Enjeksiyon olarak da yalnızca anestezik olarak lidokain ve procain maddeleri kullanılır.

Nöral enjeksiyon tedavisinde kullanılan lidokain ve procain anestezik maddeleri sadece belirli bir oranda, serum fizyolojik ile seyreltilerek kullanılır. Bu maddeler lokal anestezik maddelerdir. Diş hekimleri de işlem öncesinde bu maddeleri uyuşturmak için kullanırlar.

Nöral terapi uygulaması ile lokal anestezik maddelerin uyuşturma etkisinden değil, bu maddelerin hücre duvarındaki bio elektriksel düzenleyici etkisinden faydalanılır. Dolayısı ile bu terapi, hastalığın ya da ağrının oluşma ve de gelişme döneminde etkilidir.

Ayrıca nöral enjeksiyon terapisi sırasında hastalar hafif bir ağrı hissedebilir. Ancak enjeksiyonda kullanılan maddelerin anestezik oluşundan dolayı bu ağrı kısa süre içinde geçecektir.

1- Nöral Terapi Uygulaması Yöntemleri Nelerdir ?

Nöral enjeksiyon tedavisi için çeşitli tekniklerden yararlanılabilir. En çok kullanılan teknik ise; mezoterapi ve insülin için kullanılan iğneler aracılığı ile cilt altına yapılan enjeksiyondur. Bu teknik dışında, yine enjektörler yardımıyla eklem içine ve kas içine yapılan uygulamalar da bulunur. Hangi hastaya, hangi nöral terapi uygulaması yöntemi kullanılacağı hastalığın içeriğine göre değişir.

2- Nöral Terapi Uygulaması Kaç Seans Yapılır ?

Nöral terapinin kaç seans yapılacağı, hastanın şikayetine ve beklentisine göre değişir. Ancak genel olarak 5 ve 12 seans arası uygulama tavsiye edilir. Seanslar arasında ise en az 48 olması önerilir. Şikayetin türüne göre değişir ancak başlangıç aşamasında haftada 2 seans sonrasında ise hafta bir olarak planlama yapılır.

3- Nöral Terapi İşlemi Ne Kadar Sürer ?

Nöralterapi uygulaması işlem süresi oldukça kısadır. 1 ile 5 dakika arasında işlem sonlandırılır.

Nöral Terapi Hangi Hastalıklara İyi Gelir ?

Genellikle kronik ağrı şikayeti olan kişiler nöralterapi uygulamasına başvuru ancak geçmeyen kronik ağrı dışında da pek çok durumda bu terapi yöntemi etkilidir. Fibromiyalji ağrıları, ankilozan spondalit ağrıları, romatizmal ağrılar, zona ve kulunç ağrısı gibi pek çok ağrıya bu yöntemle çözüm sağlanabilir.

Genel olarak ela aldığımızda nöral terapi hangi hastalıklara iyi gelir sorusunun cevabı için nörolojik rahatsızlıklar, bacak ağrıları, diz ağrıları, kalça ağrıları, sırt ve bel ağrıları, omuz ve kol ağrıları ve boyun ağrıları sayabiliriz. Teker teker maddelemek gerekirse; nöral terapi hangi hastalıklara iyi gelir sorusuna verilebilecek bazı yanıtlar şunlardır.

Boyun fıtığıOmuz kireçlenmesiBel fıtığıHuzursuz bacak sendromuYüz felciNöropatik ağrıZona hastalığıKronik pelvik ağrısıVarisSkolyozDamar tıkanıklığıDepresyonAlerji ve astımKronik yorgunlukMigrenDiz kireçlenmesiMenisküsBoyun düzleşmesiFibromiyaljiVertigoAnkilozan SpondalitUyku bozukluğuTekrarlayan idrar yolu enfeksiyonuKarpal tünel sendromuRegl sancısıAdet düzensizliğiAğrılı cinsel ilişkiVajinismusTenisçi dirseğiKronik sinüzitGuatr ve benzeri gibi hormonal hastalıklarBağırsak hastalıklarıEklem hastalıklarıRomatizmal hastalıklar

Bağışıklık Sistemini Nöral Terapi ile Güçlendirebilir, Vücudunuzu Toksinlerden Arındırabilirsiniz!

Nöral terapi uygulaması sadece hastalık veya ağrı durumunda tercih edilen bir terapi yöntemi değildir. Bu terapinin sağlıklı yaşama katkıda bulunmak; toksinleri vücuttan arındırmak, anti aging etkisi göstermek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek gibi özellikleri de vardır.

Nöral Terapi Zararları Nelerdir ? Nöral Terapi Uygulaması Yan Etkileri Nelerdir ?

Nöralterapi uygulaması hem tedavi edici hem de koruyucu hekimlik özellikleri taşır. Hastalıkların ve ağrı şikayetlerinin tedavisi için tercih edildiği gibi sağlıklı yaşam için de tercih edilebilir. Bu tedavide ilaç kullanılmadığından herkese uygundur ve yan etkileri de yok denecek kadar azdır.

Nöral terapi yan etkileri daha çok anestezik maddeler olan lidokain ve procain alerjisi olan kişiler için söz konusudur. Ayrıca kan sulandırıcı kullanan hastalarda dikkatli olunmalıdır. Uzman kişiler tarafında, steril ortamlarda yapılan nöralterapi uygulamasında majör komplikasyonlar beklenmemektedir.

Nöral Terapi Fiyatları 2022 Ne Kadar ?

Nöral terapi fiyatları 2022 yılında da değişkendir. Bu terapi uygulaması tamamen kişiye özel olarak planlanır. Dolayısı ile genel olarak nöral terapi fiyatları 2022 konusunda bilgi vermek olanaksızdır. Çünkü nöral terapi fiyatları hastanın şikayetine, uygulanacak olan seansa göre değişiklik gösterir.

YouTube video

Nöral Terapi Nedir Hakkında En Çok Merak Edilen Sorular ve Cevapları

Nöral terapi nedir sorusunun yanıtı ile birlikte bu terapi yöntemiyle ilgili pek çok sorunun da yanıtı araştırılıyor. Yazımızın bu kısmında nöral terapi nedir nasıl yapılır sorusuna internet üzerinde cevap arayan kişilerin en merak ettiği soruların cevaplarına yer verdik…

1- Nöral Terapi Kaç Günde Etki Eder ?

Nöralterapi için kullanılan maddeler olan procinin etki süresi 30 dakika, lidokainin etki süresi ise 2 saattir. Dolayısı ile bu maddelerin vücuda enjekte edilmesiyle birlikte etki görülmeye başlanır. Ancak bu terapinin tam olarak teki etmesi bir kaç seansı bulabilir. Kısa sürede etki eden bir tedavi yöntemi olduğu için son yıllarda önerilen tedaviler arasındadır.

Hangi hastaya kaç seans uygulanacağı ise doktor tarafından belirlenir. Genel olarak nöral enjeksiyon tedavisi seansları bir hafta veya 10 gün arayla tekrarlanır. Bir ile beş seans arasında da terapinin olumlu etkileri görülmeye başlanır.

2- Nöral Terapi Kalıcı mıdır ?

Nöralterapi kalıcı değildir. Hastalık ay da ağrının türüne göre birkaç seans tekrarlanması gerekebilir. Seanslar sonunda beklenen; doku ve organların çalışması gerektiği gibi çalışmaya başlaması, dokuların onarılmasıdır. Dolayısı ile seanslar sonunda uzun süreli olarak etki eder.

3- Nöral Terapi Acıtır mı ?

Nöralterapi sırasında enjektör kullanılır. Dolayısı ile batma ve acıma hissi olur. Ancak işlem sırasındaki acı, vücuda anestezik madde enjekte edildiği için kısa sürede geçer.

4- Nöral Terapide Kortizon Kullanılır mı ?

Nöralterapi uygulamasında kesinlikle kortizon kullanılmaz. Bu tedavide anestezik özelliği olan lidokain ve procain maddeleri kullanılır. Bu maddeler kortizon içermez ve diş tedavilerinde lokal uyuşturma için de kullanılır. Ayrıca procain maddesi tamamen doğaldır çünkü acı badem ve ısırgan otundan elde edilir.

5- Zona Nöral Terapi Uygulaması ile Geçer mi?

Zona nöral terapi uygulaması ile tedavi edilebilir. Hem zona hastalığı hem de zona hastalığının semptomları, bu terapi yöntemiyle giderilebilmektedir.

6- Kimler Nöral Terapi Uygulaması Yaptırabilir ?

Nöralterapi her yaş grubundaki hastaya uygulanabilir. Ayrıca sahip olunan yüksek tansiyon, diyabet, kalp hastalıkları bu terapinin uygulanmasına engel değildir. Yalnızca kan sulandırıcı ilaç kullanan hastalara, uygulama esnasında dikkat edilmesi gerekir.

7- Kimler Nöral Terapi Uygulaması Yaptıramaz ?

Nöral terapi uygulaması her yaştan hastaya yapılabilir ancak procain ve lidokain maddelerine alerjisi olan kişilere kesinlikle uygulanamaz. Hamileler, enjeksiyon bölgesinde enfeksiyon olanlar, ağır psikiyatrik hastalıkları olanlar, kontrol edilemeyen şeker hastası olanlar bu terapi için uygun değildir.

Ayrıca ameliyat gerektiren hastalıklarda etkililik oranı düşüktür. Bu sebeple, hastalıkların tedavisinde sizlere kesinlikle ameliyat öneriliyor ise doktor tavsiyesine uymalısınız. Aksi takdirde hastalığın ilerlemesi ya da hayati riske neden olması söz konusudur. Örneğin; karaciğer yetmezliği, bağırsak tıkanıklığı, böbrek yetmezliği gibi ciddi durumlarda yalnızca doktor tavsiyesi ile hareket edilmelidir.

Ayrıca geçmişte kanser cerrahisi ve lenfödem olan kişilerin, lenfödem yapılan bacağına ya da koluna enjeksiyon yapılması yasaktır. Bu sebeple nöralterapi uygulaması bu kişilere ya yapılmamalı ya da çok dikkatli yapılmalıdır.

8- Nöral Terapi Nerelere Yapılır ?

Nöralterapi için vücudun eşitli noktalarına enjeksiyon gerçekleştirmek mümkündür. Sinir bölgelerine, akupuntur noktalarına, ameliyat izleri üzerine, ağrı tetik noktalarına, sinir ağı dokuları içine enjeksiyon yapılabilir. Bu sayede otonom sinir sisteminin uyarılması amaçlanır.

9- Nöralterapi Tedavisini Kimler Yapabilir ?

Nöralterapi koruyucu hekimlik uygulamaları arasındadır ancak yalnızca bu konuda eğitim almış, sertifika sahibi hekimler tarafından uygulanabilir. Tedavinin başarısı için nöralterapi uygulayacak olan hekimin tespitleri en az uygulamanın kendisi kadar önemlidir.

Ayrıca uygulamanın yapılacağı yerin steril olması çok önemlidir ve enjeksiyon için kullanılacak iğneler tek kullanımlık olmalıdır. Günümüzde nöralterapi uygulaması yapan kişiler genel olarak Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanlarıdır.

Bonus: Otonom Sinir Sistemi, Bozucu Alan Teorisi ve Nöral Terapi İlişkisi | Nöral Terapi Nedir Nasıl İşe Yarar?

Nöralterapi temelinde; hastalıkların çoğunluğu, mükemmel bir şekilde çalışan otonom sinir sisteminin işleyişini yitirmesi nedeniyle ortaya çıktığı düşüncesi bulunur. Geçirilen ameliyatlar, yaşanan travmalar, kullanılan ilaçlar ve daha pek çok neden, otonom sinir sisteminin dengesini bozar ve hastalıkların oluşmasına zemin hazırlar. Tahribe uğrayan bu bölgelere de ‘bozucu alan’ adı verilir.

Bozucu alan denen tahripli bölgelerde, sinir sistemine ait elektromekanik ve elektrokimyasal iletiler düzgün bir biçimde gerçekleşmez. Bu da söz konusu bölgede dolaşım bozukluğu yaratır. Bu bozukluk sebebiyle de geçmeyen ağrılar yaşanmaya başlanır. Nöral terapi uygulaması ile de bu bozucu alanlar uyarılır, sinir sistemi fonksiyonu düzenlenir.

Bozucu alan teorisine göre; birbirinden farklı yerlerdeki bozucu alanlar, kendilerine uzak alanları etkileyebilmektedir. Örneğin; koldan geçirilen bir ameliyat, ayakta hareket kısıtlılığına veya ağrıya yol açabilir. Söz konusu kişinin omzuna gerçekleştirilecek nöralterapi uygulaması, bacaktaki şikayetleri de giderebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!