featured

“Olmaz Olsun Böyle Alışkanlık” Diyeceğiniz Mide Bulandıran Eski Roma Gerçekleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski Romalılar hakkında bunları duyunca, “Olmaz olsun böyle alışkanlık” diyeceksiniz! İşte, mide bulandıran Eski Roma gerçekleri!

Ölen gladyatörlerin kanıyla ilaç yapımından, ölen insanların vücudundan alınan yağlarla krem yapımına kadar pek çok mide bulandıran alışkanlıklara sahipti Eski Romalılar… İşte, tarihin belki en ilginç Eski Roma gerçekleri… Bu alışkanlıkları yaşam tarzını öğrenince “olmaz olsun” diyeceksiniz!

Ölen Gladyatörlerin Vücudundan Çıkan Yağ ile Güzellik Kremi Yapıyorlardı

Ölen Gladyatörlerin Vücudundan Çıkan Yağ ile Güzellik Kremi Yapıyorlardı

Eski Roma’da gladyatörler oldukça önemliydi. Yaşayan ve meydanlarda ölümüne savaşan gladyatörlerin dışında, ölenler de önem taşıyordu. Çünkü ölen gladyatörlerin vücudundan elde edilen yağ ile kadınlara güzellik kremi yapılıyordu.

Gladyatörler Kanından İlaç Yapıyorlardı

Gladyatörler Kanından İlaç Yapıyorlardı

Eski Roma’nın “yok artık” dedirten özelliklerinden biri de; ölen gladyatörlerin kanının ilaç olarak kullanılması… Gladyatörlerin güçlü olmalarından kaynaklanıyor olacak ki; ölen gladyatörlerin kanları toplanıyor ve ilaç yapımında Kullanılıyordu.

Daha Fazla Yemek Yemek için Kusuyorlardı

Daha Fazla Yemek Yemek için Kusuyorlardı

Eski Roma’da düzenlenen ziyafetlerde israf da doruk noktasında yaşanıyordu. Çünkü ziyafete katılanlar, daha fazla yemek yiyebilmek ve daha fazla ziyafet çekebilmek için kendilerini zorla kusturarak midelerinde yer açıyor ve yemek yemeğe kesintisiz devam ediyordu.

Sağlık için Keçi Gübresi Yiyorlardı

Sağlık için Keçi Gübresi Yiyorlardı

Eski Romalılarda “olmaz olsun böyle alışkanlık” denilecek ilginç ve mide bulandıran alışkanlıkların sonu gelmiyor. Bir diğer mide bulandırıcı Eski Roma alışkanlıklarından biri de; sağlık için keçi gübresi yenmesi… İlkbahar aylarında toplanıp kurutulan keçi gübreleri kurutuluyor ve yıl boyunca tıpkı bir ilaçmış gibi tüketiliyordu.

Kapı Kapı İdrar Toplayıp Çamaşır Yıkıyorlardı

Kapı Kapı İdrar Toplayıp Çamaşır Yıkıyorlardı

Bugünden bakınca, Eski Romalıların hemen hemen pek çok mide bulandırıcı şeyi sağlık veya temizlik için yaptıklarını görüyoruz. Bunlardan bir tanesi de; çamaşır yıkamak için idrar kullanmaları. İdrarın içindeki amonyak nedeniyle insanlar kapı kapı dolaşıp idrar topluyor ve daha sonra bununla çamaşırlarını yıkıyorlardı.

Eski Romalıların Tuvaletinden Yılanlar Çıkıyordu

Eski Romalıların Tuvaletinden Yılanlar Çıkıyordu

Sağlık ve temizlik için türlü türlü berbat alışkanlıklara sahip Eski Romalıların tuvaletleri oldukça tehlikeliydi. Kirlilikten dolayı kanalizasyondan çıkan böcekler ve yılanlar, insanlara ciddi zararlar verebiliyordu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!