Sean Connery James Bond Filmi Yıldızına Veda | 5 Maddede Sean Connery Hayatı ve Detayları
Sean Connery James Bond Filmi Yıldızına Veda | 5 Maddede Sean Connery Hayatı ve Detayları

Sean Connery James Bond Filmi Yıldızına Veda | 5 Maddede Sean Connery Hayatı ve Detayları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ünlü İskoç oyuncu ve yapımcı Sean Connery ’dan gelen acı haber efsane oyuncunun hayranlarını üzdü. 25 Ağustos 1930 yılında Edinburgh İskoçya’da dünyaya gelen sinema dünyasının efsaneleri arasında yer alan Connery, 31 Ekim 2020 tarihinde hayata veda etti. Peki, 90 yaşında hayata gözlerini yuman ünlü oyuncu Sean Connery kimdir ? Hangi unutulmaz filmlerde rol almıştır? İşte serinin ilk firminin yıldızı Sean Connery James Bond ve hayatı…

Sean Connery James Bond 1 Kimdir?

Sean Connery James Bond  Kimdir?
Sean Connery James Bond Kimdir?

Sir Thomas Sean Connery James Bond, sinemaya defalarca uyarlanan James Bond serisinde Ajan 007 James Bond karakterine hayat veren ilk oyuncuydu. Serinin yedi ayrı filminde James Bond olarak rol alan usta oyuncu Sean Connery James Bond 1 , 90 yaşında yaşamını yitirdi. Yakınları tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre ünlü aktör Bahamalar’da bulunan evinde hayata gözlerini yumdu.

1 – Sean Connery James Bond ve Kazandığı Şöhret

Sean Connery James Bond ve Kazandığı Şöhret
Sean Connery James Bond ve Kazandığı Şöhret

1950 yılında katıldığı ‘Bay Kainat’ yarışmasında aldığı üçüncülükle adını duyurmaya başlayan ünlü aktör, 1954 yılında başladığı ve kendisini bir sinema efsanesi haline getirecek sanat yaşamında büyük adımları da James Bond karakteri ile attı.

Sean Connery Hayatı
Sean Connery Hayatı

Casus romanlarının usta yazarı IanFleming’in, hayat verdiği James Bond karakteri ve romanlarından uyarlanan 1962 yapımı ‘Dr. No’, 1963 yapımı ‘Rusya’dan Sevgilerle’, 1964 yapımı ‘Goldfinger’,  1965 yapımı ‘Thunderball’, 1967 yapımı ‘İnsan İki Kere Yaşar’, 1971 yapımı ‘Ölümsüz Elmaslar’ ve 1983 yapımı ‘Never Say NeverAgain’ filmlerinde SeanConnery, James Bond olarak karşımıza çıktı. Bu filmlerde oynadığı James Bond karakteri sayesinde tüm dünyada en çok tanınan oyunculardan biri haline geldi.

2 – En Bilinen Sean Connery Filmleri

En Bilinen Sean Connery Filmleri
En Bilinen Sean Connery Filmleri

Dünyanın en önemli aktörlerinden biri olan Sean Connery filmleri ile sanatsal bir yaşam sürmüştür. 90 yaşında hayatını kaybeden ünlü aktör uzun yıllar etkisini kaybetmeyen yapımlarda yer almıştır. 

YouTube video

Usta oyuncu oynadığı yedi James Bond filmi dışında yine sinema dünyasında oldukça yankı uyandıran birçok başka filmde de rol aldı. Bu kapsamda Kızıl Ekim, Gülün Adı, The Untouchables (Dokunulmazlar), İndiana Jones ve The Rock (Kaya) gibi filmlerde oynadığı rollerle dünya çapında en çok sevilen aktörlerden biri olarak ünlendi.

4 – Oscar ve Altın Küre Ödülleri

Oscar ve Altın Küre Ödülleri
Oscar ve Altın Küre Ödülleri

Ünlü aktör yaşamı boyunca birçok farklı sinema ödülüne de layık görüldü. Bu ödüller arasından en bilinenler ise, 1986 yapımı ‘ Gülün Adı ’ isimli filmdeki William of Baskerville karakteri ile kazandığı BAFTA En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, 1987 yapımı ‘The Untouchables (Dokunulmazlar)’ isimli filmdeki Jim Malone karakteri ile kazandığı En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Akademi (Oscar) Ödülü ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Altın Küre Ödülleridir.

Sean Connery
Sean Connery

Sinemaya başlamadan önce eski bir vücut geliştirme şampiyonu olan Sean Connery, 1999 yılında ünlü “People” dergisi tarafından ‘Yaşayan En Seksi Erkek’ olarak seçilmişti. 

5 – Sean Connery James Bond 1 Filmi Yıldızı Selahaddin Eyyubi Filminde Oynayacaktı

Sean Connery James Bond 1 Filmi Yıldızı Selahaddin Eyyubi Filminde Oynayacaktı
Sean Connery James Bond 1 Filmi Yıldızı Selahaddin Eyyubi Filminde Oynayacaktı

1974 yılında çekilen ‘Şark Ekspresi’nde Cinayet’ adlı filmde rol alan Connery, bir bölümü İstanbul’da çekilen bu film için Türkiye’ye gelmişti. Sean Connery James Bond 1 , ünlü yönetmen Mustafa Akkad’ın çekmeyi düşündüğü ‘Selahaddin Eyyubi’ filminde de başrol oynamayı kabul etmesine karşın Mustafa Akkad’ın hayatını kaybetmesi ve planlanan filmin çekilememesi nedeni ile bu rolü oynayamamıştı.

Son olarak 25 Ağustos gününde 90. yaş gününü kutlayan ve sinemanın efsaneleri arasında yerini alan Sean Connery,  gelen acı ölüm haberi ile hayranlarını ve sevenlerini hüzne boğdu.

Sean Connery Kaç Tane James Bond Filminde Rol Almıştır ?

Sean Connery Kaç Tane James Bond Filminde Rol Almıştır ?

Sean Connery, toplamda 7 James Bond filmi olan “Dr. No” (1962), “From Russia with Love” (1963), “Goldfinger” (1964), “Thunderball” (1965), “You Only Live Twice” (1967), “Diamonds Are Forever” (1971) ve “Never Say Never Again” (1983) filmlerinde James Bond’u başarıyla canlandırmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!