featured

Son Dönemlerin Trend Diyet Programı! Hem Sağlıklı Hem Hızlı Kilo Verdiriyor!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir ibadet yöntemi olan orucun, aynı zamanda sağlıklı ve hızlı kilo verdiren bir diyet programı olduğunu biliyor muydunuz?

Son zamanlarda kilo vermek ve kilosunu kontrol altında tutmak isteyenlerin en çok tercih ettiği beslenme programlarından birisi de aralıklı oruç diyetidir. Farkı periyotlarda uygulanan aralıklı oruç diyetin, son dönemlerin en trend zayıflama yöntemi haline geldi.

Uzmanlar arasında aralıklı oruç diyetine yönelik farklı uygulama yöntemleri ortay atılıyor. İslam dininde önemli bir ibadet olan ve vücuda faydaları ile bilinen oruç, günümüzde sadece su içilerek “Aralıklı oruç” adıyla fazla kilolarınızda hızlı ve sağlıklı kilo verdiren diyet olarak ilgi görmeye başladı.

Sağlıklı ve hızlı kilo verdiği söylenen aralıklı oruç hakkında uzmanların bir de önemli bir uyarı var; uzmanlar her ne kadar sağlıklı ve hızlı kilo verdirdiği bilinse de bu durum her insanda değişiklik gösterebileceği için mutlaka bir doktora danışmanız tavsiye ediliyor.

Peki 3 gün boyunca aralıklı oruç yapıp sadece su ile beslenirseniz vücudunuzda meydana gelecek olayları biliyor musunuz? İşte o değişimler…

Vücut Hücreleriniz Kendisini Çok Hızlı Yeniler

Vücut Hücreleriniz Kendisini Çok Hızlı Yeniler

İnsan vücudunun beşte birlik oranını insanın cildi oluşturur. Dolayısıyla da insan vücudunda hem sağlık hem de estetik bir görünüm açısından önemlidir. İnsan vücudunun %75’inin sudan oluştuğunu düşündüğümüzde de su orucunun hücre yenilenmesinde tartışılmayacak derecede güçlü bir etken olduğunu söyleyebiliriz.

Yapılan araştırmalar, 20 saate kadar süren açlığın ardından vücudun hücrelerini yenilemeye başladığını ve bu yenilemenin 72 saat sonra daha hızlandığını göstermiştir. Ayrıca aralıklı oruç tutarken vücut hücreleriniz yenilenirken Alzheimer, kalp-damar hastalıklarından da kendinizi korumuş olursunuz.

Tansiyonunuza Dikkat Edin!

Tansiyonunuza Dikkat Edin!

Sadece su içerek aralıklı oruç yapmanın riskleri arasında tansiyon yer alıyor. Hiç bir şey yemeden sadece su ile beslenmek tansiyonunuzun düşmesine de neden olabilir. Diğer taraftan kronik tansiyon yüksekliği hastalığı olanların tansiyonunu dengelemek için önemli bir uygulamadır.

Metabolizmanın Hızlanmasına Yardımcı Olur

Metabolizmanın Hızlanmasına Yardımcı Olur

İnsan metabolizmasında insülin ve leptin hormonları büyük önem taşır. İnsülin, besinlerin kan dolaşımı sisteminde depolanmasını sağlarken leptin ise dolgunluk hormunu salgılar. Uzmanların yaptığı çalışmalar neticesinde; aralıklı orucun ya da diğer adıyla su orucunun bu hormonların vücuttaki salınımını arttırdığı görülmüştür.

Kronik Hastalıklardan Korunabilirsiniz

Kronik Hastalıklardan Korunabilirsiniz

Diyabet ve kalp hastalıkları başta olmak üzere birçok kronik hastalıklardan korunmanın yolu su orucundan geçiyor. Hayvanlar üzerinde yapılan bilimsel araştırmalar da kanser hastalığını tetikleyen hücrelerin bastırıldığını göstermiştir.

Beyin Fonksiyonlarınızı Daha Sağlıklı Hale Getirebilirsiniz

Beyin Fonksiyonlarınızı Daha Sağlıklı Hale Getirebilirsiniz

2000 yıl evvelinde oruç yöntemi aslında beyin hastalıklarının tedavisinde kullanılıyordu. Orucun zihni temizlediği ve duyuları tazelediği bilimsel araştırmalar ile kanıtlanmış gerçektir. Yaşlanma ile birlikte oluşan bilişsel yavaşlamayı durdurarak beynin alacağı hasarları da yavaşlatacaktır.

Hızlı Bir Şekilde Kilo Vermenize Yardımcı Olur

Hızlı Bir Şekilde Kilo Vermenize Yardımcı Olur

Aralıklı oruç ya da su orucu denildiğinde birçoğumuzun aklına ilk olarak kilo vermek geliyor. Sadece su ile beslenerek aralıklı oruç yapmak, son dönemlerde ise uzmanları ikiye ayırmış durumda. Uzmanların bir kısmı sağlıklı olduğunu savunurken bir kısım uzmanlar ise sağlıklı olsa da büyük riskleri olabileceğini savunuyor.

Su orucu ya da aralıklı oruç ile sağlıklı kilo vermek mümkün. Ancak uzmanlar ikiye ayrılsa da genel olarak tüm uzmanlar tek bir tavsiye çevresinde buluşuyor ve bu diyeti yapacak olan kişilerin öncelikle bir uzmana başvurarak genel sağlık kontrollerini yaptırmalarını ve uzman kontrolünde bu diyeti uygulamaları gerektiğini vurguluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!