featured

Ventolin Şurup Nedir Ne İçin Kullanılır | Ventolin Şurup Yan Etkileri Nelerdir | Ventolin Şurup Fiyatı 2021

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hem yetişkinlerde hem de çocuklarda astım ilacı olarak kullanılan Ventolin şurup nedir ne işe yararVentolin şurup 2 mg/5 ml günde kaç doz, nasıl kullanılır? Astım ilacı Ventolin şurup yan etkileri nelerdir? Ventolin şurup muadili nefes almayı kolaylaştıran ilaçlar nelerdir? Ventolin öksürüğü keser mi, balgam söker mi? KOAH için Ventolin kullananlar memnun mu? Ventolin şurup fiyat 2021 ne kadar? İşte, astım ilacı Ventolin hakkında merak edilen soruların Ventolin prospektüs bilgilerine göre cevaplandığı Ventolin şurup nedir ne için kullanılır yazımız sizlerle…

Ventolin Şurup Nedir Ne için Kullanılır ?

Ventolin şurup nedir; etken maddesi salbutamol, yardımcı maddeleri ise; sodyum benzoat,  sodyum sitrat dihidrat, hidroksiprop il metil selüloz 2910, sitrik asit monohidrat, sodyum klorür, saf su, sodyum sakkarin ve portakal aroması IFFdir olan bir astım ilacıdır.

KOAH ve astım ilacı Ventolin etken maddesi salbutamol, her 5 ml’de 2 mg olarak bulunmaktadır. Ventolin şurup ne için kullanılır; nefes almayı kolaylaştırmak için. Ventolin etken maddesi salbutamol sayesinde akciğerlerdeki hava yollarını genişletir ve nefes alıp vermeyi daha kolay hale getirir. Kısacası Ventolin şurup nedir; solunum sisteminde tıkanma olan kişilerin (KOAH ve astım) rahat nefes almasını sağlayan bir çözeltidir.

Ventolin Şurup Ne İşe Yarar ?

Selektif beta2 adrenerjik reseptör agonistleri isimli ilaç grubunda yer alan Ventolin ilaç, DSÖ’nün temel ilaç listesinde yer almamaktadır ancak kullanımı yaygındır ve bu nedenle internet kullanıcıları, Ventolin şurup nedir ne için kullanılır ne işe yarar araştırmasını sık yapmaktadır. Abdi İbrahim ilaç firması tarafından 150 ml’lik cam şişede satışa sunulan bu astım ilacı, renksiz ve soluk saman renklidir, portakal kokusuna sahiptir.

ventolin-surup-nasil-kullanilir

Solunum sisteminde tıkanma ve astım ilacı olarak kullanılan Ventolin ne işe yarar; çocukların ve yetişkinlerin nefes alıp vermesini kolaylaştırır. Bunu da etken madde salbutamol sayesinde akciğerlerdeki hava yollarını genişleterek yapar. Ancak düzenli tedavi için önerilmez.

Astım hastalığında semptomların giderilmesi için kullanılan rahatlatıcı bir şurup olan Ventolin, Ventolin prospektüs bilgilerine göre kontrol edici ilaç olarak kullanılmamalıdır. Ayrıca, tıkayıcı akciğer hastalığı yani KOAH hastalığında, belirtilerin azaltılması için kurtarıcı ilaç olarak kullanılır, düzenli tedavi için tercih edilmez.

Ventolin Şurup Nasıl Kullanılır?

Ventolin şurup nedir ne için kullanılır sorusunun cevabı kadar, Ventolin  nasıl kullanılır sorusunun yanıtı da internette sık araştırılıyor. Çünkü bu şurup seyreltilerek de kullanılan bir ilaçtır. Ventolin şurup nasıl kullanılır sorusunun en doğru yanıtı doktor tarafından verilmektedir. Çünkü bu ilacın kullanım dozu, semptomun ciddiyetine göre ayarlanmaktadır. Ventolin prospektüs bilgilerinde, yaş durumuna göre Ventolin şurup nasıl kullanılır sorusuna farklı yanıtlar verilmiştir.

Ventolin şurup nasıl kullanılır hakkında ilk bilinmesi gereken; bu şurubun arıtılmış su ile seyreltilerek kullanıldığıdır. Mikrobiyal kontaminasyonun engellenmesi için seyreltme için arıtılmış suyun yeni hazırlanması gerekmektedir. Ya da Ventolin 2 mg/5 ml şurup seyreltildikten sonra 28 gün içinde kullanılmalıdır.

1 – Ventolin Bebeklerde Kullanımı Nasıl Yapılır?

Ventolin prospektüs bilgilerinde bebeklerde ventolin nasıl kullanılır sorusunun cevabı verilmemiştir. Bu şurup bebeklerde ancak doktor tavsiyesi ile kullanılabilir.

Bebeklerde Ventolin Kaç Gün Kullanılır ?

Ventolin prospektüs içeriğinde bebeklerde Ventolin 2 mg/5 ml şurup nasıl ve kaç gün kullanılır sorusunun cevabı verilmemiştir. Doktorunuza danışınız.

2 – Çocuklarda Ventolin 2 mg/5 ml Şurup Nasıl Kullanılır ?

ventolin-surup-nasil-kullanilir

Ventolin nedir ne için kullanılır ve nasıl kullanılır araştırılması yapıldığında çocukların kullanımına uygun olduğu görülüyor. Ancak çocuklarda Ventolin nasıl kullanılır sorusunun yanıtı, çocukların yaş durumuna göre değişmektedir.

2 ile 6 Yaş Arası Çocuklarda Ventolin Nasıl Kullanılır ?

Ventolin 2 mg/5 ml şurup 2 yaş ile 6 yaş arası çocuklarda günde 3 veya 4 kere, 1 ile 2 mg arasında yani 2.5-5 ml arasında kullanılabilmektedir.

6 ile 12 Yaş Arası Çocuklarda Ventolin Nasıl Kullanılır ?

Ventolin , 6 yaş ile 12 yaş arası çocuklarda günde 3 veya 4 defa, 2 mg yani 5 ml kullanılabilmektedir.

12 Yaş Üstü Çocuklarda Ventolin 2 mg/ 5 ml Şurup Nasıl Kullanılır?

Ventolin 12 yaş üstü çocuklarda günde 3 veya 4 kere 2 ile 4 mg yani 5 ile 10 ml arasında kullanılabilmektedir.

Yaşlılarda Ventolin Şurubu Nasıl Kullanılır?

65 yaş ve üstü hastalarda Ventolin 2 mg/5 ml şurup kullanımı, günde 3 veya 4 kez, 2 mg olarak yani 5 ml yapılabilmektedir.

Ventolin Şurup Yan Etkileri Nelerdir ? Ventolin Zararları Nelerdir ?

Her ilaç gibi Ventolin yan etkileri de vardır. Ventolin etken maddesi ve yardımcı maddelerine alerjisi olanlar için yan etkiler söz konusu olabilir. Ventolin prospektüs bilgilerine göre Ventolin şurup yan etkileri şunlardır:

Titreme (çok yaygın)Kas krampları (yaygın)Baş ağrısı (yaygın)Taşikardi (yaygın)Kaslarda gerginlik hissi (seyrek)Kanda potasyum seviyesinin düşmesi (seyrek)Ürtiker, kaşıntı, döküntü (çok seyrek)

Ventolin Muadili Nelerdir ?

Ventolin muadili şurupların da etken maddesi salbutamoldur. Solunum yolu tıkanıklığı semptomlarının hafifletilmesinde kullanılan Ventolin muadili şuruplar şunlardır:

Salbutol 5 ml/2 mg 100 ml şurupVentosal 2 mg/5 ml 150 mlcşurup

Ventolin Fiyatı 2023 Ne Kadar ?

SGK tarafından karşılanan ilaçlar listesinde bulunan Ventolin fiyat 2021 yılında 13.30 TL’dir.

Ventolin Şurup 2 mg/5 ml Hakkında Merak Edilen Soruların Ventolin Prospektüs Bilgilerine Göre Cevapları

Astım ve KOAH ilacı Ventolin hakkında sık sorulan sorular ve yanıtları aşağıdaki gibidir:

Ventolin Şurup Bebeklerde Ne için Kullanılır ?

Ventolin şurubu bebeklerde de gerekli durumlarda solunum yolu tıkanıklığı semptomlarını hafifletmek için kullanılır.

2 Aylık Bebeğe Ventolin Şurup Verilir mi ?

Ventolin prospektüs bilgilerinde, bu şurubun 2 yaş altı kullanımına dair bilgi yoktur. Gerekli durumlarda 2 yaş altı bebeklere doktor kontrolünde verilmektedir.

Ventolin Pediatrik Doz Ne Kadar ?

Ventolin surubun pediatrik dozu doktorlar tarafından belirlenir. Ventolin prospektüs bilgilerine göre  2 ile 6 yaş arası çocuklarda 2.5 ml ile 5 ml arasında kullanılmalıdır.

Ventolin Öksürüğü Keser mi ?

Ventolin 2 mg/5 ml şurup öksürük ilacı değildir fakat KOAH ve astım gibi solunum yolu hastalıklarının semptomu olarak ortaya çıkan öksürüğü kesmektedir. Öksürük şurubu olarak kullanılmamalıdır.

Ventolin Reçetesiz Satılır mı ?

Ventolin 2 mg/5 ml şurup normal reçeteli bir ilaçtır ve eczanelerden reçetesiz olarak satın alınabilmektedir.

Ventolin  Balgam Söker mi ?

Ventolin balgam sökücü ilaç değildir ve bunun için kullanılmamalıdır ancak balgam sökme etkisi de göstermektedir.

Ventolin Günde Kaç Kez Kullanılır ?

Ventolin prospektüs içeriğine göre Ventolin kullanımı günde 3 veya 4 kez yapılmalıdır.

Hamilelikte Ventolin Kullanımı Yapılır mı?

Hamilelikte Ventolin kullanımı için doktorunuza danışınız.

Emziren Anneler Ventolin Kullanabilir mi?

Ventolin etken maddesinin anne sütüne geçme ihtimali vardır. Emziren annelerin Ventolin kullanımı için doktorlarına danışması gerekir.

Ventolin Şurup Kullananlar ve Ventolin Şurup Ekşi Yorumları

YouTube video

Ventolin mg/5 ml şurup ile ilgili internet üzerinde sık araştırma yapılıyor ancak bu şurup doktor önerisi olmadan kullanılmamalıdır. Eğer size Ventolin reçete edildiyse nasıl etki eder gibi sorulara kullanıcı deneyimleri üzerinden cevap arıyorsanız Ventolin Ekşi başlığına göz atabilirsiniz. Astım ilacı olarak bilinen ve öksürüğe karşı etkili başka bir ilaç olan Bricanly Şurup Nedir yazımızı okuyabilirsiniz.

Ventolin Şurup Kullanma Talimatı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!