featured

Bermuda Şeytan Üçgeni Nerededir, Gizemi Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bermuda şeytan üçgeni; Florida’daki Miami, Bermuda ve Puetro Rico sınırları arasında kalan San Juan olarak adlandırılan bölgeyi kaplayan kuşbakışı bakıldığında üçgen şeklinde kalan bölgededir. Atlantik okyanusunun 500.000 mil karelik alanını kaplar.

Bölge, hala açıklığa kavuşmuş değildir. Bölge hakkında birçok komplo teorisi bulunur. O bölgeden geçen uçaklardan ve gemilerden bir daha haber alınamaması, oraya gönderilen teknolojik aletlerin bozulmasının sebebi nedir bilim adamları bu konu hakkında bir türlü sonuca varamıyor.

Uçan dairelerin o bölge üzerinde görülmesi teorilerin artmasında önemli nedenlerden biri. Orası bir uzaylı adresi mi? Yoksa lanetlenmiş bir bölge mi?

1 – Flight 19

Bölgenin en önemli olaylarından biri ikinci dünya savaşı sırasında gerçekleşmiştir. Amerikan ordusuna ait birden çok bombardıman uçağının o bölge üzerinden geçerken kara ile irtibatının kesilmesi ve bir daha o uçaklardan haber alınamaması.

Olay 5 Aralık 1945’te saat 14.00 civarlarında gerçekleşmiştir. Florida’daki bir üsten havalanan filo’dan gelen ilk bilgilerde hava şartlarının uçuş için gayet uygun olduğu üsse bildirilmişti. Bir süre sonra ‘Bermuda Şeytan Üçgeni’ olarak adlandırılan bölgeden geçerken üs ile irtibat kesildi ve bu filo’dan bir daha haber alınamadı.

2 – Mary Celeste

Bölgede bu olay dışında birçok açıklanamayan olay meydana geldi. Bunlardan ilginç olan bir diğeri ise Mary Celeste olayıdır.

Mary Celeste 300 metre uzunluğunda ve tonlarca ağırlıktaydı. Yük gemisi olan Mary Celeste 4 Aralık 1872’de yükünü alarak New York’a gitmek üzere yola çıkmıştı ve o tarihten sonra 7 Kasım’a kadar haber alınamamıştı. Gemi’yi Dei Graita’da görenler geminin yüzüşünde bir değişiklik, gariplik olduğunu belirtmiştir. Gemi’ye ulaşıldığı zaman geminin boş olması haricinde her şey düzgündü.

3 – Bermuda şeytan üçgeninde Batan Gemideki Mürettebat Nereye Gitti?

o bölge içinde hala bilinmemektedir. Bu olay hakkında sayısız öykü yazılmıştır en meşhurlarından biri: Gemi kaptanının tüm yolcuları ve mürettebatı öldürüp kanlarını içtikten sonra yer altı dünyasına gittiği.

Gelelim bilim adamlarının yaptığı açıklamalara. Bilim adamları o bölge için şunları söylemektedir; yer altıdan fışkıran doğal gazlar, sadece yüksek kara parçalarından değil, deniz ve okyanus tabanlarından da çıkarlar çünkü deniz tabanları da üstü suyla k

aplanmış kara parçalarıdır.

Okyanusların derinliklerinde bölgelerden çıkmak isteyen doğal gazlar çok düşük ısının da etkisiyle katı hale dönüşürler ve “hidrat” denilen beyaz ve tebeşirimsi bir madde haline gelirler. Bu bölge Gulf Stream denilen sıcak su akıntısının da geçtiği yerdir.

Tabanın bazen ısınması yüzünden bu tebeşir gazlar erir ve sudan hafif oldukları için yüzeye doğru yükselir. O anda tabandan yüzeye kadar suyun yoğunluğu azalır ve o esnada o bölge de geçmekte olan ne varsa okyanusun dibine gömülür. Okyanus suları tekrar yukarı çıktıkları zamanda ise altta kalan gemiler bir daha çıkarılamamak üzere tek başlarına kalırları.

Gemiler bu yüzden kayboluyor peki ama uçaklar havada oldukları halde neden kayboluyorlar?

Bunun sebebi de aynı. Okyanus derinliklerinden yüzeye çıkan doğal gazlar havadan da hafif oldukları için yükselmeye devam ederler. Yoğunluğun azalması bölge üzerindeki atmosferde olur. Bu da oradan geçmekte olan bir uçağın motorlarının durmasına ve irtifa kaybetmesine yol açar. Motorlar neden durur? Motorların çalışması için benzinin yanması gerekmektedir. Düşük oksijen miktarında yanamayan benzin, motorların çalışmasını da engeller ve bu durum tonlarca ağırlıktaki yüzlerce yolcuyu taşıyan aracın düşmesine yol açar.

Bu açıklamalar tabi ki çoğu insanı orada gizemli bir şey olduğu fikrinden vazgeçirmeyecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!