featured

İnternet Üzerinden Sevgili Olmak ve İnternetten Sevgili Olmanın 5 Faydası

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sevgili olmak, teknoloji ile beraber çok daha kolay ve hızlı bir hal almaya başladı. Eski adetler çoktan ortadan kalktı. Mektuplaşmak, evine kadar takip etmek mazide kaldı. Sevgili olmak istediğiniz kişiyi sosyal medyalardan takip etmeniz yeterli olmaktadır. Mesaj içinse kağıt, kaleme ihtiyaç duymadan saniyeler içinde ulaşım sağlanmaktadır.

İnsan ilişkileri, sosyal medyanın hayatımıza girmesi ile çok farklı bir anlam kazandı. Aşkların, sevgilerin değersizleştiğini düşünenlerde var mutluluk ve kolaylık getirdiğinin düşünende var. Birçok insan sohbet odalarından, sosyal medyalardan tanışıp, anlaşıp, evleniyorlar.

Gerçek hayatta cesaret bulamayan kadın ve erkekler internet gizliliği sayesinde cesurca istedikleri kişiye yazabiliyorlar. Şansları yaver giderse bir sohbet ortamı kuruluyor ve sonra muhabbeti ilerletiyorlar. Gün geliyor görüşme kararı alıyorlar ve hayatlarını birleştiriyorlar.

Bazı kişilerin ise şansı yaver gitmiyor. İnternette tanıştığı kişi ile gerçekte karşılaştığı kişi çok farklı olabiliyor. Fakat genelde karakter, hobi ve zevk alanları bakımından aynı kafa dengi kişiler ile karşılaşılabiliyor.

YouTube video

Eğer internetten sevgili olmak size ilginç geliyor ise belki bu yazımızdan sonra fikriniz değişebilir. Çünkü bu yazımızda internetten sevgili olmanın 5 faydasından bahsedeceğiz. İşte fikrinizi değiştirebilecek internetten sevgili olmanın 5 faydası…

1- Kolay Ulaşım İmkanı

İnternet üzerinden birileri ile iletişime geçmek ve sevgili olmak son derece kolaydır. Birçok arkadaşlık sitesi ve sosyal medyalar bulunur. Bu platformlarda hesap açarak, hızlı şekilde arkadaş bulmaya başlayabilirsiniz. Zevk ve ilgi alanlarınıza göre gruplara üye olabilir ve bu gruplarda sizin gibi düşünen kişilere ulaşabilirsiniz.

Gerçek hayatta çekingen biri olabilirsiniz ve bu durum hoşlandığınız kişiye yaklaşma konusunda sizin elinizi kolunuzu bağlayabilir. Fakat internette böyle bir çekinceye gerek yoktur. Saygı çerçevesinde, rahatça duygularınızı ifade edebilir ve hızlı şekilde geri dönüş sağlayabilirsiniz.

YouTube video

Bu geri dönüşler bazen “selam” olarak gelirken bazen de engelleme olarak gelebilir. Ama olsun bu da bir kolaylıktır. Gerçek hayatta yüz yüze ret edilmek kadar kötü bir durum değil, abu durumu atlatmanız daha kolaydır.

Eğer arkadaş sitelerine üye olarak bir sevgili bulmak isterseniz şansınız daha yüksektir. Çünkü bu sitelere üye olan kişilerin zaten amacı arkadaş olmaktır. Sosyal medyada ise her türlü düşüncede insan bulunur. Sert kayaya çarpmanız büyük olasılıktır. Fakat arkadaşlık sitelerinde kendinize uygun bir arkadaş bulabilirsiniz.

Arkadaş kriterlerinizi de belirterek seçenekleri sizin için daha uygun hale getirebilirsiniz. Hobilerinizi, ilgi alanlarınızı, yaşınızı belirtebilir ve filtreleme yapabilirsiniz. Bu sayede sizi kendine yakın gören kişilerle karşılaşmanız daha da kolay ve muhtemel olur.

2- Verimli Bir İlişki Kurabilirsiniz

İlişkilerde en önemli şey ilk buluşmadır. Eğer hakkında fazla bir bilgi sahibi olmadığınız kişi ile ilk buluşma gerçekleştirirseniz muhtemel çok fazla konuşacak ortak nokta bulamazsınız. İki taraf birbirinize bakar ve boş birkaç saat geçirirsiniz. Bu durum sevgili olmak isteyen kişiler için başlangıç için büyük sorundur.Fakat internet üzerinden bir tanışma gerçekleştirirseniz, ilk buluşma için bir alt yapı oluşturabilirsiniz.

Birkaç gün veya hafta telefon üzerinden hoşlandığınız kişi ile rahat şekilde konuşabilirsiniz. Zevklerini, ilgi alanlarını ve davranışlarını çözebilirsiniz. Bu sayede ilk buluşmada daha rahat olursunuz. Bu sayede daha verimli bir buluşma ve ilişki yaşarsınız. Fikirlerinizi bildiğiniz için fazla bir fikir ayrılığına düşme olayınız da olmaz. Mutlu bir zaman geçirebilirsiniz.

3- Seçim Yapma Avantajı

İnternet üzerinden sevgili olmanın en güzel yanlarından biri beklide seçim yapabilme durumudur. Eğer bir arkadaşlık sitesi üzerinden arkadaş arıyor iseniz acele etmemenizi öneririz. Çünkü birçok farklı karakterde ve özellikte kişi karşınıza çıkacaktır. Her biri ile telefondan ilk görüşmelerinizi gerçekleştirin. Aklınıza ve kalbinize en uyan kişi ile daha samimi olmaya başlayın.

Bir kişinin sadece fiziksel özelliğine vurularak karar vermeyin. Konuşun ve özelliklerini, yaşam stilini öğrenin. Konuştuğunuz kişi ile ilişkinizi yürütebilecek misiniz bunun kararını verin. Sizinle sohbet eden kişiler arasından size en uygun olanı seçin ve buluşma ayarlayın.

4- Uyumlu Ruh Eşinizi Bulabilirsiniz

İlişkilerde en önemli şey uyumdur. Akıl, düşünce, yaşam stili gibi özelliklerin uyumu ilişkiden alacağınız tadı artıracaktır. İnternet üzerinden biri ile tanışırsanız uyum sorunu büyük oranda halletmiş olursunuz.Sosyal medyalarda birbirinden farklı gruplar bulunur. Bu guruplarda insanlar kendileri ile aynı görüşe ve hayat tarzına sahip kişilerle tanışırlar. Bu durum uyum sorununu en aza indirir. Çünkü zevkler ve fikirler aşağı yukarı aynıdır. Sizinle aynı hayat görüşüne sahip kişi ile sevgili olmak da sizi mutlu edecektir.

5- Kendinize ve Karşınızdaki Kişiye Güven

Sosyal medyalar sayesinde karşı cinse yaklaşma konusunda tereddüt yaşayan kişiler kendine daha güvenerek iletişime geçmeye başladı. Çekingenliği ortadan kaldıran internet sayesinde yıllardır açılamadığı kişiye açılma fırsatı bulan kişiler ortaya çıktı.

Gerçek hayatta birine yaklaşmak istediğinizde ne yapacağınızı veya nasıl davranacağınızı bilemeyebilirsiniz. Fakat sosyal medyada bu durum ortadan kalkıyor. Bazen bir fotoğrafına yorum atarsınız bazen bir paylaşımını beğenirsiniz. Bu sayede bir iletişim yolu açılır.

İletişim kurmaya ve sohbet etmeye başladıkça ortak noktalar bulursunuz. Ortak noktalar çoğaldıkça güven ortamı da oluşmaya başlar. Kendiniz hakkında bilgiler verdikçe ve karşıdan bilgiler aldıkça güven daha da artmaya başlayacaktır.

YouTube video

Artık birbirinizi tanıdığınıza karar verdikten sonra ilk buluşma için hazırsınız. Gerçek hayatta bu seviyeye zor süreçte gelebilecekken internet sayesinde sevgili olmak daha kolay bir hale geldi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!