featured

Lezzet-i Ala Fındıklı Yaş Pasta

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fındıklı Yaş Pasta Tarifi

Fındıklı Yaş Pasta Malzemeleri

Keki İçin

4 yumurta,4 -5 kaşık su,200 gram şeker,1 paket vanilya,150 gram un,50 gram nişasta,50 gram öğütülmüş toz fındık,3 tatlı kaşığı kabarta tozu.

Krema Dolgusu İçin:

150 gram öğütülmüş toz fındık,Yarım litre krema,1 paket krem şanti,1 paket vanilya,1 yemek kaşığı şeker.

Üzeri İçin:

100 gram fındık krokantı,250 ml krema,Yarım paket krem şanti,1 yemek kaşığı şeker,17 – 18 adet bütün fındık.

Fındıklı Yaş Pasta Hazırlanışı

Pasta keki hazırlamak için, kek malzemelerinde bulunan yumurta, şeker ve su mikser ile yumurtanın içerisindeki şeker eriyerek köpük gibi olana kadar çırpılır. Başka kuru bir kap içerisinde 1 paket vanilya, 150 gram un, 50 gram nişasta, 3 tatlı kaşığı kabarta tozu karıştırılır ve süzgeçten geçirilerek şekerli yumurtaya eklenir. 50 gram fındık tozu bıçaklı rondonun içerisine dökülür ve için 1 -2 dakika rondoda çekilir. Rondoda çekilen fındıklarda un karışımından sonra hamura ilave edilir ve hamur mikser ile çırpılır. 26 santimlik kelepçeli çember kalıbın içerisine pişirme kâğıdı serilir ve hazırlanan hamur içerisine dökülür. Kalıptaki hamur 175 derece alt üst fırına verilerek içi pişip üzeri pembeleşene kadar fırında pişirilir. Pişen kek tamamen soğuyunca kalıptan çıkartılır ve 3 kat olacak şekilde 3 eşit parçaya kesilir.Fındıklı pasta kreması hazırlamak için kuru bir kaba ihtiyaç vardır. Bu kabın içerisine 250 ml krema, 1 paket krem şanti, 1 yemek kaşığı şeker ve 1 paket vanilya dökülür. Mikserde önce yavaş sonra hızlı devirde koyu bir krema haline gelene kadar çırpılır. Bu kremadan 3 – 4 yemek kaşığı bir kâseye ayırılır. Sonra 150 gram öğütülmüş fındık rondoda 1 -2 dakika kadar çekilerek havalandırılır ve kremanın içine dökülerek sadece 20 – 30 saniye kadar fındıkla krema çırpılarak karıştırılır.Önceden soğutulmuş ve kesilmiş olan pasta kekinin alt kısmı bir servis tabağına konur ve üzerine fındıklı krema sürülür. Kalan keklerde sırayla pastanın üzerine konur ve aralarına eşit olacak şekilde pasta kreması sürülür. Kalan krema ile pastanın yanları ile üzerleri de kaplanır. Pastanın kremasını düzeltmek için uzun bir bıçak su ile ıslatılır sonra bıçağın kesmeyen ters kısmı ile pasta düzeltilir. Fındık krokantları pastanın üzerine serpilir.Bütün olan fındıklar kısık ateşte teflon bir tavada kavrulur. Ayrılan krema, bir krema sıkma torbasının içerisine konur ve aralıklı olarak birer parça pastanın üzerine sıkılır. Kremanın üstlerine de birer tane kavrulmuş fındık konur ya da istenilen şekilde yaş pasta süslenebilir. Takriben en az 5 – 6 saat buzdolabında soğutulur. Soğutulan pasta servis edilmek üzere dilimlenerek pasta tabaklarına konur. Afiyet olsun.

Püf noktası: Fındıklar rondoda öğütülmüş fındıkları tekrar ufalamak için değil, fındık tozunun havalanması ve pütürleşmiş olan fındıkların tekrar toz haline gelmesi için yapılır. Bu yüzden fındıkları sadece 1 -2 dakika rondoda çekmek yeterli olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!