featured

Mastürbasyon Hakkında Yanlış Bildikleriniz ve Bilmedikleriniz

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cinsel olarak aktif olsanız da olmasanız da mastürbasyon yapmanız (kendinize cinsel zevk için dokunmanız) tamamen normaldir. Stresi azaltmak gibi sağlık yararlarına da sahiptir.

Çoğu insan mastürbasyon yapar mı?

Bunun hakkında konuşmasalar bile birçok insan yapıyor! Herhangi bir cinsiyet ya da yaştaki insanlar için bu durum yaygındır. Ergenlikten önce bile, çocuklar bazen cinsel organlarına dokunmanın iyi hissettirdiğini keşfederler. Çocuklarınız varsa ve cinsel organlarına dokunmalarını fark ederseniz, bunun tamamen normal olduğunu, ancak özel olarak yapmaları gereken bir şey olduğunu söyleyin.

İnsanlar farklı nedenlerden ötürü yapabilirler ama ortak nokta herkeste rahatlama hissi, bedenlerini daha iyi anlama arzusu, cinsel gerilimi serbest bırakmak isteği veya eşlerin o anda müsait olmaması gibi nedenlerdir. Birçok insan sadece partneriniz olmadığında yaptığınız bir şey olduğunu düşünür.

Fakat hem bekar hem de ilişkisi olan insanlar yapabilir. Bazı insanlar sıklıkla, bazıları nadiren yaparken, bazıları da hiç yapmaz. Bu konuda, farklı insanlar, farklı nedenlerle, farklı şekillerde düşünebilirler. Mastürbasyon tamamen kişisel bir karardır ve bunun için “normal” bir yol yoktur.

Mastürbasyon sağlıklı mı?

Mastürbasyonun sizin için kötü olmasıyla ilgili bazı çılgınca şeyler duymuş olabilirsiniz. Garip yerlerde tüy çıkmasına kısırlığa neden olur. Cinsel organlarınızı küçültür veya bir kez yapmaya başladığınızda buna bağımlı hale gelirsiniz. Hem zihinsel hem de fiziksel olarak sağlığınız için iyi olabilir ve en güvenli cinsel rahatlama yoludur.

Orgazm olduğunuzda, vücudunuz ağrıyı engelleyen ve sizi iyi hissettiren hormonlar olan endorfinleri serbest bırakır. Bir orgazmın eşlik ettiği iyi duygular, mastürbasyon yaptığınızda veya bir partnerle cinsel birleşme yaşadığınızda ortaya çıkar. Birçok araştırma kişisel tatminin sağlığa yararlarını göstermiştir. Şunları yapabilir:

Cinsel gerilimi serbest bırakStresi azaltırDaha iyi uyumaya yardım ederÖzgüveninizi ve beden imajınızı geliştirirCinsel sorunların tedavisi için destekçidir Adet krampları ve kas gerginliğini azaltırpelvik ve anal bölgelerinizde kas tonusunu güçlendirir

Ayrıca cinsel olarak neyi sevdiğinizi çözmenize yardımcı olur.

Nereye dokunulmak istersin?Ne kadar baskı iyi hissettiriyor?Ne kadar hızlı veya yavaş?

Kendi başınıza orgazm olmak, eşinizle birlikte olmanızı kolaylaştırabilir. Çünkü onlara neyin iyi hissettirdiğini gösterebilirsiniz. Ayrıca bedeniniz, eşinizle konuşurken rahat olduğunda, kendinizi Cinsel yolla bulaşan hastalıklara (STD) ve hamileliğe karşı korumakta daha rahat hissedersiniz.

Mastürbasyon için bir sınır var mı?

Bazı insanlar sık ​​sık yapar. Her gün veya hatta günde bir kereden fazla. Bazı insanlar haftada bir, ya da her seferinde bir kez kısa sürede yaparlar. Bazı insanlar asla yapmaz ve bu da iyidir. Bunların hepsi tamamen normaldir. Ancak işinize, sorumluluklarınıza veya sosyal yaşamınıza girerse “çok fazla” olur. Bu sizin için bir sorunsa, bir danışman veya terapistle konuşmak isteyebilirsiniz. Bazı insanlar genç olduklarında mastürbasyonun yanlış veya kötü olduğunu öğrenirler, bu yüzden bunu yapmaktan suçlu hissederler. Eğer böyle hissediyorsanız, çoğu insanın yaptığını bilmelisiniz ve bu normal bir durumdur. Bir danışman veya terapistle konuşmak, suçluluk duygusunu aşmakta zorluk çekiyorsanız yardımcı olabilir.

Bir ilişki yaşıyorsanız mastürbasyon yapmak uygun mudur?

İlişkilerde birçok insan bunu yapar. Bir ilişki içindeyken yapmak eşinizin sizi tatmin etmediği anlamına gelmez. Mastürbasyon neyi sevdiğinizi ve neyin orgazm olmanıza neden olduğunu anlamanın harika bir yoludur. O zaman partnerinize neyin iyi hissettirdiğini gösterebilir veya anlatabilirsiniz. Eşinizle cinsellik hakkında konuşmayı daha eğlenceli hale getirebilir ve ilişkinizi daha da güçlendirebilir. Bazı insanlar eşleriyle aynı anda mastürbasyon yapar. STD veya hamilelik riski olmadan birlikte cinsel rahatlama yaşamak için iyi bir yoldur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!