featured

Zombilerin Dünyası Dying Light 2! Dying Light 2 Hikayesi! Dying Light 2 Sistem Gereksinimleri ve Oynanışı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dying Light, geliştiricisi Techland ve yayıncısı Techland Publishing olan Aksiyon RPG türünde bir oyundur. Canlı et peşindeki zombilerin işgal ettiği açık bir dünyada, kıyamet sonrası bir dönemde geçtiği ifade edilen birinci şahıs gözünden oynanan hayatta kalma oyunudur. Dying Light PC, Linux, PlayStation 4 ve Xbox One oyun platformlarında oynanmaktadır.

YouTube video

Bu oyunun ana teması hayatta kalma, FPS, Dead Island ve Assassin’s Creed karşımı bir temadır. Oyunda Techland’in diğer oyunlarından farklı olarak karakterinizi dikey hareket imkanı da verilmiştir. Bu sayede hayatta kalmak için uygulayabileceğiniz daha fazla teknik, araç gereç ve eğlence imkanı sunmuşlar.

Dying Light oyununu CO-OP modu sayesinde 4 kişilik arkadaş grubunuzla ( players ) birlikte oynayabilirsiniz. Zombielerle vereceğiniz bu amansız mücadelelerde arkadaşlarınız ile birlikte adrenalin ve aksiyon dolu bir maceraya çıkabilirsiniz.

Dying Light Hikayesi

YouTube video

Dying Light hikayesi, İstanbul ve Orta Doğunun karışımından elde edilen hayali bir şehir olan Harran da geçiyor. Oyunda oynayacağınız karakterin adı Kyle Crane’dir. Kyle Crane, GRE adı verilen zombi felaketinden sonra kurulan, bu salgını önlemek ve tedavisinin bulunması için mücadele eden bir örgütün gizli ajandır.

Kyle Crane’nin amacı GRE örgütünden milyonların ölümüne sebep olacak çok önemli bir dosyayı çalan eski GRE örgüt üyesi Kadir Suleiman ( Rais)’ı durdurmaktır. Rais bu dosyayı örgütten çalarak Harran şehrine kaçıyor ve bu şehrin en güçlü iki liderinden biri konumuna geliyor. Oyundaki görevinizi Rais’ten bu belgeyi geri almak gibi düşünebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=jedCm1MFUzs

Ancak Harran şehrinde sizleri büyük mücadele beklemektedir. Çünkü şehirde hayatta kalmaya çalışan insanlar, evlerine gizlenmiş insanlarla ve zombilerle doludur. Sizin bu insanlara yardım ederken görevinizi tamamlamanız ve zombilerle mücadele etmeniz gerekiyor.

Dying Light Oynanışı

Dying Light oynanışı olarak serbest koşu durumunun tam olarak hakkını veriyor. Oyunun büyük bir kısmı Harran şehrindeki binaların çatısında geçmektedir. Harran şehrindeki binalar genellikle 2-3 katlı binalardan oluşuyor. Ancak bazı görevleri gökdelenler, kuleler ve gökdelenlerde yapmanız gerekiyor. Oyunda gördüğünüz her yere mantık çerçevesinde tırmanmanız mümkündür.

Oyunda bu alanları tırmanmanız gereken görevler olduğu zaman tırmanmanıza yardımcı olacak tırmanacağınız bir yol beliriyor. Ancak bu yerlere tırmanamıyorsanız o alana gitmenizi gerektirecek görevin daha açılmadığı anlamına gelir.

YouTube video

Bu oyunda hikâye ilerledikçe zombilerle uğraşmakta çok zorlaşıyor. Başlarda zombileri çok kolay bir şekilde öldürebilirken hikâye ilerledikçe zombileri de öldürmek zorlaşıyor. Zombiler oyun süresi ilerledikçe daha hızlı hareket ediyorlar, tırmanma özellikleri kazanıyorlar ve daha büyük veya silah kullanan bir şekilde karşınıza çıkıyor. Bu durumda onları öldürmeyi daha da zor hale getiriyor.

Oyunda en çok dikkat etmeniz gereken gece gündüz geçişidir. Bu durumu zaten fark etmemeniz çok zor bir durumdur. Ancak bunu takip etmek için güneşin konumuna ve gölgelerin boyutuna göre belirleyebilirisiniz. Ya da menüdeki saat özelliğinden takip edebilirsiniz. Oyunda gündüzleri çok sorun olmamasının yanı sıra saat 21’den sonra oyunda aksiyon başlıyor diyebiliriz. Saat 21’e gelirken güvenli bir binanın veya mekânın yanında olmanız gerekmektedir ki kendinizi koruyabilesiniz.

YouTube video

Gündüzleri oyunda serbestçe dolaşabilirsiniz. İsterseniz yardım bekleyen halka yardım edebilirsiniz. Bu sayede Survival puanlarınızı artırabilirsiniz. İsterseniz Harran şehrindeki zombileri keserek Power puanlarınızı artırabilirsiniz. İsterseniz boş boş dolanarak duvarlara tırmana bilirsiniz.

YouTube video

Geceleri görevlerinizi yerine getirirken sizi iki çeşit zombi karşılayacaktır. Bunların bir türü zararsızdır ve sizden kaçmaya çalışır. Ancak sizin bunları yakalamanız salgının tedavisini bulmak için çok önemlidir. İkinci tür ise deli avcı zombilerdir. Bu tür hızlı, güçlü ve yakalandığınız takdirde sizi öldürecek zombilerdir. Gece görevleri yerine getirirken bu zombilere yakalanmadan kurtulmak için oyun haritasından zombilerin bakış yönünü takip ederek onlara gözükmeden oradan geçebilirsiniz.

YouTube video

Bu oyununda geceleri zifiri karanlığa bürünüyor. Işıklar olmadan önünüzü görmeniz pek mümkün olmuyor. Buda gece görevlerini hem daha korkulu hem de daha zor olmasına neden oluyor.

Zombiler dışında oyunda insan düşmanlarınızda mevcuttur. Oyundaki insan düşmanlar bazı zamanlarda sizi zombilerden daha çok zorlamaktadır. Özellikle oyun ilk zamanlarında bu çok sıkıntılı bir durum haline geliyor. Oyunun ilk başlarında GRE örgütünün Harran şehrindeki normal insanlara yolladığı yemek, mühimmat ve ilaçları bu düşman insanlar alabiliyor. Bunları size karşı kullanabiliyorlar.

Oyunda kullanacağınız silahlar sizin oyunda başarılı olmanızı sağlayacak en önemli eşyalardır. Silahlarınızı geliştirerek yeni özellikler eklemenizin bir yana bu oyunda silahlarınızı sınırlı sayıda tamir edebilirsiniz. Bu sınırı açtığınızda o silahları tekrar kullanamazsınız. Bu nedenle yanınızda her zaman birden fazla silah bulundurmanız gerekmektedir.

Sahip olduğunuz silahları yaptınız görevlerden kazanacağınız puanlarla ateş, elektrik, zehir gibi yeteneklerinizi geliştirebilirsiniz. Görev yaparken girdiğiniz her bölgede farkındalık özelliğinizi kullanarak açılacak gizli bölmeleri bularak buradan silah ve eşyaları toplamalısınız.

https://www.youtube.com/watch?v=uy6ne-fEsAw

Dying Light Hileleri sayesinde oyunu oynarken karşılaşacağınız zombilerin sizi öldürmesini engelleyerek daha çok zevk almanızı sağlayacaktır. Bu hileler sayesinde oyunda sınırsız silah ve sürekli sağlık yenilemesi gibi özelliklere sahip olabilirsiniz. Ayrıca Dying Light Hileleri sayesinde oyunda kazanacağız XP miktarını 2 katına çıkarabilirsiniz. Ayrıca bu oyunu Türkçe olarak oynamanız mümkündür. Bunun için Dying Light Türkçe Yama programlarını indirerek kurmanız gerekmektedir. Daha sonra oyunu Türkçe bir şekilde oynayabilirsiniz.

Dying Light Oyununda Yer Alan Zombi Türleri

Oyunda çok farklı türde zombiler mevcuttur. Ancak en fazla karşılaşacağınız zombi türleri Biter, Viral ve Gastank’lardır.

Biter Zombiler, sarhoş bir insan gibi hareket eden ve size zarar vermesi imkansız olan zombi türüdür. İstedikleri kadar kalabalık olsalar da size zarar veremezlerGastank Zombiler, Biter zombilerin sırtında tüp taşıyan cinsidir. Bunları öldürürken sırtlarındaki tüpe dikkat etmeniz gerekir. Çünkü tüp patlarsa sizinde ölmenize neden olabilir. Screamer Zombiler, ufak çocuk zombilerin çığlık mesafesinde olduğunuz sürece silah kullanamazsınız ve hızınız yavaşlar. Çığlıklar diğer zombileri de çağırdığı için dikkatli olmalısınız.Bolter Zombiler, korkak bir zombi olduğu için sadece geceleri ortaya çıkar. Virüs tedavisinde de önemli bir role sahiptir. Demolisher, en güçlü zombidir. Depara kalktığı yetmezmiş gibi birde uzak mesafelere taş ve araba atar. Zırha sahip olduğu için öldürülmesi hayli zordur. Gerek duyulmadıkça bu zombi türüyle savaşmak yerine görünmeden görevlerinizi yerine getirmeniz en mantıklısıdır.

Dying Light Oyunu Nereden Satın Alınır?

Dying Light Steam oyun platformundan satın alabilirsiniz. Çeşitli paketlerde satışa sunulan oyunun fiyatları şu şekildedir.

Normal sürüm Steam oyun platformundaki fiyatı 59,99 TL’dir. Dying Light Enhanced Edition paketinin fiyatı 99 TL’dir. Paket içeriği Dying Light, Crash Test Skin Bundle, The Bozak Horde, Ultimate Survivor Bundle Dlc, Season Pass, The Following oyunlarından oluşur. Dying Light Ultimate Collection paketinin %10 indirimli fiyatı Steam oyun platformundaki fiyatı 171,17 TL’dir.

Dying Light Sistem Gereksinimleri

Bu oyunu oynayabilmek için bilgisayarınız özelliklerinin belirli bir seviyede olması gerekmektedir. Dying Light Sistem Gereksinimleri minimum şu şekilde olmalıdır;

İşletim sisteminizin minimum Windows 7 64 bit olması gerekir.Oyunu oynayabilmeniz için en az Intel Core i5-2500 veya eşdeğerinde bir işlemciye sahip olmanız lazımRam Belleğinizin en az 4 GB olması ve Hard Diskinizde en az 40 GB’lık boş alan bulunması gerekmektedir.En kartınız ise en az GeForce GTX 560 veya eşdeğerinde bir ekran kartına sahip olmanız gerekir.

Dying Light 2

YouTube video

Dying Light 2 yayıncılığını Square Enix şirketinin üstlendiği Techland tarafından geliştirilen ve Dying Light oyununun ikinci seri olan bir Aksiyon-RPG oyunudur. Dying Light 2 oyununun çıkış tarihi 2020 yılının ilkbahar ayları olarak ifade edilmişti. Ancak oyunun çıkış tarihinin belirsiz bir tarihe ertelendiği duyuruldu.

Dying Light 2 ikonik gameplay ilk oyunun devamı niteliğinde olacağı bilinmektedir. Oyunun tanıtımında bahsedilen hikaye şu şekildedir. İnsanlık virüs hastalığına yakalanır ve insanlığın virüse karşı verdiği savaşı kaybettikten sonra 15 yıl geçmiştir. Ayakta kalan son insan yerleşimi bu acımasız ve hastalıklı dünyayı kurtarmak için amansız bir mücadeleye giriyor. Aiden Cladwell karakterinin gözünden oynayacağınız bu oyunda gündüzleri ayrı bir mücadele geceleri ayrı bir mücadele vereceksiniz.

Dying Light distübütörü Warner Bros ve Home Entertainment Inc. tarafından oyun yayınlanmıştır. Dying Light Bad Blood bir süreliğine ücretsiz ( free ) olarak oynanmaya sunulmuştur. ücretsiz oyun için buraya tıklayabilirsiniz. Twitterde üyelik ( account ) açarak Dying Light oyunlarının içerikleri ( Content ) , parkur ( parkour ) , yayın tarihi ( release date ) hakkında ( about ) da bilgi sahibi olabilir ve oradaki videolara bakabilirsiniz.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!