featured

10 Adımda Munderm Jel Nasıl Kullanılır | Munderm Krem Ne İçin Kullanılır? Munderm Jel Lekeleri Geçirir mi?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Munderm jel nasıl kullanılır? Akne ve sivilce tedavisinde kullanımı önerilen bu jel hakkında en çok merak edilen konulardan birisi kullanım talimatlarıdır. Güzellik kaygısının maksimum düzeyde olduğu günümüzde, akne ve sivilceler bu kaygının oluşumuna sebep olan cilt problemleridir. Bu cilt problemleri tedavi edilmediği takdirde cilt zaman içerisinde gözenekli ve sivilce izlerinin yoğun olduğu bir görünüm alabilir. Bu nedenle çok geç olmadan ilaç tedavisinin benimsenmesi gereklidir. Peki, Munderm jel nasıl kullanılır? Munderm jel ne işe yarar? Munderm jel nasıl temizlenir? İşte, tüm detaylar!

Munderm Jel Nasıl Kullanılır? Munderm Jel Nedir?

Munderm jel nasıl kullanılır? Bu soruya kapsamlı bir giriş yapmadan önce Munderm jel etken maddesinden bahsedelim. 30 gramlık lamine bir tüpte bulunan ilaç, İsotretinoin ve Eritromisin içermektedir. Bunun yanı sıra içeriğinde hidroksipropil selüloz, bütil hidroksitoluen ve alkol gibi yardımcı maddelerde bulunmaktadır.

1- Munderm Jel Kullanım Alanları Nelerdir? Munderm Jel Leke Geçirir mi?

Munderm jel nasıl kullanılır? Akne tedavisinde kullanımı önerilen bu jel hafif-orta şiddetteki iltihaplı ya da iltihapsız tüm sivilcelerde kullanılabilecektir. Oldukça etkili bir krem oluşu sebebiyle yalnızca akne tedavisinde değil, daha farklı cilt bakım problemlerinin ortadan kaldırılması içinde kullanılabilecektir.

Munderm jel cilt renginin açılmasında etkili bir kremdir. Düzenli ve doğru kullanıldığı takdirde cilt renginde açılmalara ve hücre çoğalmasına sebep olabilecektir. Bu nedenle Munderm jel leke geçirir mi konusuna olumlu şekilde yanıt verilebilir.

2- Munderm Jel Sivilce İzlerini Geçirir mi? Munderm Jel Gözenek Sıkılaştırıcı mı?

Munderm jel nasıl kullanılır konusu aslında ağırlıklı olarak akne ve sivilce izleri içinde sorulmaktadır. Bu krem genellikle sivilcelerin henüz ciltte sönmediği dönemlerde kullanılmalıdır. Ancak genel olarak bu krem öncesinden tedavi edilmeyen ve ize dönüşen sivilce izlerini de tedavi edebilecektir. Munderm jel nasıl kullanılır? Munderm jelin kullanım alanlarından bir tanesi de büyük gözeneklerin küçültülmesidir. Sürekli kullanıldığında gözenekleri küçültebilecek ve siyah noktaların tamamını ortadan kaldırabilecektir.

3- Munderm Jel Kullanım Talimatları | Munderm Jel Nasıl Kullanılır?

Munderm jel kullanım talimatları incelendiğinde kullanımın oldukça kolay olduğu görülmektedir. Munderm jel kullanımı öncesinde kesinlikle güneş ışığına maruz kalınmamalıdır. Munderm jel nasıl kullanılır kısmında bu kremin güneşe duyarlılığı arttırdığı bilinmektedir. Ancak buna rağmen dışarıya çıkılması gerekiyorsa, krem öncesinde mutlaka güneş koruyucu kremlerin uygulanması tavsiye edilmektedir.

Munderm jel nasıl kullanılır hakkında talimatlara uyulmazsa, güneş yanıklarının ortaya çıkma olasılığı bulunmaktadır. Munderm jel kesinlikle ağız içi mukoza, membranlar, hasarlı ve egzamalı cilt ile temas ettirilmemelidir. Kullanımı önerilen cilde uygulandıktan sonra işlem tamamlanacaktır. İnce bir tabaka halinde sürülmesine özen gösterilmelidir. Peki, Munderm sürdükten sonra ne zaman yıkanır?

4- Munderm Jel Sürdükten Sonra Yıkanır mi? Munderm Jel Kaç Saat Durmalı?

Munderm ne zaman yıkanır konusunda yine önerilen kullanım talimatlarına birebir uyulmalıdır. Munderm jel nasıl kullanılır konusunda da bahsedildiği gibi, sürüldükten ortalama 20-30 dakika sonra yıkanmalıdır. Yüzde fazla bekletilmesi, bazı tahrişlerin oluşmasına neden olabileceğinden dikkatli olunmalıdır.

5- Munderm Jel Günde Kaç Kez Kullanılır? Munderm Jel Kaç Günde Etki Eder?

Munderm jel nasıl kullanılır? Kullanım dozu genellikle doktor tarafından cilt problemine göre belirlenmektedir. Genel olarak Munderm jel günde 1 ya da 2 kez sürülmektedir. Munderm jel nasıl kullanılır konusunda bildirilen tedavi süresi 6-8 haftadır. Ancak kullanım süresi ve dozajı belirttiğimiz gibi cilt probleminin durumuna göre değişiklik gösterebilecektir. İlaç kullanım süresi boyunca ciltte soyulmalara yol açarak, cildin yenilenmesine yardımcı olmaktadır.

6- Munderm Jel Kullananlar Ne Diyor? Munderm Jel Kullananlar Yorumları

Munderm jel nasıl kullanılır? Munderm jel kullananlar yorumları ile krem ile ilgili olumlu-olumsuz geri bildirimde bulunmaktadır. Kullanıcıların büyük bir kısmı sivilce problemlerinden kurtulduğunu belirtse de, önemli bir kısmı ilacın bazı yan etkileri ile karşılaştığını belirtmektedir. İlaçtan alınan memnuniyet kişinin cildi ve kullanım şekline bağlı olarak farklılık gösterebilir.

7- Munderm Jel Yan Etkileri | Munderm Jel Yüzümü Yaktı Ne Yapmalıyım?

Munderm jel nasıl kullanılır? Munderm jel etken maddesine ya da yardımcı maddelerine alerjinin bulunması durumunda bazı yan etkilere sebebiyet verebilecektir. Bununla birlikte ilacın aşırı kullanımı da doz aşımına sebep olabileceğinden bazı yan etkiler görülebilecektir. Munderm jel yan etkileri şu şekildedir;

Boğaz, yüz, dudak ya da dilde şişme,Nefes almada ve yutkunmada zorluk,Ayak ve ayak bileğinde şişlik,Kaşıntı ve alerjik reaksiyonlar,Uygulama yerinde kızarıklık, soyulma, ciltte ağrı, kaşınma, tahriş ve hassasiyet,Ciltte yanma, batma ve kuruluk hissi,Işığa duyarlılık, cilt renginde koyulaşma veya açılma,Uzun süreli ishal

8- Munderm Jel Fiyat 2022 | Munderm Jel Ne Kadar?

Munderm jel nasıl kullanılır? Munderm jel fiyat 2022 itibariyle 28.47 TL olarak güncellenmiştir. Fiyat tarifesi yılda iki kez güncellendiği için, ilerleyen süreçte fiyat farklılıkları olabilir. Güncel Munderm jel fiyat bilgisi için tıklayınız.

9- Munderm Jel Saklanması ­|  Munderm Jel Reçetesiz Alınır mı?

Munderm jel nasıl kullanılır? Munderm jel 12 yaş altı çocukların kullanımı için uygun değildir. Bu nedenle çocukların olmadığı, kuru ve serin bir yerde saklanmalıdır. Munderm jelin ambalajı açılmış olduğu takdirde kullanılmamalıdır. Ambalajı açılmayan kremlerin SKT tarihine kadar saklanabilmesi mümkündür. Munderm jel reçetesiz olarak alınabilmektedir. Ancak uzmanlar doktor izni olmaksızın bu ilacın kullanımını tavsiye etmemektedir.

Bir diğer sivilce ilacı Acnemix jel ne işe yarar merak ediyorsanız, yazımıza göz atabilirsiniz. 

10- Munderm Jel Muadili Olan İlaçlar Nelerdir | Clindoxyl Jel Nedir Nasıl Kullanılır?

Munderm jel nasıl kullanılır? Munderm jelin temin edilemediği durumlarda muadili olan ilaçların kullanımı önerilebilecektir. Munderm jelin en bilinen muadili Clindoxyl jeldir. Clindoxyl jel ne işe yarar? Etken maddesi Klindamisin olan bu jel akne ve sivilcelerin tedavisinde kullanılan, Mundermin muadili olan bir ilaçtır. Munderm jel nasıl kullanılır? Munderm muadili olan ilaçlar ise şunlardır;

Etrexin,Isotrexin şeklindedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!