Anneler Günü İlk Olarak Nasıl Ortaya Çıkmıştır? | Anneler Günü Tarihçesi
Anneler Günü İlk Olarak Nasıl Ortaya Çıkmıştır? | Anneler Günü Tarihçesi

Anneler Günü Tarihçesi | Anneler Günü İlk Olarak Nasıl Ortaya Çıkmıştır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koşulsuz bir sevginin ve sonsuz bir özverinin kaynağı olan annelerimize duyduğumuz minnet ve sevginin göstergesi olan anneler günü ilk olarak ne zaman, nerede ve nasıl kutlanmıştır? İşte merak edilen tüm yönleri ile dünyada ve ülkemizde “Anneler Günü Tarihçesi”…

Anneler Günü Tarihçesi

anneler günü ilk olarak ne zaman, nerede ve nasıl kutlanmıştır? İşte merak edilen tüm yönleri ile dünyada ve ülkemizde "Anneler Günü Tarihçesi"...
anneler günü ilk olarak ne zaman, nerede ve nasıl kutlanmıştır? İşte merak edilen tüm yönleri ile dünyada ve ülkemizde “Anneler Günü Tarihçesi”…

Annelere duyulan sevginin ve minnetin bir göstergesi olan anneler günü dünya üzerinde neredeyse tüm ülkelerde yaygın olarak kutlanır. Günümüz kutlamalarına esin kaynağı olan modern anneler gününe ilişkin kutlamaların başlangıcı ise Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) dayanır.

Modern anlamda anneler günü kutlamasının başlangıcı ise Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) yaşayan Anna Jarvis’in kaybettiği annesini anmak amacıyla 1908 yılında başlamıştır. 1914 yılında Kongre onayı sonrasında dönemin ABD başkanı olan Woodrow Wilson tarafından anneler gününün resmi olarak kutlanması amacıyla duyuru yayınlanır.

Anneler Günü Tarihçesi
Anneler Günü Tarihçesi

Bu duyuruya göre Amerika Birleşik Devletleri’nde her yılın Mayıs ayının ikinci pazar günü “anneler günü” olarak kutlanmaya başlanır. Daha sonra bu özel gün tüm dünya genelinde yaygınlaşır ve de popüler hale gelir.

Ancak bu modern kutlamalar öncesinde anneler günü geleneğinin kökenleri ise aslında Antik Yunan Kültüründe tanrı ve tanrıçaların annesi olarak kabul edilen “Rhea” onuruna düzenledikleri ilkbahar festivali kutlamalarına dek uzanır.

Kökenini ve tarihçesini kısaca açıkladığımız anneler günü dünyanın çoğu ülkesinde her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlansa dahi bazı farklı ülkelerde genelde Mayıs ayı içerisinde farklı tarihlerde de kutlanmaktadır.

anneler günü ilk olarak ne zaman, nerede ve nasıl kutlanmıştır? İşte merak edilen tüm yönleri ile dünyada ve ülkemizde "Anneler Günü Tarihçesi"...
Anneler Günü Kutlamasının Amacı

Anneler Günü Kutlamasının Amacı

Anneler günü, her yıl Mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanan, annelerin sevgiyle anıldığı bir özel gündür. Bu güzel ve anlamlı gün, annelerin fedakarlıklarını takdir etmek ve onlara minnettarlığımızı göstermek için harika bir fırsattır. Anneler, çocuklarını büyütürken kendilerini adayan, onlara destek olan ve her daim yanlarında olan kahramanlardır.

Anneler Günü Anneye Sürpriz Önerisi

Anneler günü kutlamaları, çeşitli etkinliklerle dolu bir gün olabilir. Bu etkinlikler arasında annelere özel hediye seçimi, birlikte geçirilen kaliteli zaman, onları şımartmak için spa veya güzellik salonuna gitmek gibi aktiviteler bulunabilir. Aynı zamanda, annelerin sevdiği yemekleri hazırlamak, onlar için özel bir kahvaltı düzenlemek veya birlikte keyifli bir piknik yapmak da güzel bir fikir olabilir.

2024 Yılı Anneler Günü Ne Zaman?
2024 Yılı Anneler Günü Ne Zaman?

Bu özel günün anlamını pekiştirmek için, annelerimize duygusal ve içten bir mektup veya kart yazabiliriz. Onlara minnettarlığımızı ve sevgimizi ifade etmek için güzel bir söz veya şiir seçebiliriz. Anneler gününe özel olarak hazırlanan çiçekler veya hediyeler de sevgimizi ifade etmek için güzel bir yol olabilir.

Anneler günü, sadece annelerimize olan sevgimizi ifade etmek için değil, aynı zamanda anne olmayı bekleyen veya olamayan kadınlara destek vermek için de bir fırsattır. Bu kadınlarla empati kurmak ve onlara moral vermek, bu özel günün anlamını daha da derinleştirecektir.

Unutmayalım ki annelerimiz, fedakarlıkları ve sevgileriyle hayatımıza değer katan en önemli varlıklardır. Onların sonsuz sevgisi ve destekleri için her zaman minnettar olmalıyız. Anneler günü, bu minnettarlığımızı göstermek ve onları mutlu etmek için harika bir fırsattır. Alalım onları kucaklayalım ve sevgimizi bir kez daha ifade edelim! Şimdiden anneler gününüz kutlu olsun!

Anneler Günü Kutlamasının Amacı
Ülkemizde Anneler Günü İlk Olarak Ne Zaman Kutlandı?

Ülkemizde Anneler Günü İlk Olarak Ne Zaman Kutlandı?

Türkiye’de anneler günü ise ilk olarak  resmi anlamda 9 Mayıs 1955 tarihinde kutlanmıştır. Ülkemizde anneler günü kutlamaları “Türk Kadınlar Birliği‘nin” girişimleri sonucu resmiyet kazanmıştır.

 Türkiye’de anneler günü, dünyanın pek çok ülkesinde de olduğu gibi her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü olarak kutlanmaktadır.

anneler günü ilk olarak ne zaman, nerede ve nasıl kutlanmıştır? İşte merak edilen tüm yönleri ile dünyada ve ülkemizde "Anneler Günü Tarihçesi"... baby, newborn, child
2024 Yılı Anneler Günü Ne Zaman?

2024 Yılı Anneler Günü Ne Zaman?

2024 yılında ülkemizde anneler günü yine her yıl olduğu gibi Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanacak. Bu yıl ki takvime göre ise Mayıs ayının ikinci pazarı 12 Mayıs tarihidir. Buna göre Türkiye’de bu yıl anneler günü 12 Mayıs Pazar günü kutlanacaktır.

Annelerimizin bize besledikleri sonsuz ve koşulsuz sevgiye ve öz verilerine duyduğumuz minneti gösterme fırsatı veren anneler gününü unutmamalı ve dahası bu özel bağı (Anne- evlat bağı) yılda sadece bir güne indirgemeyerek, onlara karşı olan sevgimizi her zaman ve koşulda göstermek gerekliliğini de aklımızdan çıkarmamalıyız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!