Pirinç Sabununun Faydaları Nelerdir?

Pirinç Sabununun Faydaları Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pirinç sabununun faydaları cildi beyazlatmasından tutun da cildi temizlemesine, ölü derilerden arındırmasına, gözenekleri açmasına kadar uzayıp gidiyor. Biz de pirinç özlü sabun kullanmak isteyenler için bu yazımızda pirinç sabununun faydaları nelerdir, pirinç özlü sabun nasıl kullanılır gibi sık araştırılan soruları bir araya getirdik. İşte, cilt beyazlatan pirinç özlü sabun hakkında bilinmesi gerekenler…

Pirinç Sabunu Nedir?

Pirinç özlü sabun, adından da belli olduğu üzere içeriğinde hammadde olarak pirincin olduğu bir sabundur. Cilt temizliği sağlayan bu sabun çoğunlukla cildi beyazlattığı için tercih edilir. Hatta Korelilerin mermer cilt sırrı olarak pirinç özlü ürünler ön plana çıkmaktadır. Pirinç özlü sabun da bunlardan bir tanesidir.

Pirinç Sabununun Faydaları Nelerdir?

Pirinç Sabununun Faydaları Nelerdir?

Cilt temizliği ve cilt beyazlatma için tercih edilen pirinç sabununun faydaları şunlardır:

  • Cildi makyaj kalıntılarından arındırmak
  • Cildi ölü derilerden arındırmak
  • Cilt beyazlatmak
  • Cilde canlılık kazandırmak
  • Kırışıklıkları azaltmak
  • Ciltteki fazla yağı dengelemek
  • Sivilce ve siyah noktaların oluşumunu engellemek, azaltmak
  • Peeling etkisi görmek
  • Güneş yanığı acısını hafifletmek ve güneş yanığını iyileştirmek
  • Cilt yaralarını iyileştirmek
  • Cildi sıkılaştırmak
  • Cilde sağlıklı bir görünüm kazandırmak
  • Cilt lekelerini açmak
  • Ciltteki renk eşitsizliğini gidermek
  • Ciltte kan dolaşımını hızlandırmak
  • Güneş lekelerini azaltmak
Pirinç Sabununun Faydaları Nelerdir?

Pirinç Sabunu Nasıl Kullanılır?

Pirinç sabunu nasıl kullanılır sorusu da internette en çok araştırılanlar arasında… Bu doğal ürün bir sabun olduğu için direkt olarak yüze uygulanmamalıdır çünkü kurutabilir. Bu nedenle sabun önce elde 1-2 dakika kadar köpürtülmeli ve eldeki köpük cilde sürülmelidir.

Köpük cilde masajla uygulanabilir ya da direkt olarak cilde sürülüp birkaç dakika bekletilebilir. Pirinç sabunu köpüğünü cildinize uygulayıp birkaç dakika beklettikten sonra ılık bir suyla yüzünüzü yıkayabilirsiniz.

Pirinç Sabunu Her Gün Kullanılır Mı?

Pirinç sabununun faydaları görülebilmesi için her gün düzenli kullanım önerilir. Dolayısıyla pirinç özlü sabun her gün kullanılabilir.

Pirinç Sabunu Günde Kaç Defa Kullanılır?

Pirinç özlü sabun günde 2 defa kullanıma uygundur. Sabah ve akşam olmak üzere cildinizi temizlemek, ölü derilerden arındırmak için kullanabilirsiniz.

Pirinç Sabunu Hangi Cilt Tipine Uygun?

Pirinç sabununun faydaları her cilt tipi için geçerlidir; bu sabun her cilde uygundur. Ancak tüm sabunların ortak özelliği; cildi kurutmasıdır. Bu sebeple özellikle kuru ciltli olanlar her pirinç sabunu kullandıktan sonra nemlendirici uygulamalıdır. Karma ciltler, kuru ciltler ve yağlı ciltler güvenle, doğal bir içeriğe sahip olan pirinç sabununu kullanabilirler.

Pirinç Sabununun Faydaları Nelerdir?

Pirinç Sabunu Cilde İyi Gelir Mi?

Pirinç sabununun faydaları cilt için bir hayli çoktur. Genellikle her cilde iyi gelir ancak alerjik ciltler ay da aşırı kuru ciltler dikkatli kullanım gerçekleştirmelidir.

Pirinç Sabunu Lekelere İyi Gelir Mi?

Pirinç sabununun faydaları nelerdir deyince akla ilk gelen; cilt rengini açmasıdır. Ancak bununla birlikte koyu lekelerle de savaşır ve cilt lekelerine iyi gelir. Düzenli olarak pirinç sabunu kullanımıyla koyu lekelerinizin azalmasını ve cildinizin ışıltı kazanmasını sağlayabilirsiniz.

Pirinç Sabunu Gözenekleri Sıkılaştırır Mı?

Pirinç özlü sabun iyi bir cilt temizleyicidir. Hem cilde sağlar hem de ciltteki kimyasal ve makyaj kalıntılarını temizler. Ayrıca iyi bir gözenek açıcıdır. Pirinç sabunu gözeneklerin açılmasına etki ederken aynı zamanda gözeneklerin sıkılaşmasını da sağlar.

Pirinç Özlü Sabun Cildi Beyazlatır Mı?

Pirinç özlü sabun faydaları denince akla ilk gelen; cildi beyazlatıyor olmasıdır. Cildine önem veren ve lekelere sahip olan kadınların çoğunlukla ilk tercihi hem ekonomik olması hem de kolay uygulanabilir olması nedeniyle pirinç özlü sabundur. Çünkü pirinç özlü sabun hem cildi beyazlatır hem de cildin doğal bir ışıltı kazanmasını sağlar.

Pirinç Sabununun Faydaları Nelerdir?

Pirinç Sabunu Cildi Kurutur Mu?

Pirinç sabunu da her sabun gibi cildi kurutabilir. Genellikle tüm sabun çeşitleri, cildi kurutabildiğinden bazı uzmanlar tarafından önerilmez ancak pirinç sabununun faydaları nedeniyle sık kullanılan doğal bir üründür. Her ne kadar pirinç özlü sabun cildi kurutsa da bol nemlendirici ile kurumanın önüne geçilebilir. Kısacası; pirinç sabunu ya da başka bir sabun kullanıyorsanız, cildinizi nemlendirmeyi unutmayın.

Pirinç Sabunu Ne Kadar Sürede Etkisini Gösterir?

Pirinç sabununun faydaları oldukça çoktur ancak her faydasını hemen görmek mümkün değildir. Örneğin; cildi temizleme; kimyasallardan ve ölü derilerden arındırma etkisi hemen görülür ancak cildi beyazlatma etkisinin görülebilmesi için 15-30 güne yakın düzenli kullanım gerekebilir.

Pirinç Sabunu Zararları Var Mı?

Pirinç özlü sabun doğal bileşenlerden üretildiyse herhangi bir zararı bulunmaz. Dolayısı ile pirinç sabunu zararları söz konusu değildir. Fakat bu bir sabun olduğu için cildi kurutabilir, kuru ciltlerin tahriş olmasına neden olabilir. Bu nedenle geniş bir alana uygulamadan önce deneme amaçlı olarak lokal bir alanda uygulanmalı; alerjiye ya da kurumaya neden olup olmayacağı test edilmelidir.

Pirinç Sabunu Saça Kullanılır Mı?

Pirinç sabunu saça da kullanılabilir. Pirinç özlü sabun saçta kullanılabilir olsa da herkeste olumlu sonuca yol açmaz. Örneğin; kimi kişilerin saç derisinin kurumasına neden olabilir.

Pirinç Sabununun Faydaları Nelerdir?

Pirinç Sabunu Saça Kullananlar Var Mı?

Pirinç sabununun faydaları nedeniyle saça kullananlar da vardır. Ancak seboreik dermatit ve benzeri gibi saç derisi kuruluğu sorunu olanlar, doktorlarına danışmadan pirinç özlü sabunu saçlarına kullanmamalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: En İyi 20 Seboreik Dermatit Şampuanları Listesi | Seboreik Dermatit Tedavisinde Kullanılan Şampuanlar

Pirinç Sabunu Saça Faydaları Nelerdir?

Pirinç sabunun faydaları saç için de geçerlidir. Pirinç özlü sabun saçta kullanıldığında; saçın güçlenmesini sağlar ve saçı güneşin zararlı etkilerinden korur.

Pirinç Sabunu Fiyatı Ne Kadar?

Pirinç sabunu fiyatı markasına ve gramajına göre değişkendir. Piyasada pek çok markada pirinç özlü sabun vardır. Hem internet alışveriş sitelerinde hem de aktarlarda pirinç özlü sabun bulunur. Pirinç sabunu fiyatı 30 TL’den başlamaktadır.

YouTube video

Pirinç Sabunu Kullananların Yorumları

Pirinç sabunu kullananların yorumları genellikle olumludur. Düzenli olarak pirinç özlü sabun kullanan kişiler, bu sabunun cildini canlandırdığını, pürüzsüzleştirdiğini ve beyazlattığını ifade etmektedir.

BONUS: Pirinç Sabunu Dilan Polat Ürünü Hangisi?

Pirinç sabunu Dilan Polat ürünü hangisi merak ediyorsanız; Rise & Shine markalı pirinç özlü sabun Dilan Polat’ın markasıdır. Lifli Rise & Shine pirinç özlü sabun ünlü fenomen ve güzellik merkezi sahibi Dilan Polat’ın kendisinin de sürekli kullandığı üründür.

İlginizi Çekebilir: Gano Keçi Sütlü Sabun Faydaları Nelerdir Ne İşe Yarar | Gano Soap Sabun Fiyatı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!