featured

En İyi Motivasyon Filmleri ile Başarınızı Arttırın! Düşük Motivasyonunuzu Toparlamak için Motivasyon Filmleri İzle!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Motivasyon filmleri çoğu zaman güzel bir senaryo üzerine kurulduğu müddetçe insanı iyi hissettirmektedir. Özellikle düşük enerjinizin olduğu dönemlerde sizi ayağa kaldırabilecek güçtedir.

Kimi motivasyon filmleri psikolojik kimileri ise sadece ders üzerine kurulu olabilmektedir. Ancak çoğu başarı motivasyon filmleri, elde edilmiş bir başarı ile sonuçlanır.

Biyografi motivasyon filmleri özellikle bir kişi üzerinden ilerletilir. Hayatındaki tüm olumsuzluklara rağmen elde edilecek iyi sonuçlarla kişilere mesaj verilir.

Eğer siz de sahip olduğunuz motivasyonu arttırmak, daha iyi hissetmek istiyorsanız en iyi motivasyon filmleri listesi ile tanışın!

En İyi Motivasyon Filmleri ile Tanışın, Hayata Dair Bakış Açınızı Değiştirin!

En iyi motivasyon filmleri izleyene  verilen mesajın geçtiği, iyi hissettirdiği yapıtlardır. Hangi meslekten olursanız olun ya da meslek sahibi olmasanız bile bu filmler size kendinizi iyi hissettirecek.

Belki sahip olmadığınız gücü bulacaksınız belki de derin düşüncelere dalmanıza sebep olacak. Özellikle motivasyon biyografi filmleri, girişimciler adına kesin izlenmesi gerekenler arasındadır!

İşte motivasyon film tavsiyeleri

1- Ölü Ozanlar Derneği

Çok eski bir yapım olsa da Ölü Ozanlar Derneği, geçmişten günümüze hem popülaritesini hem de verdiği mesajı kaybetmemiştir.

Her türden insanın izlemesi gereken bu film özellikle öğretmenlerin izlemesi gereken filmler arasında yer alır. Başrolde Robin Williams bir usta rol örneğini göstermiştir.

Filmde bir öğretmen ve bu öğretmenin derslerine girdiği sınıf üzerindeki etkisi anlatılır. Aslında eğitimin çok daha farklı şekilde ele alınması da izleyicileri etkilemiştir.

Öğretmenin öğrenci üzerindeki etkilerini, öğrencilerin geleceğe dair planlamalarını ve umutlarını bu filmde görebilirsiniz.

 2- Umudunu Kaybetme

YouTube video

Bu film belki de azim filmleri arasında en iyi örneklerden birisini yansıtıyor. Başrolde Will Smith ve oğlu ile yaşadıkları zorlu hayata şahit olacaksınız.

Hatta çoğu zaman maruz kaldıkları bu yaşamdan ötürü dram filmi mi izliyorum yanılgısına kapılabilirsiniz. Fakat en iyi motivasyon filmleri arasında yer almasının ilerleyen sahnelerde yaşananlara bağlı olduğunu göreceksiniz.

Unutmadan söyleyelim ki bu bir gerçek yaşanmış hikayedir. Hatta filmde son sahnede Will Smith yürürken yanından geçen kişinin başroldeki insan olduğunu bilmelisiniz.

3- Forrest Gump

Motivasyon biyografi filmleri kapsamında Forrest Gump’tan bahsetmemek olmaz. Aslında sıkıcı biyografi film yapısından da oldukça uzak bir film olduğunu da söyleyebiliriz.

Onu bir bankta otururken ilk göreceksiniz hatta bu filme dair tüm görsellerde bunu görebilirsiniz. Bankta oturarak yaşamından geçen tüm başarısızlıkları ve başarıları tek tek gözlemleyebilirsiniz.

Sadece kendi hayatı değil aynı zamanda dünya çapında önemli bir hal almış olayları da filmde ele almışlar. Örneğin; Vietnam Savaşı’nı görecek, ABD başkanları ile tanışacaksınız.

4- Can Dostum

YouTube video

Motivasyon filmleri ararken bahsedilen bu Can Dostum filmini diğer filmlerle karıştırmayın, zira aynı isimde farklı bir yapıtta mevcut.

Bahsedeceğimiz bu film; Robin Williams ve Matt Damon’un başrol olduğu bir baş yapıt. Motivasyon, azim filmleri arasında vazgeçilmez bir görsel şölen.

Yüksek IQ seviyesine sahip insanların bulunduğu MIT üniversitesinde temizlikçi olarak yer alan genç oyuncu, bir sınıfta yer alan tahtadaki soruyu gözüne kestirir.

Hiçbir zorluk belirtisi göstermeden birçok kişinin çözemediği bu problemi çözmesi profesörün dikkatini çeker. Kendisi ile yakından çalışmak ve zeka seviyesini ölçmek ister ancak bir sorun vardır.

O da temizlik görevlisi gencin öfke problemi vardır ve hapishaneden ötürü çalışmaktadır. Bu sorunları ortadan kaldırmak adına bir uzman desteği almak adına terapiye gönderilir.

Tahmin ettiğiniz üzere bu filmde terapist rolü Robin Williams’a aittir. İşte tam bu görüşme sonrası bir insanın motivasyon ve doğru adımlarla nasıl değiştiğini göreceksiniz. Motivasyon filmleri arasında bahsedilmemesi imkânsız bir filmdir.

5- Akıl Oyunları

Kısmen ders çalışma filmleri arasında gösterilebilen kısmen ise motivasyon biyografi filmleri arasında bulunan bir yapıt.

Aslında bu yapıtın psikolojik motivasyon filmleri arasında olduğunu söylemek de yanlış olmaz. Bunu filmin sonunda neden söylediğimizi daha iyi anlayacaksınız.

Matematik soruları ve problemleri üzerinde oldukça başarılı olan gerçek bir isim profesör John Nash’in hayat hikayesi konuda ele alınıyor.

İnsanlara karşı kapalı tutumu, matematiğe olan ilgisini arttırıyor. Daha sonra profesör olma yolunda ilerliyor. Ancak onun kafasını kurcalayan bazı durumlar ekstra sorunların doğmasına sebep olmaktadır.

Tüm bunlara rağmen sorunların üstesinden gelmek adına çabaları sizi de hayata tutunduracaktır.

6- 3 Idiots (Aptal)

YouTube video

Bollywood filmlerine karşı önyargıların belki de en keskin şekilde yıkılması Aamir Khan’ın filmlerine bağlıdır. Ortaya koyduğu 3 Idiots filmi de dünya çapında ses getirmiştir.

Film hem Hindistan özelinde bir eleştiri hem de bir insanın yapabileceklerine dair mesajlar barındırmaktadır.

Oldukça zorlu bir eğitim hayatından geçen üç arkadaşın, birlikte sahip oldukları başarıyı gözlemleyeceksiniz. Üstelik tamamen rekabet üzerine kurulu bir eğitim alanı, fakirlik, intihar gibi düşüncelere rağmen…

7- Külkedisi Adam

İsmi size biraz farklı gelmiş olabilir ancak neden Külkedisi Adam olarak adlandırıldığını filmin konusunu duyunca anlayacaksınız.

Boksör bir ismin hayatını anlatan gerçek motivasyon biyografi filmleri arasında yer almaktadır. 1930lu yıllar yani ekonomik krizin dünya çapında baş gösterdiği dönemlerde film geçmektedir.

Bu yıllarda profesyonel olarak boks ile uğraşan James J. Braddock, ailesine bakabilmek adına boksu bırakmak zorunda kalır. Ancak aklının bir köşesinde sürekli boksu düşünüp durur.

Günün birinde menajerinden gelen bir maç haberi onu hem heyecanlandırır hem düşündürür. Çünkü yapılacak maç, dünya şampiyonu olan Max Baer ile tek maç üzerinden hesaplanır.

İşte tam bu noktada tüm geçmişini, parasal sorunlarını geride bırakıp arenaya çıkan bir Braddock görecek ve en az onun kadar heyecanlanacaksınız.

Tüm zorluklara rağmen ayağa kalkmak gerektiğini bu film ile anlamanız mümkün. En iyi motivasyon filmleri listesi arasına mutlaka eklemelisiniz, harekete geçmelisiniz!

8- Whiplash

YouTube video

Müzik tutkunlarının seveceği motivasyon filmleri arasında Whiplash bulunuyor. Bu film bateri çalmaya ve bu alanda en iyilerinden olmak isteyen bir oyuncuyu konu ediniyor.

Bateri çalmak adına bir müzik okuluna kayıt olan başrol, çalmaya çalıştığı bestede bazı yanlışlar yapıyor. Film boyu gıcık olacağınıza emin olduğumuz Terence Fletcher tam bu noktada devreye girerek karşısındaki kişiyi aşağılıyor.

Tüm sınıf önünde rezil olduğunu düşünüp hırs yapan baterist, parçayı en iyi halde çalabilmek adına var gücüyle çalışıyor.

Eğer siz de ders motivasyon filmleri ya da azim filmleri arıyorsanız bu yapıta göz atmalısınız. Hırsla ilerlenen yolda nasıl sonuçlarla karşılaşabileceğinizi görebilirsiniz.

9- Sosyal Ağ

Şüphesiz girişimciler ya da dünyanın en iyi isimlerini merak edenler adına motivasyon biyografi filmleri en iyi tercihlerden birisi olacaktır.

Tüm hayatı konu edinen geniş kapsamlı biyografi filmi olmasa da Sosyal Ağ uzun yıllardır kullandığımız ve kullanmaya devam ettiğimiz Facebook’u ele alıyor.

Başta Mark Zuckerberg olmak üzere diğer kurucu isimlerin bu filmde Facebook’u kurma serüvenlerine şahit olacaksınız.

Gerçek bir başarı motivasyon filmleri arayanlar bu yapıta mutlaka göz atmalı. Çünkü sosyal medyanın bu kadar popüler olmadığı dönemlerde böyle bir fikri bulmak kadar hayata geçirmek oldukça zordu.

Eğer sizin de özellikle girişimcilik alanında fikirleriniz var ancak bunu hayata geçirmek konusunda şüpheleriniz varsa bu filmden alacağınız motivasyon ile işlerinizi hızlandırabilirsiniz.

10- Steve Jobs

YouTube video

Farklı bir başarı motivasyon filmi ile devam etmek gerekirse yine Apple gibi ciddi bir markanın kurucusu olan Steve Jobs’tan bahsetmek şart.

Kısmen bölümlerden oluştuğu için motivasyon dizileri kapsamında da ele alabilirsiniz ancak tek bir oturuşla hepsini izlemek de bir tercih olabilir.

Son yüzyıllarda ortaya çıkmış en zeki ve önemli isimlerinden olan Jobs’un hayata geçirmeye çalıştığı başarısız projeleri de aynı zamanda bu filmde yer alıyor.

Temel mantık azim filmleri içinde olduğu gibi bu başarısızlıklardan ders alarak daha başarılı bir gidişata yön vermektir.

Siz de sahip olduğunuz başarısızlıklarınızı bir yana bırakarak, daha başarılı bir hayata geçiş yapmak istiyorsanız bu filme bir şans vermelisiniz.

11- Cesur Yürek

Eski dönemleri anlatan bu filmi mutlaka duymuşsunuzdur. Yapıtı en iyi motivasyon filmleri arasına almamızın sebebi ise zorlu şartlarda olsanız bile bazı şeyleri değiştirebilme ihtimalinizin ele alınmasıdır.

Büyük sorunlar atlattıktan sonra İskoçya’ya dönen Wallace, çiftçilik yaparak oldukça rahat ve sessiz bir yaşam sürer.

Ancak karşılaştığı bir isimle tarif edilemez bir zorluğun içerisinde kendisini bulması da uzun sürmez. İngiliz askerlerinin karşılaştığı ve değer verdiği bu kişiye karşı sergiledikleri tavırlar kendisini çileden çıkarır.

İşte bu çıldırış ve bir kurtarış hikayesi olan film artık bambaşka bir karakter izlemeniz ile devam eder. Karşılaşacağınız zorluk her ne olursa olsun yaşamınızda bazı şeylerin seçeneklerini belirlemek ve seçenekler arasında tercih yapmanın sizin elinizde olduğunu unutmayın.

12- The Founder

YouTube video

Gerçek motivasyon filmleri ve hikayeleri mi arıyorsunuz? O zaman The Founder başlıca tercihleriniz arasında bulunmalı!

Zira bu filmde çok da yabancı olmadığınız McDonalds’ın kuruluş hikayesi ele alınıyor. Fast food zincirinin temel yapıları arasında bulunan bu marka sandığınız kadar kolay kurulmuyor.

Önce ufak bir dondurma satış arabasıyla başlayıp bir ton olumsuzlukları geçerek global bir marka haline gelen McDonalds size hayatın aslında her zaman olumlu yönlerle gelmediği ancak tüm olumsuzluklara rağmen ilerlemeniz gerektiği mesajını veriyor.

13- Sıkıysa Yakala

Aslında bu filmin motivasyon biyografi filmleri arasında olduğunu söylemek güç. Başta ilk izlediğinizde bunun neresinde motivasyon da diyebilirsiniz.

Öncelikle filmi herhalukarda izlemeniz gerektiğini söyleyelim. Zira filmde Tom Hanks ve Leonardo Di Caprio ikilisi başrol olarak yer alıyor.

Ajan olan Tom Hanks azılı suçları olan ve dolandırıcı Leonardo’nun peşine düşüyor. Fakat tahmin edersiniz ki işler o kadar da kolay ilerlemiyor.

Çünkü Leonardo gerçekten çok zeki ve kaçın kurasıdır. Her zorluktan bir şekilde kendini haklar ve durumu atlatır.

İşte tam da bu noktada motivasyon konusunda arayışta olanlara bakış açınıza yön vererek nasıl hareket edebileceğiniz, zorluklardan nasıl kurtulabileceğiniz konusunda fikir elde edebilirsiniz.

14- Motivasyon Filmleri | Her Çocuk Özeldir

YouTube video

Yine öğretmenlerin izlemesi gereken filmler arasında Aamir Khan filmi olan Her Çocuk Özeldir yer alıyor. Bu film herkesin kendine bir ders çıkabileceği türdedir.

Öğrenme güçlüğü yaşayan ancak kimse tarafından fark edilemeyen sadece ‘yaramaz’ ve ‘tembel’ olarak adlandırılan bir çocuğun hayatındaki değişime şahit olacaksınız.

Doğru öğretmen ve doğru aile desteği ile bir çocuğun ve hatta insanın hayatındaki değişim ihtimali içinizde umutlanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!