fastboot-ne-demek

Fastboot Ne Demek? 5 Aşamada Fastboot Açma

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fastboot ne demek sorusu genellikle Redmi, Xiaomi POCO marka telefon kullanıcıları tarafından merak edilir. Android işletim sistemi gibi teknolojinin gelişmesi ve ilerlemesi ile bu ve bunun gibi yeni kavramlar günlük hayatımıza girmeye devam eder. Akıllı cihazlarla ilgili, cihaz için hayati öneme sahip bu kavram kullanıcılar tarafından en az bilinenler arasındadır.

Biz de bu yazıda fastboot modunun ne olduğundan ve ne işe yaradığından bahsettik. Üstelik telefonunun fastboot modu açık bir şekilde kalması halinde ne gibi yol izlenmesi gerektiği konusunda da ayrıntılara yer verdik.

Fastboot Ne Demek? Nasıl Kullanılır?

fastboot-ne-demek
Fastboot Ne Demek?

Fastboot ne demek, fastboot verileri doğrudan telefonunuzun belleğine yazdırmanıza veya verileri değiştirip revize etmenize yardım sağlar. Fastboot cihazınızın önyükleme, ram ve diğer bölümlerine ulaşmanıza yardımcı olur. Fastboot modu kısa bir şekilde açıklayacak olursak cihazınızda ki temel  dosyaların belli bir kısmını değiştirmenize olanak verir.

Android telefonlar üreten markalar güvenlik amacıyla bu modun açılmasını cihazlarda kilitlemişlerdir. Fakat üretici önyükleyici kilidinin açılmasına izin verdiyse fastboot işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

1 – Fastboot Ne Demek |Fastboot Moduna Nasıl Girilir?

Fastboot modu bazı basit kodları kullanarak cihazınızdaki dosyalarınızı değiştirmenize veya yeniden yüklemenize olanak sağlar. Android cihazınızı fastboot moduna alarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Fastboot modunu açmak için andorid debug bridge den yararlanabilirsiniz. Android debug bridge, anroid işletim sistemine sahip cihazlar için kullanılan hata ayıklama proglamlama aracıdır.

ADB kullanarak fastboot moduna girmek için birkaç adımı takip edebilirsiniz. Bu adımlardan ilki, android cihazınızda USB hata ayıklama modunu açarak telefonunuzu bilgisayara bağlayabilirsiniz. İkincisi ise Adb reboot bootloader komutunu girip enter tuşuna basabilirsiniz. Diğer bir yol ise resmi android geliştiricilerinin internet sitelerinden Android SDK’yı indirip yüklemelisiniz.

Bu adımlardan birini takip ettikten sonra android cihazınız kapanacak ve sonrasında fastboot moduna geçecektir. Tüm bu işlemlerin sonunda fastboot ne demek sorusu hakkında uygulamalı olarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

fastboot-ne-demek

2 – Samsung Fastboot Modu Nasıl Açılır?

Bu başlıkta fastboot ne demek Samsung fastboot modu nasıl açılır diye yapılan aramalara cevap bulacaksınız. Öncelikle telefonunuz kapatın. Telefonunuz kapandıktan sonra ses açma ve güç tuşuna basılı tutun. Android logosu göründüğünde tuşları bırakın. Ekrana kurtarma modu geldiğinde güç tuşu ile reboot to bootloader a gelin. Bu adımla telefonunuz artık fastboot moduna geçmiş olacak.

3 – Redmi Fastboot Modu Nasıl Açılır?

Telefonunuz kapatın. Ekranda fastboot modunu görene kadar güç tuşu ile ses kapama veya açma tuşlarından herhangi birine basılı tutun. Bu adımdan sonra telefonunuz fastboot moduna geçecektir.

4 – Xiaomi Fastboot Modu Nasıl Açılır? | Fastboot Ne Demek

Akıllı telefon dünyasında fiyat/performans canavarı olarak karşımıza çıkan Xiaomi marka android cihazlarda zaman zaman fastboot hatası ile karşılaşılabilir. İşleme geçmeden önce telefonunuzu kapatın. 6-7 saniye boyunca cihazınızın güç tuşu ve ses kısma tuşuna basılı tutun. Çok kısa bir süre sonra telefonunuz fastboot moduna geçecektir.

fastboot-ne-demek

5 – Poco Fastboot Modu Nasıl Açılır?

Diğer Android cihazlarda olduğu gibi ilk yapmanız gereken telefonunuzu kapatmaktır. Cihazınız kapandıktan sonra güç tuşu ile ses açma tuşuna aynı anda basılı tutarak ekran gelince tuşları bırakabilirsiniz. Böylelikle telefonunuz Fastboot moduna geçmiş olacaktır.

Fastboot Nasıl Kapatılır?

Fastboot ne demek, fastboot nasıl açılır soruları kadar fastboot nasıl kapatılır sorusu da en çok cevabı aranan soruların başında gelir. Cihazınızı fastboot modundan çıkarmanın en kolay yolu yeniden başlatmaktır. Fastboot modundan çıkmak için telefonunuz kapatın ve güç tuşu yardımı ile yeniden başlatın.

Telefonun uygulama kullanımı sırasından çökmesi, cihazın siyah ekranda takılı kalması, telefonun açılmaması gibi sorunlar ne kadar basit gibi görünse de telefonun yeniden başlatılması ile çözülebilir.

Telefonum Fastboot Modunda Kaldı Çözümü Nedir?

Fastboot modunda kalan telefonun çözümü aslında çok basittir. Fastboot modunda takılı kalan andorid cihazınızı kurtarmak için güç düğmesine 10 saniye basılı tutun. Telefonunuz bir kere titreyecek ve yeniden başlayacaktır. Böylelikle cihazını kaldığı yerden kullanmaya devam edebilirsiniz.

fastboot-ne-demek

Bir başka yöntem ise herhangi bir teknik aksaklık yaşamadan kolaylıkla bilgisayarınıza yükleyeceğiniz Android Multi-Tools adlı programdır. Programı yükledikten sonra yönetici olarak başlatın ve fastboot modunda takılı kalan telefonunuzu bilgisayara bağlayın. Programın arayüzünde yer alan exit fastboot mode yazan butona tıklayın. Telefonunuz takılı kalan fastboot modundan çıkmış olacak.

Xiaomi Fastboot Nasıl Kapatılır?

Xiaomi marka telefonum fastboot modundan çıkmıyor ya da Xiaomi telefonum fastboot modunda kaldı sorununun çözümünü kolayca halledebilirsiniz. Böyle bir Xiaomi marka telefonda karşılaşılan fastboot hatası ile karşı karşıya kaldığınız da bu sorunu düzeltmeniz için yapmanız gereken ilk adım fastboot menü içerisinde yer alan menü alanına gelmektir. Sonrasında ses azaltma ve artırma tuşları ile menüde aşağı yukarı hareket ederek Reboot System Now seçeneği üzerine gelerek Xiaomi marka telefonunuzun fastboot kapatma işlemini yapabilirsiniz.

Böylelikle fastboot ekranında takılı kalmış telefonunuzu garanti veya teknik servise götürmeden kolayca halledebilirsiniz. Diğer bir çözüm ise telefonun pilini çıkarıp tekrar takmaktır. Fakat günümüzde ki android cihazlarda bu imkan olmadığından geçerliliğini yitirmiş bir yöntem diyebiliriz.

YouTube video

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!