featured

MasterChef Islak Hamburger Nasıl Yapılır? Taksim Islak Hamburger Tarifi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MasterChef fragmanı 24 Ağustos gecesinde yayınlandı. Fragmandan anlaşıldığı kadarıyla, şefler bugün yarışmacılara MasterChef ıslak hamburger nasıl yapılır, diye soracaklar ve bu yemeği yapmalarını isteyecekler. Peki, sizlere şimdi İstanbul da yapılan ıslak hamburger tarifini vererek bu lezzetli yemeği yapalım mı? İşte, MasterChef yarışmasında ünlü şefler Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna tarafından istenen Taksim ıslak hamburger tarifi!

https://www.youtube.com/watch?v=ClANix4n07c

MasterChef Islak Hamburger Tarifi!

YouTube video

Malzemeler

Yarım kilo kıyma,1 adet orta boy rendelenmiş soğan,Yarım su bardağı galeta unu,3 – 4 diş rendelenmiş sarımsak,1 adet yumurta,Bir tutam maydanoz,Köfte baharatı,Tuz,6-8 adet hamburger ekmeği.

Sosu İçin:

5 adet orta boy domates,3 – 4 diş sarımsak,2 yemek kaşığı sıvı yağ,4 yemek kaşığı ketçap,Çeyrek çay kaşığı karabiber,Yarım tatlı kaşığı şeker.1 yemek kaşığı domates salçası.

MasterChef Islak Hamburger Nasıl Yapılır?

Peki, en kolay şekilde MasterChef Islak hamburger nasıl yapılır? İşte, ıslak hamburger tarifi!

Çukur bir kap içerisine kıyma, rendelenmiş soğan ve sarımsak, tuz, köfte baharatı, galeta unu, ince doğranmış maydanoz ve yumurta eklenerek tüm malzemeler iyice yoğurulur.Hamburger ekmeği ebatlarında köftelere yuvarlak şekil verilir.Yanmaz bir tavanın içerisine bir miktar sıvı yağ döküldükten sonra tava iyice kızdırılır ve en fazla 2 -3 dakika her iki tarafıda çevrilerek kızartılır. Yalnız 2 -3 dakikadan fazla pişirilmemelidir.

Islak Hamburger Sosu Nasıl Hazırlanır?Domateslerin kabukları soyulur ve çukur bir tencerenin içerisine rendelenir.

Üzerine domates salçası, ketçap, karabiber, şeker ve rendelenmiş sarımsak eklenerek sos iyice kısık ateşte pişirilir.Domatesler yumuşayınca MasterChef ıslak hamburger sosu hazırlanmış olur.

MasterChef Islak Hamburger Yapılışı!

En son bir tavanın içerisine pişirme kağıdını iyice ıslatarak yerleştirin ve ocağın altını iyice kısık olacak şekilde ayarlayın.Islak hamburger yapmak için ortadan kesilmiş hamburger ekmeklerinin içerisine sostan bir kaşık sürün ve bir adet pişirilen köfteden koyun.Hamburger ekmeğinin kapağını kapattıktan sonra tekrar üzerine sostan 1 – 1,5 yemek kaşığı sürün.Hazırladığınız MasterChef ıslak hamburger tekrar pişirileceği için tavadaki ıslak kağıdın üzerine yerleştirin.Tüm hamburger ekmekleri için aynı işlemi uyguladıktan sonra tavanın kapağını kapatın.Takriben 5 -6 dakika kadar çok kısık ateşte hamburgerlerin ıslanıp nemlenmesini sağlayın.Bu işlemin sonunda MasterChef ıslak hamburger hazır hale gelecektir.En son sunum için servis tabaklarına alınır.

Afiyet olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!