featured

King Arthur: Knight’s Tale Fantastik ve Mitolojik Bir Dünyanın Kapsını Aralıyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsmini birçok kez farklı platformlarda duyduğumuz King Arthur, bu kez King Arthur: Knight’s Tale oyunu ile karşımıza çıkıyor. İngiliz kralı olarak ün yapan Arthur hakkında bugüne kadar birçok hikaye ve efsane anlatıldı. Fakat hiçbirinin gerçekliği ispat edilemedi.

Filmlere ve oyunlara konu olan hikayesi ile dünya çapında tanınan Kral Artur, birçok kişi tarafından gerçek biri olarak kabul ediliyor. Bu gerçekliğin delili olarak henüz bir kanıt sunabilmiş değil. Ne bir mezar ne de hakkında bir bilgiye ulaşılamadı. Ama yine de hakkında anlatılan hikayeler sayesinde efsanevi bir karakter olarak günümüze kadar geldi.

Kral Arhur hakkında ilk yazılı bilgilere 1136 yılında yazılmış Historia Regum Britanniae adlı eserde rastlanılıyor. Burada bahsedilen bilgiler dışında anlatılan ayrıca birçok hikaye var. Bu hikayelerin aslı astarı tarihçiler tarafından bulunamadı. Buna rağmen bir efsane olarak kendini kabul ettirdi.

YouTube video

İngilizlerin en tanınan kralları arasında gösterilmektedir. Bu nedenle hakkında birçok film ve oyun tasarlanmıştır. Bu serilere yeni bir eklenti yakın zamanda geliyor. King Arthur: Knight’s Tale isimli bu oyun bilinen oyunlardan biraz daha farklı bir tema ile bizlere sunuluyor. Bu oyunda bizleri daha karanlık bir Kral Artur atmosferi bekliyor olacak.

Karanlık King Arthur Çağına Hazır Olun

Oyunun karanlık bir atmosferde geçmesinin nedeni Sir Mordred’tir. Bu kişi aslında Kral Artur’un oğludur. Artur’un Queen of Orkney ile olan kaçak birlikteliğinden gayri meşru olarak dünyaya gelmiştir. Ayrıca Sir Mordred babasını sevmez ve ona karşı bir hainlik duygusu güder. Bu tavrı nedeniyle yeni oyun bir karanlık atmosferi içerisinde barındırıyor.

Biz de oyunda zaten Sir Mordred karakterini yöneteceğiz. Bu size ilginç geldi değil mi? Herkes ilk başka kral olacağını düşünüyor fakat oyun bize babasına hainlik yapan Sir Mordred’i karakter olarak veriyor.

King Arthur: Knight’s Tale oyununun hikayesinde hain bir evlat olarak babamızı yani Kral Arthur’u öldürmüşüz. Fakat her nasılsa Artur ölürken bizi de beraberinde ölüm diyarına götürüyor. Bu da iki tarafın da hem ölü hem de canlı olmasına neden oluyor. Avalov’un mistik hükümdarı The Lady of the Lake ile tanışıyoruz. Bu kişi bizi hayata döndüren kişidir. Hayata döndürmesinin nedeni ise tamamlamamız gereken bir görevin olmasıdır. Bir şövalye olarak görevimiz Kral Artur’u tamamen öldürmeliyiz.

King Arthur: Knight’s Tale Karanlık Atmosferi Bizi Soluksuz Bir Maceraya Davet Ediyor

Oyunun tanıtım videosu ve oynanış videoları yayınladı. Bu videolarda göze çarpan ilk şey oyun temasının Orta Çağ karanlığına sahip olmasıdır. Oyunun grafiklerinde kullanılan renkler, harabe mekanlar, savaş sonrası yıkımlar, atmosferin kasveti o karanlık hissini bize yaşatıyor.

Oyunun RPG modülleri, XCOM oyununda bulunan mekaniklere benzer şekilde işliyor. RPG oyun modunda her karakterin seviye atlayabilme özelliği olacak. Karakterler seviye atladıkça çok daha farklı ve yeni özellikler de açılacak. Bu özellikler seviye atlayan karakterlerin tarzına göre değişiklik gösterecek.

King Arthur: Knight’s Tale oyunun içerisinde toplanan eşyalar karakterler tarafından giyilebilecek. Farklı eşyalarla donatabileceğimiz karakterlerin gelişimi farklı seviyelere çıkabilecek. Oyunda siper mekanikleri yer alacak ve siper alarak ilerleyeceğiz. Oyun bizlere geniş bir aksiyon ve savaş fırsatı sunuyor. Yakın menzil saldırı, uzak menzil saldırı veya büyü saldırısı gibi farklı seçenekler sunuyor. Düşmana farklı yöntemlerle saldırdığımızda farklı miktarlarda bonuslar bizleri bekliyor olacak.

King Arthur: Knight’s Tale 30 Farklı Karakterle Geliyor  

Oyun bizlere birbirinden farklı 30 karakteri ve 5 ayrı sınıfı tanıtacak. Bunun dışında ele geçirilecek eşya ve yetenekler sayesinde sayısız kombinasyon imkanı sunulacak. Bu da oyuna ayrı bir tat ve doku katacak.

Düşmanlarımız da farklı karakterlerde karşımıza çıkacak. Kimi düşmanlar mitolojik ve fantastik canavarlardan oluşacak. Tabi bunları yok etmek o kadar kolay olmayacak. Kapsamlı bir analiz yaparak düşmanın zayıf yönlerinin belirlenmesi gerekecek. Ardından yok etmek için saldırıya geçilecek.

YouTube video

Oyun içinde ana binamız Camelot olacak. Bu binaya zorda kaldığımız ve istediğimiz zaman uğrama şansımız var. Alınan kısıtlı bilgiye göre Camelot’u geliştirme fırsatı olacak. Kale içerisine yeni binalar inşa ederek farklı özelliklerde kahramanlar çıkartmamız mümkün olacak.

Oyunun hikayesi vereceğimiz kararlara göre şekillenecek. Bu da oyunu daha zevkli hale getirecektir. Tüm kontrol Sir Mordred olarak bizde olacak. Verilen karara göre hikayenin gelişmesi bu oyunu tekrardan oynadığımız farklı bir hikayenin içinde kendimizi bulmamıza olanak sağlayacak.

YouTube video

King Arthur: Knight’s Tale dinamikleri, grafikleri, alt yapısı ve hikayesi ile şimdiden herkesi heyecanlandırıyor. Oyunun deneyimi sonrası daha detaylı bilgiler verilecektir. Yapılacak yeniliklerle de adından bolca söz ettireceğe benziyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!