featured

İlişkide Mutlu Olmanın Yolları Nelerdir | Doğru İlişki Nasıl Olmalı? Bir İlişkide Olmaması Gerekenler Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlişkide mutlu olmanın yolları nelerdir? Bir ilişkiniz var ve bu ilişkinin sizin için artık son durak olmasını mı istiyorsunuz? Hemen herkesin hayallerinden birisidir uzun ve sağlıklı giden bir ilişki. Ancak her zaman bu mümkün olmuyor. Yapılan bazı yanlışlar ilişkilerin ömrünü kısaltırken, çiftleri mutsuzluğa itebiliyor. Peki ilişkide mutlu olmanın yolları neler? Mutlu bir ilişki için ne yapmalı?

İlişkide Mutlu Olmanın Yolları | Uzun Bir İlişki İçin Yapılması Gereken 10 Şey

Gerçekten aşık mısınız yazımızı mutlaka okuyunuz. Uzun ve mutlu bir ilişkiye sahip olmanın en önemli yolu, belki de pozitif bir enerjiye sahip olmaktan geçecektir. Bunun yanı sıra ilişkiyi sürdürürken belli başlı şeylere de dikkat etmeniz gerekiyor. Aksi halde hayatımın aşkı diyebileceğiniz ilişkiler, parmaklarınızın arasından kayıp gidebiliyor. Yazımızda uzun bir ilişki için yapılması gereken 10 şey neler, bunlardan bahsedeceğiz.

1- Saygılı Olun!

Mükemmel ilişki kuralları arasında olmazsa olmaz olanı birbirinize saygılı olmanızdır. Saygı her ilişkinin sağlıklı ve sevgi çerçevesinde yürümesini sağlayan bir duygudur. Birbirinize saygı duymamanız, birbirinizin üzerinde derin yaralar açmanıza ve çok üzülmenize sebep olabilir. Bu yaralar zamanla kabuk bağlasa da, hayatın hiçbir döneminde eskiye dönüş söz konusu değildir. Bu nedenle ilişkide mutlu olmanın yolları, birbirinize saygı duymaktan geçer.

2- Hayatı Paylaştığınızı Unutmayın

Mutlu bir ilişkinin sırrı nedir? Evliliklerde ve ilişkilerde çiftler aslında bir hayatı paylaşır. Çünkü bir ilişkinin sürdürülebilmesi için kişilerin birlikte vakit geçirmesi ve daima el ele olmaları gereklidir. İlişkinizde kendinizi ön planda tutmanız, kendi düşüncelerinize ve hayatınıza odaklanmanız mutsuz olmanıza neden olabilir.

3- Uzun Soluklu Bir İlişkide Romantizm Şart…

İlişkide mutlu olmanın yolları arasında bir diğeri ise elbette ki romantizmdir. Aşkı besleyen en önemli duygulardan bir tanesi romantizmdir. Birbirinize sevginizi göstermeniz, güzel sözler ve hareketlerde bulunmanız, birbirinize hediyeler almanız aşkınızı daima sıcak tutacaktır. Unutmayın romantizmin olmadığı yerde ilişkiler sıradan bir hal alır. Nasıl romantik olunur yazısını okuyarak, nasıl davranmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.

4- Affetmeyi Bilin ve Gündemi Sıcak Tutmayın

İlişkinizin uzun ve sağlıklı bir şekilde sürmesini istiyorsanız, mutlaka affedici olmanız gerekiyor. Çünkü ilişkide birbirinize hiç hata yapmamanız neredeyse imkansızdır. Uzun ilişkinin sırrı aslında insanların birbirine karşı affedici olması ile mümkün olur. Bunun yanı sıra karşınızdaki kişinin hatasını affetmişseniz, bunu sürekli gündeme getirmeniz size bir şey kazandırmayacaktır. Aksine affettiğiniz bir şeyi sürekli gündeme getirmeniz, birbirinize olan tahammülünüzün azalmasına sebep olabilir.

5- Tartışmalar Kazanılması Gereken Bir Yarış Değildir!

İlişkide mutlu olmanın yolları içerisinde gösteremeyeceğimiz bir diğer olay tartışmaların yarış olarak görülmesidir. Çiftler çoğunlukla tartışmaları bir yarış gibi görmekte ve bu yarıştan galip çıkmaya çalışmaktadır. Bunu bir yarışa dönüştürmek tartışma sırasında kırıcı olayların gündeme gelmesi ve istenmeyen sözlerin söylenmesine sebep olabilir. Bu nedenle tartışmayı yarış olarak görmemeli ve mümkün olduğunda kısa süre tartışmak için üstün çaba sarf etmelisiniz.

6- Birbirinizin Özel Hayatınıza Saygılı Olun

Bir ilişkide olmaması gerekenler arasında özel hayatınıza saygı duymamak yer almaktadır. Çiftlerin büyük bir kısmı, ilişki boyunca her anı her dakikayı birlikte vakit geçirmeye önem veriyor. Ancak bu ilişkiler birbirinizi yıpratmanıza ve birbirinizden sıkılmanıza neden olabilir. Kendinize ait bir özel hayatınız olduğunuzda ise kafanızı dağıtabileceğiniz, eğlenebileceğiniz ve onu özleyebileceğiniz bir ortamınız olacaktır. Deneyin, mutlaka haklı çıktığımızı göreceksiniz.

7- Kişisel Hedeflerinizden Vazgeçmeyin!

Kişisel hedeflerinizden vazgeçmek, ilişkide mutlu olmanın yolları arasında değildir. Uzun ve sağlıklı giden bir ilişkinizin bulunması, hayallerinizden ve kariyer planlarınızdan vazgeçeceğiniz anlamına gelmez. Evliliklerde ve ilişkilerde hayallerinizi ertelemeniz ya da ötelemeniz, ilişkinin mutsuzluk noktasına ulaştığında kendinizi yeterli bulamamanıza neden olabilir.

YouTube video

Hayatınızda önceliğiniz daima sizsiniz. Bu nedenle hayalleriniz ve kariyeriniz her şeyin önünde gelmelidir. Bu yüzden ne siz kişisel hedeflerinizden vazgeçin, ne de onun kişisel hedeflerinden vazgeçmesine neden olun. Bu büyük adımı gerçekleştirerek, ilişkide mutlu olmanın yolları içerisinde önemli bir kriteri gerçekleştirdiğinizi görebilirsiniz.

8- Karşınızdaki Kişiyi Değiştirmeye Çalışmayın

İlişkide kavga etmemek için ne yapılmalı? Bu sorunun kesin ve net yanıtı birbirinizi değiştirmemeye çalışmanızdır. İnsanlar birbirlerini tanıdığında birbirlerinin karakterleri, ilgi alanları ve olaylara olan bakış açıları hakkında fikir sahibi olabilir. Ancak ilişki adı altında bir süreç başladığında, bireylerin neredeyse tamamı birbiri ile ilgili rahatsızlık duymaya başlıyor.

Karşınızdaki kişiyi değiştirmeye çalışmak aranızda huzursuzluk çıkarmaktan bir adım öteye gitmeyecektir. Bu nedenle ya ilişkinizin devamlılığı için sevgilinizi böyle kabul etmeli ya da ilişkinizi geri dönüşü olmamak üzere bitirmelisiniz. Unutmayın ilişkide mutlu olmanın yolları, karşınızdaki kişiyi oyun hamuru olarak görmek ile mümkün olmaz.

9- Onu Anlamaya Çalışın, İstekleri ve İhtiyaçlarının Farkında Olun

Birbirinizi anlamaya çalıştığınızda ilişkide mutlu olmanın yolları adı altında bir kriteri yerine getirdiğinizi görebilirsiniz. Bazı nedenlerden dolayı sevgiliniz mutsuz, kaygılı, endişeli ya da aşırı üzgün olabilir. Bu durumda deyim yerindeyse iş başa düşüyor. Sevgilinizi anlamaya çalışmanız, istekleri ve ihtiyaçlarının farkında olmanız ilişkinizin sağlıklı olmasını sağlar. Onu desteklediğinizi bilen ve düşündüğünüzün farkında olan sevgiliniz, mutlu bir ilişkinizin olması adına eminiz elinden geleni yapacaktır.

10- Bakımınıza Özen Gösterin

Bakımınıza özen göstermeniz ilişkide mutlu olmanın yolları arasında son sırada yer alıyor. İlişkinin ilk dönemlerinde hemen hepimiz görünümümüze üst dizey önem gösterir. Ancak sıradanlaşan ilişkinin verdiği rehavet ile birçok insan kendine bakmamaya başlıyor. Buda ilişkilerde karşı tarafın sizden soğumasına, başkasından etkilenmesine kadar sebebiyet verebiliyor. Unutmayın kendinize ayırdığınız bir saat, daima bakımlı ve hoş görünmek için yeterli olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!