featured

İmex Krem Ne İşe Yarar | İmex Krem Yüzde Ne Kadar Kalmalı? İmex Krem Kullananlar Ne Diyor?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Imex krem ne işe yarar? İlaç sektöründe bilinen bir isim olan İmex, günümüzde pek çok hastanın semptomlarında iyileşme sağlamaktadır. Ciltte kullanılan bir krem türü olan İmex, düzenli kullanımda birçok cilt problemini ortadan kaldırabilecektir. Imex krem ne işe yarar? Imex merhem ne için kullanılır? Imex antibiyotik mi? Imex 3 merhem kullanımında nelere dikkat edilmeli? Gelin birlikte bakalım…

İmex Krem Ne İşe Yarar? Imex Krem Ne İçin Kullanılır?

Imex krem ne işe yarar? Imex krem tetrasiklin hidroklorür etken maddesiyle bilinen bir krem türüdür. Bu krem ağırlıklı olarak cilt problemi olarak nitelendirilen tüm durumların giderilmesi amacıyla kullanılmaktadır. En çok etkili olduğu düşünülen kullanım alanı ise sivilcelerdir. Düzenli kullanımda Imex krem, sivilceleri giderebilecektir.

1- Imex Krem Faydaları Nelerdir? Imex Krem Prospektüs

Imex krem nedir, faydaları nelerdir kısaca bahsedelim. Imex kremde tetrasiklin hidroklorüre ek olarak vazelin, orta zincirli trigliserid, kahverengi ve kırmızı demir oksit ile titanyum oksit bulunmaktadır. Deri üzerinde kullanılan bu krem antibiyotikli olma özelliği taşımaktadır.

İmex krem ne işe yarar? Etken maddesi ile deri üzerine uygulandığında tüm bakterileri öldürebilecektir. İmex krem şeffaf renkte bir ürün olup 20,50 ve 100 mg 3 farklı ambalajı ile satışa sunulmaktadır. İmex krem prospektüs bilgilerinde, kremin şu semptomlara iyi geldiği yer almaktadır;

A) Imex Sivilce İzlerini Geçirir mi? Imex Merhem Lekelere İyi Gelir mi?

Imex krem ne işe yarar? Imex kremin sivilce ve sivilce izlerinde oldukça etkili olduğu bilinmektedir. Bu krem düzenli kullanıldığında, ciltte bulunan sivilceleri giderebilmekte ve sivilcelerin neden olduğu izleri giderebilmektedir.

Bu ürünü iltihaplı ya da iltihapsız tüm sivilcelere uygulayabilmeniz mümkündür. Imex merhem ne işe yarar? Bu kremin lekeler üzerinde de olumlu etkiler yarattığına dair bilgi paylaşımı bulunmaktadır. Sivilcelerden kurtulma yolları hakkında bilgi almak için bu yazımıza göz atabilirsiniz. 

B) Imex Krem Fondöten Olarak Kullanılır mı? Imex Krem Ne İşe Yarar?

Imex krem ne işe yarar konusunda ilacın tedavi edici bir ürün olduğu bilinmektedir. Bu nedenle İmex kremin fondöten olarak kullanımı önerilen bir durum değildir.

C) Imex Krem Gündüz Kullanılır mı? Imex Krem Güneşte Leke Yaparmı?

Imex krem her gün kullanılır mı? Imex kremin her gün kullanılması önerilse de gündüz kullanımı önerilmemektedir. Özellikle esmer tenlilerin gündüz kullanımı sonrasında ciltlerinde cilt tonu eşitsizliklerinin olduğu görülmüştür. Güneş ışığında bu kremin leke yapmaması adına, gece yatmadan önce kullanımı önerilmektedir.

2- Imex Krem Kullanımı Öncesinde Nelere Dikkat Edilmeli? İmex Krem Kullanım Talimatları Nelerdir?

Imex krem ne işe yarar? Imex krem kullanımı öncesinde, kremin etken maddesi ya da yardımcı maddelerinden birine alerjinin bulunup bulunmadığı araştırılmalıdır. Imex krem kullanım talimatı olarak şu bilgiler verilmiştir;

Bu krem uygulanmadan öncesinde ve sonrasında ciltte makyaj bulunması önerilmez.Cilt kullanım öncesinde alkalin içerikli bir sabun ile temizlenmelidir.Siyah nokta ve sivilcelerin açılmaya çalışılmaması deri bütünlüğünün bozulmaması önerilmektedir.Imex krem ne işe yarar? Uygulama esnasında kremin göz, ağız ve burun içi ile temas etmesi önerilmemektedir.Bu krem hamilelerde ve emziren annelerde yalnızca doktor kontrolü ile kullanılmalıdır.

3- Imex Krem Nasıl Kullanılır? Imex Krem Yüzde Ne Kadar Kalmalı?

Imex krem ne işe yarar? Imex krem, doktor tarafından farklı doz ve miktarda önerilmediyse günde 3 defaya dek kullanılabilecektir. Imex krem kullanan arkadaşlar öncelikle, kremi uygulayacağı bölgeyi ılık su ve sabun ile temizlemelidir. Daha sonra sürülecek bölgeye az miktarda uygulanması ve dairesel olarak masaj yapılarak, ilaç bölgeye yedirilmelidir.

Imex krem ne işe yarar? İlacın cildi tamamen kapatması sonrası istenirse, bölge gazlı bez ile kapatılabilecektir. Imex krem yüzde ne kadar kalmalı? Imex kremin mümkünse gece sürülmesi ve sabaha kadar ciltte kalması önerilmektedir. Bu mümkün değilse ilaç cilde uygulandıktan sonra 3-4 saat bırakılmalı ve yıkanmamalıdır.

4- Imex Krem Yan Etkileri Nelerdir? Imex Krem Kullananlar Ne Diyor?

Imex krem ne işe yarar? Imex krem kullanımı sırasında doz aşımı olduğunda ya da etken maddelerinden herhangi birine duyarlılık durumunda bazı yan etkiler ortaya çıkabilir. Imex krem ne işe yarar? Genel olarak İmex krem yan etkileri olarak şu semptomlardan bahsedilmektedir;

Ciltte kızarıklık, şişme ve döküntü,Ağrı,Kaşıntı,Yanma hissi,Kuruma,Deri renginde açılma

Imex krem işe yarıyor mu? Imex krem kullananlar çoğunlukla ilaçtan olumlu sonuçlar aldığını belirtmektedir. Ancak ilaçtan alınan verimin yüksek olması için kremin düzenli ve doğru uygulanması oldukça önemlidir. İmex krem sivilce kremi kullananlar yüksek oranda kremin yan etkisi ile karşılaşmadıklarını da ifade etmektedir.

5- Imex Krem Çocuklarda Kullanılır mı? Imex Krem Nasıl Saklanmalı?

Imex krem ne işe yarar? Imex krem çocuklarda kullanılır mı konusunda net bir bilgi paylaşımı bulunmamaktadır. Bu nedenle kremi çocuklar üzerinde kullanmadan önce, doktora danışmanız önerilmektedir.

Imex krem saklanması konusunda kuru ve serin yerler tercih edilmelidir. Kremin 25 derecenin üzerinde ısıda bulundurulması, risktir. Zararlı etkileri olabileceğinden çocukların ulaşamayacağı yerlere konulması önerilir.

6- Imex Krem Fiyat 2021 | Imex Krem Fiyatı Ne Kadar?

Imex krem ne işe yarar? Imex krem fiyatı 2021 yılında belirli bir artış yaşayarak güncellenmiştir. Şu sıralar Imex krem fiyatı eczanelerde 40.4 TL’dir. Krem SGK tarafından karşılanmaktadır. Reçete edildiğinde yalnızca belirli bir kısmının ödemesi yapılacaktır. Güncel İmex krem fiyatı için buradan bilgi alabilirsiniz. 

7- Imex Krem Reçetesiz Olarak Alınır mi? Imex Krem Aile Hekimi Yazabilir mi?

YouTube video

Imex krem reçeteli olarak satılmaktadır. Bu ilacın reçetesiz olarak temin edilmesi mümkün değildir. İmex krem aile hekimi ya da devlet hastanelerin dermatolog doktorları tarafından reçete edilebilecektir.

8- Imex Krem Muadili Olan İlaçlar Nelerdir?

Imex krem ne işe yarar? İmex kremin temin edilemediği ya da hassasiyet oluşturduğu durumlarda muadil kremlerin kullanımı önerilebilecektir. İmex krem muadili olan ilaçlar ise şu şekilde;

Acnedur,Aknesilex,Durumex,Ipurex,Noacne,Tetra,Tetralex ilaçlardır.

Imex krem reçeteli olarak temin edildiğinden eczane üzerinden alınmalıdır. Bu nedenle ımex krem satın al işlemi için reçete ile eczanelere gidilmesi gereklidir.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
2
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!