featured

Kalmosan Losyon Ne İçin Kullanılır | Kalmosan Losyon Uyuza İyi Gelir mi? Kalmosan Losyon Fiyat 2022

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kalmosan losyon ne için kullanılır? İlk görünüşte tanıdık gelen ve kullanım alanları bakımından hepimizin tanıştığı bu losyon, özellikle yılın şu aylarında oldukça popülerdir. Losyon formunda oluşu ile kolayca uygulanabilen ve etkilerini gösteren Kalmosan losyon ne için kullanılır? Kalmosan losyon fiyat 2022 nedir? İşte, detaylar!

Kalmosan Losyon Nedir? Kalmosan Losyon Ne İçin Kullanılır?

Bu konuya ilacın ilk olarak etken maddesinin ne olduğu ile başlayalım. Kalmosan losyon etken maddesi, difenhidramindir. Bunun yanı sıra losyon içerisinde kafur, çinko oksit, kalamin ve gliserin gibi farklı yardımcı maddelerde yer almaktadır. Antihistaminik grubunda yer alan Kalmosan losyon ne için kullanılır, kokusu nasıldır? Hoş lavanta kokulu, yağsız ve kolay kullanım imkanı bulunan bu losyon, nemlendirici özelliği ile öne çıkmaktadır.

1- Kalmosan Losyon Neye İyi Gelir? Kalmosan Losyon Uyuz İçin Etkili mi?

Kalmosan losyon ne için kullanılır konusunda prospektüs bilgilerine göre, losyon antialerjik özelliği sayesinde kaşıntı gidericidir. İçeriği sebebiyle güçlü bir antihistaminik olan bu losyon, genel olarak alerji durumunda ortaya çıkan semptomların giderilmesinde etkilidir.

Kalmosan losyon uyuz hastalığının tamamen giderilmesinde etkili değildir. Ancak bu losyonun kaşıntıyı giderme özelliği bulunduğundan uyuzun o rahatsız edici kaşıntısını azaltabilecektir. Kalmosan losyon ne için kullanılır konusu bununla da sınırlı değildir.

2- Kalmosan Losyon Yüze Sürülürmü? Kalmosan Losyon Sivilce İçin Kullanılır mı?

Cilt problemler için reçete edildiği bilinen Kalmosan losyon ne için kullanılır? Kalmosan losyon yüze sürülebilen bir losyondur. Alerji belirtileri gösteren vücudun her bölgesine rahatlıkla sürülebilecektir. Ancak özel bölgelere ve ağız gibi mukozal yapılara doktora sormadan sürülmemelidir. Kalmosan losyon cilde pürüzsüzlük ve parlaklık verdiğinden, sivilcelerin giderilmesi konusunda etkili bir ilaçtır.

3- Kalmosan Losyon Diğer Kullanım Alanları

Bu losyon pişiklerde, ağrılı ağda işlemi sonrasında, lazer epilasyonda, kulak deldirme işlemleri sonrasında kullanılabilecektir. Son olarak bu losyon vücudun bazı bölgelerinde meydana gelen tahrişlerin giderilmesinde etkilidir. Kalmosan losyon ne için kullanılır sorusuna yanıt arıyorsanız, yaşadığınız tüm alerjiler sonrasında gerçekleşen semptomların iyileştirilmesi için kullanılabileceği söylenebilecektir. 

4- Kalmosan Losyon Nasıl Kullanılır? Kimler Kalmosan Losyon Kullanamaz?

Kalmosan losyon ne için kullanılır hakkında kapsamlı bilgilerden sonra, nasıl kullanılacağına da değinmek gereklidir. Bu losyon ilk olarak temiz cilde uygulanmalıdır. Aksi takdirde cildin farklı tepkiler vermesi söz konusu olabilir. Temiz cilde bir miktar sürülerek bir süre beklenmelidir. Sonrasında yıkanarak, kolayca temizlenebilecektir.

Kalmosan losyonun günde 3-4 kez kullanılması mümkündür. Bu losyonun kullanımında semptomların 7 gün içerisinde gerilemesi beklenmektedir. Gerilemediği takdirde bir doktora danışılması önerilmektedir.

Bu losyon açık yaralarda ve enfeksiyonlu bölgelerde kullanılmamalıdır. Bunun yanı sıra karaciğer, böbrek gibi oryan yetmezliği bulunan kişilerin bir doktora danışması önerilmektedir. Kalmosan losyon ne için kullanılır konusunda araştırma yapan kişiler prospektüs bilgilerine mutlaka detaylı bir şekilde göz atmalıdır. 

5- Kalmosan Losyon Yorumlar Neler? Kalmosan Losyon Yan Etkileri Var mı?

Doktor önerisi olmadan kullanılmaması tavsiye edilen Kalmosan losyon ne için kullanılır? Kalmosan losyon bazı durumlarda yan etkilere sebebiyet verebilecektir. Yan etkilerle karşılaşılmaması adına ilacın etken maddesi incelenmeli ve duyarlılık varsa kullanılmamalıdır. İlaç kullanımında yan etkilerin görülmesi halinde ise, losyon kullanılmamalı ve bir doktora başvurulmamalıdır. Kalmosan losyon yan etkileri şu şekildedir;

Egzama,Kaşıntı,Fotosensitivite,Enfeksiyon,Akut kollaps( Burna sürülmesi halinde)

Kalmosan losyon yorumlar incelendiğinde genel olarak olumlu geri bildirimler almıştır. Bu losyonu kullananlar genellikle kaşıntı ve ağrı semptomlarının ortadan kalktığını ifade etmektedir. Ancak kullanıcıların tamamı losyonun rehavete sebebiyet verdiğini ve uyku hali yarattığını belirtmektedir.

Tüm antihistaminik ilaçlar uyku hali ve yorgunluk hissine sebep olabilmektedir. Fakat düzenli kullanımda ilaca duyarlılık azalacağından, böyle bir problem yaşanmayacaktır.

6- Kalmosan Losyon Gebelik Kategorisi Ne? Kalmosan Losyon Bebeklerde Kullanılır mı? 

Kalmosan losyon gebelik kategorisi C olarak bildirilmiştir. Bebeklerde kullanılması önerilmeyen Kalmosan losyon ne için kullanılır? Paylaşılan prostektüs bilgilerine göre bu losyon hamilelerde ve bebeklerde denenmemiştir.

Bu nedenle losyonunun hamilelerde ve bebeklerde nasıl bir tepki vereceği bilinmemektedir. Özellikle bu losyon 2 yaşın altındaki bebeklerde kesinlikle kullanılmamalıdır. Hamilelikte ise doktora danışılması en uygun adım olacaktır.

7- Kalmosan Losyon Fiyat 2022 | Kalmosan Losyon Nasıl Saklanmalı?

Kalmosan losyon fiyat 2022 yılında güncellenerek eczanelerdeki yerini almıştır. Bu losyon reçeteli ya da reçetesiz olarak kullanılabilecektir. Ancak ilacın doktor tarafından reçete edilmemesi halinde, kullanımı önerilmez. 

Kalmosan losyon fiyatı 100 ml olan ilaç için 10.52 TL’dir. Bu ilacın 25 derecenin altındaki kuru ve serin yerlerde saklanması önerilmektedir. Bu losyon, açıldığı takdirde bir ay içerisinde kullanılmalıdır. Kullanılmadığı durumlarda kullanılmaması ve atılması tavsiye edilmektedir.

Güncel Kalmosan fiyat bilgisi için buraya göz atabilirsiniz. 

8- Kalmosan Losyon Ne İçin Kullanılır? Kalmosan Losyon Muadili Olan İlaçlar Neler?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu ilacın temin edilemediği durumlarda, farklı ilaç içeriği kullanılabilecektir. Peki, Kalmosan losyon ne için kullanılır ve bulunamadığı takdirde hangi ilaçlar tercih edilmelidir? Kalmosan losyon muadili olan ilaçlar şu şekildedir;Difestol 30 gram jel,Diyenil 100 ml losyon,Drogryl 125 ml losyon,Tanol 100 ml losyon,Ovadril 120 ml losyon,Kaladryl 120 ml losyon,

Kalmosan losyon muadili olan ilaç için Ovadril losyon ne işe yarar yazımıza göz atabilirsiniz.

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
2
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Alerjim.var bakalim nasil.gelicek

    Cevapla
Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!