featured

Palet İle Neler Yapılır? İşte Yaşam Alanlarınıza Şıklık Katacak Palet Dekorasyon Fikirleri!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Palet ile neler yapılır sorusunun cevabını bulduğunuzda aslında birbirinden farklı ve şık dekorasyonlar oluşturabilirsiniz. Yapımı son derece basit olan palet ev dekorasyon fikirleri ile sizler de iç ve dış mekân yaşam alanlarınızı bambaşka bir hale getirebilirsiniz.

Palet tahtasından neler yapılabilir sorusuna sayısız cevap verebiliriz. Yaşam alanlarınızda kullanabileceğiniz hem ekonomik hem şık hem de uzun ömürlü dekorasyon fikirleri arıyorsanız mutlaka şık palet tasarımlarına göz gezdirmelisiniz!

Ahşap Palet Tasarımları | Ahşap Palet İle Neler Yapılır?

Ahşap palet tasarımları, evinizin her alanında ya da bahçe gibi dış mekanlarda kullanabileceğiniz son derece şık tasarımlardır. Ahşap paletten neler yapılır diye merak ediyorsanız yatak odanızdan oturma odanıza, bahçenizden çalışma odanıza kadar birçok alanda eşsiz tasarımların altına imzanızı atabilirsiniz.

Palet ile neler yapılır diye düşünürken bir yandan da zevk ve tarzınızı ön planda tutmalısınız. Her şekle girebilen, dilediğiniz tasarımları yapabileceğiniz paletler sayesinde yaşam alanlarınızda sınır tanımayan tasarımlar ortaya koyabilmeniz mümkündür.

İşte en şık ve en ucuz şekilde palet değerlendirme yöntemleri;

1.  Palet İle Neler Yapılır Sorusunun En Şık Cevabı: Şık Bir Orta Sehpa

Ahşap paletler kullanarak yapabileceğiniz palet ile neler yapılır sorusunun en şık tasarımlarından birisi orta sehpa modelleridir. Şekil olarak orta sehpa yapımına oldukça elverişli olan paletleri renklendirerek hatta tekerlek ve cam gibi yardımcılar kullanarak hem kullanışlı hem de sadece sizin evinizde olan tasarımlar oluşturabilirsiniz.

Palet ile neler yapılır araştırırken diğer yandan bu malzemeleri nereden bulabileceğinizi merak ediyorsanız cevabı basit! Hırdavat marketlerinden en uygun fiyatlarda bulabileceğiniz palet ürünlerinin araları boşluklu bir yapıya sahiptir. Bu boşlukları şık bir detay haline getirebilirsiniz. Bunun için de yapmanız gereken tek şey; üzerine bir cam yerleştirmenizdir.

Dilediğiniz renklerle boyayabileceğiniz paletleri isterseniz tek renge isterseniz de dekorasyonunuza uygun olan farklı renk tonlarını bir araya getirerek renklendirebilirsiniz.

Eğer oda içerisinde hareket kabiliyeti olan bir orta sehpa yapmak istiyorsanız tabanında dört köşeye basit bir şekilde monte edeceğiniz tekerler sayesinde orta sehpanız hareketlilik kazanacaktır. Bu tasarım aynı zamanda palet ile neler yapılır sorusuna bulduğunuz en şık cevap olabilir.

2. Yatak İçin Başlık

Yatak odasında palet ile neler yapılır diye merak edenler için basit ve şık bir dekorasyon önerisi; paletten yatak başlığı!

Son dönemlerin en çok tercih edilen dekorasyon örnekleri arasında yer alıyor. Yatak odası dekorasyonunuza uygun bir şekilde kolayca renklendirebileceğiniz palet başlık modelleri, özellikle ahşap yatak odası tasarımlarında şık bir detay haline geliyor.

İsterseniz kendi ahşap rengi üzerine dayanıklılığı arttırmak için sadece vernik sürebilir, isterseniz de renklendirme yapabilirsiniz. İşlevsel ve şık bir model haline gelen başlığınızı dilerseniz şık asma ışıklarla da süsleyerek aynı zamanda gece lambası olan bir yatak başlığı elde edebilirsiniz.

3. Klasik – Modern Karışımı Çekmece

Aralarında boşluk olan bir ürün olan ahşap palet; dekoratif ve aynı zamanda işlevsel çekmece dekorasyonları için de son derece şık ve kullanışlı bir üründür. Bunun için öncelikle çekmecenizin yüksekliğini belirlemeniz gerekiyor.

Çekmecenizin yüksekliği doğrultusunda kaç adet palet kullanacaksanız bu paletleri üst üste koyun ve birbirine monte edin. Üst üste koyduğunuzda aralarındaki boşlukların denk geldiğini ve aslında böylece çekmece boşluklarının da oluştuğunu göreceksiniz.

Ortalama 6 palet kullandığınızda iki taraflı olarak 12 adet çekmece elde etmiş olursunuz. Bu boşluklara ahşap tabakalardan yapabileceğiniz çekmeceleri yerleştirip bir de ön taraflarına şık birer çekmece kulpları yerleştirdiğinizde çekmeceniz hazır olacaktır.

Palet ile neler yapılır sorusunun en şık cevaplarından birisi olan çekmecenizi dilerseniz tek renge boyayabileceğiniz gibi isterseniz birden fazla renkle rengarenk ve aynı zamanda kullanışlı bir çekmece tasarımı oluşturabilirsiniz.

4. Yatak

Palet ile neler yapılır, palet ne kadar dayanıklıdır gibi sorulara en iyi cevabı verecek dekorasyon fikirlerinden birisi de yatak modelleridir. 

Paletten yapabileceğiniz en basit ve aynı zamanda en şık ve kullanışlı tasarımlardan birisi de yatak modelleridir. Yatak odanızı yenileyecekseniz ya da baştan bir yatak odası dekorasyonu yapıyorsanız bu sırada bütçeniz de kısıtlıysa palet kullanacak en düşük bütçe ile yatak odanızda harikalar yaratabilirsiniz.

Yapısı gereği çıkıntılı olan paletler sayesinde ayaklı bir karyola oluşturmanız mümkündür. Bunun için ihtiyacınız olacak tek şey; iki kişilik bir yatak ve başlığı için 6 tane palettir. 4 tane paleti ayakları yere bakacak şekilde yerleştirip pratik şekilde birbirine vida ile sabitlediğinizde yatağınız hazır bile!

Kalan iki paleti de yine birbirine sabitleyerek yatağınıza şık bir başlık kombinasyonu yapabilirsiniz. Bu aşamalardan sonra dilerseniz vernikleyebilir ya da istediğiniz renklerde boyayarak dekorasyonunuza uygun hale getirebilirsiniz.

Ekonomik, kullanışlı ve uzun ömürlü yatak modelleri olan palet yataklar, aynı zamanda demonte olarak kolaylıkla taşınabilen modellerin de başında geliyor.

5. Kitaplık

YouTube video

Oturma odanızda ya da çalışma odanızda kitaplığa ihtiyacınız varsa palet tahtalarından neler yapılır sorusuna verebileceğimiz en güzel cevaplardan birisi de kitaplık yapımıdır. Palet, kitaplık yapımı için elverişli ve ekonomik malzemelerin başında geliyor. Kolayca şekil verebileceğiniz paletlerle istediğiniz derinliklerde kitaplıklar yapabilirsiniz.

Sadece birkaç adımda ve kısa sürede yapabileceğiniz kitaplığınızı istediğiniz renklerde kısa sürede boyayabilirsiniz. Aynı zamanda oldukça fazla kitap alan palet kitaplığınız sayesinde tüm kitap dağınıklığınızı da ortadan kaldırabilirsiniz!

6. Raf

Palet duvar dekorasyonu dendiğinde akla ilk gelen alternatiflerin başında raflar gelir. Boş ve dekore edilmeyi bekleyen duvarlarınız varsa bu duvarları paletlerden hızlı bir şekilde yapabileceğiniz raflar ile rahatlıkla dekore edebilirsiniz.

Duvarınızda fotoğraf çerçevelerinizi, birkaç kitap aksesuarınızı ya da çiçeklerinizi koymak için bir alan oluşturmak istiyorsanız palet raflar beklentilerinizi karşılayacak aynı zamanda şıklığı ile göz kamaştıracak görünümü ile isabetli bir tercih olabilir.

Paletlerden duvar rafı yapmak son derece kolay ve aynı zamanda ekonomik bir dekorasyon işidir. İhtiyacınız olan kadar aldığınız paletler ile dilerseniz duvarınızın sadece ufak bir bölümüne, dilerseniz de tüm duvara geniş bir raf düzeni oluşturarak palet ile neler yapılır konusunda kendi tasarımlarınızı ortaya çıkarabilirsiniz.

Paletlerin boyanabilir ve aynı zamanda dayanıklı bir dekorasyon malzemesi olması sebebi ile kendiniz evde basitçe yapabileceğiniz palet raflarınızı uzun yıllar boyunca ilk günkü yeniliğinde kullanabilirsiniz. Ayrıca kolayca şekillenebilen palet raf modelleri; klasik ve modern dekorasyon ayırt etmeksizin tüm dekorasyon tarzlarına kolaylıkla uyum sağlayan şık dekorasyon ürünleridir.

7. Masa

Palet ile neler yapılır sorusunun en klasik ancak bir o kadar da işlevsel cevaplarından birisi de palet masalardır. Mekâna otantik bir hava katan palet masaların yapımı da son derece kolaydır. İç mekânda olduğu gibi bahçe gibi dış mekanlarda da son derece kullanışlı olan ahşap palet masa modelleri hem kullanışlı hem de uzun ömürlü aynı zamanda da şık modellerdir.

Yine iç ve dış mekanlarda kullanılan palet orta sehpa modelleri ile benzeri teknikler ile yapabileceğiniz palet masa modelleri, orta sehpalara kıyasla daha yüksek ve daha geniş modeller olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle de palet ile neler yapılır sorusunu araştırırken orta sehpa ile masa yapımını birbirinden ayrı tutmalısınız.

Paletten masa yaparken dilerseniz istediğiniz yüksekliğe ulaşana kadar paletleri üst üste koyarak şık ve otantik bir masa elde edebilirsiniz. Eğer masanızın alt kısmının boş olmasını istiyorsanız iç kısımda kalan bölümleri keserek ayaklı, hatta iç bölümlere çekmece takarak daha işlevsel ve şık masalar elde edebilirsiniz.

Bir çalışma masası yapmak istiyorsanız tek bir paletin dört köşesine ayak monte edebilirsiniz. Üst kısmındaki paletleri renklendirebilir ve üzerine koyduğunuz bir cam tabla sayesinde paletin boşluklarından doğabilecek dezavantajları ortadan kaldırabilirsiniz.

8. Salıncak

Paletten eğlenceli bir şeyler yapmak istiyorsanız ve palet ile neler yapılır diye soruyorsanız sizlere şiddetle salıncak yapımını tavsiye edebiliriz. Sadece tek bir paletle yapabileceğiniz salıncak ile eğlenceli ve keyifli anlar geçirebilirsiniz!

Salıncak yapımında kullanacağınız paletin ölçülerine dokunmadan büyük ölçülerde bir salıncak yapabileceğiniz gibi en ve boyundan bir kısaltarak da tek kişilik konforlu bir salıncak yapabilirsiniz.

Yapmanız gereken tek şey; paletin dört yanından delikler açarak buradan halatları geçirerek sağlam bir şekilde bağlamaktır. Halatın diğer ucunu ağaca taktığınızda masrafsız ve zahmetsiz bir şekilde yaptığınız salıncağınız sizi eğlendirmek için hazır olacaktır.

9. Koltuk

Palet koltuk dekorasyonu; otantik, klasik ya da modern fark etmeksizin tüm dekorasyonlarda kullanılabilecek eşsiz güzellikte ve oldukça ekonomik dekorasyon fikirleri arasında yer alıyor.

İstediğiniz yükseklikte ve istediğiniz genişlikte yapabileceğiniz palet koltuk modellerini minder ya da sünger gibi malzemeler ile hem daha konforlu hem de daha şık bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

Paletlerden yapacağınız koltuk modellerini, evinizin istediğiniz alanında kullanabileceğiniz gibi dilerseniz balkon ya da bahçe gibi dış mekan dekorasyonunda da işlevsel bir şekilde tercih edebilirsiniz. Bu noktada bahçede palet ile neler yapılır konusunda tasarımın benzersizliği ve şıklığı tamamen sizin hayal gücünüze bağlı olacaktır.

Palet Koltuk Suya Dayanıklı mı?

Palet malzemelerinin asıl üretim amacı; ürün taşıma ve depolamadır. Dolayısıyla da üretim aşamasında kullanım amacına uygun şekilde üretilen malzemelerdir. Bu doğrultuda ağır yüklere karşı azami dayanıklılıkta üretilen paletler, su ve nem unsurlarına karşı da yüksek mukavemet gösterir.

Üretim sırasında fırında ısıl işlem sürecinden geçen paletler, bu sayede nem ve suya karşı yüksek dayanıklılık kazanır. Bu özellikleri aynı zamanda palet ile neler yapılır sorusunun da geniş bir yelpazede ele alınmasını sağlıyor.

Evinizde kendiniz dekorasyon ürünleri yapmak istiyorsanız ve uzun yıllar kullanabileceğiniz, dayanıklı malzeme arayışı içindeyseniz balkon ve bahçede de tüm kötü hava koşullarına rağmen dayanıklılığını kaybetmeyen paletleri gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.

10. Makyaj Masası

Makyaj malzemelerinizi koyabileceğiniz ve düzen sağlayabileceğiniz kullanışlı bir makyaj masasına ihtiyacınız varsa o halde paletleri kullanarak kolay bir şekilde makyaj masası hatta taburesi yapabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey nasıl bir model istediğinizdir.

Paletin iç boşluklarını rafa dönüştürebileceğiniz şekilde tasarım yaptığınızda bir paletten oldukça geniş ve kullanışlı bir makyaj masası yapabilirsiniz.

11. Sandalye

Palet ile neler yapılır konusunda araştırmalarınızda karşınıza çıkacak cevaplardan birisi de sandalye yapımıdır. Sadece paletlerin enlerini daraltarak isterseniz tek kişilik isterseniz de kullanım amacınıza göre iki kişilik sandalyeler yapabilirsiniz.

Bahçede, balkonda ya da evinizin herhangi bir yerinde uzun yıllar kullanabileceğiniz sandalyeleriniz olsun istiyorsanız paletleri kullanarak uzun ömürlü ve aynı zamanda ucuz maliyetli sandalyelere sahip olabilirsiniz.

12. Giysi Askısı

YouTube video

Kıyafetleri düzenlemek ve kıyafetlerin askıda da düzenli olmasını sağlamak isteyenlere palet ile neler yapılır konusunda verebileceğimiz tavsiyelerden birisi de giysi askısı modelleridir. Kısa sürede yorulmadan yapabileceğiniz giysi askıları, duvarınızda çok şık bir görünüm sergilerken giysilerinizi düzenlemenize de yardımcı olacaktır.

13. Sinema Koltukları

Evinizin bir odasında ya da bahçenizin bir alanına sinema izleme köşesi yaptıysanız paletten yapacağınız son derece basit sinema koltukları ile sinema keyfinizi ikiye katlayabilirsiniz. Özellikle geniş bir şekilde tasarlayacağınız sinema koltukları sayesinde film izlerken konforu da yakalayabilirsiniz.

Ölçüleri son derce geniş olan paletler, sinema koltukları yapmak için son derece elverişli malzemelerdir. Eğer bir sinema odanız ya da bahçenizde bir sinema köşeniz varsa palet ile neler yapılır seçenekleri arasında mutlaka sinema koltuklarını da denemelisiniz.

14. Paletten Saksı Nasıl Yapılır?

Paletten bahçe dekorasyonu dendiğinde akla gelen ilk fikirlerden birisi de saksı modelleridir. Evet yanlış duymadınız! Paletleri kullanarak bahçenizde ya da evinizde çiçekleriniz için şık saksı modelleri elde edebilirsiniz.

Formu gereği birçok dekorasyon ürününde olduğu gibi saksı yapımına da elverişli olan paletler sayesinde toprağın dökülmeyeceği saksılar yapabilirsiniz. Palet malzemelerinin suya ve neme karşı dayanıklı olması palet ile neler yapılır sorusunda akıllara saksı yapımını da getiriyor.

Palet Nasıl Bir Şey? Palet Yıkanır mı?

Palet, ahşap malzemeden üretilen ve geniş ölçülere sahip bir malzemedir. Üretim amacı temelde ürünlerin taşınmasına ve depolanmasına yöneliktir. Bu nedenle de ısı ile fırınlanır. Bu işlem sayesinde su ve nem gibi koşullara karşı da dayanıklılığı arttırılır.

Palet ile neler yapılır diye araştıranların birçoğu aynı zamanda paletlerin yıkanıp yıkanmadığını da merak ediyor. İç mekânda olduğu gibi balkon ve bahçe gibi dış mekanlarda da işlevsel olarak kullanılabilen paletler, aynı zamanda suya dayanıklı olduğundan yıkanabilir malzemelerdir.

Palet ile neler yapılır konusunda derin araştırma yaparken yapacağınız ürünlerin her birinin yıkanabilir ve buna rağmen uzun ömürlü kullanabileceğiniz ürünler olduğunu bilmelisiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!