Polivit Şurup Nedir Ne İşe Yarar Nasıl Kullanılır | Multivitamin Polivit Şurup Yan Etkileri Var mı?

Polivit Şurup Nedir Ne İşe Yarar Nasıl Kullanılır | Multivitamin Polivit Şurup Yan Etkileri Var mı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Polivit şurup nedir; çocukların kullanımına uygun bir multvitamindir. Polivit şurup ne işe yarar; vitamin eksikliği olan çocuklarda günlük gereksinimi karşılar. Peki, Polivit şurup nasıl kullanılır, yan etkileri var mıdır? Polivit ne zaman verilir, ne kadar süre ile kullanılır? Bu yazımızda Polivit prospektüs bilgilerine polivit şurup nedir, Polivit şurup ne işe yarar, Polivit şurup ne için kullanılır, Polivit şurup nasıl kullanılır sorularına yanıt vereceğiz…

Polivit Şurup Nedir Ne İçin Kullanılır?

Polivit şurup nedir; etken maddeleri A vitamini, B vitamini, B2 vitamini, B6 vitamini, nikotinamid, D-Pantenol, C vitamini, D3 vitamini ve E vitamini, yardımcı maddeleri sodyum sakarin ve sodyum benzoat, gliserin, şeker, metil paraben, saf su, portakal aroması, propil paraben, EDTA sodyum ve cremophpr RH 40 olan bir şuruptur. 2 ile 12 yaş arası çocukların günlük gereksinimlerini karşılayacak şekilde aktif madde konsantrasyonu ayarlıdır.

Kısacası Polivit şurup nedir; multivitamindir ve çocukların kullanımına uygundur. Şurup içeriğindeki vitaminlerin eksik olduğu çocuklarda, eksikliğin giderilmesini sağlar. Bu vitaminlere olan gereksinimin arttığı durumlarda da takviye sağlar.

Polivit Şurup Nedir Ne İşe Yarar Nasıl Kullanılır | Multivitamin Polivit Şurup Yan Etkileri Var mı?

Polivit Şurup Ne İşe Yarar?

Peki, Polivit şurup ne işe yarar? Kimi zaman çocuklarda vitamin eksikliği olabilir ya da bazı vitaminl

ere olan gereksinim artabilir. Bu gibi durumlarda vitamin eksikliklerinin giderilmesi ve vitamin takviyesi sağlanması için Polivit reçete edilebilir.

Polivit Şurup Ne İçin Kullanılır?

Polivit şurup ne için kullanılır, neden gereksinim duyulur sorularının cevapları Polivit prospektüs içeriğine göre ise şunlardır:

  • Dengesiz ve yetersiz beslenmede
  • Ani kilo kaybında
  • Günlük vitamin ihtiyacını karşılamada yetersiz kala diyetlerde
  • Obstruktif sarılıkta
  • Orofarenks lezyonlarında
  • Kronik hemodiyaliz, kronik ateşte ve yanıklarda
  • Safra kanalı, karaciğer fonksiyon bozukluğu ve hastalıklarında
  • Hipertirodizimde
  • Protein eksikliğinde
  • Yağ emiliminin bozulduğu durumlarda
  • İntestinal hastalıklarda
  • Uzamış enfeksiyon ve hastalıklarda

Polivit Şurup Nasıl Kullanılır?

Polivit şurup nedir ne işe yarar açıkladık… Peki, Polivit vitamin nasıl kullanılır? Polivit şurup nasıl kullanılır sorusunun cevabı da bu şurubu kullanacak çocukların yaşına göre değişmektedir. Polivit prospektüs içeriğine göre 6 yaşından küçük çocuklar günde yarım (2.5 ml) ölçek, 6 yaşın üzerindeki çocuklar günde 1 (5 ml) ölçek kullanmalıdır.

Genel olarak Polivit şurup ne işe yarar sorusunun cevabı; vitamin eksikliğini gidermektir ancak Polivit şurup ne işe yarar ne için kullanılır başlıklarında da yer aldığı gibi vitamin eksikliği durumlarının dışında da kullanım amacı vardır. Dolayısı ile kullanım nedenine bağlı olarak ‘’Polivit şurup nasıl kullanılır’’ın cevabı da değişmektedir. Bu sebeple öncelikli olarak doktorun önerdiği dozda ve şekilde kullanım yapılmalıdır.

Polivit Şurup Nedir Ne İşe Yarar Nasıl Kullanılır | Multivitamin Polivit Şurup Yan Etkileri Var mı?

Polivit Şurup Aç mı Tok mu Kullanılır?

Polivit prospektüs içeriğinde bu şurubun 6 yaşından büyük çocuklara kahvaltıda verilmesi bilgisi yer almaktadır. Eğer Polivit kullanan çocuklar 6 yaşından küçük ise mamaya, suya ya da meyve suyuna karıştırılarak verilebilmektedir.

Polivit Şurup Nedir Ne İşe Yarar Nasıl Kullanılır | Multivitamin Polivit Şurup Yan Etkileri Var mı?

Polivit Ne Zaman Verilir?

Polivit günde bir defa kahvaltı esnasında verilir.

Polivit Şurup Ne Kadar Süre Kullanılır?

Polivit şurubun ne kadar süre ile kullanılacağı, tedavinin amacına göre değişir. Ne kadar süre kullanılması gerektiği doktorlar tarafından belirlenmektedir.

Polivit Şurup Açıldıktan Sonra Ne Kadar Kullanılır?

Polivit şurubun raf ömrü 24 aydır. Oda sıcaklığında 25 derecenin altında saklanmalıdır.

Polivit Şurup Yan Etkileri Nelerdir?

Polivit bir multivitamindir ve yan etkileri genellikle yoktur. Ancak polivit etken maddelerine ve yardımcı maddelerine aşırı duyarlılığı olan kişilerde duyarlılık/alerji gelişebilir. Eğer Polivit yüksek dozda ve uzun süreli olarak kullanılırsa Polivit yan etkisi olarak D ve A hipervitaminozu gelişebilir.

YouTube video

Polivit Şurup Kullanan Anneler Nelere Dikkat Etmeli? Kimler Polivit Kullanmamalı?

Polivit şurubu kullanmaması gereken ilk kişiler; şurubun etken maddelerine ya da yardımcı maddelerine alerjisi/duyarlılığı olan çocuklardır. Polivit prospektüs içeriğine göre Polivit kullanmaması gereken kişiler şu şekilde sıralanmıştır:

  • Retinoid tedavisi gören hastalar
  • Hipervitaminoz A ve D olan kişiler
  • Hiperkalsemi hastaları

Polivit şurup nedir ne işe yarar araştıran ve kullanmayı düşünen anneler, bu şurubu doktor tavsiyesi olmadan kesinlikle çocuklarına vermemelidir. Çünkü vitamin eksikliğinde olduğu gibi vitamin fazlalığında da sağlık sorunları ortaya çıkabilmektedir.

Polivit Vitamin Kilo Aldırır mı?

Polivit vitamin direkt olarak kilo alımını sağlamaz. Ancak polivit şurup nedir ne işe yarar sorusunun cevaplarından biri de ani kilo kaybıdır. Dolayısı ile direkt olarak olmasa da dolaylı olarak vitamin eksikliklerini gidererek çocukların kilo almasına yardımcı olabilir.

Örneğin; C ve B grubu vitaminlerinin eksikliği iştahsızlığa; kilo kaybına neden olabilir. Polivit multivitamin içerisinde B grubu vitaminler ve C vitamini de bulunduğu için iştahsızlığın giderilmesine etki eder.

Polivit Şurup Nedir Ne İşe Yarar Nasıl Kullanılır | Multivitamin Polivit Şurup Yan Etkileri Var mı?

Polivit Şurup Fiyatı Ne Kadar?

Polivit şurup fiyatı bu yazının yazıldığı 2022 Aralık ayında eczanelerde 36.70 TL’dir.

Polivit Şurup Devlet Karşılıyor mu?

Polivit şurup devlet tarafından karşılanan, reçeteli olarak satılan ancak multivitamin olması nedeniyle reçetesiz de eczanelerden satın alınabilen bir ilaçtır. Polivit şurup fiyatı reçeteli olarak alındığında eczane satış fiyatından daha ucuza alınmaktadır.

İlginizi Çekebilir: B6 Vitamini Ne İşe Yarar Faydaları Nelerdir

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!