featured

Sayısız Derde Deva Dağ Kekiği Çayı | Sağlık Sorunlarınıza En Etkili Bitkisel Çözümü Dağ Kekiği İle Bulabilirsiniz!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dağ kekiği çayı; son zamanlarda birçok sağlık sorununa iyi geldiği öğrenilen, fazlasıyla tüketilen bitkiler arasında yer alıyor. Yeryüzünde kendiliğinden yetişen dağ kekiği, uzmanların açıklamasına göre birçok sağlık sorununu kökten tedavi ediyor.

Dağ kekiği faydaları Saraçoğlu başta olmak üzere birçok uzman tarafından açıklanmıştır. Bu açıklamalara göre dağ kekiğinin saymakla bitmeyeceğini söylememiz mümkündür. Dağ kekiği faydaları nelerdir, dağ kekiği neye iyi gelir, nasıl tüketilir? işte dağ kekiği ile bilmeniz gereken tüm detaylar!

Dağ Kekiği Çayı Nasıl Yapılır?

Dağ kekiği çayı, son derece basit bir şekilde ve kısa sürede yapabileceğiniz oldukça sağlıklı bir çay tarifidir. Ancak dikkat etmeniz gereken en önemli nokta dağ kekiği ile kekik karıştırılmamalıdır ve bu çayı yaparken mutlaka dağ kekiği tercih etmelisiniz.

Dağ Kekiği Çayı Nasıl Demlenir?

Dağ kekiği çayı nasıl yapılır Saraçoğlu tarafından detaylı olarak anlatılarak en faydalı şekilde cevaplanmıştır. İbrahim Saraçoğlu’nun tarifine göre demleyeceğiniz dağ kekiği çayının malzemelerini kişi sayısına göre arttırabilir ya da azaltabilirsiniz.

Dağ kekiği çayını demlemek için ihtiyacınız olan malzemeler sadece dağ kekiği ve sudur. Eğer bir kişilik çay demleyecekseniz bir bardak suyu bir cezvenin içine alın ve içine 1 kaşık kadar dağ kekiği ekleyin. Bu karışımı ocakta 8 dakika kadar kaynatıp sıcak bir şekilde tüketin.

Dağ Kekiği Çayı Ne İşe Yarar? Dağ Kekiği Çayı Faydaları Nelerdir?

Sindirim yolu hastalıkları ve idrar yollar hastalıkları tedavisinde dağ kekiği çayı oldukça etkili bir bitkisel tedavi yöntemidir. Ayrıca adet sancısının hafiflettiği de yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkan diğer faydalarından birisidir.

Sindirim ve idrar yolu hastalıkları ile adet sancısının yanı sıra dağ kekiği çayı;

– Kas ağrılarının giderilmesinde,

– Obezitenin tedavi edilmesinde,

Uyku bozukluğu tedavisinde,

– Balgam ve öksürük sorunlarının giderilmesinde,

– A ve C vitamini eksikliğinin giderilmesinde,

– Kabızlığın giderilmesinde,

– Kronik hastalıkların tedavi sürecini destekleyen etkili bir bitkisel tedavi yöntemi olarak da biliniyor.

Dağ Kekiği Çayı Zayıflatır mı?

Dağ kekiği çayı, sindirim yolları hastalıklarını tedavi eden ve sindirimi düzenleyen bir çaydır. Bu özelliği sayesinde uzmanlar, dağ kekiği çayının zayıflamaya yardımcı olduğunu da söylüyor. Düzenli tüketildiğinde hazımsızlığı giderir, sindirimi düzenler ve kan dolaşımını hızlandırır.

Bu sayede vücutta kalıplaşmış yağların hızlı şekilde parçalanmasını ve vücuttan atılmasını sağlar. Dolayısıyla da antioksidan özelliği fazla olan dağ kekiği çayı, zayıflatmaya da doğrudan yardımcı olur.

Dağ Kekiği Çayı Zararları Var mıdır?

Dağ kekiğinden yapılan tamamen doğal olan çay, birçok sağlık sorununa iyi geliyor olsa da bazı sağlık sorunlarının daha da nüksetmesine neden olabilir. Özellikle kanser türleri üzerinde semptomları arttırıcı bir özelliğe sahiptir.

Rahim kanseri, meme kanseri ve yumurtalık kanseri gibi hormonal kanser türleri için dağ kekiği çayı ciddi bir risk faktörü haline gelebilir ve kanser semptomlarını arttırarak hastalığın ilerlemesine sebebiyet verebilir. Bu nedenle de kanser hastalığı olan kişiler, dağ kekiği çayı tüketiminden mutlaka uzak durmalıdır.

Dağ Kekiği Nerede Satılır?

Yabani kekik olarak da bilinen dağ kekiği; Kilis ve Antakya dolaylarında sıklıkla görülen bir bitkidir. Yetişme zamanında özellikle bu bölgelerden kolaylıkla toplayabilirsiniz. Ancak bu bölgelerden toplama imkânınız yok ise dağ kekiğini ya da diğer adı ile zahter bitkisini aktarlardan da rahatlıkla bulabilirsiniz.

Dağ Kekiği Fiyatları Ne Kadardır?

Dağ kekiği fiyatı aşırı pahalı değildir. Aktarlardan bulabileceğiniz dağ kekiğinin kilosu 40 ila 60 TL arasında değişkenlik gösterir. Ancak taze taze tüketmek ve daha ucuza almak istiyorsanız gram hesabı ile de aktarlarda alabilirsiniz.

Gramaj olarak aldığınızda her seferinde taze dağ kekiği ile demlediğiniz çayınız da daha lezzetli ve daha sağlıklı olacaktır.

Dağ Kekiği ve Dağ Kekiği Çayı İle İlgili Merak Edilen Diğer Kullanıcı Soruları

Dağ kekiği ve dağ kekiği çayı hakkında kullanıcılar daha birçok soruyu merak ediyor. İşte dağ kekiği ve dağ kekiği çayı ile ilgili merak edilenler ve cevapları…

1. Dağ Kekiği Ne Zaman Toplanır?

Dağa kekiği tohumu, yıllık olarak ekilir. Dolayısıyla da hasat zamanı yıllıktır. Ekildikten bir yıl sonra yılın herhangi bir zamanında toplanabiliyor olsa da özellikle ilkbahar mevsiminin Mart ve Nisan ayları dağ kekiği toplamak için en elverişli aylardır.

2. Dağ Kekiği Nasıl Tüketilir?

Dağ kekiği, üç farklı şekilde tüketilebilen bir yabani ottur. Yemeklerinize lezzet katmak için kullanabileceğiniz bir baharat türü olan dağ kekiğini, aynı zamanda çay olarak ya da dağ kekiği yağı olarak tüketebilirsiniz.

3. Dağ Kekiği İle Normal Kekik Arasındaki Fark Nedir?

Literatürde “Zahter” ismi ile de bilinen dağ kekiği, Güneydoğu Anadolu bölgesinde dağlık yerlerde yetişir. Normal kekik ile arasındaki en belirgin fark ise normal kekiğe göre kokusunun ve aromasının daha belirgin olmasıdır.

4. Dağ Kekiği Çayı Günde Kaç Bardak İçilir?

Dağ kekiği çayı, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez içilir. Çayın ikiden fazla tüketimi zararlı olabileceğinden tüketim iki ile sınırlandırılmalıdır.

5. Dağ Kekiği Çayı Mideye İyi Gelir mi?

Dağ kekiği çayı; şişkinlik, hazımsızlık, kabızlık ve gaz gibi sindirim sorunlarına karşı etkilidir. Dağ kekiğinin içinde bulunan doğal yağlar, bağırsaklarda oluşan krampları dindirerek mideyi rahatlatır.

6. Dağ Kekiği Çayı Emziren Anneler Kullanabilir mi?

Dağ kekiği çayı hamilelikte kullanımı ya da emzirme döneminde kullanımı doktor kontrolü dışında olmamalıdır. Zira, emzirme ya da hamilelik döneminde dağ kekiğinin içindeki fenoteller, bebeğin sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!