featured

Ücretli Psikolojik Danışma Alamayanlara Alternatif Yollar | 10 Farklı Uygun Fiyatlı Psikolojik Terapi Seçenekleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Psikolojik danışma hizmeti ücretleri uzmandan uzmana değişiklik gösterir. Oluşan fiyatlandırma her birey için uygun olmadığı gibi yüksek fiyatlı da bulunabilir.

Fakat psikolojik destek her zaman yüksek meblağlar ile gerçekleşmez. Aksine uygun fiyatlı olarak sunulan hizmetlerden yararlanmanız da mümkün.

Peki çuval çuval para ödemeden uygun fiyatlı ya da ücretsiz psikolojik destek almanın yolları nelerdir? İşte uygun fiyatlı psikolojik danışma hizmeti yöntemleri…

1- Devlet Hastaneleri

Devlet hastaneleri kapsamında hastanenin imkânına göre bir psikiyatrist, psikolog ya da duruma göre psikoterapist bulunur.

Sigortalı hastalara devlet hastanelerinde gerçekleşen bu hizmetler ücretsizdir. Fakat direkt olarak psikologdan randevu alamazsınız.

Önce psikiyatri randevusu olarak görüşmenizi gerçekleştirmeli kendisine psikolog desteği almak istediğinizi belirterek gidebilirsiniz.

2- Süpervizyon Kapsamında Ücretsiz Görüşme

Psikolojik danışma verecek olan uzmanlar alanında yeni eğitim aldığında uygulama yapmak zorundadır. Süpervizyon yani uzman eşliğinde uygulamalar sağlanır.

Terapiye tek uzman katılır ve sizinle yapacağı görüşmeler hakkında kendi üst uzmanına bilgi verir. Fakat isminiz açığa çıkarılmaz.

Bu tip uygulamalar ücretsiz olur, ücretsiz bir şekilde danışana yardım edilir.

3- Belediyelerin Psikolojik Destek Fırsatı

Belediye kadroların psikolojik danışman, psikolog yer alır. Vatandaşlara kısa sürede destek sunmak amacıyla bu uzmanlar yardımlarını gerçekleştirir.

Yer aldığınız il/ilçe durumuna göre ücretsiz terapi desteği için belediyenizle iletişime geçip bilgi alabilirsiniz.

4- Online Psikolojik Danışma

Online psikolojik danışma, yüz yüze terapilere göre daha uygun fiyatlıdır. Aynı zamanda farklı şehirlerdeki uzmanlarla da görüşülebildiği için çok geniş uzman seçeneği elde edebilirsiniz.

Tek seansı 60-90 TL olan uzmanlar bulabilirsiniz.

5- İlk Seansı Ücretsiz Terapiler

Normal şartlarda ilk seanslar ücrete tabi tutulur çünkü uzmanın belirli bir süresi kullanılmaktadır. Fakat her uzman bu seçeneği kullanmaz.

Kimi Psikolojik Danışman ya da Psikologlar ilk seansı ücretsiz yapar. Bu sayede uzman ile görüşmenize göre devam kararı alabilirsiniz.

Ücretsiz oluşu size deneme süreci sunar.

6- Aile Bakanlığına Bağlı Kuruluşlar

Her ilde yer alan Aile Bakanlığını temsilen bulunan kurum ve kuruluşlarda psikolojik destek sunabilecek uzmanlar yer alır.

Uzmanlar toplumun faydasını göz önünde bulundurarak kişilere yardımcı olur. Ücretsiz destek sunacaktır.

7- Özel Çocuklar için RAM Destekleri

Rehberlik ve Araştırma Merkezleri; tanı koyma, çocukla görüşme, veli desteği gibi çeşitli konularda ücretsiz destek sunmaktadır.

Her ilçede belirli bir Rehberlik Araştırma Merkezi yani RAM bulunur. Bu kurumlara internette araştırma yaparak bulabilir, herhangi bir okulda yer alan Okul Psikolojik Danışmanı ile görüşerek de bilgi edinebilirsiniz.

8- Telefon Terapi Uygulamaları

Teknolojinin giderek gelişmesi, terapi alanında da değişimleri beraberinde getirdi. Özellikle online olarak sunulan yöntemlerden birisi de telefon uygulamaları ile gerçekleşiyor.

Telefonda oluşturulan terapi uygulamaları bu aşamada sizlere yardımcı olacaktır.

Telefonunuzun uygulama mağazasına bakarak araştırma yapabilirsiniz.

Ancak bu uygulamalara karar vermeden ayrıntılı araştırma yapmalısınız. Uzman ile çalıştığınıza emin olmalısınız.

9- Pozitif Ayrımcı Kuruluşları

Özellikle kadınların yaşadığı ayrımcılığı ortadan kaldırmak, yaşanan zorlukları giderebilmek amacıyla özel kuruluşlar meydana gelir.

Tamamen gönüllülük esaslı kurulan bu dernek ya da kurumlarda ücretsiz psikolojik destekler sunulabilmektedir.

Gönüllü derneklerin, kuruluşların iletişim bilgilerine ulaşarak bilgi alabilir bu konuda kendinize bir destek kanalı oluşturabilirsiniz.

10- Ücretsiz Grup Terapileri

Ülkemizde çok fazla yaygınlaşmasa da ücretsiz grup terapileri işinizi görebilir. Bu gruplarda çoğu zaman aynı dertten mustarip insanlar toplanıyor.

Fakat bireysel psikolojik danışma gibi sizinle birebir ilgilenen bir uzman olmayacaktır. Grup dinamiği neticesinde sorunlarınızın hafiflemesi beklenir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!