featured

Yerli Telefon 2021 Modelleri | Türkiye Kaynaklı En İyi Yerli Telefon Markaları Hangileri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yerli telefon modelleri fiyat ve özellikleriyle heyecan uyandırıyor. Türkiye’de üretime geçen ve fiyatları uygun olan seçenekleri beklentinize uygun seçeneklerle değerlendirebilirsiniz.

Türkiye’de Üretimi Yapılacak “Yerli Telefon” Marka ve Modelleri

Büyük markalar arasında Türkiye’de üretime başlayacağını söyleyen firmaların sayısı giderek artıyor. Samsung da bu firmalar arasında yer alıyor. Samsung Türkiye Fabrikası A01 Serisi telefon üretimi yapma kararı aldı. Yeni üretim kararı ardından bu telefonun fiyatında yarı yarıya düşüş gündeme geldi.

1. Samsung A01 Yerli Üretim Telefon Ne Kadar?

Türkiye Samsung Fabrikası, yeni üretim A01 yerli telefon modelinin fiyatını 3.000 TL’den 1.500 TL’ye düşüreceğini açıkladı. Yeniden bir güncelleme yapılır mı henüz bilinmiyor.  Fakat fiyat farkının yarı yarıya düşmesinde üretim yerinin değişmesi doğrudan alakalı denebilir. Elektronik aletlerde üretim yapılan yer ve ürün satış yeri aynı olduğunda ciddi oranda fiyat farkları bulunabiliyor. İthal telefonlara eklenen vergiler de bu durumun temel nedeni…

2. Xiaomi Türkiye Üretimi Yerli Telefon Fiyatları

YouTube video

Türkiye’de tesis açarak satışlarına yeni bir yön veren başka bir telefon markası Xiaomi, epey dikkat çekiyor. Avcılar’da faaliyete geçen telefon üretim tesisi, için 30 milyon dolar yatırım yapıldığı bilgisi verildi. Fiyat aralığı olarak Samsung gibi Xiaomi’nin de 3.000 TL bandından 1.500-2.000 TL ‘ye düşen ürünlerini piyasaya sunması bekleniyor.

3.  Diğer Yerli Telefon Markaları ve Fiyat Aralığı

Pendik’te üretim tesisi kuran Tecno Mobile haricinde Vivo, TCL, Honor markalarının da Türkiye’de fabrika açacağı biliniyor. Yerli telefon üretimi ile teknoloji sektöründe önemli değişiklikler yaşanması tahmin ediliyor. Şu an için yaygınlaşan bir durum olmadığı için 1.000-2.000 TL arası fiyat bandı tam etkisini göstermemiş durumda.

4. En İyi Yerli Telefon Hangisi

Yerli telefon modelleri arasında karşılaştırma yaparken kendi kullanım beklentinizi dikkate almalısınız. Yeni üretim tesisi açan markalardan birinin akıllı telefon modelini zaten kullanıyorsanız, bunu daha uygun fiyata almanız mümkün hale gelir.

Model değişikliği yapabilecek durumdaysanız yeni Türkiye üretimi yerli telefon çeşitlerini incelemek makul bir karar olacaktır. Güvenli kullanım garantisi vs. özellikleri nedeniyle Samsung ve Xiaomi odağında seçimler yapılabilir.

a. Yabancı Markaların Türkiye ‘de “Yeni Yerli Telefon Satışı” Ne Demek?

Ekonomik katkı açısından yabancı ve yerli telefon modelleri Türkiye şartları açısından ekstra önem kazanıyor. Yerli üretimi bu noktada iki açıdan ele almak faydalı olacaktır. Türkiye’nin kendi kaynakları bakımından teknoloji üretimi ve var olan sorunları düzeltme açısından inceleme yapılabilir.

Türkiye kaynakları teknoloji anlamında tam verim kazanamadığı için büyük firmaların tesis açması makul bir çözümdür. Ekonominin canlanması ve ticaret faaliyetlerinin devamı açısından aynı durumun tersi de yaşanabilir. Türkiye’deki büyük firmalar başka ülkelere gönderdiği ürünleri daha ucuza vermek için o ülkede tesis alabilir.

Var olan kaynakların kullanılmaması durumu Türkiye’de sıkça soruna dönüştüğü için yerli üretimin gelişmemesi de görülmektedir. Elektronik sektörü dışında bu durum daha sık ve belirgin şekilde görülür. Yerli telefon gibi hizmet sektörünün diğer kollarında da üretim yeri açısından fiyat değişikliklerine zemin hazırlayabilir. Özellikle temel ihtiyaçlar kapsamında üretim yeri ve satış noktaları arasındaki uçurum epey çoktur.

b. Samsung Yerli Telefon Modelleri Ne Anlama Geliyor?

Samsung’un Türkiye merkezli telefon üretim fabrikalarından çıkışı yapılan cihazlar mağazalara dağıtılarak satışa sunulmaktadır. Üretildiği yer Türkiye olmakla beraber marka patent işlemleri ve uygulanan prosedürler firma merkezine göre şekillenmektedir.

c. Yerli Telefon Fiyatları ve Samsung Telefon Karşılaştırmaları

Samsung telefon modelleri 3.000TL-6.000 TL arası fiyatlarla değişmektedir. Yerli üretim telefonla karşılaştırma yapıldığında model ve üretim tarihi de dikkate alınabilir. Yurt dışı merkezli büyük firmalarda marka bilinirliği ve hazır müşteri kapasitesi gibi nedenlerle fiyat farkları görülebiliyor. Markanın bilinirliği merkezinde telefon modelleri arayışı daha baskın denebilir.

“Yeni Çıkan En İyi Yerli Telefonlar” ve En Pahalı Telefon Beklentileri

Akıllı telefonlardan ne tür beklentileriniz olduğu yeni çıkan en donanımlı ve pahalı telefonu almanızı gerektirebilir. İş ve kullanım özellikleri, size sağlayacağı faydalar anlamında yerli telefon modelleri de tercih edilebilir.  Teknoloji alanında yerli kaynaklı çözümler giderek daha çok ön plana çıkıyor. Kullanım ve sunduğu hizmette fark olmayan ürünlere çok para ödemek istemeyebilirsiniz. Bu da sizin tüketici hakkınızdır.

d. En Pahalı Telefon En İyi Telefon mudur?

Birçok kişinin aklına gelen en pahalı telefon modeli en iyi olan mıdır düşüncesi tartışmalıdır. Marka politikası ve ürün özelliklerinin yeterince iyi bilinmemesi bu algıyı oluşturabiliyor. Bazı markalar reklam için bir ürüne çok sayıda özelliği tek seferde yükleyebilmektedir. Apple İphone marka telefonlarda olduğu gibi beklenen model açıklamaları sektör hakimiyetini pekiştirme amacı da taşıyabiliyor.

YouTube video

e. İlk Yerli Telefon Hangisi?

Aselsan, Ağustos 1997’de “Aselsan 1919” ismiyle ilk yerli telefonu üretmiştir. Duyurulmasının ardından 2 sene sonra çıkan telefon o dönemde geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!