Bricanyl Şurup Nedir Ne İşe Yarar | Biricanyl Şurup Yan Etkileri | Bricanyl Şurup Muadili Nelerdir?

Bricanyl Şurup Nedir Ne İşe Yarar | Biricanyl Şurup Yan Etkileri | Bricanyl Şurup Muadili Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bricanyl şurup nedir ne işe yarar sorusu, kış aylarının gelmesiyle daha da sık sorulur hale geldi. Hem yetişkinlerde hem de çocuklarda üst solunum yolu enfeksiyonu ve soğuk algınlığı tedavisinde kullanılan astım ilacı olarak da bilinen Bricanyl ekspektoran şurup özellikle öksürük üzerinde etkili.

Peki, Bricanyl Expektoran 100 ml şurup nedir? Bricanyl ekspektoran şurup nasıl kullanılırBricanyl muadili şuruplar nelerdir? Bricanyl yan etkileri nelerdir? Bricanyl kaç yaş için kullanılır? Bebeklerde Bricanyl kullanımı nasıl olmalıdır? Bricanyl aç mı tok mu içilir? İşte, Bricanyl prospektüs bilgileri ışığında hazırladığımız Bricanyl şurup nedir ne işe yarar yazımız…

Bricanyl Şurup Nedir Ne İşe Yarar ? Bricanyl Expektoran 100 ml Şurup Nedir ?

Bricanyl nedir; her 5 ml’lik ölçeğinde 1,5 mg terbütalin sülfat ve 66,5 mg guaifenesin etken maddesi bulunan bir şuruptur. Bricanyl yardımcı maddeleri ise gliserin, sorbitol, sodyum sakarin, mentol, sitrik asit, sodyum benzoat, deiyonize su,  sodyum hidroksit, etanol, ahududu aroması ve disodyum edetattır.

Halk arasında Bricanyl astım ilacı olarak da bilinmektedir. Bricanyl etken maddeleri temel olarak solunum yolunu genişletmeye yaramakta ve nefes almayı kolaylaştırmaktadır. Bricanyl Ekspektoran 100 ml şurup etken maddesi terbülatin ve guaifenesindir.

Bricanyl Şurup Ne İçin Kullanılır ?

100 ml’lik renkli cam şişede, 5 ml ölçekli kaşığı ile Astra Zeneca ilaç firması tarafından satışa sunulan bu şurup renksizdir ve berrak görünüme sahiptir. Bricanyl şurup nedir ne işe yarar araştırması yapıldığında Bricanyl prospektüs içeriğinde bu çözeltinin astım veya diğer solunum yolu rahatsızlıkları nedeniyle ortaya çıkan nefes daralması belirtilerini rahatlattığı anlaşılmaktadır.

Ayrıca Bricanyl ekspektoran şurup, solunum yolundaki balgamı yumuşatarak öksürüğü de rahatlatmaktadır. Kısacası Bricanyl şurup nedir ne işe yarar; nefes almayı kolaylaştırır, balgamı yumuşatır ve öksürüğü azaltır.

Bricanyl Şurup Nasıl Kullanılır?

Bricanyl prospektüs içeriğinde Bricanyl nasıl kullanılır sorusunun cevapları verilmiştir ancak bu şurubun kullanım dozu ve şekli tamamen kişiye özeldir. Bu nedenle Bricanyl kullananlar, ilaç kullanımını doktorun tavsiye ettiği şekilde yapmalıdır. Bricanyl nasıl kullanılır sorusunun cevabı, doktor talimatı ve Bricanyl prospektüs bilgilerinde farklı olabilmektedir. Bu sebeple yalnızca doktor talimatları esas alınmalıdır.

Çocuklarda Bricanyl Ekspektoran Şurup Nasıl Kullanılır?

Bricanyl ekspektoran şurup 6 yaş ve 12 yaş arası çocuklarda kullanıma uygundur. Bricanyl şurup nedir çocuklarda nasıl kullanılır sorusuna yanıt arıyorsanız doktor talimatlarına uymalısınız çünkü doz ayarlaması çocuğun kilosuna göre yapılmaktadır.

Yetişkinlerde Bricanyl 100 ml Şurup Nasıl Kullanılır?

Bricanyl prospektüs içeriğinde 12 yaş üzeri çocuklarda ve yetişkinlerde Bricanyl nasıl kullanılır sorusunun yanıtı verilmiştir. Bu kategorideki hastalar, 24 içerisinde 3 defa, 3 ya da 4,5 mg yani ortalama olarak 10-15 ml kullanım yapabilmektedir.

Hamilelikte Bricanyl Ekspektoran Şurup Kullanılır mı?

Bricanyl şurup nedir hamilelikte kullanılır mı sorusu da en merak edilenler arasında. Özellikle astım hastası anne adayları bunun cevabını merak etmektedir. Bricanyl prospektüs bilgilerinde hamilelerin veya hamile kalmayı planlayanların bu ilacı kullanmaması gerektiği bilgisi yer almaktadır. Çünkü hem annede hem de bebekte akciğer ve kalp problemlerine neden olabilmektedir.

Emziren Anneler Bricanyl 100 ml Ekspektoran Şurup Kullanabilir mi?

Bricanyl etken maddeleri terbülatin sülfat ve guaifenesin, anne sütüne geçmektedir. Bu nedenle emzirme döneminde, doktor tavsiyesi dışında kullanılmamalıdır.

Bricanyl Şurup Aç mı Tok mu Kullanılır ?

Bricanyl kullananlar ve kullanmaya yeni başlayacak olanlar, bu şurubu aç mı tok mu kullanmaları gerektiğini doktorlarına ya da eczacılarına sormalıdır.

Bricanyl Şurup Kaç Yaş için Kullanılır ? Bricanyl Şurup 3 yaş için Uygun mu ?

Bricanyl şurup nedir kaç yaş için kullanılır, Bricanyl 3 yaş için uygun mu sorularının yanıtı da en çok merak edilenler arasında. Bu şurup yalnızca 6 yaş üzeri çocukların ve yetişkinlerin kullanımına uygundur. Bricanyl 3 yaş için Uygun değildir ve 6 yaş altındaki çocuklara verilmemelidir.

Bricanyl Şurup Bebeklerde Kullanımı Nasıldır? Bricanyl Şurup Kaç Aylık Bebeklere Verilir?

Bricanyl bebeklerde kullanımı olmayan bir şuruptur. Daha önce Bricanyl kullananlar ve fayda görenler, Bricanyl kaç aylık bebeklere verilir sorusunun yanıtını internet üzerinde sık araştırmaktadır. Ancak Bricanyl ekspektoran şurup bebek kullanımına uygun değildir.

Bricanyl Şurup Yan Etkileri Nelerdir ?

Bütün ilaçlarda olduğu gibi Bricanyl yan etkileri de söz konusudur. İlk olarak Bricanyl içeriğindeki maddelere duyarlılığı olan kişilerde yan etki gelişmesi muhtemeldir. Özellikle de doz aşımı nedeniyle Bricanyl yan etkileri görülebileceği Bricanyl prospektüs içeriğinde yazmaktadır. Doz aşımı nedeniyle yaşanması muhtemel Bricanyl yan etkileri şunlardır:

  • Baş ağrısı
  • Titreme
  • Huzursuzluk ve sinirlilik hali
  • Mide bulantısı
  • Nefes alıp vermede zorluk
  • Sersemlik hissi
  • Baş dönmesi
  • Düzensiz veya hızlı kalp atışı
  • Kas krampları

Genel olarak Bricanyl yan etkileri hafiftir ve kendiliğinden geçmektedir. Şurubun prospektüs bilgilerine göre yaygın ve çok yaygın olan Bricanyl yan etkileri şunlardır:

  • Göğüs ağrısı
  • Baş ağrısı
  • Titreme
  • Kas krampları
  • Sersemlik hissi
  • Mide bulantısı ve kusma
  • Boğaz ve ağız tahrişi
  • Kaşıntı ve döküntü
  • Uyku bozukluğu
  • Gerginlik ve huzursuzluk hissi

Bricanyl Yan Etkileri Arasında Böbrek Taşı da Var

Bricanyl ekspektoran şurup etken maddelerinden bir tanesi guaifenesin maddesidir. Dolayısı ile guaifenesin etken maddeli Bricanyl şurubun gerekenden fazla kullanılması durumunda böbrek taşı da gelişebilmektedir.

Bricanyl Şurup Muadili Şuruplar Nelerdir ?

Bricanyl muadili şuruplar da vardır. Bir sebepten  dolayı eczanelerde Bricanyl ekspektoran şurup olmaması durumunda Bricanyl muadili şuruplar hastalara verilmektedir. Genel olarak Bricanyl muadili olarak bilinen diğer şuruplar şunlardır:

Brelax 1.5 mg 66.5 mg/5 ml şurupBricanyl Duo 1.5mg/5 ml şurupBeconyl 1.5 mg 66.5 mg/5 ml şurupBicana 1.5 mg/5 ml şurup

Bricanyl Şurup Fiyat 2022 Ne Kadar ?

Bricanyl ekspektoran şurup SGK tarafından karşılanan ilaçlar listesinde yer alıyor. Eczanelerde Bricanyl fiyat 2021 yılında 17.60 TL idi. Bricanly şurup fiyatı 2022 ise 33.90 TL.

Bricanyl Şurup Reçetesiz Satılır mı ?

Nefes almayı kolaylaştıran, öksürüğe iyi gelen ve halk arasında astım ilacı olarak da bilinen Bricanyl ekspektoran şurup normal reçete ile satılan bir ilaçtır. Bu nedenle Bricanyl reçetesiz de satın alınabilmektedir.

Bricanyl Şurup Öksürüğü Arttırır mı ? Bricanyl Şurup Öksürüğü Keser mi ? Bricanyl Şurup Kullananlar ve Bricanyl Ekşi Yorumları

İnternet kullanıcıları tarafından Bricanyl şurup nedir sorusu kadar Bricanyl öksürüğü arttırır mı, Bricanyl öksürüğü keser mi sorularının yanıtları da araştırılıyor. Bricanyl kullananlar ve yorumlarına bakıldığında bu şurubun kısa sürede öksürüğü kestiği ve nefes almayı da kolaylaştırdığı görülüyor. Daha fazla Bricanyl kullananlar ve yorumları için Bricanyl ekşi başlığına göz atabilirsiniz.

Bricanyl Şurup Yasaklandı mı ?

Kimi zaman Bricanyl ekspektoran şurup eczanelerde bulunmamakta ve bu nedenle Bricanyl yasaklandı mı sorusu akıllara gelmektedir. AstraZeneca tarafından üretilen bu şurup yasaklanmamıştır ancak sık reçete edilen bir şurup olduğundan eczanelerde çabuk tükenebilmekte, onun yerine Bricanyl muadili şuruplar verilebilmektedir. Bricanyl şurup nedir yazısı gibi benzer bir şurup olan Brelax Şurup Nedir yazımıza da göz atarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!