Duoderm Nasır İlacı Nasıl Kullanılır?

Duoderm Nasır İlacı Nasıl Kullanılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Duoderm nasır ilacı nedir? Duoderm nasır ilacı nasıl kullanılır? Duoderm solüsyon ile elde ve ayakta çıkan nasır nasıl geçer? Duoderm nasır ilacı kullanıcı yorumları nasıldır? Bu yazımızda Duoderm %167 deri çözeltisi hakkında en çok merak edilen soruların yanıtlarına Duoderm prospektüs içeriğine göre değineceğiz…

Duoderm Nedir Ne İşe Yarar?

Duoderm nedir; etken maddeleri salistik asit ile laktik asit olan bir deri çözeltisidir. Duoderm solüsyon yardımcı maddeleri ise hintyağı, saf su, piroksilin, etanol ve eterdir. bu etken ve yardımcı maddeleri içeren Duoderm solüsyon nasır tedavisinde ve siğil tedavisinde kullanılır.

Duoderm eczanede satılan nasır ilaçları arasındadır. Siğil ve nasır tedavisi amacıyla deri üzerine dışarıdan uygulanmaya uygundur.

Duoderm Solüsyon Nasıl Etki Eder?

Duoderm siğil ve nasır ilacı nasıl etki eder anlamak için öncelikle siğil ve nasır nasıl oluşur öğrenmek gerekir. Nasırlar; derinin sürekli olarak sürtünmesi ve basınç altında kalması sebebiyle derinin sertleşmesine ve de kalınlaşmasına neden olduğu için ortaya çıkar.

Siğiller ise bir virüsün deride aşırı büyümesi nedeniyle gelişir. Çoğunlukla siğiller el ve parmak üzerinde ortaya çıkar. Siğillerin görünümü karnıbaharı andırır ve yüzeyleri serttir. Duoderm siğil ve nasır ilacı da özellikle laktik asit ve aslistik asit içeriği sayesinde bu oluşumların tedavi edilip giderilmesini sağlar.

Duoderm Nasır İlacı Nasıl Kullanılır?

Duoderm Nasır İlacı Nasıl Kullanılır?

Duoderm prospektüs bilgilerinde bu solüsyonun nasıl kullanılacağı açıkça belirtilmiştir. Duoderm nasır ilacı nasıl kullanılır sorusunun cevabı prospektüste şu şekilde ifade edilmiştir:

  • Duoderm solüsyonun uygulanacağı nasırlı ya da siğilli deri 2-3 dakika kadar sıcak suda bekletilir
  • Temiz bir havlu ile siğilli ya da nasırlı deri kurulanır
  • Ponza taşı ya da törpü ile siğil/nasır hafifçe ovulur ve sert derinin giderilmesi sağlanır
  • Duoderm solüsyonun uygulama fırçası yardımıyla siğil/nasır üzerine birkaç tabaka uygulanır
  • Nasır/siğil üzerine uygulanan her bir tabakanın kuruması beklenir ve kuruduktan sonra diğer tabaka sürülür
  • Eğer siğil ya da nasır ayak tabanında ise virüsün yayılımının ve bulaşıcılığın önüne geçmek için uygulama sonrası nasır/siğil üzeri bir bant yardımıyla örtülür. Eğer yayılım olmayacak bir yerde ise siğil ya da nasırın Duoderm kullanımı sonrası üzerinin örtülmesine gerek yoktur
  • Nasır ilacının / siğil ilacının sorunlu cilt üzerinde 24 saat kaldığına emin olun (yıkamayın)
  • Bir sonraki gün tekrar uygulama yapmadan önce siğil/nasır üzerini yeniden törpü ya da ponza taşı ile ovunuz

Duoderm Günde Kaç Kere Kullanılır?

Duoderm prospektüs bilgilerinde bu solüsyonun günde 1 kez uygulanabileceği bilgisi verilmiştir. Tercihen bu siğil ve nasır ilacının akşamları uygulanması tavsiye edilir.

Duoderm Kaç Gün Kullanılır?

Duoderm nasır ilacı nasıl kullanılır cevabını verdik… Peki, Duoderm kaç gün kullanılır, Duoderm tedavisi kaç gün yapılır? Bu sorunun yanıtı hastadan hastaya göre değişir çünkü  siğil ya da nasırın direnç ile boyutuna göre tedavi süresi de değişir.

Duoderm prospektüs bilgilerine göre dirençli nasır tedavisi 12 haftayı bulabilmektedir ve siğil ya da nasır tamamen yok olana dek bu solüsyon kullanılabilir. Ancak Duoderm kullananlar 12 hafta sonunda iyileşme görmüyor ise doktorlarına danışmalıdır.

Duoderm Solüsyon Uygularken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Duoderm siğil ve nasır solüsyonu kullanımı sırasında şu uyarılara dikkat edilmelidir:

  • Duoderm kişisel bir ilaç gibi düşünülmeli; kimse ile paylaşılmamalıdır
  • Duoderm tedavisi olan kişiler havlu, akar, ponza taşı, törpü gibi kişisel ürünlerini kimse ile paylaşmamalıdır
  • Duoderm uygulaması sadece sorunlu deri üzerine yapılmalı; sağlıklı deri üzerine solüsyon uygulanmamalıdır
Duoderm Nasır İlacı Nasıl Kullanılır?

Duoderm Nereye Sürülür?

Duoderm nasır ilacı genellikle el, ayak ve parmaklarda çıkan nasır ve siğillere sürülür. Elde ve ayakta çıkan nasır nasıl geçer araştıranların en çok karşılaştığı ve doktorların en çok reçete ettiği nasır ve siğil ilaçlarının başında gelir.

Duoderm prospektüsünde bu solüsyonun UYGULANMAMASI gereken yerler şunlar olarak sıralanmıştır:

  • Yüz bölgesinde uygulanmamalıdır
  • Koltukaltı gibi kıvrımlı alanlarda uygulanmamalıdır
  • Cinsel organ ve genital bölge çevresinde uygulanmamalıdır
  • Doğum lekesi, benler ve içerisinden kıl çıkan siğillere uygulanmamalıdır

Duoderm Et Beni İçin Kullanılır Mı?

Duoderm prospektüsünde bu solüsyonun benler üzerinde kullanılamayacağı belirtilmiştir. Duoderm et beni dışında benlerde ve doğum lekelerinde de kullanılmaz.

Duoderm Dudağa Sürülür Mü?

Duoderm dudağa sürülmez. Duoderm prospektüsünde bu solüsyonun yüz bölgesinde kullanılamayacağı yazmaktadır.

Duoderm Yüzde Kullanılır Mı?

Doderm yüzde kullanılmaz. Yanlışlıkla da olsa yüze temas ettiğinde bol su ile durulanmalıdır.

Duoderm Siğil İlacı Mı?

Duoderm siğil ilacı ve nasır ilacı olarak doktorlar tarafından reçete edilir.

Çocuklarda Duoderm Nasır İlacı Kullanımı Yapılır Mı?

Çocuklarda da Duoderm nasır ilacı kullanımı yapılabilir. Ancak Duoderm prospektüsünde bu solüsyonun 2 yaş üzerindeki çocuklarda kullanılabileceği bilgisi verilmiştir. Ayrıca çocuklar bu uygulamayı tek başlarına yapmamalı; ebeveynlerinden destek almalıdır.

Hamileler Duoderm Siğil İlacı Kullanabilir Mi?

Eğer doktorlar gerekli görürlerse hamilelere Duoderm reçete edebilir. Ancak salistik asit ile laktik asidin hamilelerde kullanımı dolayısıyla bebek sağlığının ne derece etkilendiği bilinmemektedir. Bu sebeple hamileler Duoderm siğil ilacı kullanmamalıdır. Hamilelik şüphesi olanlar da kullanımı bırakmalıdır.

Emziren Anneler Duoderm Kullanabilir Mi?

Laktik asit ile salistik asidin anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Bu sebeple doktor gerekli görmedikçe emziren anneler de nasır ya da siğile sahip olsalar da bu solüsyonu kullanmamalıdır.

Duoderm Nasır İlacı Nasıl Kullanılır?

Duoderm Yan Etkileri Nelerdir?

Elde ve ayakta çıkan nasır nasıl geçer sorusuna verilen cevaplardan biri; Duoderm solüsyondur ancak bu solüsyonun da yan etkileri mevcuttur. Duoderm prospektüsüne göre Duoderm yan etkileri şunlardır:

  • Deri üzerinde geçici lekelenme
  • Dermatit
  • Cilt tahrişi

Bu yan etkiler, hafif Duoderm yan etkileridir ve çoğunlukla önem arz etmez. Ancak bunlar dışında bir yan etki görüldüğünde doktora danışılmalıdır. Özellikle de Duoderm etken ve yardımcı maddelerine alerjisi olanlar bu solüsyonu yan etki görmemek için kullanmamalıdır.

Duoderm Nasır İlacı Nasıl Saklanmalıdır?

Duoderm nasır ilacı kullanıldıktan sonra kapağı iyice kapatılmalı ve çocukların ulaşamayacağı yerlerde muhafaza edilmelidir. 25 derecenin altındaki oda sıcaklığı, bu solüsyonun muhafaza edilmesi için yeterlidir. Bu solüsyon yanıcı bir madde olduğunda ateşle yaklaşılmamalı ve ateşin olduğu alanlarda muhafaza edilmemelidir.

Duoderm Nasır İlacı Fiyatı Ne Kadar?

Duoderm nasır ilacı fiyatı 2023 yılının Mart ayında, bu yazını hazırlandığı tarihte 71.59 TL’dir.

Duoderm Nasır İlacı Muadili İlaçlar Nelerdir?

Duoderm solüsyon muadili başlıcaları şunlardır:

  • Verrutol 15 gr siğil ilacı
  • Canthacur %0.7 Topikal Solüsyon
  • Podofilm %25 25 ml Topikl solüsyon

Verrutol Nedir Verrutol İlaç Nasıl Kullanılır?

Verrutol nedir; etken maddesi salistik asit ve florourasil, yardımcı maddeelri ise piroksilin, dimetril sülfoksit, etil asetat, poli ve etanol olan bir solüsyondur. Verrutol ilaç siğil tedavisinde kullanılır.

Verrutol ve Duoderm Arasındaki Fark Nedir?

Verritol Duoderm muadili olan bir ilaçtır. Ancak Verrutol nedir diye baktığımızda bu solüsyonun sadece siğil tedavisinde kullanıldığı ve sadece siğil ilacı olduğu görülüyor. Dolayısı ile Verrutol ve Duoderm arasındaki fark; Duoderm solüsyonun hem siğil ilacı hem de nasır ilacı olması, Verrutol solüsyonun ise sadece siğil ilacı olmasıdır.

YouTube video

Duoderm Nasır İlacı Kullanıcı Yorumları

Eczanede satılan nasır ilaçları arasında Duoderm solüsyon da yer alır ev en etkili nasır ve siğil ilaçlarından biridir. İnternette bu solüsyon ile ilgili olarak yazılmış yorumlara bakıldığında; solüsyonun işe yaradığı ve kolay kullanılabilir olduğu görülüyor. Ayrıca Duoderm kullananlar bu solüsyonun uygulama esnasında deriyi yakmadığını ancak birkaç gün sonra iyileşmenin başlamasıyla birlikte deriyi yaktığını da belirtiyor.

Duoderm Nasır İlacı Prospektüs

Duoderm nedir, Duoderm nasır ilacı nasıl kullanılır, kimler Duoderm kullanamaz ve dahası hakkında tüm bilgiler için prospektüsü inceleyebilirsiniz.

El ve Ayakta Çıkan Nasır Nasıl Geçer, Nasır Kremleri İşe Yarar Mı?

El ve ayakta çıkan nasır nasıl geçer sorusuna cevap olarak eczanelerde satılan ya da satılmayan pek çok ürün karşımıza çıkıyor. Ancak Duoderm solüsyon bu nasır ilaçlarının başında geliyor. Duoderm nasır tedavisi için tek seçenek değil ve başka alternatifler de bulunuyor. Ayrıntılı bilgi için 7 Öneri: Ayakta Çıkan Nasır Nasıl Geçer | El ve Ayakta Nasır Geçiren Yöntemler yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!