featured

Gazeteci Melis Alphan Hakkında 7,5 Yıla Kadar Hapis İstemi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazeteci Melis Alphan’ın 2015’te yaptığı paylaşım nedeniyle “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 1,5 yıldan, 7,5 yıla kadar hapsi istendi.

Diyarbakır Nevruz’unu İzlerken Fotoğraf Paylaşması Tepki Çekmişti

Melih Alphan hakkında Diyarbakır Nevruz’unu izlerken paylaştığı bir fotoğraf nedeniyle “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Melis Alphan ve avukatları savunmalarını yaptı. 

Savcılık da duruşmada mütalaasını açıkladı. Savcılık, Alphan’ın “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 1,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

“Herhangi Bir Terör Örgütü ile Bağlantım Var mı?”

Melis Alphan savunmasında, herhangi bir terör örgütüyle ilgisi olmadığını belirterek beraatini talep etti ve şöyle ekledi:

“Tüm televizyon kanallarında yayınlanan kutlamadan bir kare paylaştım. Ben orada bile değildim. Bana yönelik suçlamalar arkadaki insanların tuttuğu bayrak ve flamalardır. Bir fotoğraf paylaştım diye hakkımda dava açılıyor. Herhangi bir terör bağlantım var mı? Hakkımda suç yaratılıyor. Ben bu suçları işlemedim. Beraatımı talep ediyorum” 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!