featured

Ramazan Menüsü: Erişteli Mercimek Çorbası, Tas Kebabı, Arpa Şehriye Pilavı, Cacık ve Sütlü İrmik Tatlısı Tarifleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mutfak telaşından dolayı sofra hazırlayacaklara iftar vakti çabuk gelir. Bu yüzden olabildiğince erken bugünün menüsünü sizlere sunarak en azından bugün ne pişirsem ya da iftara ne yapsam gibi sorulardan sizi ferahlatmak istiyoruz.

Peki, bugün size sunacağımız İftar menüsü içerisinde hangi iftar yemekleri var? Bugün mutfaklarımızda; Erişteli yeşil mercimek çorbası, tas kebabı tarifi, lezzetli arpa şehriye pilavı, cacık tarifi ve en kolay tatlı olduğu içinde sütlü irmik tatlısı yapmaya ne dersiniz? Evet cevabını verenlerle birlikte o halde kollarımızı sıvayalım mutfak bizi bekler…İşte bugünün Ramazan menüsü ve iftar yemekleri!

Ramazan Menüsü İftar Yemekleri

1- Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır? Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi

Tas Kebabı Malzemeleri

Yarım kilo kuzu eti,4 adet orta boy köy biberi,3 adet orta boy domates veya 1, 5 su bardağı domates konservesi,1 adet kuru soğan,3-4 diş sarımsak,2 yemek kaşığı tereyağı,Yarım yemek kaşığı domates salçası,İçme suyu,Tuz, pul biber.

Tas Kebabı Tarifi

Tas kebabı nasıl yapılır?

Öncelikle derin bir tencerenin içerisine kuzu eti ile tereyağı konur ve bir miktar tuz atılarak tencerenin kapağı kapatılır.Et suyunu salıp çekene kadar ara sıra karıştırılarak pişirilir.Üzerine ince doğranmış kuru soğan, sarımsaklar ve yine ince doğranmış köy biberleri eklenir.Soğanlar pembeleşene kadar ve sarımsaklar kokusunu bırakana kadar kavurma işlemine devam edilir.En son domates ve domates salçası ilave edilerek domates salçası rengini verene kadar pişirilir.Pişen tüm malzemenin üzerine tuz yeterli değilse bir miktar tuz atılarak etlerin üzeri kapanana kadar kaynar su eklenir.Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte etler iyice yumuşayana ve lokum kıvamına gelene kadar pişirilir.Su yetersiz geldiğinde üzerine önceden kaynatılmış sıcak su ilave edilir.Tas kebabı tarifi ile yaptığımız ana yemeğimiz hazır hale gelince aşağıda vereceğimiz arpa şehriye pilavı ile servis edilir.

3- Arpa Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır? Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

Arpa Şehriye Pilavı Malzemeleri

2 su bardağı arpa şehriye,1 yemek kaşığı tereyağı,1 kaşık Ayçiçek yağı,4 – 4,5 bardak içme suyu.Tuz.

Arpa Şehriye Pilavı Yapılışı

Bu çok kolay ve pratik arpa şehriye pilavı için öncelikle arpa şehriye sıvı yağ ile biraz hafif kavrulur.Üzerine tereyağı ilave edilir ve yeterince tuz eklenir.Önceden kaynatılmış olan kaynar suda eklenerek pilav kısık ateşte şehriyeler yumuşayana kadar pişirilir.Pişen pilavın altı kapatılır ve temiz bir mutfak peçetesi ile üzerine örtülerek tencerenin kapağı kapatılır.Bu şekilde demlenmeye bırakılan arpa şehriye pilavı, demlendikten sonra servise hazır hale gelir.

4- Cacık Nasıl Yapılır? Cacık Tarifi

Cacık Malzemeleri

2 adet salatalık,Yarım kilo yoğurt ( varsa 300 gram süzme yoğurt )Arzuya göre 1 diş sarımsak,Tuz, pul biber ve kuru nane,İçme suyu,1 tatlı kaşığı Ayçiçek yağı.

Cacık Tarifi

Cacık yapmak için salatalıklar sirkeli suda bekletilerek bol suda yıkanır.İsteğe göre ister kabuklarıyla ister kabukları soyularak rendenin kalın yerinde rendelenir ya da isteğe göre minik minik küpler halinde de doğranabilir.Önceden hazırlanmış olan tuzlu, sarımsaklı yoğurt içerine sarımsaklar eklenir ve arzu edilen kıvamda içme suyu ilave edilir.Kaselere alınan cacıkların üzerine önce 1 tatlı kaşığı sıvı yağ gezdirilir.En son bir tutam kuru nane, bir tutam pul biber serpiştirilir.Ramazan menüsü içerisinde yer alan cacık hazırlandıktan sonra iftar vakti sofrada servis edilir.

5- En Kolay Tatlı Nasıl Yapılır? Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

Sütlü İrmik Tatlısı Malzemeleri

1 litre süt,7, yemek kaşığı irmik,1 yemek kaşığı şeker,1 su bardağı dövülmüş fındık,Arzuya göre Hindistan cevizi.

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

Sütlü tatlı tarifleri arasında geçen en kolay tatlı kuşkusuz sütlü irmik tatlısı olarak bilinir. Pratik yapılması nedeniyle de bugün Ramazan menüsü arasında sunacağımız iftar yemekleri arasında bulundurmak istedik.

İrmik, süt ve şeker derin bir tencere içerisine alınır.Süt kaynayıp irmikler yumuşayana kadar hiç bırakılmadan pişirilir.Bir borcam tepsi içerisine pişen sütlü irmik tatlısı yarısı tencerede ayrılarak dökülür.Üzerine fındık serpilir ve tatlının kalan diğer yarısı da tepsiye fındıkların üzeri kapatılacak şekilde dökülür.En son tatlının üzerine fındık serpilir.Arzuya göre Hindistan cevizi de en son üzerine serpilebilir.Sütlü irmik tatlısı en çok fındıkla lezzetli hale gelir, diyebiliriz.Mutfak tezgahı üzerinde soğuyan tatlı en az 2-3 saat boyunca buzdolabında soğutulur. İftar vakti sonrası bir çay ya da bir Türk kahvesi eşliğinde servis edilir. Arzuya göre meyvelerle de sütlü irmik tatlısı süslenebilir.

İlginizi Çekebilir: İrmik Helvası Yapılışı Nasıldır ?

Bugün sizlere iftar yemekleri olarak Ramazan menüsü tariflerimizde çorba olarak erişteli yeşil mercimek çorbası, ana yemek olarak tas kebabı tarifi ve arpa şehriye pilavı eşliğinde leziz bir cacık tarifi ve en son tatlı ihtiyacımızı karşılamak içinde sütlü irmik tatlısı tarifi sunduk. Bir sonraki menümüz özel sahur tarifleri olacak. Nisan 2020 de sunduğumuz bu yemek tarifleri Ramazan olmayan günlerde de mutfaklarınızda yapabilirsiniz.

Allah tutulan tüm oruçları kabul etsin, afiyet olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!