featured

En Güzel Kemal Sunal Filmleri!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kemal Sunal, Türkiye’nin ünlü komedi oyuncuları arasında ve hatta en başta gelenlerindendir. Kemal Sunal filmleri ise 7 den 77’ye kadar hemen hemen herkese hitap eden komedi filmleridir. Kemal Sunal genellikle rol aldığı filmlerde Şaban karakterlerini canlandırmıştır. Şark Bülbülü, Hababam Sınıfı, Tatlı Dillim, Oh Olsun, Yalancı Yarim, Mavi Boncuk, Köyden İndim Şehire, Zübük, Doktor Civanım, Şabanoğlu Şaban, Şabaniye, Tosun Paşa, Sosyete Şaban ve bunlar gibi daha birçok filmde oynamıştır.

Şimdi, Kemal Sunal filmleri denince akla ilk gelen sinema filmlerini konularından oyuncularına kadar ele alalım!

En Güzel Kemal Sunal Filmleri!

1- Şark Bülbülü – Kemal Sunal

1979 yapımlı Şark Bülbülü sinema filminin başrol karakterlerini Kemal Sunal ve Ayşen Gruda birlikte canlandırmışlardır.

YouTube video

Şark Bülbülü filminin konusu, Şaban ile beşik kertmesi Hatice’nin aşkını anlatır. Zülfo Ağa isimli biri Hatice’ye göz koyunca Şaban’dan başlık parası istenir ve Şaban başlık parasını toparlamak için İstanbul’a gider. İstanbul’da Şaban şöhret olur. Zengin olan Şaban köye döner ve ağadan intikam alır.

2- Şabaniye – Kemal Sunal

Şabaniye sinema filminin baş rollerinde Kemal Sunal, Adile Naşit, Erdal Özyağcılar ve Çiğdem Tunç birlikte paylaşmışlardır. Filmin yönetmeni Kartal Tibet’tir. Senaristi ise İhan Yüze ve Kartal Tibet beraber yazmışlardır.

YouTube video

Şabaniye filminin konusu, Şaban ile annesi kan davalılarından kurulmalarını ele alır. Şaban’ın kurtulması içinde Şaban kadın kılığına girer ve adını Şabaniye yapar. Kanlıları Şaban ile annesinin izini bulurlar. İstanbul’da olduklarını öğrenen kanlıları Şaban’ı öldürmek için İstanbul’a giderler. Fakat Şaban kılık değiştirince kanlısı onu tanımaz ve Şabaniye’ye aşık olur. Şabanda kanlılarının kızına aşık olunca her şey karışır ve film bu şekilde gelişerek devam eder.

3- Tosun Paşa – Kemal Sunal

Kemal Sunal filmleri arasında bulunan Tosun Paşa filminin başrollerini Kemal Sunal ile birlikte Adile Naşit, Şener Şen, Müjde Ar, Ayşen Gruda gibi isimler birlikte canlandırmışlardır. 1976 yılında çekilen ve sinemalarda yayınlanan film komedi tarzındadır ve bir Kartal Tibet yapımıdır.

YouTube video

Tosun Paşa filminin konusu, Ahmet Tosun Paşa ‘dan esinlenilerek hazırlanmıştır. Tosun Paşa filmi, 19. Yüzyılda Mısır’da geçen filmde Seferoğulları ile Telli oğulları ailelerinin İskenderiye’deki değerli bir vadi olan Yeşil Vadi için birbirleriyle atışmalarını ele alır. Filmde aşkta işin içine girince konu iyice karmaşık bir hal alır.

4- Şabanoğlu Şaban – Kemal Sunal

Şabanoğlu Şaban filminde Kemal Sunal, Adile Naşit, Şener Şen, Ayşen Gruda ve Halit Akçatepe gibi önemli isimler rol almışlardır. Filmin yönetmeni Ertem Eğilmez’dir ve film 1977 yapımıdır.

YouTube video

Şabanoğlu Şaban filminin konusu, asker olan Şaban çok sakardır ve kumandanı Hüsamettin’in yaralanmasına neden olan sakarlıklar yapar. İki arkadaş olan Şaban ve Ramazan’ın askerlikleri bitince Nazır Paşa onları gizli polis yapar ve kız kardeşinin kaybolan elmasını bulmaları için görevlendirir. Bir gün Nazır Paşa’nın evine ziyaret için giderler ve kumandan Hüsamettin’in evin damadı olduğunu görürler. Film kaybolan elması bulmak için ilerlerken aşk devreye girer.

5- Sosyete Şaban – Kemal Sunal

Kemal Sunal filmleri arasında bulunan bu filmde Kemal Sunal ve Perihan Savaş beraber başrol karakterlerini canlandırmışlardır. Komedi tarzından olan Sosyete Şaban sinema filmi 1985 yılında yapılmıştır. Filmin yönetmeni Kartal Tibet’tir ve senaryosunda Kemal Sunal imzası da vardır.

YouTube video

Sosyete Şaban filminin konusu, Şaban Ağanın beşik kertmesi ile aşkını ele alır. Şaban ağanın beşik kertmesi Amerika’da eğitim alır ve Türkiye’ye döner. Kızın babası maddi bakımdan zor zamanlar geçirir. Sosyetik genç kız mecburen Şaban ağa ile evlenir fakat düğün sonrası genç kız İstanbul’a kaçar. Üzülen ve gururu kırılan Şaban ağa, sosyetik bir kişi olabilmek için görgü kuralları eğitimi alır. Beşik kertmesi eşine ders verir.

6- Garip – Kemal Sunal

1986 yapımlı Garip filminde baş rolleri Nilgün Saraylı ile birlikte oynamıştır. 

https://www.youtube.com/watch?v=w7bwBts_d1U

Garip filminin konusuKemal Sunal fanatik bir futbol meraklısıdır. Bir gün kundağa sarılmış ve bırakılmış bir bebek bulur. Bulduğu çocuğa fatoş ismini verir ve çocuğu büyütür. Fakat bir gün büyüttüğü kızın ailesi ortaya çıkar ve aile kızlarını almak ister.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!