featured

Zaman Yolculuğu Konulu En Güzel Bilim Kurgu Filmleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zaman Yolculuğu Konulu En Güzel Bilim Kurgu Filmleri

Zamanda yolculuk temasına sahip olan bilim kurgu filmleri, bu türün en çok sevilenleri arasında yer alıyor. En iyi bilim kurgu filmleri arasında da yer alan bu türün içeriğinde zamanda yapılan yolculuklar yer alıyor. Yer yer heyecanlı ve komik olan bu filmlerin bir kısmı zamanımızın çok ötesinde geçiyor.

YouTube video

Bilim kurgu film kategorisinde yer alan ve zamanda yolculuğu konu edinen bu yapımları izlerken bazen gerilimli anlar da yaşayabilirsiniz. Listemizde yer alan filmlerin bazıları kült romanlardan uyarlanmışken bir kısmı da orijinal senaryodan oluşuyor. Hem yalnız başınıza hem de sevdiklerinizde güzel bir sinema keyfi yaşamak istiyorsanız listemizi okumaya devam etmelisiniz.

1. Arrival – 2016

En iyi bilim kurgu filmleri listesi içerisinde yer alan Arrival, bu türün son dönemlerde çekilen en önemli temsilcilerindendir. Zamanda yolculuk temasını filmin içerisine yediren bu yapımda dil bilimi hakkında da bilgiler bulunuyor. Zamanın kırılganlığını en iyi şekilde işleyen yapım, 2016 yılında büyük övgüler almıştır.

YouTube video

Bir uzay gemisinin dünyaya iniş yapması ile başlayan hikayede askeri dil bilimci bir kadından yardım alınması gerekir. Gemideki uzaylıların dilini çözebilmek için kolları sıvayan genç kadın, bu hikayede kendisini farklı bir yerde bulacaktır. Tipik bir uzaylı hikayesinden daha farklı bir konuya sahip olan Arrival, son yılların en iyi filmlerinden biri.

2. Primer – 2004

Bilim kurgu filmleri arasında oldukça önemli bir yerde duran Primer, beyin yakan filmler arasında da dikkat çekiyor. Düşük bütçeli bir yapım olmasına rağmen tüm dünyada sevilen Primer, zamanda yolculuğu iyi bir şekilde işliyor.

YouTube video

Filmde, dört mühendis arkadaşın işlerinden arta kalan sürede bir icat yaratma sevdasını anlatıyor. Fakat bu dört mühendisten ikisi farkında olmadan bir zaman makinesi yaratıyor. Yarattıkları aletin işleyişi ile şaşkınlık geçiren mühendisler bu süreçte zamanda yolculuğu deneyimlemeye çalışıyor. 

3. Groundhog Day – 1993

En yüksek IMDb puanlı bilim kurgu filmleri arasında gelen Groundhog Day, konuyu biraz daha alışılmışın dışında işliyor. Zamanda yolculuk kavramını farklı bir açıdan alan film, eleştirmenlerden de tam not almayı başarmıştır.

YouTube video

Yapmakta olduğu işten pek memnun olmayan bir muhabirin rutinleşen hayatını konu alan yapımda romantik bir aşk hikayesi de bulunuyor. Filmde, bir anda aynı günü tekrar tekrar yaşamak zorunda kalan muhabirin aşkı arayış ve bulma çabası anlatılıyor.

4. Back to the Future Serisi

En iyi bilim kurgu filmleri arasında başı çeken Back to the Future Serisi, bu türün en önemli temsilcisi kabul ediliyor. Zamanda yolculuğu ana teması olarak kullanan bu seride komedi türünün de etkilerini bulabilirsiniz.

YouTube video

İlk filmi 1985 yılında yayınlanan seri, toplamda 3 filmden oluşuyor. Seride, çılgın bir bilim adamı ile liseli bir çocuğun başına gelen olaylar anlatılıyor. Zaman makinesini icat eden bilim adamı, o günden 30 yıl öncesine doğru bir yolculuğa çıkıyor. Bu süreçte ikisinin de değiştirmemesi gereken bazı durumlar yaşanıyor.

5. Doctor Strange – 2016

Bilim kurgu filmleri arasında Marvel Sinematik Evreni’ne ait Doctor Strange’i de sayabiliriz. Marvel’in zamanda yolculuk kavram üzerinde çok fazla durduğunu zaten söylememize gerek yok. Doctor Strange da bu alanda yapılan en önemli filmlerden biri.

YouTube video

Geçirdiği bir trafik kazası sonrası tüm hayatı değişen başarılı bir doktor, yaşam sevincini kazanmak adına farklı bir yola girer. Bu yolda zamanda yolculuk etmeyi ve bazı ruhani düşünce şekillerini öğrencen doktor, geri döndüğünde artık farklı biridir. 

6. Interstellar – 2014

Son 10 yılın en iyi bilim kurgu filmleri arasında gösterilen Interstellar da zamanda yolculuğu farklı işleyen yapımlardan biri. Vizyone girdiği sene büyük ses getiren bu yapım, şimdiden klasikler arasında yer almaya başlamıştır. Filmin, IMDb listelerinde de üst sıralarda yer aldığını söylemeden geçmemiz gerekiyor.

YouTube video

Büyük bir kuraklık yaşayan ve sürekli toz fırtınası ile kaplı olan bir dünyada insanlık için zaman hızlı ilerlemektedir. Gezegeni ve insan türünü kurtarmak adına yola çıkan bir grup astronot ve bilim insanı, yaşanacak bir gezegen bulabilecek midir? Interstellar, mutlaka izlemeniz gereken bilim kurgu film listesinde yer almalı. 

7. The Time Traveler’s Wife – 2009

Fantastik bilim kurgu filmler arasında yer alan bu romantik yapım, içinizi fazlasıyla ısıtacaktır. Aynı zamanda bir roman uyarlaması da olan The Time Traveler’s Wife, en başarılı bilim kurgu filmlerinden biri.

YouTube video

Henry isimli genç bir adam, henüz kendisinin zaman yolcusu olduğunu bilmemektedir. Bu süreçte genç bir kadına da aşık olan Henry, aşık olduğu kadının farklı yaşlarını ziyaret eder. Bu süreçte tanışıp evlenen iki genç aşığın aşkları zaman yolculuğu ile sınanmak zorunda kalacaktır.

8. Lucy – 2014

Bilim kurgu filmleri listesinin olmazsa olmazı olan Lucy, usta yönetmen Luc Besson’ın en önemli yapımlarından biri. Süper güçlere sahip olan genç bir kadını merkez alan yapım, zaman yolculuğu ile de ön plana çıkıyor.

YouTube video

Her suçun işlendiği bir kentte uyuşturucu kuryesi olan Lucy, günün birinde kötü bir kaza geçirir. Bu kazadan sonra vücudunda yer alan uyuşturuculardan birini alan Lucy, artık farklı bir insandır. Uyuşturucu sayesinde elde ettiği olağanüstü yetenekler Lucy’i bambaşka biri haline getirir.

9. Deja Vu – 2006

Bilinmeyen bilim kurgu filmleri listelerinde de yer alan Deja Vu, zamanda yolculuğu derinlemesine işliyor. Zamanda yolculuğu polisiye olaylar içine yediren Deja Vu, listenize eklemeniz gereken yapımlar arasında yer alıyor.

YouTube video

Filmde, görevinde başarılı bir ajanın çözülemeyen bir olay üzerine zamanda yolculuğa çıkması anlatılıyor. Ellerinde son teknoloji bir zaman makinesi olan polis departmanı, bu sayede korkunç bir olayı çözüme kavuşturmayı bekliyor. 

10. Predestination – 2014

2014 bilim kurgu filmleri arasında yer alan Predestination, kafa karıştırıcı senaryosu ile popüler yapımlar arasında bulunuyor. Filmde, zamanda yolculuk ile işlenecek olan bir cinayetin önüne geçmeye çalışan bir ajanın maceraları anlatılıyor.

YouTube video

Predestination, bilim kurgu sinemasının en dikkat çeken filmleri arasında başı çekiyor. 1970’li yıllarda geçen film, aynı zamanda başarılı bir dönem filmidir. Tuhaf senaryosu ve akıl sınırlarını zorlayan kurgusu ile Predestination’ı mutlaka listenize eklemelisiniz.

11. Twelve Monkeys – 1995

Bilim kurgu filmleri listesinin demirbaşı olan Twelve Monkeys, distopik bir evrenin güzel bir tasviri olarak da izlenebilir. La Jeteé isimli bir Fransız kısa filminden uyarlanan bu yapım, zaman yolculuğu temasını oldukça iyi işliyor.

YouTube video

Dünyada yayılan korkunç bir virüs, toplamda 5 milyar kişinin ölümüne neden olmuştur. Geriye kalan insanlar ise dünyayı terk ederek kendilerine yerin altında yeni bir yaşam kurmaya çalışırlar. Bu süreçte zaman makinesinin de icat edilmesi ile birlikte geçmişe dönerek yaşananları geri almak isterler. Twelve Monkeys, sürpriz sonu ile de izleyicileri cezbeden yapımlar arasında yer alıyor.

12. The Jacket – 2005

Bilim kurgu filmleri arasında yer alan The Jacket, kıyıda köşede kalmış önemli yapımlardan biri. Bilim kurgu ve gerilim türünün güzel bir örneği olan The Jacket, zaman yolculuğuna da yön veren filmler arasında.

YouTube video

Körfez Savaşı sırasında başından darbe alan genç bir asker, normal hayatına adapte olamamaktadır. Sürekli hafıza kayıpları yaşayan eski askerin hayatı, çekmiş olduğu bir otostop ile farklı bir yola evirilecektir.

13. Midnight in Paris – 2011

Bilim kurgu filmleri arasında yer almasına rağmen pek de bu tür içinde sayılmayan Midnight in the Paris, zaman yolculuğunu işliyor. Usta yönetmen Woody Allen’in geç dönem filmleri arasında yer alan bu yapımı romantik bir hikaye olarak da izleyebilirsiniz. 

YouTube video

Netflix bilim kurgu filmleri listesinde de başı çeken bu yapımda geçmişe yolculuk konu ediniyor. Evlenmek üzere olduğu nişanlısı ile Paris’i ziyaret eden genç bir adam burada gönlünü başka birine kaptırır. Aşık olduğu kadın ile farklı bir yılda buluşan genç adam, geçmişin en önemli isimleri ile de tanışma fırsatı bulacaktır. 

14. Frequently Asked Questions About Time Travel – 2009

Bilim kurgu filmler denildiğinde FAQ About Time Travel’ı saymamak olmaz. Komedi türünün de en önemli temsilcilerinden olan bu yapımı izlerken büyük keyif alacaksınız. Barda buldukları bir zaman makinesi ile yolculuğa çıkan üç genç adam, bu yolculukta tuhaf olaylar yaşayacaklardır.

YouTube video

Başlarına türlü dertlerin geldiği bu macera dolu yolculukta gençlerin komik hikayeleri sizi eğlendirmeye devam edecek. Üç genci, gelecekte gittikleri durakta bir de sürpriz bekliyor olacak.

15. Time After Time – 1979

Her zaman da en iyi bilim kurgu filmleri 2019 listesinden bahsedecek değiliz. İşte karşınızda yetmişli yılların sonuna damga vuran başarılı yapımlardan biri olan Time After Time. Zamana meydan okuyan bu filmde ünlü yazar H. G. Wells’in maceraları anlatılıyor.

YouTube video

H. G. Wells tarafından icat edilen zaman makinesi, Karındeşen Jack tarafından ele geçirilmiştir. Bunu duyan Wells, Jack’i bulmak için yetmişli yıllara ışınlanan katilin peşine düşer.

Bu listemizde IMDb puanı en yüksek bilim kurgu filmi örneklerini derledik. Zamanda yolculuk temasına sahip bu yapımların dışında çok izlenen bilim kurgu filmi olan yapımlar da yer alıyor. Aksiyon dolu bu filmlerin arasında Star Trek, Hungar Games, Star Wars ve Truman Show gibi filmleri bulabilirsiniz. Yıldız Savaşları ve Geleceğe Dönüş gibi aksiyon filmleri de bilim kurgu türünün önemli örnekleridir. Steven Spielberg tarafından bir tanesi yönetilen seri yapımlar da iyi bir film olma özelliği taşıyor.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!